Els uns i els altres

 Red Progresista.netxarxa de blocs sobiranistes Bloc col.lectiu. Qui són els uns? qui són els altres? d'on venim?
i el més important: cap a on anem?
Opinions sobre l'actualitat política de Catalunya,
una de les nacions més avançades d'Europa.... o no?.

Boicot als productes catalans: Actuem amb seny.

domingo | 24 Novembre, 2005 09:55 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Matricules

Ja s'han començat a notar alguns 'efectes col.laterals' de la crida al boicot als productes catalans en algunes zones de l'Estat Espanyol. Freixenet ha fet públic que aquest any ha venut 3 milions menys d'ampolles a les espanyes i preveuen que aquesta campanya de Nadal seguirà la mateixa tendència. Segons Euroregalos empresa catalana que comercialitza entre altres productes els classics 'lots' de Nadal, ja ha notat un cert descens de vendes de productes d'origen català, especialment a Madrid i de forma acusada a algunes capitals castellanes com Salamanca i Valladolid. En canvi, on menys s'està notant aquesta crida al boicot és a Andalusia.

No tenim que caure en un 'contra-boicot' als productes espanyols, pel simple fet del seu origen, Tenim que seguir consumint pernil de Jabugo i tots aquells productes que ens agraden. El que si que caldria que fessim es parar-nos a pensar una mica i quan anem a comprar productes en general on nosaltres puguem escollir la marca valorant la qualitat i el preu, ens fixem també en el seu origen, a mateixa qualitat i similar preu, preferentment comprem productes fets a casa i si es possible, etiquetats en català, Així, a més d'ajudar a la nostra economia nacional, estarem fent un petit gest a favor del medi ambient, a menys distancia entre el lloc de fabricació i el lloc de consum, menys emisions de CO2 causades pel seu transport.

realitzar aquest gest a l'hora de comprar, es fàcil i només cal fixar-se en l'etiquetat de l'envàs de cada producte, en alguns casos es molt complicat averiguar on s'ha fabricat per en alguns altres casos, es pot saber immediatament, per exemple en els productes alimentaris que incloguin algun component d'origen animal entre els seus ingredients es obligatori identificar la procedència, (Llet i làctis, productes i preparats alimentaris que incloguin carns, salsitxes, olis i greixos animals, etc.... són molts els productes que inclouen aquesta identificació). Es ben senzill fixar-se, tots aquests productes porten una mena de 'matricula' formada per un òval que conté uns digits i unes lletres. la primera lletra correspón a l'estat, (E per a Espanya, D per a Alemania, F per a França, P per a Portugal, etc...) a continuació hi han uns numeros que son el codi que identifica a la empresa fabricant del producte (No a la distribuidora ni a la marcac Blanca ni cadena de supermercats) i a continuacio una lletra que identifica la 'provincia' on esta ubicada aquesta fabrica (B per a Barcelona, T per a Tarragona, L per a Lleida i GI o GE per a Girona) aquest codi acaba amb les sigles de la Comunitat Econòmica Europea 'CEE'.

Aquesta 'matricula' identifica clarament l'origen real del producte, a més permet 'discriminar' el que ens convingui, per exemple, si la lletra es V o CS o A correspon a empreses del pais Valencià o si es IB o PM son empreses de les Illes. Es segueix el mateix criteri que a les antigues matricules dels cotxes (les famoses 'xapas') Aqui mateix teniu uns exemples de 'matricules' de productes. Cal no confondre això amb l'adreça que indica a molts productes, especialment a les marques blanques, ja que a aquella adreça només indica on són les oficines centrals de la cadena, i per exemple, podrem veure alguns productes de la marca de supermercacts DIA que te seu a Madrid, i indica la seva adreça, pero que la 'matricula' pot ser alemana o catalana o de qualsevol altre lloc. i per exemple, Caprabo, que indica a tots els seus productes l'adreça del c. Ciències de L'Hospitalet de Llobregat, mentre que la matricula de la llet 'marca Caprabo' ens indica que esta feta a Granada o a Lleó (un dels llocs on te més incidència el boicot a Catalunya).

NO fem cap contra-boicot, pèro tampoc ens llancem pedres a la nostra teulada!!!.

Estadistiques

Comentaris

Procuctos catalanes

Guillermo | 28/11/2005, 10:17

Muchas gracias por ayudarnos a identificar los productos catalanes.

Boicot

Let147 | 16/12/2005, 18:33

Boicot ¡¡¡ Crec ser persona normal, que tinc l’idea assumida que d’humanitat tècnicament ha avançat en els últims 200 anys com en tota d’anterior historia. Que en l’organització politica coneguda en el que s’endiu occident la tenim ben afocada degut que proporciona un nivell generalitzat de qualitat de vida molt millorable però acceptable i convenient que s’estengui al resta de la terra, que per la meva part xifro en uns 150 anys. Al igual que pensava fa uns 40 anys, que les dones deixarien de portar arracades, resulta que dec anar també equivocat en la apreciació del comportament humà des de varis politics com molts de la meva condició, que per avançar d’humanitat com a conjunt s’ha de cuidar d’informació del individuo i inculcar-li el respecte per la llibertat al menys en els temes basics La problemàtica entre territoris i habitants civilitzats històricament hi ha exemples que han resolt democràticament de forma mes o menys traumàtica les seves diferencies, Canada, Bèlgica, els països bàltics, Estats units, Alemanya, etc. I també d’incivilitzats o primitius que en lloc de “Boicot” adopten la conquesta, com anys abans patrocinava el Sr.Fraga de reconquistar Barcelona ... Un país com Catalunya que les institucions reclamen democràticament per majoria dels seus representants un nou estatut desprès de 25 anys de vigència del actual, que contempli drets que foren anul•lades per la força, i que ni tan sols es planteja cap separació de drets i deures respecte el resta de comunitats del Estat, mols ignorants que no saben conviure en la diversitat, volent tutelar des de fora les institucions catalanes, amb quin dret ? ... solts tenim l’objectiu de perfeccionar i d’administrar els propis recursos de la manera mes racional possible, negociant qualsevol aspecte que en justícia pugui afectar a terces, sense descuidar la solariditat útil amb altres pobles del resta del estat, .... cada comunitat ha de tenir el dret d’autogovern i perfeccionar-los com a mínim en cada generació. Els que sols saben viure i opinar fen d’altaveu de politics ressentits hereus de l’ultima dictadura o dels que podent perdé a Madrid el seu “Xeringui-ho” sons uns pobres de criteri propi o molt mal informats....

BOICOT A ESPANYA!!

guillotin | 22/12/2005, 17:16

Aquests collonarros d'espanyols que a més d'haver-los de soportar cada puta dia de la nostra vida tenen la santa barra de demanar el boicot als productes catalans són uns malparits i uns tarats mentals talment els collonàpies dels seus dirigents rajoi, Zaplana, Ansar, Zapatero, IBarra, Fraga, i demés vomitespanyes. No compreu productes espanyols mai i per aquest Nadal dobleu o tripliqueu el consum de productes catalans. A la merda Espanya!! Boicot ja!!

els cotxes

julia | 16/02/2006, 15:09

tipus de matricules arreu del mon

quina gent

Paula | 10/07/2006, 09:49

Pero que algú enten als energumens aquests?no diuen k catalunya es espanya sense parar?llavors k fan boikot contra espanya?perk es contradixen tant?jaja, l´unic k aconseguixen es k hi haja mes separatisme, per mi de puta mare. Boikot als productes espanyols, visca la terra lliure!!!!!!

Re: Boicot als productes catalans: Actuem amb seny.

manel | 28/09/2006, 15:15

En mi casa los productos catalanes también son residuales.Independencia para lo que os interesa.Iros a mamar a otra parte.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb