Els uns i els altres

 Red Progresista.netxarxa de blocs sobiranistes Bloc col.lectiu. Qui són els uns? qui són els altres? d'on venim?
i el més important: cap a on anem?
Opinions sobre l'actualitat política de Catalunya,
una de les nacions més avançades d'Europa.... o no?.

Renfe s'autodestrueix. Pel traspàs de Rodalies i Regionals a la Generalitat.

domingo | 21 Setembre, 2006 13:51

El servei de Rodalies i Regionals que presta el monopoli espanyol RENFE, mai ha estat un exemple de qualitat, la majoria de nosaltres ho sabem del cert. Malgrat que hi han hagut epoques en que si que va millorar. Ara, realment, va de mal en pitxor. hem arribat al límit d'aquesta degradació.

Són molts anys i milions d'usuaris afectats a tot Catalunya que no han gaudit d'un servei mitjanament decent. Hem vist com la infraestructura de moltíssimes estacions i material fixe, (vies, senyals, ponts, accesos, sistemes de seguretat, barreres...) s'ha anat degradant per manca de manteniment, deixadesa i manca d'inversions. –Proveu a viatjar en tren de Manresa a Lleida, o de Barcelona a Puigcerdà, per citar només dos exemples, pot ser tota una ruta temàtica a través de les ruines del que un dia va ser una línia ferroviaria–.

Hem vist com els trens s'han millorat molt poc, a dia d'avui encara circulen algunes relíquies amb més de 30 anys d'antiguitat, dignes de col.leccionista, que no donen molta sensació de segureta i molt menys de puntualitat i comoditat, que ens transporten unes quantes decades enrere.... fins on arriba la memòria. No hi ha molta diferència amb algunes línies de ferrocarriils regionals de Polònia, Bulgaria i Rumania...(podeu comprovar-ho quan vulgueu)

Tampoc entrarem ara a parlar del boicot que històricacment ha fet RENFE a la organització del transport metropólità i a la ATM, que encara ara mostra exemples de, diguem-ne 'no-col.laboració'. I que en dieu dels 30 anys que ha estat tancada al servei de passatgers (encara que estava llesta per a inaugurar-se) la línia de Castellbisbal al Vallès. I de la Gimcama que hem hagut de fer durant molt temps els que voliem anar a l'aeroport de BCN??

És fantàstic veure alguns dies laborables de primavera, a l'Estació de Sants, com el 'Catalunya Express' que fa la línia Barcelona-Flix ja surt de Sants amb només 3 vells vagons, plens a vessar de viatgers que han de fer el seu viatge de peus, al menys fins a Tarragona o Reus... O proveu a fer el viatge al revés, des de Flix o Móra la Nova a Barcelona, cada cop hi han menys trens, menys frequències, ara només surten 4 o 5 trens 'Catalunya express' diaris i es clar, en arribar a Reus i Tarragona, ja van al 150% de la capacitat. Podriem seguir amb centenars d'exemples de tota mena en tota la xarxa 'espanyola' de ferrocarrils, i ho podem resumir en molt pocs punts:
- Ni s'han preocupat de fer un mínim manteniment general, es limiten a 'anar tapant alguns forats'
- La plantilla de RENFE a Catalunya està mal dimensionada, falta personal en alguns llocs i en sobra (i molt) en altres. Per no parlar de l'atenció al públic català (i menys en català).
- El disseny dels horaris, connexions, rutes i tot el que te a veure amb l'operativa general de servei als ciutadans, o be és inexistent, o el que és pitxor, està feta amb els peus, sense tenir en compte ni la intermodalitat (jua, jua, voleu dir que saben el que és això??) ni els interesos dels usuaris-ciutadans.
- Les Rodalies i Regionals de RENFE no saben administrar els ingents recursos econòmics de que disposen, es una companyia que ens surt molt cara i amb un pesim servei.

Cal que el més aviat posible, el servei de Rodalies i de Regionals pasi a ser de la Generalitat de Catalunya que historicament ha donat mostres clares de saber gestionar millor les seves línies dels FGC (podriem dir que ho han fet menys malament). Cal que es dóni un impuls definitiu als projectes que ja estan sobre la taula de les noves línies que ha projectat la Generalitat, Vilanova-Manresa-Girona, i que es posin en funcionament ràpidament les que ja s'estan reconstruint (Línia de La Pobla)... Catalunya es mereix tenir uns ferrocarrils del segle XXI.

Altres articles sobre el tema:
13.02.06 - RENFE prohibeix als seus treballadors parlar en català a Lleida.

Estadistiques Webstats4U - Web site estadísticas gratuito
El contador para sitios web particulares
www.webstats4u.com

Comentaris

Re: Renfe s'autodestrueix. Pel traspàs de Rodalies i Regionals a la Generalitat.

Egocrata | 21/09/2006, 20:33

Parles sense saber que dius (i mira que a mi em sembla que Rodalies estaria millor si ho portes FGC):

1. Tant la Manresa-Lleida com la Vic-Puigcerda estant sota renovacio ara mateix, i amb inversions importants. De tota manera, infraestructures ja no es Renfe, es ADIF, un ens diferent.

2. Es habitual a tota Europa tenir trens amb 30 anys circulant. Renfe a Catalunya nomes te les 440 amb aquesta xifra, i la majoria (totes, menys 3 unitats a Puigcerda) estan renovades recentment. Les que no ho estant, entraran a taller aviat.

3. La linea de Castellbisbal al Valles esta ara oberta.

4. Aeroport: obligat, per les obres del TAV (que es un peazo inversio)

5. Catalunya Express: si, son insuficients. El problema es que el TAV cobrira molta de la demanda, i entra en servei amb retard. De tota manera, les 448 que fan els CEX son les millors unitats de regionals de Renfe, de lluny.

6. Aixo era cert fins fa 4-6 anys, ara ja no. Amb poques excepcions (Manresa-Lleida i Puigcerda) les linees de passatgers permeten velocitats decents contant el tracat. I repeteixo, el TAV no es poca pela.

7. Plantilla Renfe: en part tens rao. I si, lo del Catala es de riure, encara que ha millorat.

8. Intermodalitat: la nova estacio de Sants i Sagrera et sembla poc?

9. Renfe de fet surt be en comparacio a SNCF o DB si es parla de cost i retorns.

Tot i aixo... FGC SI ha gestionat les seves linees millor. Tambe te un servei mes homogeni (tot rodalies) i una xarxa mes petita, pero em sembla que ho faria millor que Renfe.

Re: Renfe s'autodestrueix. Pel traspàs de Rodalies i Regionals a la Generalitat.

Egocrata | 21/09/2006, 20:34

(oh, i sento les faltes. Teclat Yankee, no tinc accents...)

No ens conformem...

Els uns i els altres | 21/09/2006, 22:50

1. ADIF-RENFE, be, Inversions importants? són poques inversions i arriben tard. compara-ho amb altres 'Comunitats Autònomes' i el ratio per habitant. (no comptis el TGV, parlem de rodalies)
2. En 30 anys de vida d'un tren cal fer més reformes i manteniment dels que es fan aqui... has vist TOTS els trens de la Línia de Ripoll? i si, potser es renovin properament... ja és tard.
3. fa un any que funciona, però en portava 30 tancada. Si no ens haguessim mogut, encara estaria sense donar servei.
4. Aeroport i TGV, les coses es planifiquen millor... no cal fer Gimcames.
5.Insistim, pocs trens, i poc frequents, i si aquests són els millors, que Déu ena agafi confessats.
6. Velocitats decents? o és que per a anar ràpids de BCN a TGN haurem d'agafar el TGV?
7.Res a dir.
8. Encara no la trobo al mapa, pero es que tot catalunya haurà de fer transbordament a Sagrera?
9.Amb DB segur que no... contrasta-ho.
Evidentment que FGC ho faria millor, qualsevol ho faria millor.

RENFE, UN FUNCIONAMENT EXEMPLAR

Cinicat | 30/10/2006, 19:32

La Renfe, especialment pel que fa a Rodalies, està funcionant en els darrers temps de forma exemplar, modèlica. S’estan executant a la perfecció els plans previstos per l’empresa, i tot seria perfecte sinó fos per l’obstinada actitud d’alguns usuaris desaprensius que continuen resistint-se a agafar el coxte privat. S’ha de reconèixer que els esforços de la companyia són molt meritoris, i difícilment es pot demanar més dels seus dirigents, els quals de ben segur que si persisteixen arribaran a assolir els objectius marcats.

És evident que el transport per ferrocarril pot fer desistir alguns usuaris d’agafar el cotxe privat, amb tot el que això representa de reduir el consum, frenar el desgast del parc automobilístic, fer innecessàries determinades infrastructures… Tot plegat, amb repercussions negatives per als beneficis de moltes empreses, i al capdavall per a la creació de llocs de treball. Conscient d’aquest necessitat social, Renfe procura evitar la puntualitat dels seus trens per tal que els usuaris entenguin que aquest mitjà no pot ser fiable per anar a treballar, introdueix canvis, suspèn trens o en deixa alguns d’aturats a qualsevol indret per tal d’escarmentar els reincidents, procura que els seus vagons siguin prou bruts com perquè, com a mínim, desisteixin d’agafar-lo els qui precisen anar mínimament ben vestits, i donen instruccions al seu personal perquè s’abstinguin de donar cap mena d’informació i que mantinguin una actitud hostil i desconsiderada amb els qui són incapaços d’entendre que cal desacostumar-se a utilitzar els trens de rodalies.

Però, malgrat tots els esforços esmerçats per la companyia en aquest sentit, encara hi ha gent indesitjable que té la gosadia de desafiar tota lògica i negar-se a agafar el cotxe privat. I a sobre encara n’hi ha de més poca-soltes que arriben a imaginar que aquest planificat funcionament de la companyia és resultat d’una mala gestió, cosa no solament impensable sinó que implicaria posar en dubte la integritat psíquica i mental dels dirigents de la companyia

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb