Els uns i els altres

 Red Progresista.netxarxa de blocs sobiranistes Bloc col.lectiu. Qui són els uns? qui són els altres? d'on venim?
i el més important: cap a on anem?
Opinions sobre l'actualitat política de Catalunya,
una de les nacions més avançades d'Europa.... o no?.

Victòria contundent de les esquerres a Catalunya.

domingo | 01 Novembre, 2006 23:01 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Han guanyat les esquerres. Cal que PSC, ERC i ICV es posin d'acord per a reeditar un nou Govern Catalanista i d'Esquerres, corregint el que calgui i aprenent dels errors.

Cal allunyar les temptacions de sociovergència o de governs en minoria amb suports puntuals com diuen alguns. Necessitem que l'acció de Govern segeueixi pel cami que es va encetar al 2003. També caldrà reequilibrar la composició de l'executiu amb més responsabilitat –i poder– per a ICV, única força del Govern que puja en escons i sobretot, en vots.

Convergència (i Unió, es clar) haurà de pensar-s'ho, Ni la seva campanya ha estat neta, ni el seu programa ha convençut, només han pujat mig punt, perdent desenes de milers de vots.

En relació a la irrupció de 'Ciutadans' al Parlament de Catalunya, preferim deixar-ho per a un proper article, ara només citarem com a exemple, que aquets frontistes anticatalans obtenen els seus millors resultats a zones tant dispars com els barris de Sarrià-Sant Gervasi o el de Sant Martí a Barcelona...podeu pensar el que vulgueu. Tenim temps per parlar-ne.

Podeu seguir els detalls de la joranda electoral aqui.

Estadistiques Webstats4U - Web site estadísticas gratuito
El contador para sitios web particulares
www.webstats4u.com

More blogs about els uns i els altres.

Comentaris

Re: Victòria contundent de les esquerres a Catalunya.

piccolina | 01/11/2006, 23:02

govern d'esquerres sí, però govern catalanista i d'esquerra..... va home va.... això de catalanista no té res!!!! (almenys és com jo ho veig)

ciutadans

ciutada | 02/11/2006, 00:36

deies "inexistens redits electorals" amb referencia a ciutadans, ejem, te las menjada amb patates!

Tripartit amb un líder fracassat?

ciutadà ppcc | 02/11/2006, 07:39

No han guanyat les esquerres. Ha el nacionalisme català, com la vegada anterior. Que duis una panada mental amb això esotèric de les esquerres que no us aclariu la vista! Ara erc no s'ha de tornar a equivocar i ha de ser imaginativa i generosa. No poden posar de president un senyor que ha perdut davant una altra força nacionalista catalana. No es pot reeditar un tripartit un partit que ha fracassat a les eleccions, el psc-psoe. I el conseller iguana que celebri i que no faci nosa; que als millors restaurants l'esperen perquè ho celebri amb la senyora esposa, la regidora progretona major de l'ajuntament de Barcelona.

Per a 'picolina'

Els uns i els altres | 02/11/2006, 09:43

Tot és questió d'opinió... creiem que aquest Govern serà més catalanista que els anteriors que van intentar vendre el riu Ebre per a regar camps de golf, o que van investir a l'Aznar com a President de l'estat espanyol per a que fes polítiques anticatalanes... etc... tot depén de com és miri.

Per a 'ciutada'

els uns i els altres | 02/11/2006, 09:45

Donç si, tens raó, ens vam equivocar al 100% en el que respecta a l'estimació dels vots de la 'colla' de ciutadans, nosaltres calculàvem una bossa d'anticatalans d'uns 50.000 persones i han estat prop de 90.000, la cosa és més greu del que ens pensàvem... Però aquesta errada nostra de calcul, no canvia la valoració que hem fet reiteradament sobre aquesta 'colla'.

Per a 'ciutada PPCC'

Els uns i els altres | 02/11/2006, 09:49

Potser no has sumat be. Si, Han guanyat les esquerres, és evident, només cal recomptar els vots... Afortunadament, hi han més vots (i escons) d'esquerres que de dretes... ja fa tres anys que això és així... una altra cosa serà si els dirigents de les formacions polítiques d'esquerres es posen d'acord per a Governar junts.
I si vols parlem de derrota... La pregunta és... fareu dimitir a Artur Mas, o l'aguantareu unes quantes legislatures més en l'oposició??

Mejor

B-b | 02/11/2006, 15:16

Mejor regar campos de golfque tirar el agua al mar nO?

En fin, el Ebro no es Catalan, y esto lo sabe hasta Ciutadans, el agua es de todos.

Por cierto os va dar caña ciutadans.

SIempre hablas en plural " quienes sois? misteriosos

Majoria nacionalista catalana

dona de fer feina | 02/11/2006, 16:02

Si fan el tripartit, fan líder del govern una força política que ha estat derrotada a les eleccions per un partit nacionalista català majoritari, Ciu. Potser és legal, però no és legítim. Segur que és traumàtic perquè Catalunya suma vots nacionalistes majoritaris (Ciu i erc). La dicotomia dreta-esquerra és una trampa per no deixar que els nacionalistes catalans s'uneixin. NO hi caiguem una vegada més. ARA NO.

no tripartit; sí coalició nacionalista

ni dreta ni esquerra; país | 02/11/2006, 16:03

No volem més tripartit. Concentració silenciosa per un pacte CiU + ERC, el proper dijous dia 9 de novembre, a partir de les 8 del vespre a la plaça Sant Jaume de Barcelona. Més informació a www.unitat.org Passa-ho!

A Diona de fer feina

yuanyu | 02/11/2006, 17:30

"La dicotomia dreta-esquerra és una trampa per no deixar que els nacionalistes catalans s'uneixin"

Jo diria que és mes aviat al revès, que la dicotomia nacionalistes-espanyolistes és el bluf que porta a frenar les polítiques de progres a Catalunya i Espanya.

Els nirvis de Carod

Ferran | 02/11/2006, 17:54

Hom suposa que Más, ben aconsellat per Pujol una volta té tancat el pacte amb ZP, no caura en l'error de pactar amb ERC. Más, te totes les garanties de governar amb un govern de coalició minoritaria (igual que Pujol 1980-1984)amb l'objectiu a curt termini de provocar el conflicte intern a ERC, expulsat del govern de la Generalitat i de la clau parlamentaria a Madrid.
El pacte ZP+Más en clau estatal, passa per garantir un govern nacionalista-feble, estable a Catalunya i això només és possibleamb un govern de coalició CDC+UDC.
No de bades, a menys de vint i quatre hores del tancament de la jornada electoral, el deixebles de Carod, ja estan mobilitzat.

Per a 'B-b'

Els uns i els altres | 02/11/2006, 18:23

Sentim molt que no tinguis ni idea ni de biologia ni d'agricultura... L'afirmació que has fet sobre que amb l'aigua de l'Ebre és millor regar camps de golf que deixar-la anar al mar, es quan menys, digna de ser 'catalogada' amb les barbaritats que han dit alguns dirigents del PP.

Per a 'dona de fer feina'

els uns i els altres | 02/11/2006, 18:27

Nosaltres hem defensat, defensem i seguirem defensant sempre a un Govern 'catalanista i d'esquerres', front a qualsevol altra forma de Govern, el que ens interessa es el programa de Govern i les politiques que apliquin, mai entrarem en el debat de les persones, que per a nosaltres és totalment secundari... perque la veritat, no ens agrada CAP dels que sonen com a presidenciables, ni Montilla, ni Mas, per tant... si el programa i la politica és 'catalanista i d'esquerres' real, la defensarem, si no, la criticarem. Sigui qui sigui el president, Montilla, Carod o Saura.

Per a Ferran

Els uns i els altres | 02/11/2006, 18:30

Precissament aquesta opció que ens expliques és una de les que s'estan valorant avui, i segurament en els propers dies als centres de poder de Catalunya i Madrid... I també será una de les opcions que nosaltres denunciarem, i esperem que gent com tu, ho faci també. Volem que es constitueixi un Govern catalanista i d'esquerres

Sí al pacte nacional, sí al progrés a Catalunya

una del carrer | 02/11/2006, 19:35

L'explotació de la dicotomia dreta - esquerra, totalment imaginària avui en dia, és molt rendible per als que no volen un pacte nacional a Catalunya, però la majoria d'escons representen nacionalistes catalans...No fer cas d'aquesta realitat a l'hora de fer pactes de govern és molt traumàtic per a Catalunya.

per a 'una del carrer'

Els uns i els altres | 02/11/2006, 19:46

Mireu... als de CiU, que ara parleu de 'pacte nacional' refereint-vos a vosaltres mateixos i als fins ara 'apestats' d'ERC. ja us coneixem... sou els mateixos que vareu fer fa poc el 'pacte nacional de l'estatut' amb Zapatero, o els que vareu fer el 'pacte nacional' amb Aznar permetent el transvassament de l'Ebre... i tants, i tants 'pactes nacionals' dels que ja n'estem farts... No fa ni un mes que vareu editar un DVD posant a parir als que ara anomeneu 'companys nacionalistes d'ERC' i els acusaveu de poc menys que de traidors.... ja us coneixem... us hem patit 23 anys, sabem com serà el vostre 'pacte nacional' Volem un Govern Catalanista i d'esquerres.

el catalanista

please pacte nacionalista | 02/11/2006, 23:08

Catalanista i d'esquerres, amb el montilla al frente, jajajaja, kina gracia, ja es diu, mes catalanista k en monti no hi ha ningu, per cert te el nivell "A" de catala??

k per cert, el noiet simpatic akest de ciutadans parla millor catala k en monti, joer.......

Per a 'el catalanista'

Els uns i els altres | 03/11/2006, 14:29

No entenem que és el que et fa gràcia?, de la mateixa forma... podriem dir: Govern d'unitat nacional amb Artur Mas al front?? ja, ja quina gracia? Artur Mas defensa els interessos nacionals de Catalunya?? jua, jua... seràn els interessos 'nacionals' dels poderosos de Catalunya, no? o de que estas parlant??

ciu regionalista

bacus | 03/11/2006, 23:16

hem fa gracia els de CiU que us autoqualifiqueu com a Nacionalistes i a l'hora de la veritat us abaixau els pantalons.
Recordem el vot negatiu a l'etiquetatge tb en català??
Jo estic pel tri-partit, no veig molta diferencia entre margall o montilla potser que en maragall no parava fe fotre la pota.

Jo les persones no les miro per on han nascut o el color de pel sino per les idees, i margall i montilla formen part del mateix partit per tant les idees +- iguals.

Recordem que maragall va dir que els independentistes fèiem el ridícul, per tant és igual de constitucionalista que mont illa.

I CiU li aniria be 4 anys a la oposició i que es declari independentista d'una vegada o no però no pot segui amb aquest ambiguetat porta desde les ultimes absolutes perden vots, encara que n'hagi guanyet 2 esta lluny de les 68-70 d'en pujol..

Es te que pactar en base a programa electoral i la política liberal de Xecs de CiU només es compatible amb les d'en Pike..

Jo estic per un tripartit, pq quant voto, voto partit i no cares i les programes electorals del tripartit són els més similars.

pactar sense tenir en compte el programa és pactar pel poder. pq quant voto, voto partit i no cares i les programes electorals del tripartit són els més similars.

Per a bacus

Els uns i els altres | 03/11/2006, 23:28

Ens ho has tret de la llengua...

Jo també ho vull

una del carrer | 05/11/2006, 08:29

Engrunes
Joan Oliver
Avui, 5 novembre
Quin govern volem?

El senyor director d'aquest diari nostre va animar els lectors a dir quin govern volem. Ahir les cartes sobre la qüestió ja omplien la Bústia. Jo, que en lloc de cartes hi escric engrunes, no acostumo a explicar quin govern vull o qui vull que guanyi unes eleccions, tot i que al lector no li deu resultar massa difícil fer-se'n una idea. Només de tant en tant ho dic obertament. I ara és un bon moment per dir-ho. Jo vull un govern nacionalista. Jo vull un govern CiU-ERC. I no és que ho vulgui ara, és que ho he volgut sempre. L'1 de febrer d'aquest any, ben poc després de la foto de la Moncloa, em va semblar que també era un moment excepcional i vaig escriure l'engruna que ara reprodueixo perquè reflecteix exactament el que ara penso i sento.


Beneits (1/2/06)

En aquest país tranquil que sap que el futur es construeix amb la feina de cada dia, hi ha una colla de beneits que somnien que algun dia serem més lliures. Jo sóc un d'aquests beneits. Un d'aquests beneits que pensem que en una nació sense Estat, com la nostra, la política és encara una cosa important. Un d'aquests beneits que pateixen quan veu enfrontar-se les forces polítiques nacionalistes catalanes. Un d'aquests beneits que van patir el 1999 quan no va haver-hi pacte CiU-ERC. Un d'aquests beneits que van patir el 2003 quan no va haver-hi pacte CiU-ERC. Un d'aquests beneits a qui fa mal el cor quan en Mas diu que tot el mal ve d'Esquerra i quan en Carod diu que els més dolents de tot són els convergents. Ja sé que sóc un beneit, ja sé que la política no està feta de bones intencions, però algun dia CiU i ERC hauran de reconèixer que cap de les dues forces no desapareixerà, que totes dues són aquí per quedar-s'hi i que el país hi sortiria guanyant si es deixessin de lluites fratricides. Perdonin el rotllo, però és que jo sóc un beneit.


Nou mesos després

Com que segueixo sent un beneit, segueixo pensant que el nostre país necessita un govern nacionalista i tornaré a patir si no es forma. Però ser beneit no és el mateix que ser cretí i sé que, encara avui, el més probable és que tinguem un nou govern tripartit i sé també que, diguin el que diguin, la col·laboració CiU-PSC no es pot descartar del tot.

Per a 'una del carrer'

Els uns i els altres | 08/11/2006, 18:34

Si voleu citar textos que ja han estat publicat en altres mitjans, blocs, webs, o el que sigui, només cal que feu un petit comentari amb la url on es trobi aquest article. No cal que el torneu a introduir tot sencer aqui.

el gover per als derrotats a les urnes (visca la democràcia)

Jordi | 10/11/2006, 12:28

visca Catalunya!!! quina vergonya per a Catalunya!!
i quina vergonya per tots els d'ERC, que fa 4 dies en carotet ens enviava a pintar parets i ara un pacta amb en Pepe Montilla (el gran catalanista de la historia de Catalunya)!!! suposo que els catalans hem d'agraïr aquest fabor que ha fet al pais!!! quina vergonya tot plegat jo soc dels que penso que no votare mes, havia votat sempre ERC ara sabia que no ho podia fer perque corria el risc de que pactes amb montilla, hem sap greu no ha servit de res en carot dona el govern als derrotats per les urnes, aixo es el que volia el poble de Catalunya?
la proxima jo hem quedo a caseta i ja s'ho faran!!!!

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb