Els uns i els altres

 Red Progresista.netxarxa de blocs sobiranistes Bloc col.lectiu. Qui són els uns? qui són els altres? d'on venim?
i el més important: cap a on anem?
Opinions sobre l'actualitat política de Catalunya,
una de les nacions més avançades d'Europa.... o no?.

Millet i el desconcert de la burguesia catalana.

domingo | 20 Octubre, 2009 17:17 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

La burguesia catalana, com a 'paquet social' històricament ha jugat un paper importantíssim en el desenvolupament social, cultural i econòmic de Catalunya en els segles XIX i XX. En alguns casos i en alguns temps, fins i tot podriem dir que ha estat una peça clau en el progrés social. Aquesta mateixa burguesia catalana també ha estat la causant d'alguns forts retrocessos socials i ha provocat alguna sonada barbaritat.

Aquest paper dual que ha exercit la nostra burguesia va en paral.lel a cada moment històric. Al s. XIX, quan una part de la burguesia es va convertir en l'abanderada del catalanisme polític esent motor intelectual, cultural, econòmic i nacional. Aparentment semblava que s'hagués escindit de l'altra part, més 'rància' i amb uns interessos més lligats encara a la oligarquia espanyola. A Catalunya, durant el segle XX hem tingut una burguesia 'de dues velocitats'. En alguns moments, s'enfrontàven entre elles, però en alguns moments anaven juntetes de la mà per a preservar els seus interesos comuns.

Millet ha volgut ser un hibrid entre les dues cares de la burguesia catalana.... Ha sabut aprofitar el 'pedigrí' catalanista heredat del seu pare, al mateix temps que formava part de la FAES d'Aznar o d'altres clubs unionistes, això si, sempre amb el saldo al seu favor. ha jugat a dues bandes, ha estat ben vist per tots i ha estat 'generós' amb alguns mentre feia negocis de tota mena amb tots ells.

Ara ha sortit a la llum aquest escàndol de corrupció on Millet s'emportava milions del Palau de la Música. Una part d'aquests diners ha anat a finançar algun partit 'amic' de la burguesia catalana..... caldrà temps per a esbrinar tota la trama. Sembla dificil que ningú s'adonés del constant increment de patrimoni d'aquest sàtrapa. Ès posible que qui havia de donar-se compte hagués rebut part de la generositat de Millet, no ho sabrem mai.

la burguesia catalana faria be en depurar i purgar a Millet i altres elegants rapinyaires que encara volten pel nord de la Diagonal, enmig de festes, recepcions, conferències, consells d'administració, etc....... Si és que realment no volen acabar sent, per extensió, objectiu del descontent popular.

Estadistiques Webstats4U - Web site estadísticas gratuito
El contador para sitios web particulares
www.webstats4u.com

Comentaris

La burgesia era franquista

CARLOTTI | 21/10/2009, 16:55

LA PASTA QUE LE DIO FRANCO A CATALUÑA > Deuda histórica

La burguesía catalana en su mayoría franquista militante, con la ayuda de Franco expoliaron a las regiones mas pobres de España de mano de obra joven que le hicieron cambiar su residencia, dado que Franco potencio la industria catalana he hizo llamadas a estos jóvenes para que se marcharan al País Vasco y Cataluña (hasta le pagaban el viaje para mas seguridad del expolio) y con ganas de trabajar para poder comer no para vivir decentemente dado que cuando llegaban a Cataluña tenían que vivir en barracas o bien de mastresa, que consistía en alquilar una habitación con derecho a cocina, esta era otra explotación de los catalanes mas asentados, y lo curioso es que todos esta gente que venia a Cataluña tenían algún bien o patrimonio en su lugar de nacimiento que han acabado en las arcas catalanas, como es una casa en el pueblo y algunos ahorrillos que eran dinero sano, sano (quiere decir dinero real, ganado con el sudor y el hambre) para los catalanes, porque el dinero que la burguesía empleaba era créditos bancarios a bajo interés autorizado por Franco y su ministro catalán Don Laureano López Rodó (qepd), dado que toda la ayuda que recibían las empresas catalanas eran créditos bancarios, en realidad todas estas empresas estaban a merced de los bancos existentes en la época, dirigidos por franquistas incluido Jordi Pujol director de Banca Catalana. Para no perderse, estábamos en el patrimonio de estos inmigrantes que ha acabado en las arcas de Cataluña, como son las herencias de todos estos jóvenes explotados en su día por la política franquista, y que actualmente las hacen efectivas en donde viven, es decir en Cataluña, siendo el expolio final totalmente de traca valenciana, porque incluso él desarrollo de esas regiones expoliadas de jóvenes trabajadores, mano de obra barata y esclava, que la burguesía franquista exploto, han acabado en las arcas catalanas mediante las herencias de esos jóvenes, que en su día se vinieron a Cataluña y que ahora se hacen efectivas en esta región a costa de las regiones que lo han dado todo incluso su patrimonio, no tienen vergüenza ni dignidad los catalanes que manifiestan su insolidaridad con el resto de las regiones españolas y que la burguesía expolio con la ayuda de Franco.

Todavía mas curioso es, que gracias a Franco disfrutamos de la mejor Seguridad Social de todas las naciones del mundo, dejándonos también un buen Sistema de Pensiones y a los burgueses los dejo totalmente ricos y poderosos y que ahora traidoramente parece ser que se apoyan en el separatismo. Si Franco levantara la cabeza y viera a esta burguesía apoyando a Ezquerra Republicana, seguro que ponía el ejército en pie de guerra.

Así que mucha pasta dio Franco a Cataluña, pero a costa de los sacrificios de todos los españoles y por lo visto los jóvenes catalanes de hoy en día no conocen.

Per a Carlotti

Els uns i els altres | 21/10/2009, 17:10

No hem esborrat aquest comentari anterior, que és clarament feixista i anticatalà que distorsiona la realitat i menteix deliberadament, per a que sigui visible publicament quin són els arguments que fan servir els nacionalistes espanyols.

No me etiquetes

Carlos | 22/10/2009, 10:08

Perdona si yo no soy ni nacionalista español ni fascista por decir que tu querida burgesia catalana era mas franquista que el cara al sol. Una cosa es que no quieras verlo, y otra bien distinta que quieras censurarme y ponerme de ejemplo de algo que no soy en absoluto, etiquetándome sin conocerme.

Per a Carlos

Els Uns i els altres | 22/10/2009, 10:33

Es fascista el que defiende ideas fascistas, por lo tanto , reitero lo que dije..... Te recomiendo que leas bien el articulo sobre la actitud de la burguesia catalana en la història, y cuidado!!..... No toda la burguesía catalana apoyó a Franco, una parte siguió luchando contra Franco.
Y sobre la seguridad social, mejor lo dejamos.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb