Els uns i els altres

 Red Progresista.netxarxa de blocs sobiranistes Bloc col.lectiu. Qui són els uns? qui són els altres? d'on venim?
i el més important: cap a on anem?
Opinions sobre l'actualitat política de Catalunya,
una de les nacions més avançades d'Europa.... o no?.

Diada de joguina.

domingo | 12 Setembre, 2008 01:02 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Hem passejat durant tot el dia pels diferents escenaris on es celebraven tota mena d'actes durant la Diada Nacional.

Sense entrar a fer una crònica, que per això ja tenim els diaris i mitjans d'avui. Sense entrar a valorar el que diuen aquests mitjans, cada un explica el que sempre ens vol explicar. Els temes estrella –segons de quin mitjà es tracti– han estat:
1. La 'unitat' dels partits vers el finançament.
2. Els milers de manifestants per un Estat propi.
3. Les magnifiques estelades que s'han penjat a certs Ajuntaments.
3. Els incidents habituals i la crema de banderes espanyoles.

S'ha tornat a perdre una gran oportunitat de celebrar una jornada històrica, unitària i productiva. Seguim sense saber emetre un únic, potent i contundent missatge nacional dirigit a:
1. La villa y Corte, per a que deixin d'insultar-nos i humiliar-nos continuament. Que ni s'atreveixin a retallar més l'Estatut ni el finançament, que ens respectin d'una vegada per totes. Que ens tinguin por enlloc d'odi.
2. Als catalans. Malgrat tot el que poguem dir i contrariament del que ens agradaria que fos, la majoria de catalans, la majoria dels 7 milions, ha passat col.lectivament de la Diada Nacional. No sols no han vist ni un sol motiu real per a engrescar-se en una hipotètica reivindicació pels Drets Nacionals de Catalunya, sino que a més –i en el millor dels casos–reben infinitat de missatges contradictoris i desmobilitzadors.

Potser els dirigents politics Nacionals encara no estan a l'alçada de les circumstàncies històriques, però compte, els moviments alternatius i la societat civil que haurien d'empenyer no ho fan, al menys no ho fan tots en la mateixa direcció.

Estem perdent grans quantitats de la poca energia de que disposem en assumptes secundaris i estem anant cap a una Diada de joguina, una mena de parc temàtic elitista d'idees, on un grapat de milers de visitants entesos en la matèria poden triar la secció que més els agrada...... Ofrenes per aqui, sardanes per allà, estelades més enllà... crema de banderes a l'altra banda... una amplia oferta de formes de sentir la consciència nacional tranquila.

Estem tant acostumats a abaixar el cap, que no ens adonem de la força col.lectiva que tenim i que poc a poc anem perdent.

Estadistiques Webstats4U - Web site estadísticas gratuito
El contador para sitios web particulares
www.webstats4u.com

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb