Els uns i els altres

 Red Progresista.netxarxa de blocs sobiranistes Bloc col.lectiu. Qui són els uns? qui són els altres? d'on venim?
i el més important: cap a on anem?
Opinions sobre l'actualitat política de Catalunya,
una de les nacions més avançades d'Europa.... o no?.

Ha mort Markus Wolf. (Gràcies i adéu, Mischa)

domingo | 10 Novembre, 2006 00:30 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Markus Wolf

Ahir a la nit va morir Markus Wolf (Mischa), mentre dormia a la seva casa de Berlín. Mischa, va ser durant molts anys, l'autèntic cervell dels serveis d'inteligència de l'Alemania Oriental, i per tant, del servei exterior del MfS (Ministerium für Staatssicherheit der DDR) més conegut per 'La Stasi'. Va ser l'home més perseguit de la guerra freda.

Al 1989 cau el mur de Berlin i un any despres, les dues Alemanies es reunifiquen. Mischa va haver de fugir a Moscú (ciutat on va pasar la major part de la seva infancia i adolescencia) per a evitar la revenja del seu més gran enemic: Els serveis secrets de l'antiga RFA (Alemania Occidental). Finalment, en el 1993, Mischa torna a Alemania, es jutjat a Düsseldorf i posteriorment condemnat a 6 anys de presó.

En aquesta etapa, Markus Wolf va escriure el llibre mig biogràfic, mig manual, L'home sense cara, títol que fa referència al sobrenom pel que la CIA i els serveis occidentals anomenaven a Wolf, ja que fins al final. no van poder disposar d'una fotografia seva.

Malgrat les fortíssimes pressions i greus amenaces a les que va estar sotmés des de'l mateix moment de la desaparició del que va ser el seu pais, va renunciar al perdó que li van oferir a canvi de revelar el nom dels seus colaboradors i agents destacats a tot el món. Sempre es va mantenir ferm i fidel a uns principis pels que va lluitar tota la vida, fidel a uns companys que en molts casos es van jugar la vida duent a terme les operacions que ell encarregà, i a un Estat que malgrat els errors comesos, va impedir per tots els mitjans que tornes a revifar la llavor del nazisme, cosa que molts dels polítics demòcrates, financers i empresaris que van reconstruir Alemania Occidental al final de la II Guerra Mundial –alguns encara vius– i els seus descendents, mai podran dir.

En propers articles explicarem alguns capítols d'aquesta interessant etapa de la nostra història recent.

Estadistiques Webstats4U - Web site estadísticas gratuito
El contador para sitios web particulares
www.webstats4u.com

More blogs about els uns i els altres.

Comentaris

Gràcies?

Mislata | 10/11/2006, 01:25

Gràcies per què?
Nano tu tens una seriosa empanada mental.

Per a 'Mislata'

Els uns i els altres | 10/11/2006, 01:34

Es l+ogic que no entenguis perqué li donem les gràcies. El que tu consideres 'empanada mental' es molt senzill: Li agraim de debò la seva tasca durant 30 anys en la lluita contra el nazisme, la defensa d'uns ideals basats en la justícia i la igualdat, i sobretot, al final de la seva trajectòria, en els pitxors moments, la fidelitat a centenars, milers de persones –moltes d'elles també lluitadores contra el complexe militar industrial nordamericà i l'entramat financer dels exnazis a Suissa i Sudamerica– que han vist respectat l'anonimat de laseva identitat. Mischa s'emporta la llista de noms a la tomba.

Gràcies?

UKPA | 10/11/2006, 17:15

Soposo que els ciutadans de la RDA que volien anar-se’n del parais comunista i morien quan intentavem travessar la frontera (es veu que alguna bala perduda) tambe haurien d’estar molt agraits…

Per a 'UKPA'

els uns i els altres | 10/11/2006, 17:18

No barregem coses... Els fets que tu estas dient, s'on absolutament condemnables... Nosaltres no parlem d'això. Markus Wolf no va tenir cap responsabilitat en això.

I si...?

Ull clínic | 10/11/2006, 20:56

I si deixes de condemnar i descomdenar...? Panada mental monumental, tens...

Per a 'ull clinic'

Els uns i els altres | 10/11/2006, 21:18

Amic (o no)... Deuries apendre que les coses no sempre són blanques o negres... saps? la realitat és molt més complexa... per molt que tu insisteixis en simplificar-les... ja has fet uns quants comentaris en aquest bloc i tots van del mateix pal...

Adeu

Xoxe | 11/11/2006, 12:37

Que descansi en pau a un lluitador tota la seva vida, adeu Markus Wolf i moltissimes gracies per ser-hi com vares ser

Efectivament empanada

Mislata | 11/11/2006, 14:43

"Markus Wolf no va tenir cap responsabilitat en això."

"Li agraim de debò la seva tasca durant 30 anys en la lluita contra el nazisme, la defensa d'uns ideals basats en la justícia i la igualdat, ..."

Ni el més patètic stalinista de pedra picada hauria fet una defensa així de la dictadura comunista que van patir els alemanys fins que es van revoltar i la van fer caure.

I desprès us emprenyeu quan el PP no condemna el Franquisme?

Per a 'Mislata'

els uns i els altres | 11/11/2006, 19:59

Reiterem que Markus Wolf NO va tenir cap responsabilitat en cap crim d'Estat a la RDA (potser caldria que repassessis les hemeroteques i els arxius...). I afirmacions com la nostra, ni són estalinistes ni res que se li asembli. Ara que per a un autèntic 'neocon' com tu, fins i tot Mariano Rajoy es un 'desviat d'esquerres'. I per acabar, qui no comdemni a la dictadura feixista de Franco, senzillament és un feixista.

STASI

MISLATA-EL COCO NEOCON | 11/11/2006, 20:41

Si sóc el coco neocon.

Xiquet, saps el que era la Stasi?

Doncs el senyor Wolf va ser el
nº 2 durant 34 anys.

Tu mateix
http://en.wikipedia.org/wiki/Markus_Wolf

http://en.wikipedia.org/wiki/Stasi

MISLATA-EL COCO NEOCON

Mislata | 11/11/2006, 21:01

http://www.dw-world.de/dw/article/0,1564,1459519,00.html

http://www.findarticles.com/p/articles/mi_m1568/is_8_37/ai_n15970519

Digne de 1984 d'Orwell.

Ara, ets lliure de triar el teus herois...no vius a la RDA

Per a Mislata

Els uns i els altres | 12/11/2006, 15:26

A veure, Pel que dius, NO tens ni idea del que era el MfS. Nosaltres, per be que et sàpiga molt greu, coneixem perfectament com funcionava el MfS i per això et diem, que una cosa era la tasca 'interior' que nosaltres en bona part deplorem i una altra cosa, ben diferent era la tasca 'exterior' que era dirigida per 'Mischa' i que es l'objeste d'aquest article.
Per cert... quan miris les fonts, fixat be, ja que la Deutsche Welle, precissament no es pot dir que en aquest tema sigui l'entitat més 'objectiva'. Tampoc vagis a documentar-te de forma objectiva en fonts del servei exterior de la RFA. (Etern enemic de Wolf) i molt menys en les actes del judici de Düsseldorf, o al menys abans, repassa el llistat i l'històrial dels Jutges i de els seves families... No ens farràs creure que els 16 milions de ciutadans de la RDA eren estalinistes. Centra les teves acusacions en una part de la 'Nomenclatura' del SED, encapçalada per Honecker. Es com si a l'estat Espanyol, pretenguessis que Adolfo Suarez fos responsable dels crims del General Mola.

.

. | 12/11/2006, 15:28

.

Per a Mislata (bis)

Els uns i els altres | 12/11/2006, 15:34

Per cert, un dels col.laboradors d'aquest bloc, viu i treballa a Berlin Oriental desde fa més de 18 anys i es coneix molt be aquests temes... No facis afirmacions basades en unes simples cerques a 'Google' sense contrastar-les... Fixa't que cercant a Google la paraula 'stasi' apareixen quasi 4 milions de registres... només en cites les dues que et convenen.... I cal que sàpigues, xiquet, que l'estils dels 'neocon' funciona en societats malaltes com als EUA, però pensa que aqui, a Europa, malhauradament per a gent com tu, les coses són molt diferents.

PANADA MENTAL DE CATEGORIA

MISLATA NEOCON RADIKAL | 12/11/2006, 19:00

"No ens farràs creure que els 16 milions de ciutadans de la RDA eren estalinistes."

Per supost que no, per això van fer caure el mur ells mateixos.
Mira si estaven agraïts amb la tasca de Misha (Wolf no l'oset)a difència de tu que li dones les gràcies.

Com l'estaca, estava ben corcat i va caure :P

El servei exterior dirigit pel tio Misha servia el interessos d'un règim que es sostenia gràcies a l'interior.

Tots dos creats per una dictadura fastigosa que els seus propis ciutadans feliçment es van encarregar de fer caure.

Ja sabem que el Google neocon producte d'una societat malalta com la d'EUA ho contamina tot. Però si no esteu d'acord en el que diuen els enllaços li demaneu ajut al teu col.laborador de Berlín Oriental i digueu en que falten a la veritat.Cosa que no heu fet.

Qui és el teu col.laborador secret, la mare de Dani Brühl a "Goodbye Lenin"? :P

Rius de llàgrimes corren pels carrers de Berlín després de la mort de Wolf, oi que sí?

Per cert xiquet, jo també conec molt bé aquest temes, no t'eqivoquis.

Quina ironía sublim, el règim comunista abatut per una revolta popular cercant llibertat.

Certament la història te un sentit del humor fantàstic.

Ejem

Jordan | 13/11/2006, 11:44

""Amic (o no)... Deuries apendre que les coses no sempre són blanques o negres... saps? la realitat és molt més complexa... per molt que tu insisteixis en simplificar-les... ja has fet uns quants comentaris en aquest bloc i tots van del mateix pal...""

Esto lo dice un componente deeste misterioso blog , que habla en plural y titula " Els uns i els altres " ( blanco , negro)

O que llama fascista a los del PP, a los que votan derecha, a los que se sienten españoles, a los que hablan castellano a los que encarcelan a de Juana Chaos ( 25 asesinatos ) etc

Per a 'Mislata'

els uns i els altres | 13/11/2006, 13:35

Com tu vulguis, pero a més de manipular la realitat, tens alguna cosa a aportar?

Per a 'Jordan'

Els uns i els altres | 13/11/2006, 13:36

Hola misterios 'Jordan'. Alguna cosa més?

NEOCON PERDUT

MISLATA NEOCON PERDUT | 13/11/2006, 21:46

Manipular la realitat, una acusació interessant, però
això amic meu ho decidiran els que han llegit el nostre intercanvi de comentaris.

Salut

Per a 'neocon perdut'

els uns i els altres | 13/11/2006, 22:03

Evidentment, cada un de nosaltres decideix el que li sembla, i a nosaltres ens ha semblat una manipulació de la realitat, de la mateixa forma que a tu et sembla tot el contrari... Si pensesim el mateix, segurament o be tu no serien un 'neocon' o be nosaltres no seriem d'esquerres.

NEOCON PERILLÓS

MISLATA- LE PETIT NEOCON | 14/11/2006, 09:49

"duermete niño, duermete ya...que viene el neocon y te comera"

No et creguis a l'acadèmia de neocons vaig suspendre educació física i no em vaig graduar. I mira que em feia il.lusió tindre el diploma oficial de neocon.

Nchts

Per a 'Mislata'

els uns i els altres | 14/11/2006, 10:27

Ja t'hagués agradat que et deixessin ingressar....

Mislata degradat a mini-neocon

Mislata | 14/11/2006, 15:34

Aleshores ho sóco o no? Tu disu que sí i are que no? Aish quin problema identitari.

Ets molt graciòs xiquet

Mislata degradat

Mislata | 14/11/2006, 15:40

Ales hores sóc un neocon o no?
Cada dia em dius una cosa...

Diagnòstic: panada mental

Per a 'Mislata' (o qualsevol altre nom dels que sol fer servir

Els uns i els altres | 20/11/2006, 23:12

Et preguem que et centris... els primers comentaria, al menys, tenien com a eix el tema principal de l'article... però ara ja has començat a desvariar... be, pots tornar a despotricar o deixar-ho.

En defensa de Markus Wolf

I Fought The Law | 23/11/2006, 00:44

Markus fue critico con la RDA. Estuvo en la tribunas de oradores en una de las manifestaciones que acabaron en la AlexanderPlatz y pidió la necesidad de reformas.
Porque, disculpen ustedes, el muro cayó, cierto es. Pero durante meses hubo una lucha entre elementos socialistas y opositores sensatos (Alianza 90 etc) que querian conservar un estado socialista alemán en el este con reformas, y los anexionistas de la CDU occidental, Kohl en concreto. Por eso Wolf cree que Gorbachov fue un traidor, aunque al principio confió en él: por dejar libres las manos a Kohl para llevar a cabo la anexion en vez de apostar por reformas socialistas en el este.

Todo eso Markus lo explica excelentemente en sus memorias, que son muy dignas de leer, a menos que no se tenga una lista de libros prohibidos o así.

Salud

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb