Els uns i els altres

 Red Progresista.netxarxa de blocs sobiranistes Bloc col.lectiu. Qui són els uns? qui són els altres? d'on venim?
i el més important: cap a on anem?
Opinions sobre l'actualitat política de Catalunya,
una de les nacions més avançades d'Europa.... o no?.

L'Infanta Elionor, la constitució espanyola i els drets nacionals de Catalunya.

domingo | 01 Novembre, 2005 18:34 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Felip i LetiziaLa cosa no deixa de tenir gracia, ara els mateixos que no volien tocar ni una coma de la constitució per a encaixar el nou estatut català, veuen clarissim que cal fer una reforma, per a reparar una desigualtat clara que figura a la sacrosanta constitució i que permet que hi hagi una ciutadana que no tingui reconeguts tots els drets que li pertoquen, pel sol fet de ser dona.

Molts espanyols i fins i tot molts catalans pro-monarquia estan d'acord en que un/a ciutadà/na, pel sol fet de neixer a la familia Borbó, te més drets que els altres ciutadans, pèro molts d'aquests mateixos ciutadans pro-monarquia justament per a seguir justificant-se a ells mateixos que la monarquia es una institució 'actual i moderna' necessiten 'adaptar-la' als temps que vivim i corregir aquest 'error evident'. Reconeixen que encara que la sagrada constitució hagi fixat la linia succesòria de la monarquia tenint en compte només als homes de la familia Borbó, cal modificar, o millor dit reformar la carta magna

Molts altres ciutadans que no estan d'acord en estar subjectes a una monarquia, altrament dits republicans els importa un rave si el ciutadà que regni l'estat espanyol es nen o nena, pèro segurament estaran d'acord en que cal esmenar molts 'errors' o 'insuficiències' de la constitució. Aqui trobem un punt on les dues corrents podrien arribar a un acord, permetent així que uns mantinguin un sistema monarquic, pèro actualitzant la constitució per a donar resposta a les noves necessitats derivades de la plurinacionalitat de l'Estat Espanyol i tots (al menys la majoria) contents.

Tenim que pensar que per a qualsevol reforma de la constitució, seria obligatori a més de disoldre les corts espanyoles, celebrar un referèndum, i si els monàrquics, volen evitar obrir de nou un altre vell debat monarquia vs. republica o que s'extenguin campanyes anti-monarquiques, magnificades pel desencis de l'aprovació d'un estatut retalladissim que poc s'asembli al que va recolzar la majoria del Parlament de Catalunya i la societat catalana, que acabaria tenint un reflex en els resultats del referèndum. Per a que volem més conflictes!! La menys dolenta de les situacions podria ser que d'aqui a una generació Sa Magestat Elionor, fos la reina d'un Estat Confederal Espanyol, on hi convisquin voluntariament sense cap mena de prejudici diverses nacions sobiranes i realment solidaries. La frase 'Els catalans no tenim rei' hauria passat definitivament a la història.

Estadistiques

Comentaris

Neixament d´Elionor

sara | 24/06/2006, 23:44

Trobo que els monarques per ser més respectuosos amb el poble català quan siguin a Catalunya haurien d´utilitzar el titol de comtes de Barcelona,i en Felip utilitzar el de Príncep de Girona. M´agradaria que aquesta nena arribes a ser Reina,espero que sigui educada amb savaritat i que sàpiga respectar totes les realitats nacionals d´Espaya. Els Princeps han triat un bon nom,almenys no es el tipic de Cristina i Maria de la Mercè.
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb