Els uns i els altres

 Red Progresista.netxarxa de blocs sobiranistes Bloc col.lectiu. Qui són els uns? qui són els altres? d'on venim?
i el més important: cap a on anem?
Opinions sobre l'actualitat política de Catalunya,
una de les nacions més avançades d'Europa.... o no?.

La tragèdia del 'Alakrana': l'enèsim fràcas de la inteligència espanyola..... i del govern central.

domingo | 05 Novembre, 2009 18:41 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

ja s'ha parlat molt d'aquest tema.... massa i tot. Un tema que podria haver estat 'menor' i haver-se resolt en un parell de setmanes, s'ha enquistat, agreujat i ara pinta molt malament.

Les aigües somalís s'han convertit en un sector de risc altíssim per al tràfic maritim en general. Les causes són complexes, però bàsicament és que l'estat somalí pràcticament ha desaparegut com a tal, s'ha reduït a la minima expressió, un pais submergit en la misèria, sense recursos, abandonat absolutament per occident ha generat tota una generació de joves que només pot sobreviure sortint a 'pescar' i cobrar un 'peatge' als tripulants d'embarcacions ocidentals 'riques' que pesquen aprop.

La gent que pràctica la pirattería, durant segles ha fet el mateix....... anglesos, espanyols, catalans, portuguesos, etc..... Ara els pirates són els somalís.

Avui per avui, la unica forma d'evitar un segrest i el 'peatge' és 'no passar per la zona', fins que l'estat somalí s'estabilitzi i garanteixi la seguretat, i això no passarà fins que aquest estat no garanteixi uns recursos i una mínima vida digna a aquestes generacions de somalís sense futur, la comunitat internacional alguna cosa haurà de fer, i no es tracta d'enviar-hi soldats, sino diners, metges, mestres, constructors, etc...

Les flotes dels paisos occidentals han de decidir si van a aquella zona de risc o no, i s'hi van, s'han de garantir la seva pròpia seguretat i els estats occidentals han d'ajudar en aquesta seguretat, que no vol dir ni militaritzar la zona, ni finançar el 100% de la protecció dels vaixells, cada part te la seva responsabilitat i l'han de saber asumir.

Ara hi ha una situació d'emergència, ja que hi han uns treballadors segrestats i les seves vides estan en perill, els retenen unes persones que han fet dels segrestos la seva unica forma de supervivència, dels ingressos d'aquests 'pirates' en dependen centenars de families senceres i una bona part de l'actual ¡pseudo-economia' somalí, ells no pararan fins que hagin cobrat, sigui com sigui.

El govern central no va actuar en el seu moment amb la prudència i serenitat que calía... Va enviar directament als militars a resoldre un conflicte que no era militar, i el resultat el tenim ara... uns pirates somalís detinguts a l'Estat espanyol i uns mariners espanyols 'detinguts' i ocultats a la selva somalí.... Cal felicitar a l'exèrcit i especialment a la ministra Chacón: ha aconseguit enrocar una situació crítica i dificultar una sortida negociada.

La pregunta que ens hauriem de fer és: Per a que serveix la inteligència espanyola? Per a que serveix el nostre ben estimat CNI? Compten amb milers d'empleats i agents, un pressupost milionari, recursos tècnics, informadors, col.laboradors sobre el terreny, confidents, relacions amb altres serveis d'inteligència d'altres estats, diners ocults per tot arreu per a comprar i pagar qualsevol mena de servei, etc....??????? Aquests serveis ja fan molt be moltes coses..... Per exemple s'aseguren que empreses com REPSOL renovin contractes amb paisos productors de petroli, per posar un cas. Es que no hi ha hagut temps, diners ni mitjans per a resoldre aquest tema parlant, negociant, comprant.....? Tan complicat és que un estat occidental democràtic hagués anat al poble més aillat de Somalia i en un parell d'operacions amb els contactes i els segrestradors haguessin desbloquejat el tema de forma que al cap de dos dies els 'pirates' haguessin alliberat als pescadors?

Cal que l'estat recomani no passejar per la zona, i que col.labori amb la seguretat dels vaixells, però si devant d'un conflicte, enlloc d'enviar a la inteligència, envia als militars..... l'unic que s'assegura és que el conflicti es faci més gran. Ara, encara estem a temps de corregir urgentment aquest 'error' i treure a aquesta gent d'alli, negociant i cedint... no es pot fer de cap altra forma. Un cop desactivat aquest conflicte, ja pendran mesures polítiques i el que calgui, amb més calma.

Estadistiques Webstats4U - Web site estadísticas gratuito
El contador para sitios web particulares
www.webstats4u.com

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb