Els uns i els altres

 Red Progresista.netxarxa de blocs sobiranistes Bloc col.lectiu. Qui són els uns? qui són els altres? d'on venim?
i el més important: cap a on anem?
Opinions sobre l'actualitat política de Catalunya,
una de les nacions més avançades d'Europa.... o no?.

Catalunya sense aigua.

domingo | 02 Abril, 2008 13:09 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

- Prohibiran els canons de neu de les pistes d'esqui que xuclen i xuclen l'aigua del pirineu que mai arribarà als pantans de Susqueda i Sau i molt menys a l'àrea metropolitana?
- Algú ha previst que els milers de 'segones residències', nous hotels i complexes turistics de recient (i futura) creació del Pirineu, estan consumint una quantitat brutal d'aigua que mai retornarà al cicle natural?
- Algú s'ha parat a calcular l'aigua que consumeixen –posem per cas– els 6 milions de porcs que tenim a les granges de Catalunya i que van directament als escorxadors holandesos per a subministrar carn a la UE?
- Algú obligarà a que les deseses i desenes de camps de golf reciclin l'aigua que fan servir per a que la seva gespa sigui tant maca?
- Algú obligarà als empresaris hotelers i d'apartaments, que reben prop de 10 milions de turistes cada any a Catalunya, a que instalin sistemes d'aprofitament i reciclatge de les seves 'aigues grises'?
- Algu dirà alguna cosa a certs municipis que estan permetent regar amb 'aigua mineral' dels seus manantials desenes i desenes d'hectàrees de secarrals per a cultivar hortalisses?
- Algú realment apujarà el preu del segón i tercer bloc de consum en la factura de l'aigua a tot Catalunya? Encara hi han centenars de milers de catalans que o no paguen o paguen molt poc per l'excés i l'abús de consum.
- Algú posarà ordre en la permisivitat en la construcció de piscines particulars?
- Deixaràn de parlar de transavassaments? (ni del Roina ni del Segre ni de l'Ebre)

No tenim aigua, però la malgastem com si en tinguessim. No permetem que els de sempre facin servir l'aigua com a arma politica..... Per una nova cultura de l'aigua.

Estadistiques Webstats4U - Web site estadísticas gratuito
El contador para sitios web particulares
www.webstats4u.com

More blogs about els uns i els altres.

Comentaris

molt bé

Té la mà Maria | 02/04/2008, 16:16

es pot dir mes alt però no més clar, tens tota la raó del món, colla d'hipòcrites

Re: Catalunya sense aigua.

ciudadano Amfortas | 03/04/2008, 16:55

Mas claro imposible, para cuándo el desarrollo sostenible, en toda la ribera mediterránea. La pluviosidad del Este peninsular es irregular y por tanto no puede tener un desarrollo urbano y una política hídrica como en Suiza, donde curiosamente el tratamiento del agua es mejor que aquí... un desastre que veremos en qué para...

Re: Catalunya sense aigua.

vrojo | 11/04/2008, 09:04

Yo pensaba que la cría de ganado y el turismo eran actividades económicas rentables que contribuyen a la prosperidad de Cataluña. Pero veo que el autor del comentario sólo ve despilfarro de agua.

En cuanto al recurso habitual de encarecer el consumo de agua mediante una tasa abusiva, me gustaría recordar que tal medida empobrece y complica la vida de la gente, pero no aumenta las reservas de agua.

Per a VRojo

Els uns i els altres | 11/04/2008, 09:09

L'agricultura, ramadseria i turisme SÓN activitats econòmiques positives per al pais, l'únic que s'ha de fer, és oprimitzar-les i tenir en compte el cost efectiu, social i real de l'aigua en aquestes activitats. racionalitzar les coses, simplement. Creixement sostenible.
I el preu de l'aigua, simplement NOP reflecteix el cost real. Saps quant costarà portar aigua en vaixells?

Re: Catalunya sense aigua.

vrojo | 11/04/2008, 09:31

Lo ignoro, pero me consta que desde los antiguos egipcios hasta nuestros días el modo más racional y económico de aprovechar el agua es hacer trasvases y embalses. Traer agua en barcos es una forma absurda de abastecer a la población que, naturalmente, deberá pagar el sobreprecio de una decisión política disparatada.

questions

loucomballa | 12/04/2008, 06:37

No estic radicalment en contra de les teves afirmacions, solament volia que m'expliquessis dues de les afirmacions que fas, es que no les entenc.

Sson aquestes:

- Prohibiran els canons de neu de les pistes d'esqui que xuclen i xuclen l'aigua del pirineu que mai arribarà als pantans de Susqueda i Sau i molt menys a l'àrea metropolitana?

i

- Algú ha previst que els milers de 'segones residències', nous hotels i complexes turistics de recient (i futura) creació del Pirineu, estan consumint una quantitat brutal d'aigua que mai retornarà al cicle natural?

No ho entenc de veritat.

Salutacions

aigua

janks topo | 20/04/2008, 16:29

agua pura i dura...
kiero agua para mi titotitotito pixikas k feu ? k estic aburridisimm
no s k fer...vaig a veure aigua i a tirar de la sisterna

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb