Els uns i els altres

 Red Progresista.netxarxa de blocs sobiranistes Bloc col.lectiu. Qui són els uns? qui són els altres? d'on venim?
i el més important: cap a on anem?
Opinions sobre l'actualitat política de Catalunya,
una de les nacions més avançades d'Europa.... o no?.

Els Mossos d'Esquadra, Joan Saura i Montse Tura.

domingo | 01 Desembre, 2006 23:56 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Mossos d'Esquadra

Un model policial propi

Els Mossos d'Esquadra, la Policia de Catalunya fins ara ha ha tingut una actuació global brillant, amb un nivell de qualitat molt per sobre de la mitjana d'altres conegudes policies veïnes, i això no ha estat per casualitat, ha estat fruit de molts anys de treball i de bona gestió, en tots els periodes polítics i sota tots els Governs de Catalunya. S'ha prioritzat un model policial diferent i un desplegament –amb resistències de les policies espanyoles– pel territori, basat en una política de servei a la comunitat, que ja utilitzen –amb èxit– altres estats del món.

Un cos eficient

Fa pocs dies vam asistir a la darrera i impecable actuació dels Mossos, que va permetre detenir a Alemania un assassí en sèrie, de professió camioner, per part de la BundesPolizei. Aquest cas, és molt peculiar, ja que gràcies a la investigació duta a terme a Catalunya per part dels Mossos i una molt bona circulació de la informació cap a Alemania, s'ha pogut, en questió d'hores, resoldre aquest cas. La Policia espanyola, encara s'està queixant d'haver-se'n quedat al marge, sense adonar-se que si el cas hagués passat per la seva inoperant oficina d'Interpol a Madrid, segurament, aquest assassí, seguiria cometent delictes durant al menys uns mesos més. Els Mossos, van optar per la resolució del cas, abans que seguir sortejant trabes burocràtiques.
Moltes vegades s'acusa al cos de Mossos d'esquadra de falta d'experiència i de cometre errors causats per aquesta joventut del cos, en alguns casos, és cert, encara falta cert rodatge... Però poques vegades es reconeix que la nostra Policia, en molts àmbits, és un model real per a les policies espanyoles.

Una policía que protegeix a les persones i els seus drets

Montserrat Tura, a l'inici del seu periode de Consellera d'Interior, va ser blanc d'acudits: Una dona-bleda com a cap de la Policía de Catalunya. En poques setmanes els acudits van transformar-se: La Policía era conduida per una dona-ferma. És d'agrair la feina feta per Montse Tura a Interior en un periode molt difícil.
Durant el procés de relleu de papers amb el nou Conseller d'Interior, Joan Saura, Tura l'ha cagat fins a dalt de tot, dolguda per la seva sortida de la Conselleria i lluny d'ajudar a tallar d'arrel els milers de comentaris graciosos que amaguen desconfiança cap a ICV i ridiculitzen abans de començar, la capacitat de Joan Saura com a cap polític de la seguretat a Catalunya, ha fet unes declaracions inoportunes i impròpies d'una demòcrata. Segons Tura, la responsabilitat d'Interior ha d'estar sota control segur del PSC i no d'una gent com Iniciativa. Montse: Es que els ecologistes, ex-comunistes i els amics dels moviments antiglobalització no poden dirigir la seguretat? Es que dónes per fet que amb aquests moviments socials s'ha de ser hostil i només s'els ha de reprimir?... Aquest no és exactament el model policial que volem a Catalunya... No volem que els Mossos es limitin a fer d'antidisturbis contra els joves... volem molt més dels Mossos, i això, precissament és el que no deu agradar entre altres, a algun Major del cos, que com ja sabeu, ha plegat. La Policia no sols ha de defensar les propietats privades i el sistema establert. També ha de defensar a les persones i els seus drets, inclós el dret a rebelar-se contra el sistema o contra la propia Policia. Aquesta serà l'autèntica prova de foc per a Saura, i per als Mossos.

Altres articles anteriors relacionats:
24.05.06 - Inseguretat ciutadana a Catalunya: Diguem 'NO' al 'Nou Estatut'.
01.11.05 - Per fi, els Mossos d'esquadra a Barcelona.

Estadistiques Webstats4U - Web site estadísticas gratuito
El contador para sitios web particulares
www.webstats4u.com

More blogs about els uns i els altres.

Comentaris

Aquesta si que es bona

rA | 02/12/2006, 21:12

"el dret a rebelar-se contra el sistema o contra la propia Policia"

Quin dret es aquest? Per que si tu tens aquest dret, em pregunto perque la ex-consellera Tura no hauria de tenir el dret de deixar una tifarada a la cadira d'interior. Igual de democrata, crec jo.

Per a 'rA'

Els uns i els altres | 03/12/2006, 12:56

La Consellera Tura, d'entrada, és Consellera, i això la obliga a no fer certes coses... i en segon lloc... pensar que hi han opcions polítiques que NO poden asumir certes responsabilitats, no és democràtic.

Re: Els Mossos d'Esquadra, Joan Saura i Montse Tura.

Sota de Picas | 04/12/2006, 10:52

Home, reconeixeràs que és com a poc, curiós, que hagin canviat al titular d'aquesta conselleria, essent com era (i tu mateix ho reconeixes) una de les que millor treball havia fet i de les que eren més valorades...

Jo, sincerament, no ho entenc.

Per a 'Sota de picas'

Els uns i els altres | 04/12/2006, 11:05

SI, la veritat, és que en aquest tema hagués d'haver primat la continuitat, però segurament seràn coses del reequilibri de forces dintre del Govern. Malgrat tot, estem convençuts que Joan Saura ho farà com a mínim igual de be que Montse Tura...

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb