Els uns i els altres

 Red Progresista.netxarxa de blocs sobiranistes Bloc col.lectiu. Qui són els uns? qui són els altres? d'on venim?
i el més important: cap a on anem?
Opinions sobre l'actualitat política de Catalunya,
una de les nacions més avançades d'Europa.... o no?.

Pasqual Maragall i l'aparell del PSC-PSOE

domingo | 18 Octubre, 2005 13:16 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Pasqual MaragallFins ara creiem que el PSC-PSOE només era el resultat de la suma de les dos corrents tradicionals del socialisme català, la del PSC i la de la federació catalana del PSOE.

Aquestes dues corrents, havien format un 'conglomerat' gegantí, degudament engreixat pels recursos del poder local i les diputacions, creant un complex sistema d'equilibris interns, que fins ara ha mantingut en funcionament una gran màquina electoral. Molts van ser els intents de que aquesta màquina entres en els despatxos del poder 'nacional', moltes contradiccions, moltes lluites, molts fracasos i algunes grans errades estratègiques. Desde la tardor de 1986 es va engendrar el que acabaria sent la cara del socialisme català. Aquella tardor, va sonar la veu de Samaranc i la seva coneguda frase '... a la ville de Barcelona!!'. Alli va començar un gran projecte de marqueting politic que va ilusionar a milions de catalans, i de retruc, va acabar fabricant un nou mite: Pasqual Maragall. La llegenda urbana diu que ell tot sol li va canviar la cara a la ciutat de Barcelona, ell sol va transformar la capital de Catalunya en una ciutat 'normal' a la europea, o millor dit, a la americana. Ja teniem el nostre Kenedy, pèro encara no ho sabiem, i pitxor encara: Al PSC-PSOE no eren del tot conscients de la magnitud del lider que tenien desaprofitat.

Només va ser questió de temps, als cartells electorals del PSC-PSOE va començar a apareixer la cara del nou 'Kenedy', el que modernitzaria Catalunya, si ho va fer amb Barcelona, perqué no ho hauria de tornar a fer amb Catalunya, Jordi Pujol encara no havia resolt la seva succesió, CiU ja s'anava desgastant... tot anava a favor

I va passar, un dia, els de CiU van canviar de foto al cartell electoral, ara hi sortia una cara nova, un kenedy nou: Artur Mas. Pèro ja era tard, l'altre kenedy ja portava temps al carrer, ja era conegut, tenia 'pedigi' i a més experiència, que més es podia demanar?

La lluita entre els dos kenedy va ser molt igual, i al final van empatar, un va guanyar en vots i l'altre en escons (això si, si li sumem els escons dels partits 'amics') i aqui comença el trauma: canvi de govern, canvi de cicle, canvi d'estil i canvi de tot. Va costar que els que havien tret més vots es fessin a la idea de que no governarien (crec que alguns encara no ho han paït). Pero sobretot, va començar un periode complexe, molt complexe. A més dels canvis propis que genera l'entrada al govern de les forces alternatives, fins ara a l'oposició, s'introduia per primer cop al pais un nou concepte: Una coalició de govern (no es comparable a l'acord entre Convergència i Unió) es va generalitzar l'ús de la paraula 'tripartit' i amb el temps hem vist que realment és un tripartit, i que malgrat tota mena d'atacs rebuts en plena infancia, el govern s'en ha sortit força be. l'únic que no estava previst es que el President Kenedy-Maragall al mateix temps estigués surant per sobre del tripartit, i dintre d'un dels tres braços (estil 'Santisima Trinitat') . Una dificultat més: Kenedy-Maragall és president del PSC-PSOE i membre del Comitè Federal del PSOE, dificil, si, pero no imposible.

Tot això només te una forma de gestionar-ho: Diàleg, cal que es discuteixi molt entre els membres del tripartit, i el President. Tot es molt fràgil, i un tripartit catalanista i d'esquerres, encara ho es més. Cal saber conciliar el treball col.lectiu de les tres forces politiques del tripartit, amb la feina del Govern i els seus Consellers, amb el tarannà 'mític' del President. Igual que calia fer quan Pujol era President, ara cal reforçar la figura del President, sigui qui sigui, junt a la senyera i l'escut, es el nostre simbol, no deixem que el maltractin, això si, potser cal dir-li que canvii d'assessors, els problemes ja ens venen sols, no cal crear-ne de nous.

Estadistiques

Comentaris

MARAGALL SI, BONO NO !!!

fly | 17/02/2006, 06:25

MARAGALL SI, BONO NO !!
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb