Els uns i els altres

 Red Progresista.netxarxa de blocs sobiranistes Bloc col.lectiu. Qui són els uns? qui són els altres? d'on venim?
i el més important: cap a on anem?
Opinions sobre l'actualitat política de Catalunya,
una de les nacions més avançades d'Europa.... o no?.

Escola Feliu i Vegués de Badalona. Un mal precendent.

domingo | 02 Febrer, 2006 22:13 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Escola Feliu Vegues

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha obligat a l'Escola Feliu Vegués de Badalona (a la foto) a impartir classes en castellà a un alumne, Aquest es un mal precedent, un primer tret que impacta de ple en la linia de flotació de la immersió lingüística del sistema educatiu català i de continuar per aquest cami, pot acabar molt malament.

El Defensor del Poble espanyol, Enrique Múgica ja es va apuntar al bombardeig que fa la 'Brunete Mediàtica' amb més provocacions, i fent-se ressó de 480 queixes de suposats ciutadans de Catalunya que van en la mateixa direcció que els pares del nen de Badalona, i demana a la Ministra espanyola d'Educació que 'garanteixi el dret d'opció lingüística' –a les families castellanoparlants– en les escoles catalanes.

Tenim un exemple de com funciona el sistema de 'lliure opció' al Pais Basc, conviuen 3 sistemes educatius diferents en un mateix territori: un d'espanyol, un de basc i un de bilingüe, i l'única que ha sortit perdent es la llengua eusquera, per no parlar de la 'separació étnica' i la progressiva reducció de l'ús social del eusquera. A Catalunya ho hem fet be, no separem als nens, mesclem-los.

S'apropen unes setmanes 'calentes' amb la llengua, tots els sectors 'no-nacionalistes espanyols' estan treballant a tota màquina contra la llengua catalana, la 'Brunete Mediàtica' ja ha engegat els canons.

Si la Justícia espanyola a Catalunya ha decidit obligar a una escola a garantir el 'dret' d'un ciutadà de Catalunya castellanoparlant a ser format en la seva llengua, potser ja es hora de que nosaltres, que també som ciutadans de Catalunya, obliguem a la Justícia a que garanteixi els nostres drets lingüistics quan ens veiem obligats a entrar en algun jutjat. Que la Justícia obligui a la Justícia a prestar els seus serveis també en català. O es que els catalanoparlants no tenim drets lingüístics?.

----------------------------

Oferta interesant:

----------------------------

Estadistiques

Comentaris

Doncs "por algo sera"

JordiS | 09/09/2006, 16:55

Si un jutge ha pogut dictar i fer cumplir la instruccio d'educar un nen en castella, com els seus pares demanaven, deu ser perque aixo es el que la legalitat vigent imposa, tot i que les administracions catalanes s'ho saltin a la torera amb artificis diversos. Caldria no oblidar que pretendre ensenyar nomes en catala es una quimera absurda. De fet al Baix Llobregat mes de la meitat de les classes d'institut es fan en castella i el Departament fa l'ull gros. No voler entendre que a Catalunya hi ha, al menys, dues comunitats, una de catalana i una d'espanyola, i que no poden parlar dos idiomes al mateix temps, es absurd. Concultar el dret dels pares a escollir es, a mes de una canallada, contrari als acords internacionals sobre la questio.

Re: Escola Feliu i Vegués de Badalona. Un mal precendent.

zakaria | 21/01/2012, 19:08

ola carma com estas!!!!

Re: Escola Feliu i Vegués de Badalona. Un mal precendent.

zakaria | 21/01/2012, 19:08

ola carma com estas!!!!

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb