Els uns i els altres

 Red Progresista.netxarxa de blocs sobiranistes Bloc col.lectiu. Qui són els uns? qui són els altres? d'on venim?
i el més important: cap a on anem?
Opinions sobre l'actualitat política de Catalunya,
una de les nacions més avançades d'Europa.... o no?.

RENFE i PROSEGUR: Xenofòbia als trens.

domingo | 19 Desembre, 2006 20:09 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Ja ho haviem vist moltes vegades, però avui ha estat clamorós: Alguns 'vigilants de seguretat' de la empresa PROSEGUR, que treballen a bord d'alguns trens i en estacions de Rodalies de RENFE, tenen actituts xenòfobes i xulesques pròpies d'altres temps.

El tren de Rodalies que ha sortit avui, dimarts, 19 de desembre a les 15:12 de Manresa en direcció Martorell portava 'incorporats' a dos 'vigilants de seguretat' de PROSEGUR, (en realitat, eren un vigilant i una vigilanta, eren una parella paritària) No entrarem en detalls sobre els comentaris que feien aquests personatges en plena estació abans de sortir el tren... més que 'vigilants' semblaven 'hooligans', maltractant una màquina de 'vending' al empassar-se una moneda sense donar el producte. Els passatgers, només miraven de reull...

La parelleta paritària de 'Rambos' s'han passejat pel tren, mirant inquisotoriament als viatges, especialment als peluts (tothom sap que els peluts són gent de malviure). han passat devant meu, com si res... i oh sorpresa!! quan han vist a una parella (també paritària) de joves extrangers (semblaven asiatics) directament els han anat a demanar el bitllet... aquests no entenien molt el castellà (evidentment els vigilants parlàven castellà) i li han ensenyat un bitllet que no ha agradat als 'vigilants' (potser no era vàlid o estava caducat, o ves a saber...) aqui ha començat l'espectacle... el membre masculí de la parella de PROSEGUR s'ha crescut, els ha demanat la documentació, i els extrangers, visiblement espantats li han donat un plec de papers i carnets... que tampoc ha agradat al 'sheriff' els han fet aixecar del seient, i just a Sabadell els han 'convidat' a baixar del tren i els han dit que els devien acompanyar a la Policia. també ens estalviem tots els comentaris racistes que aquest 'sheriff' ha fet... Que si aquests papers no valen, que si m'has d'ensenyar el teu pasaport, que quina barra de viatjat gratis, etc.... Cal dir que la parelleta d'immigrants, estaven morts de por, eren joves, aparentment treballadors modestos i potser, –a jutjar per la cara d'emoció del segurata– sense tots els papers en regla.

Cal fer algunes preguntes: Els vigilants de seguretat de PROSEGUR (o de la companyia que sigui) han de fer de revisors? No se suposava que havien de vetllar per la nostra seguretat impedint el vandalisme? Perqué només han demanat el bitllet a aquesta parella i no han dit ni mitja paraula a la resta de viatgers?? Potser es una questiò de color de pell??

Per cert, jo he viatjat (per arror) tot el trajecte de Manresa a Barcelona (són 6 zones tarifàries) amb una tarjeta T-10 d'1 zona, sense voler-ho, m'he estalviat uns calerons... i aquells pobres nouvinguts, m'han salvat de la multa.

Altres articles anteriors relacionats:
15.11.06 - Traspassem rodalies de RENFE als FGC ja!
21.09.06 - Renfe s'autodestrueix. Pel traspàs de Rodalies i Regionals a la Generalitat.
13.02.06 - RENFE prohibeix als seus treballadors parlar en català a Lleida.

Estadistiques Webstats4U - Web site estadísticas gratuito
El contador para sitios web particulares
www.webstats4u.com

More blogs about els uns i els altres.

Comentaris

LA RENFE

josep | 23/02/2007, 10:08

La renfe ens pren el pel, com es posible que per les obres faraoniques del AVE, que e un futur utilitzaran una minoria de la població els 5.500.000 habitants de catalunya, tinguem de patir, les seves avaries, com es posible que per usuaris de llarg recoregut, hi hagi indemitzacions i per els de rodalies no. Nosaltres tenim molt deures pero cap dret, ells ens podem clavar 40€, si tenim el bitllet picat per que les maquines no funcionen i ells per les avaries no ens donen res a canvi. Prou ja de pendrens el pel.

Los panaderos racistas

Santi | 04/03/2007, 13:12

Fui a comprar el pan, yo, muy amable, le pedi una barra de pan, el hombre, en posicion chulesca me contesto en catalan, yo le dije si me podia hablar en castellano, por favor, y mirandome mal, me empezo a contestar mal y yo decidi marcharme de la panaderia disgustado... estos panaderos racistas....
A que suena ridiculo? pues NO GENERALICES, que una pareja de prosegur sean unos chulos, no significa que los de prosegur sean chulos, si un policia dice un comentario que no viene a cuenta, no todos los policias son iguales, si lo dice un militar, no todos los militares son iguales, si un señor que vende periodicos es racista, no todos los que venden periodicos lo son... haber si aprendemos a no generalizar cuando nos conviene, se adulto y no manipules

segurates

roger | 09/05/2007, 10:02

Jo soc segurata al metro de bcn. Actualment, ens tenen terminantment prohibit intervenir sobre els/les carteristes, degut a un pollastre que va montar SOS Racisme a TMB. No tots els immigrants son pobre gent que no enten l'idioma, no tots venen de bona fe. Com en tot hi ha de tot. A nosaltres ens fa vergonya veure'ls actuar, als carteres em refereixo, i haver de mirar a un altre banda, perquè nosaltres estem per protegir i garantir la integritat del passatge, a fi que aquest es pugui desplaçar fent ús del seu dret a la tranquilitat i a la seguretat. TMB solament ens vol perque no li pintin els vagons ni les estacions. Tan que a voltes ens hem arribat ha no seguir les ordres que ens donen per walki. Creieume, al món dels segurates i ha de tot, ja ho sé pero ha voltes també ens cremem.

Per a Roger

Els uns i els altres | 09/05/2007, 10:23

Efectivament, els menbres de les empreses de seguretat que contracta el metro, no tenen coma funció cap tasca de seguretat ciutadana, això correspón a la Guàrdia Urbana i als Mossos. El que si heu de fer, es informar a les forces de seguretat, sino, seria senzillament, incompetència. ningú ha dit que la vostra feina sigui fàcil...

Re: RENFE i PROSEGUR: Xenofòbia als trens.

roger | 09/05/2007, 10:46

Això que afirmes que no tenim cap funció de seguretat ciutadana és discutible. Pero al marge de si en tenim o no, com a ciutadà dol molt trobar-te'ls cada dia, saber qui son, on i com treballen i que ningú en faci res i ni tan sols ens preguntin. A mí em sap molt greu quan em ve una famíla de turistes totalment desconcertada preguntan que cal fer perquè els han robat tots els diners i la documentació i jo sé qui ha estat, pero esclar, no els he tobat "in fraganti" -solament poc intervenir en aquests casos- Temps enrere pot ser s'actuaba jurídicament malament pero els teniem més a ratlla. Are ni tan sols els podem assetjar i fer-los fora del metro; porten bitllet, ergo son passatgers normals.
El fet de portar bitllet dona dret ha robar?. No siguem tan garantistas ni tan macos que ells van amb molta mala llet

Per a Roger

Els uns i els altres | 09/05/2007, 11:03

Tu igual que qualsevol empleat del Metro o de les companyies que treballen per a TMB, renfe o altres operadors de transports, teniu la obligació d'informar i notificar qualsevol sospita o fet que creieu que afecti a la seguretat dels ciutadans. Pero NO sou agents de l'ordre, sou vigilants.

Re: RENFE i PROSEGUR: Xenofòbia als trens.

roger | 09/05/2007, 11:20

Mira el que cal és una llei catalana de seguretat privada per que clarifiqui les coses. Ara per are i amb l'actual llei de seguretat privada que ens dona caràcter d'auxiliars de les forces se seguretat i amb la nova llei de transports metropilitans, -lleis que sembla que no coneixes, jo si- on s'insinua el nostre caràcter d'agent de l'autoritat dins l'àmbit ferrobiari anem tirant. Penso i convindràs amb mí, que actualment la formació dels V.S és més aviat escassa com per ser agent de l'autoritat en qualsevol àmbit. El que caldria és a més del que he dit al començament, un estatus professional superior més ben format i amb un caracter diferent de l'actual -abans hi habia els Vigilants Jurats-de clara connotació feixista ho sé i tampoc no caldria. El que passa és que la patronal no vol perque implica pagar sous més alts i per mantenir-nos amb un sou base de 800 eur. i pico s'està fregant les mans pensant en la possibilitat d'importar rumanesos. El que no has respost -perque no et queden arguments- és el que penses de les nostres sensacions com a ciutadà normal davant de la situació d'absoluta impunitat dels delinquents i dels qui peternalistes com SOS Racisme els donen suport

Per a Roger

Els uns i els altres | 09/05/2007, 11:29

D'acord en la primera part. Precissament el tema que dius al final, sentim no estar d'acord. Suposem que si ets professional del ram i treballes al metro de Barcelona, sabràs que existeix la Brigada dels Mossos del metro. i coneixeràs quins són els protocols d'actuació i la forma de treballar d'ells. Una altra cosa és que caldria que fossin més agents, segurament. Sobre la percepció de seguretat.... podem parlar-ne, pero es una cosa distinta... una cosa es la seguretat real i els indexs de delictes i l'altra la sensació de seguretat, que normalment, mai dieun al mateix, una cosa es 'objectiva i estadistica l'altra és subjectiva i volàtil.

Re: RENFE i PROSEGUR: Xenofòbia als trens.

roger | 09/05/2007, 11:59

Doncs si companys, conecs els membres de la brigada dels mossos al metro i fan el que poden. De tota manera, quan et vingui una familia, a mí em passa sovint als qui els han pres tot, fins i tot les claus de l'habitació, o un jove que ve festa el dissabte, s'ha endormiscat i li han fotut fins i tot els calçotets, una pobre dona que ve de pencar i a qui no solament li han pres els diners si no a més li han fotut ma, li feu vosaltres tota aquesta disquisició teorico legal tan bonica. Jo seguiré foten-los fora sense miraments, sense violència gratuïta nosaltres no peguem ningú, pero sense cap simpatia i protegint-los si cal com ha passat alguna vegada de viatgers irats, com és el nostre deure.
Mentres, TMB seguirà intentant donar la imatge d'un món feliç on tot és bonic i no passa res, poc més o menys la imatge que es pretenia donar en temps del caudillo del nostre país.
I si em permeteu, vaig ha dinar que ja és hora. Fins un altre

Re: RENFE i PROSEGUR: Xenofòbia als trens.

Roger | 09/05/2007, 19:18

Molt interessant el vostre Blog. Segiu endavant les aportacions i l'intercanvi d'idees és sempre profitos per a tothom

Per a Roger

Els uns i els altres | 10/05/2007, 08:28

Gràcies, torna cada cop que vulguis i opina del que calgui.

España 2000

Españolin | 04/08/2007, 16:22

Sois unos guarros y dfendeis a esa jentuza.... que os follen cabrones de mierda separatistas de los cojones

Xenofobia

Rafael del Barco Carreras | 10/11/2007, 16:52

XENÓFOBO

Rafael del Barco Carreras.

Esperaba reacciones, críticas, y hasta denuncias. De no existir la desilusión sería mayor que la negativa total de EDITORES a editarme. Desde faltas de ortografía (la culpa si acaso la tendrá el ordenador), o mi “castellano”, “fatal e ininteligible”, son las respuestas de los pocos que se dignan contestarme, y uno o dos soltaron sin tapujos que no aguantarían “cien querellas”. Otra contestación, “si fuera en catalán”, por lo de las subvenciones, aunque por obvias razones la Generalitat no las concedería. Por desgracia soy analfabeto en Catalán, cuestiones de mi generación (67 años) con Franco y mis propias circunstancias, aunque me siento catalán y hablo el barçeluní de mis padres y barrio, Ntra. Sra. del Coll, a la perfección, con orgullo y prioridad, además con un bisabuelo, abuelos, padres y demás familia, enterrados en sepultura de propiedad ante el Barça (familia DEL BARCO nº 4155). Por tanto, XENÓFOBO, AMARILLISTA, ANTICATALÁN O ANTINACIONALISTA, desborda mi entender y comprensión. Titular mi libro “Barcelona 30 años de corrupción”, colgarlo en Internet porque nadie lo quería editar, recibir unas miles de “entradas”, no ha despertado a los CORRUPTOS para llevarme al juzgado, sino a los NACIONALISTAS por citar su sagrada Barcelona. Uno dice que hubiera podido poner “Madrid 500 años de corrupción”, y otro que Valencia, o que en todos los sitios pasa (ver, http://meneame.net/story/barcelona-30-anos-corrupcion). Por suerte los ánimos y felicitaciones, el “excelente” del menú de contacto, dominan. Y si por el tema, farragoso, no soñaba con masivas adhesiones de la buena gente, nunca imaginé que el relato de lo que me ha sucedido en mi amada y preciosa ciudad comportara la inquina de nadie más allá de los corruptos afectados. ¿O es lo mismo?, o como con el 3% o 20%...todo anda revuelto… nacionalistas, de derecha o izquierda, españolistas, convergentes, franquistas, opusdeistas, meapilas, socialistas, ABOGADOS…!Todos a por la pasta…la pela!.
Ver…www.lagrancorrupcion.com

Re: RENFE i PROSEGUR: Xenofòbia als trens.

anonim | 13/11/2007, 10:49

La gran majoria dels que treballen a Prosegur són uns frustrats que no han pogut entrar a la Policia Nacional. Aquesta gent no té dret A DEMANAR BITLLET I NI MOLT MENYS LA DOCUMENTACIO COM SI FOSIN "MADEROS". Són vigilants tot i que ells es comporten com si fossin "abortos de guardia civil"

peluts??

Raul | 25/04/2008, 00:54

quan dius peluts en cursiva, et refereixes a la gent amb molt del pèl al cos en general o als que porten els cabells llargs?

DE TODO UN POCO

VIGILANTE | 24/11/2009, 21:06

1º decir que no todos los vigilantes somos malas personas.

2º un vigilante puede perdirle muy amablemente que una persona le enseñe el billete o no (sino se lo enseña que se lo enseño al mosso cuando lo llamen).

3º la mayoria no somos policias frustrados como alguna gente INCULTA se cree. TENEMOS LA GRAN MAYORIA 20 Y PICO DE AÑOS (asi que ya me diras si me ha dado tiempo de frustrarme con mis intentos de policia)

4º NO SOMOS SEGURATAS, SINO VIGILANTES.

5º cuando os roban os pegan..alli estan los vigilantes para ayudaros

6º yevo 2 años de vigilante en RENFE y aun no he sacado la porra.

7º siempre voy con educación y buenas maneras, lo que pasa que la gente se piensa que RENFE es gratis y les ves colarse o liarla (fumar, beber, etc) y les preguntas llevas billete? no!! con un recochineo increible y encima diciendote de que esto tendria que ser gratis.

8º que te insulten los okupas antisistema, inmigrates estupidos, vagabundos, o algun viajero en general en tu cara por ser vigilante y tu te tengas que callar..

9º lo que MÁS GRACIA ME HACE son los defensores del pueblo que estas tu en un tren cuando para en una estacion (1 o 2 min) y ves delante de tu cara un INMIGRANTE DE COLOR saltar la vaya, pero vamos como si es un español más blanco que un papel..se le coje y se le dice no se puede saltar, no subes!!
entonces es cuando salta la defensora del pueblo..racista fascista xenofobo policia frustrado..5 minutos mas tarde le roban a esa misma señora el negrito de sus ojos..entonces es cuando viene a llorar y que le han robado el negrito que ella ayudo..

MORALEJA: no sabeis ni la mitad de lo que es trabajar de vigilante y menos de las competencias que tenemos.

MUCHAS GRACIAS.

Per a Vigilante

Els uns i els altres | 25/11/2009, 07:47

Tu mateix estas confirmant que no estàs qualificat ni de lluny, per a fer aquesta feina. Si tinguessis la decència d'identificar-te correctament, immediatament et denunciaria a l'autoritat competent per a que et tregui de circulació.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb