Els uns i els altres

 Red Progresista.netxarxa de blocs sobiranistes Bloc col.lectiu. Qui són els uns? qui són els altres? d'on venim?
i el més important: cap a on anem?
Opinions sobre l'actualitat política de Catalunya,
una de les nacions més avançades d'Europa.... o no?.

Iñaki de Juana Chaos es mor. Prova de foc al procés de pau a Euskadi

domingo | 03 Octubre, 2006 19:59 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Cartell ultradreta

Iñaki De Juana Chaos, membre d'ETA condemnat i empresonat, despres de complir 20 anys de presó, tenia dret –seguint les lleis espanyoles– a beneficis penitenciaris, que de fet, permetrien finalment la seva sortida al carrer, com pasa amb la practica totalitat dels reclusos –de tota mena– de les presons espanyoles... Avui podem veure tota mena de criminals convictes (violadors, assassins, estafadors, colpistes, etc...) que un cop han complert bona part de la condemna (a l'Estat espanyol, és d'un màxim de 30 anys ) poden començar a reinsertar-se accedint a diferents graus de llibertat. Precissament, aquesta és l'essència (al menys sobre el paper) del sistema penitenciari a l'estat espanyol, fins i tot, els especialistes, afirmen que caldria anar substituint algunes penes de presó, en certs casos concrets, per altres formes de 'pagar' molt més orientades cap a l'objectiu final de la 'reinserció'.

Perquè a aquest pres (sigui d'ETA, sigui del que sigui i independentment del crim comés) se li ha negat des de fa dos anys, aquests 'beneficis' penitenciaris?
Perquè els jutges de l'Audiència Nacional (descendent del tristament conegut TOP) van afirmar en el seu dia que si De Juana Chaos trepitxava el carrer, es crearia alarma social?
Que ha pasat per a que el sistema judicial espanyol trenqui una norma seva i es negui a aplicar els reglaments en aquest cas? direu que tracta d'un etarra?, no. Fa anys, que molts presos d'ETA han accedit a graus de llibertat condicionada un cop cumplida la major part de la condemna.
Les causes d'aquesta negativa a aplicar la norma per part dels jutges, te molt a veure amb el procés de pau a Euskadi. No tothom vol un acord de pau, i en certs estaments, menys encara.

De Juana Chaos esta en vaga de fam per a protestar contra aquesta arbitrarietat, diu que ell ja ha complert amb les lleis espanyoles i que cal que se li apliqui el mateix que a qualsevol altre ciutadà pres. Ara, ha estat ingressat a l'hospital i se li està alimentant –mitjançant suero– de forma forçada, però el seu estat de salut es molt lamentable i està empitxorant per moments, si no canvia res, s'apropa un final dramàtic. Molts carrers d'Euskadi estan plens de cartells, i pintades en solidaritat amb De Juana, l'esquerra abertzale està mobilitzant a la seva gent... l'Estat espanyol no es mou ni un milimetre, el coctel està a punt se ser servit. Per sobre de tot, ara, cal definir-se... o volem anar cap a la pau o no.

Estadistiques Webstats4U - Web site estadísticas gratuito
El contador para sitios web particulares
www.webstats4u.com

Comentaris

Re: Iñaki de Juana Chaos es mor. Prova de foc al procés de pau a Euskadi

Pere Ubu | 03/10/2006, 20:33

Ehhh, como te diría yo... ¡al agujero! Porque simplemente no podrá jamás ser consciente del dolor que ha causado. Y si alguna vez lo llega a ser, se suicidará sin remedio. Por tanto, a morir en la cárcel por asesino despiadado.

Per a pere Ubu

els uns i els altres | 03/10/2006, 21:15

El que dius, encara que tinguis una argumentació sólida, no deixa de ser la versió actual de 'ojo por ojo...' i que a més, va contra l'esprit reinsertador dels sistemes judicials moderns. Estas actuant amb l'estòmec, com fa la 'justícia´nordamericana, on encara funciona la pena de mort... Amb aquesta posició teva –legitima– estem negant qualsevol sortida cap a la pau. Una pau, que sense cap mena de dubte, no serà fàcil...

Solidaritat

Joem | 03/10/2006, 21:25

No podem callar davant aquest abús de poder, ell ja va pagar pel que havia fet.
És vergonyòs com calla tota la premsa i les televisions i només informen del seu estat de salut

Per Joem

els uns i els altres | 03/10/2006, 21:31

Sense fer comparacions, però no trobeu paral.lelismes amb els cas de Salvador Puig Antich ??

Reformas legales.

Xerach | 04/10/2006, 00:14

Estoy de acuerdo con la argumentación principal y sí, la ley ha de cumplirse a raja tabla. Mantener preso a este asesino es un delito contra las normas básicas del Estado de derecho.
Ahora bien, lo que los partidos deben realizar es una reforma profunda del código penal, para que asesinos como de Juana Chaos se pudran eternamente entre rejas. Y me da igual si me llamais fascista o de derechas (porque no lo soy), pero estas personas no se merecen la libertad que osaron arrebatarles a otros seres humanos con un tiro en la nuca o una bomba.

No difames

Amic | 04/10/2006, 06:04

Comparar el caso Salvador Puig Antich con el de este asesino es una infamia.

Re: Iñaki de Juana Chaos es mor. Prova de foc al procés de pau a Euskadi

Teodoro | 04/10/2006, 07:05

No conozco a fondo el caso de S.P.Antich.Algo mejor el de Juana Chaos.Es una mala bestia al que le acusan de 25 asesinatos.Ha estado en la cárcel 20 añosY ahora el fiscal pide para él otros 99 años por dos artículos de opinión publicados en la prensa en los que amenzaba de muerte a jueces y otros.
Pero...¿estamos en un estado donde impera la ley,el derecho?Sí o no.en caso de que la respuesta sea positiva,Juana Chaos ha de salir de la cárcel pues ha cumplido el castigo que le ha impuesto ese estado de derecho.
Además intuyo que es el problema más importante con el que nos hemos encontrado desde que ha comenzado el proceso de paz y la partida de ajedrez entre ETA y el gobierno español.

Sistema Judicial i Procés de Pau

Els uns i els altres | 04/10/2006, 09:05

Com no s'ha fet abans, cal fer-ho ara. Reformem el sistema judicial a fons? aprofondim en el model penitenciari basat en la reinserció?? Cal que l'Estat espanyol faci 'gestos' públics??.

,,,

Azathoth10 | 04/10/2006, 11:53

...el modelo actual de reinserción a parte de ser antiguo ( ya los ultimos codigos penales de Franco eran mucho mas blando que este ), ha demostrado que no ha dado buenos resultados. Debemos planterarnos que personas pueden volver a la sociedad y quienes no. Para empezar para que una persona pueda volvera al sociedad, debe ser consciente de lo que ha hecho y como minimo pedir perdon.

Juana Chaos no ha pedido perdon y haescrito en mas de una ocasion que CUANDO ETA MATABA A ALGUIEN EL SE REIA AL VER LAS CARAS DE LAS VIUDAS LLORANDO . Una persona así no puede ser reinsertada en la sociedad

El Estado de Derecho debe velar por el interes general de la sociedad de una forma objetiva. En Derecho los casos que causan alarmas social tienenque tener un determinado tratamiento y este es el caso de Juana Chaos. La ley esta para servir a la sociedad no al reves, por tanto habia que busczar cualquier argumentacion ilegal para que el psicopata no saliera de prision ya que, seguia siendo terrorista al no arrepentirse y habia amenazado agente.

25 asesinatos os parecen pocos?.

Por otro lado es curioso que desde este blog se procupe tanto por una persona que hamatadoa 25 ademas de reise de los familiares de las victimas de forma psicopata.

Supongo que a los violadores, pedrastas-asesinos tambien preocuparan en este blog no?

Juana Chaos en ningun pais delmundo moderno saldria a la calle, España pasaria a ser un pais tercermundista si un personaje no arrepentido y sanguinario como Chaos saliera a la calle.

Pero lo mas escalofriante del caso no es que la ley haya buscado todos los caminos posibles para encerrar a Chaos, lo mas preocupante esque haya gente tan preocuapda por la situacion de este psicopata. tan enferma esta la sociedad? No estamos hablando de un trilero o alguien que robacarteras sino alguien que hamatado a 25 personas. Evidentemnte, aunque es mi opinion personal, la gente que sepreocupa por la situacion de Juana Chaos, lo admiran, les gusto lo que hizo y le daran un fuerte abrazo cuando salga a la calle

""" Guapo!!! GUapo!!!! te echamos de menos!!! eres un heroe!""""

Y luego hay gente que se pregunta como euq hay personas que apoyan a dictaduras? pues por los mismos motivos que haypersonas que apoyan a Juana Chaos, son iguales, aunqeu este caso al ser tan personal mas terrorifico

Espero que no muera de hambre, espero que nunca salga de la carcel y tambien Espero que se modernice el sistema judicial y penitenciario.

Reinsercion si, pero siempre que se pueda

Feixistes a Libertad Digital!!

Un admirador del vostre Blog | 05/10/2006, 15:14

La llibertat d'expressió no ha de ser mai excusa per deixar que il.luminats sense escrúpols com aquest Azathoth vomitin les seves parides-mentides en el vostre blog.
La meva humil recomanació és que el banegeu immediatament i per sempre.
Aquest és, sense dubte, dels "altres", i pot fer degenerar un blog molt interessant, amb propostes com "debemos plantearnos que personas pueden volver a la sociedad y quienes no".

Per a 'un admirador'

els uns i els altres | 05/10/2006, 20:00

Hola, Gràcies pel comentari. Evidentment és tracta d'un feixista. I sabem qui es i per on es mou a la xarxa, i no tots són llocs polítics. Creiem que mentre no sobrepassi els limits, les sees opinions, si són respectuoses, encara que també siguin fastigoses... són ben útils per a que els lectors, puguin veure de primera mà com se les gasten aquesta gent...

Ara si, comentari eliminat

els uns i els altres | 06/10/2006, 18:51

En aquest lloc hi havia un comentari d'Azathoth10 que hem eliminat, ja que no respectava les mínimes normes d'educació. I així seguirem fent... entés Azathoth10? és molt fàcil... si tu respectes... pots escriure; si tu no respectes, no pots esriure... Apa.

Juana CHaos

B-b | 20/10/2006, 17:37

De juana chaos comia jamon jork .Menuda huelga de hambre, mas bien hacia una dieta de adelgaciamiento. Que hipocresiay no lodigo yo, desde la misma ETA lo queiren matar por tomarles el pelo. Resulta que estaba de dieta

aaaummmmaaaa

carod rovira | 27/10/2006, 13:00

jajaaja com us ralleu am si algu es feixista o es independentista. el etarra aket ha matat a 25 persones i punto. ja magradaria veure que dirieu si us maten al vostre pare o a la vostra mare en un atemptat a un guardia civil. ahh, i si tan el defeneu...pk no feu vatrus els atemptats?putser pk no teniu collons i no voleu nar a la preso.enga va seguiu rallan am els vostres rollos de independentistes o feixistes jaajajja

IÑAKI

WALTER | 25/01/2007, 17:58

pOR CARGARSE AL FACHON DE INESTRILLAS LE TENDRÍAN QUE DAR UNA MEDALLA. vISCA IÑAKI

iñaki de juana

edurne | 29/01/2007, 19:23

tan de bo que no es mori i pugui trobar la pau aqui a la terra.tots merex em viure en llibertat .espero que mai mes torni a matar a ningu.pero crec que mereix una oportunitat

Es increible

Santi | 07/02/2007, 17:51

Criticais mucho a la derecha, pero vosotros sois exactamente lo mismo o peor, De Juana Chaos deberia ir al mismo sitio que las 20 personas que el decidio cual seria la ultima vez que verian el sol, a su familia y amigos... solo veo comentarios en contra la derecha y cuando alguien dice una opinion en contra es facha... o con vosotros o fachas? no os dais cuenta que estais solos en el mundo?
que la dictadura ya acabo!!
que solo vais de victimas!!
Que hareis si se muere, un acto? lo recordareis? y a los 20 que hace años ya no estan con nosotros? y los que faltan por morir de la banda que el pertenece?
es triste lo que acabo de leer... pensar que hay gente asi como ustedes

iñaki isanti dos caras de una misma moneda

edurne | 09/02/2007, 19:56

mas triste es ke hi hagi gente como tu santi.kien es aki kien va de victima? EXpoliadores, ke solo sembrais el odio.pero aun asi, lo ke mas deseo es ke se consiga la paz, ke podamos dialogar todos entre nosotros i espero ke para ti no sea tan triste dejarnos existir porke el mundo es de todos incluidos los radicales, aunque para ti te parezcamos todas estas cosas ke prefiero no repetir este no es el camino para la paz. tenemos ke reconciliarnos de una vez ya ke todos somos humanos i estamos aki de paso.por eso dije ke iñaki merecia una segunda oportunidad anke haya causado daño es mejor ke este vivo ke muerto.tenemos ke abandonar los odios ya de una vez. no puede ser de otra manera.deseo ke seas feliz i recibe un abrazo de mi parte.

Derechos humanos

Santi | 10/02/2007, 23:37

Derechos humanos:
25 razones humanitarias para que el asesino De Juana Chaos continúe su huelga de hambre hasta el final 1. *Vicente Romero *2. *Juan García*3. *Esteban del Amo*4. *Fausto Escrigas *5. *Eugene Kent Brown*6. *Juan Carlos González*7. *Vicente Javier Domínguez*8. *Juan José C. Vázquez *9. *Juan Mateos Pulido*10. *Alberto Alonso Gómez*11. *Ricardo Sáenz de Ynestrillas*12. *Carlos Vesteiro Pérez *13. *Francisco Casillas Martín*14. *Jesús María Freixes*15. *Santiago Iglesias Rodino*16. *Carmelo B. Alamo*17. *Miguel A. Cornejo Ros*18. *José Calvo Gutiérrez*19. *Andrés José Fernández Pertierra*20. *Antonio Lancharro Reyes*21. *José Joaquín García Ruíz*22. *Jesús Gimeno Gimeno*23. *Juan Ignacio Calvo Guerrero*24. *Javier Esteban *25. *Ángel de la Higuera López

Ahora toca al resto de españoles brindar con cava su muerte como el hacia con las victimas

de juana chaos

cristina | 01/03/2007, 20:18

como puede aber gente k diga k ay k perdonar a alguien k a matado y encma no se arrepiente sino k lo disfruta y se rie de las victimas, como dijo en una carta k el mismo escribio y k decia k disfrutaba viendo las caras de sufrimiento de los familiares d las victimas. como se nota k los k dicen eso no an perdio a nadie.me parecen estupidas las personas k van diciendo k ay k perdonarlos y k es mejor k sten vivos.al contrario deberian d star todos muertos,y si el cabron ese kiere morirse d ambre k lo aga y asi ara un favor a la humanidad.este gobierno askroso k tenemos no sirve d nada,spero k las proximas elecciones no las gane pok sino ste pais va ir d mal en peor.

a cristina

edurne | 06/03/2007, 19:02

veo mucha ira, e insultos en tu escrito. esto me entristece, igual ke los cristianos ke son incapaces de perdonar. yo te perdono por haberme llamado estupida.no deseo sembrar mas odio entre los humanos, eso si ke me entristece. jesus de natzaret dijo . Hem de perdonar-nos,fins a
70 vegades 7 o sigui sempre i de tot cor no nomes amb els llavis.me pregunto si tambien te parece estupido. erdonar-nos fins a 70 vegades 7

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb