Els uns i els altres

 Red Progresista.netxarxa de blocs sobiranistes Bloc col.lectiu. Qui són els uns? qui són els altres? d'on venim?
i el més important: cap a on anem?
Opinions sobre l'actualitat política de Catalunya,
una de les nacions més avançades d'Europa.... o no?.

Catalunya, altre cop a l'ull de l'huracà

domingo | 11 Juny, 2009 00:20 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Despres d'analitzar els resultats electorals. el PSOE amb ZP al capdavant, tenen un problema... Si avancen cap a l'esquerra, perden vots per la dreta. Si compleixen amb Catalunya, perden vots a Espanya. Si no compleixen perden vots aqui. Facin el que facin, els afectarà electoralment.

Ja s'ha acabat el temps de les promeses buides, de somriure a tothom, No es pot dir a Catalunya que es defensa la 'plurinacionalitat de l'Estat' i a Espanya el contrari.

Ara, ZP diu que la data tope per a acordar el finançament serà el proper 15 de juliol que les xifres ja estàn tancades i que només s'han de pulir els serrells. Tots sabem que zixò no és veritat, que la proposta de l'Estat vulnera –a la baixa– la llei i que no cobreix els mínims requerits per a un funcionament digne dels serveis propis. Fins ara els partits del Govern d'Esquerres de Catalunya s'han mantingut i no han volgut signar cap acord que no cumplis l'Estatut. caldrà veure que pasa si el 15 de juliol l'Estat segueix enrocat.

Ja són moltes coses, finançament, Estatut, Traspassos, Inversions, Aeroports, Rodalies, Llengua... i tot un seguit de greuges que han arribat al límit i estàn a molt poc de trencar la fina corda que encara queda. Ara li diuen 'desafecció', cada dia hi ha més gent que no accepta aquesta situació. Cada cop es fan més visibles els motius que fan que a poc a poc, ciutadans que mai haguessin defensat la opció de la independència de Catalunya, avui la vegin com a unica alternativa vàlida i dónin per morta cap altra via d'enteniment amb Espanya.

ZP no és tonto, això ja ho sap de fa temps. I compta amb una carta amagada.... La Sociovergència, que ja veurem si pot funcionar. De moment ja fan algunes proves com la Llei d'Educació i segurament en veurem alguna mostra més.

El que ningú no pot calibrar és si a les properes eleccions al Parlament de Catalunya s'haurà asolit un grau de 'desafecció' tal, que sigui complicada la formació d'un nou Govern i que això sigui el primer pas cap a les eleccions espanyoles on potser, molts catalans dels que amb el seu vot havien donat les claus de La Moncloa a ZP, aquesta vegada i sense cap remordiment, 'deixaràn caure' un Govern Central que ha enganyat reiteradament als catalans i ens ha fet perdre la darrera esperança d'una convivència amb una Espanya plural.

Si no tenim el Finançament que fixa la llei. I el Tribunal 'constitucional' intenta retallar l'Estatut, tindrem/tindràn problemes molt greus... I nosaltres prepararem mobilitzacions, desobediència fiscal i el que calgui. No és la primera vegada que hem sortit al carrer, ni serà la ultima.

Estadistiques Webstats4U - Web site estadísticas gratuito
El contador para sitios web particulares
www.webstats4u.com

Comentaris

El recambio

Scila | 15/09/2009, 19:23

Aunque con un poco de retraso me gustaría comentar brevemente tu post: Considero que la famosa frase de: "los pueblos tienen los dirigentes que merecen", comienza a no parecerme una canallada verbal.
A la vista de tu comentario, y de lo que está ocurriendo con las actividades delictivas- en lo económico y en la actividad de espionaje en Madrid- por parte del PP y todo eso está empujando a la sociedad madrileña, valenciana, murciana... a remontar la intención de voto por encima del PSOE... a la vista de eso habrá que decir, qué pena, que la gente tenga lo que merece: vivan las caenas y los delfines del bigotes que, por cierto, desde su fundación FAES ya recomienda al ejercito que no sea tan pasivo ante lo que está ocurriendo ¿cómo lo ves?
salut/

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb