Els uns i els altres

 Red Progresista.netxarxa de blocs sobiranistes Bloc col.lectiu. Qui són els uns? qui són els altres? d'on venim?
i el més important: cap a on anem?
Opinions sobre l'actualitat política de Catalunya,
una de les nacions més avançades d'Europa.... o no?.

L'Espanya 'cañí' te por... molta por.

domingo | 10 Octubre, 2005 11:22 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Legionaris

Si, en realitat tenen molta por. Com un adolescent que tot just ha despertat a la pubertat i deixa enrere la seva infantesa... aquells records,...

Els costa accceptar que allò que els seus pares els hi han dit tota la vida, no es del tot cert: (Els reis mags i el 'ratoncito pérez' no existeixen...) Es molt dur, s'han fet grans i encara creuen en els seus mites infantils. I es clar, la condició humana, tendeix a resistir-se als canvis, no vol avançar cap al 'desconegut' no entenen moltes coses: Nació catalana? Melilla és espanyola? Una gran empresa pot tenir la seu central fora de Madrid? hi han més llengues igual de bones que el castellà a Espanya? Hi ha gent que no pensa el mateix que jo? els nous immigrants tenen drets? El canvi climatic em pot afectar? Hi ha gent que esta en contra de les corrides de toros?

Es clar, com a nous adolescents que són, tenen molta energia acumulada, hormones 'a tope' i força, molta força. Lluiten contra el que és desconegut, contra un 'enemic extern' que vol desfer el seu modus vivendi.

Des de temps immemorials, els humans han buscat respostes inventades a problemes desconeguts. (El déu de la pluja es qui feia ploure, Les catàstrofes naturals eren càstics dels déus...) I ara tornen a actuar els seus instints més primaris, els nous déus que els protegiran d'aquesta barbarie catalana, surten a la tele, als diaris, prediquen desde certes ràdios, son els seus alcaldes, els seus càrrecs públics (que per a alguna cosa els han votat). Aquests nous déus els protegiran i no permetran cal mal als ciutadans honrats.

Ens trobem davant d'un problema de creixement d'un jove insegur i inexpert, que tot ho ha rebut dels seus pares, i que ara no recorda que aquests pares seus, no fa tant de temps, passaven moltes dificultats, fins i tot gana, i que molts dels seus familiars van tenir que agafar la seva pròpia patera i anar cap a Europa per a poder menjar calent cada dia. Si aquest jove i els seus pares, van sortir de la miseria i de la foscor, va ser perque altres pares van lluitar per a que tots tinguessim llum. La llum, igual que la llibertat, no la tenim per generació espontània, l'hem tingut de guanyar. Ara cal dir-li a aquest jove que tenim que avançar, igual que van fer els seus pares al morir Franco. Si no avancen els 'uns' dificilment podran avançar 'els altres'.

Estadistiques

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb