Els uns i els altres

 Red Progresista.netxarxa de blocs sobiranistes Bloc col.lectiu. Qui són els uns? qui són els altres? d'on venim?
i el més important: cap a on anem?
Opinions sobre l'actualitat política de Catalunya,
una de les nacions més avançades d'Europa.... o no?.

Traspassem rodalies de RENFE als FGC ja!

domingo | 15 Novembre, 2006 00:57

RENFE - FGC

Ja n'hi ha prou! Es que seguirem permetent que s'enfotin de nosaltres?? Segueixen produint-se incidències generalitzades a la xarxa de Rodalies de RENFE dia si, dia també. Ser treballador o estudiant la Regió Metropolitana de Barcelona, te premi... Ja fa uns anys que el servei de RENFE s'ha anat degradant progresivament (Veure article anterior) pero ara més que una xarxa de trens de rodalies, sembla un parc temàtic amb sorpreses i emocions diàries. RENFE li dóna la culpa a ADIF i a les obres del TGV, Foment mira cap a una altra banda (fins avui que han començat a despatxar algun directiu). Sigui com sigui... no podem mantenir per més temps una infraestructura obsoleta, deficient, insuficient i cara.

El primer punt del desplegament del 'Nou Estatut' ha de ser clarament l'inici del procés de converses amb l'Estat espanyol per a que d'una vegada per totes, les rodalies i els trens regionals de RENFE passin directament a ser competència de la Generalitat de Catalunya i a ser gestionades directament pels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), agrupant-les amb les actuals línies de FGC del Vallès, Baix Llobregat, La Pobla, Barcelona, Bages i Anoia, que desde fa molts anys ofereixen un nivell de qualitat altísim i ens resulten molt més econòmics. I no es tracta només d'un repintat de trens i de logotips (Això és el que millor sap fer RENFE). Cal redimensionar la plantilla, ampliar-la on calgui i reduirla –molt– en diversos àmbits. S'han de fer moltes i continuades inversions per part de l'Estat en la infraestructura i el material mòbil, per a compensar els anys on només s'han limitat a recaudar l'import dels bitllets, sense fer ni una obra. S'han de posar en marxa les obres de la nova línia Orbital de la segona corona metropolitana, s'ha d'invertir d'una vegada en la línia BCN-Vic- Ripoll, etc... S'han de construir intercambiadors, s'ha de..... Caldrà reciclar a moltíssims empleats i normalitzar-los, no poden seguir vivint d'esquenes al país... Aprendran educació i la llengua, entre altres coses. O potser cal que fem amb una part del personal de RENFE el mateix que ja hem fet amb la Guàrdia Civil i la Policia 'Nacional': directament substituir-los per personal nou, format adequadament i respectuos amb el pais i la seva llengua i cultura. Nosaltres votem per aquesta darrera opció, ells segurament no. Com sempre, si volem els drets, haurem de lluitar.

Altres articles anteriors relacionats:
21.09.06 - Renfe s'autodestrueix. Pel traspàs de Rodalies i Regionals a la Generalitat.
13.02.06 - RENFE prohibeix als seus treballadors parlar en català a Lleida.

Estadistiques Webstats4U - Web site estadísticas gratuito
El contador para sitios web particulares
www.webstats4u.com

More blogs about els uns i els altres.

Comentaris

RENFE i la mare que els va parir

Papitu | 15/11/2006, 08:00

Avui tots hi coincidim, la situació i l'actitud actual de RENFE al nostre país és insostenible. L'Entesa s'ha de plantar i exigir el traspàs immediat de les competències. La manca d'inversions ens ha deixat en una situació de desempara. Les dimissions arriben tard i no apunten prou amunt. Rodalies RENFE és utilitzat a diari per 400000 passatgers és intolerable que aquest servei no funcioni com un rellotge.

Per a Papitu

els uns i els altres | 16/11/2006, 02:35

Efectivament, cal que anem creant un clima de pressió per a que el tema ddel traspàs s'enceti el més aviat posible.

Estatut d'autodeterminació de catalunya

Mossos filldeputes lluiteu per la autodeterminació del vostre puto país.fundeu un estat catalá | 26/02/2007, 17:34

Aquest estatut es el principi de la fi amb espanya.Huele a principio de autodeterminación.

La RENFE, els mossos i les competències

Marta | 26/04/2007, 21:55

Pel que fa a la RENFE, és ben cert això que dius : el funcionament no és en absolut com hauria de ser. Espero que passin aviat les competències a veure si podem gaudir d’una mica de puntualitat, que ja és hora...

I respecte als mossos…
Segur que ets ben informat? Per començar, als antics policies nacionals i guàrdies civils els van donar l’oportunitat d’incorporar-se al cós de mossos com agents normals o com formadors. Molts ho van fer, i d’altres no. Però per la teva informació, els mossos formen el cós policial amb més denuncies per agressió a tot l’Estat!!! I això que es el cós de seguretat més jove... Seran respectuosos amb la nostra llengua i cultura, però sembla que no ho són molt amb les altres, a jutjar per la quantitat de denúncies per agressió al col•lectiu immigrant… i si no, busca informació al respecte a Internet. Normalment hi ha molts nens de 20 anys que es senten Deu amb una pistola a les mans, i aquesta mancança de gent experimentada que els posi una mica els peus a terra (perquè mots guàrdies i policies no volien abandonar el seu cós, i van anar-se’n) fa que els mossos no acabin de ser lo professionals que eren els seus antecessors en matèria de seguretat, que es la seva feina, perquè a la cap i a la fi el que fan els mossos per la cultura es ben poc important. La llengua i la cultura es desenvolupen en altres àmbits, com l’educació, la universitat i la literatura, i no pas a la comissaria, on el que cal es professionalitat i, sobre tot, respecte i autocontrol (i no pas pegar una pallissa al primer que es posi tonto, això si, insultant-li en català).

No tot lo català es millor per ser català. Hauríem de ser una mica més autocrítics i no acceptar qualsevol situació que vingui de Catalunya només per això. Hi a coses que a Catalunya funcionen bé, i d’altres que no, i això hauríem de ser capaços de veure-ho. Els mossos son un cós conflictiu, i que a més a més no acaba de desenvolupar-se en algunes situacions, com els atacs a xalets en Tarragona, on l’Estat va haver d’intervenir enviant guàrdies civils als llocs més conflictius... Els FGC són catalans i funcionen molt bé, però els mossos, tot i que també ho siguin, no funcionen bé, i a més surten mes cars que qualsevol altre cós de seguretat (per fer la mateixa feina n’hi ha molts més, i cobren casi bé el doble que els agents, per exemple, de la guàrdia civil)... No és que defensi cap cós de seguretat, però les coses com són, els mossos ens surten cars i són poc operatius.

I per cert, la frase “Cal normalitzar-los” (als treballadors de RENFE) sona com una mica… no ho sé, com una mica sectària, tal i com està dita. Imagina’t que la fes servir una persona que no pensés el mateix que tu… segurament et semblaria una mica totalitària, ¿No? ¿Què es això de “normalitzar” a les persones, com si es tractés de rosques o fulls DIN A-4? De vegades, flipo una mica amb les tesis dels meus compatriotes…

Salut,

Marta

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb