Els uns i els altres

 Red Progresista.netxarxa de blocs sobiranistes Bloc col.lectiu. Qui són els uns? qui són els altres? d'on venim?
i el més important: cap a on anem?
Opinions sobre l'actualitat política de Catalunya,
una de les nacions més avançades d'Europa.... o no?.

El PP distribueix un video electoral ultradretà

domingo | 10 Maig, 2007 09:35 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

La ideologia ultradretana segueix extenent-se per Catalunya, i no sols amb partits 'ultres', també s'està fent de la mà d'alguns partits nacionalistes espanyols. Fa uns dies, escriviem en aquest bloc sobre les candidatures ultradretanes que es presenten a les eleccions municipals a casa nostra, basant el seu discurs en els temes estrella que saben que atien els més baixos instints d'aguns sectors de la societat catalana: Delinquència, nova immigració... I, es clar... atacant directament als Governs d'esquerres, que –segons ells– són la causa dels mals de la nostra societat.

El PP de Badalona, s'ha apuntat a la moda dels vídeos electorals, distribuint-ne un que podem qualificar com a minim de manipulador, racista i xenòfob Un vídeo que no l'hagués fet millor qualsevol partit feixista, vosaltres mateixos el podeu veure i opinar.

Estadistiques Webstats4U - Web site estadísticas gratuito
El contador para sitios web particulares
www.webstats4u.com

More blogs about els uns i els altres.

Comentaris

Re: El PP distribueix un video electoral ultradretà

Marta | 10/05/2007, 20:08

Realment aquells qui han fet aquest vídeo no son capaços de veure que darrera cada immigrant hi ha una història personal, i el que és més important, una persona. La veritat és que del PP no m’estranya un vídeo així. D’on no n’hi ha no en raja... Però, de totes maneres, tampoc són els únics. A tu et sona la frase “El mestissatge serà el fi de Catalunya” ? Aquesta frase va ser pronunciada pel nostre expresident (aquesta “institució” catalana) Pujol, el de CiU, el partit de la “dreta europea”, de la “dreta progressista”, segons se’l ha definit per aquí. Però no només va ser pronunciada per CiU, partit que per les últimes eleccions va proposar pels immigrants un permís de residència a Catalunya més semblant a un “carnet per punts” que a un document oficial... el que em va estranyar es que el mateix Heribert Barrera, de “Esquerra” ( o al menys això diuen) “Republicana de Catalunya”, també va fer seva aquesta frase.
Potser hauríem de seguir sent crítics amb els que ja ho som, però sense deixar de ser-ho amb qui també ho mereix.
Fins aviat...
Marta

Per a Marta

Els uns i els altres | 10/05/2007, 21:28

Marta..... no t'embalis... anem a pams...
1. Aqui mai hem dit que Puol ni CiU siguin de 'dreta progressista' en tot cas hem dit que és la dreta civilitzada i europea.
2. CiU igual que el PP, són partits de dretes i per tant, essencialment comparteixen el mateix nucli central ideològic. Només els diferèncien alguns matissos i això si, on estan més lluny, és en la questió nacional.
3. Tant Pujol, con heribert Barrera )i moltíssims altres) han fet declaracions dient que el mestissatge seria la fi de la Catalunya 'com la coneixem avui'. I això, objectivament és cert –Però no és negatiu– es simplement el procés històric imparable. Aquesta mena d'expressions, dites per Pujol o per la peixatera de la cantonada només expressen certa por i desconcert vers el futur i volem pensar que són tocs d'atenció per a no deixar-se diluir culturalment entre el maremagnum de cultures esclatats per un fals 'cosmopolitisme'.
però atenció... No hem de deixar que aquesta 'crida' esdevingui 'xenofòbia'.

Re: El PP distribueix un video electoral ultradretà

Marta | 11/05/2007, 09:49

Doncs si el que volien dir es això, no entenc per què van fer servir aquestes paraules. De fet, em sembla que el que volien era despertar l’esperit nacional de la gent i posar-lo en contra del mestissatge. A veure, si de debò volien expressar això que dius, i realment no tenien res en contra de la immigració, es podien haver triat moltes fórmules:

1) El mestissatge suposarà un gran canvi cultural en Catalunya, (que haurà d’adaptar-se a una nova realitat).
2) El mestissatge suposarà un canvi en la Catalunya que coneixem avui.
3) El mestissatge implicarà un canvi en la nostra cultura, (que haurà d’adaptar-se a una nova realitat).
4) El mestissatge suposarà una evolució cultural de Catalunya.
5) La cultura catalana haurà d’integrar els elements culturals dels nouvinguts...

... i mil fórmules més....

Per cert, tens raó que CiU i PP són iguals. De fet, jo crec que en el panorama nacional també són iguals. Els uns són nacionalistes catalans, i els altres nacionalistes espanyols. Tots dos de dretes i nacionalistes.

I... pel que fa al vídeo, jo penso una cosa: si els immigrants paguen impostos com la resta dels habitants, haurien de tenir els mateixos drets a espais públics. Així, tenim dues solucions: o fer espais públics per tots els ciutadans (inclosos el immigrants) o... no exigir-les que paguin impostos municipals. Si volem que tinguin els mateixos deures, aleshores hauran de tenir també els mateixos drets....
I també potser hauríem de preguntar-li al PP si realment creu que hauria més seguretat ciutadana si governés ell. Què faria amb tots aquests immigrants que qualifica al vídeo com poc menys que fills de Satanás? Els penjaria dels arbres? Els hi enviaria al seu país en un vol privat pagat amb fons públics? Què proposa? Perquè és molt fàcil dir que farà una ciutat més segura sense comprometre’s a fer res en concret... O es que creu que si no fa la mesquita ja haurà solucionat el problema de la inseguretat? A més de xenòfobs, il•lusos!

Salut,
Marta

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb