Els uns i els altres

 Red Progresista.netxarxa de blocs sobiranistes Bloc col.lectiu. Qui són els uns? qui són els altres? d'on venim?
i el més important: cap a on anem?
Opinions sobre l'actualitat política de Catalunya,
una de les nacions més avançades d'Europa.... o no?.

Elvira Lindo, maca... els focs no s'apaquen amb benzina...

domingo | 22 Setembre, 2006 16:48 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Heu llegit l'article que va escriure la nostra amiga Elvira l'any pasat a EL PAIS i que avui mateix cita Vilaweb ?.

Aqui mateix el teniu, podeu jutjar vosaltres mateixos... aquesta senyora –molt cosmopolita ella– va de 'no nacionalista' i de neutral. Compte ! , de neutral espanyola, es clar. I és tant neutral, que només rebem llenya nosaltres, els 'nacionalistes'. A qui vol enganyar??. Una mica de respecte, maca.

Reproducció de l'article:

ELPAIS.es
Opinión
Edición del miércoles, 28 de septiembre de 2005
LA CEJA

ELVIRA LINDO
El español es ese ser humano que tiende a pensar que su oponente es un auténtico imbécil. Me declaro solemnemente amante de las generalizaciones, así que no tengo reparos en afirmar que he observado que el español, dejando a un lado sus correspondientes hechos diferenciales, es ese tío/a que cuando escucha a su oponente tiene un gesto en la ceja que le delata. Esa ceja está siempre un poco levantada. Esa ceja tiene un gran componente simbólico. Es la ceja española que hace ver al oponente que no está escuchando más que tonterías. El español, dejando a un lado su identidad, su lengua, su autonomía, su acento, su Estatut, su bacalao bilbaína, sus calçots con romescu y todo ese largo etcétera, ay, de cosas que nos separan, es ese ser que tiene ideas de hormigón, poco porosas, en las que es difícil introducir un matiz ligero pero significativo. Al español no le hace falta ni leer ni escuchar porque él ya sabe lo que piensa desde que se levanta; antes aun, el español ya sabe lo que piensa antes de acostarse, él ya tiene una opinión formada sobre la noticia que aún no ha escuchado; antes aun, el español nace con las ideas bien puestas. ¡Pero qué suerte tiene el español de estar tan convencido! A mí me gustaría ser española las veinticuatro horas del día, pero a veces me falta vehemencia. Estos días de cruces de cartas y artículos entre personas que abrazan ideas diferentes sobre el futuro del país, a muchos nos hubiera gustado intervenir para pedir, siquiera, un poco de respeto. Se hubiera tratado sólo de una pequeña aclaración -pequeña pero fundamental- que rondó seguro en la mente de unos cuantos. Se trataba de decir una vez más que no todas las personas que opinamos que el nacionalismo tiende por propia naturaleza a la insolidaridad somos peligrosos derechistas, ni nostálgicos del franquismo, ni carcas, ni antiguos. Si acaso un poco aguafiestas, porque en esta España en la que los nacionalistas llevan ganando desde hace 25 años mucho más de lo que perdieron estamos aquí para recordar que nos quedamos hace tiempo sin equipo, que nadie nos quiere. Pero para qué decirlo una vez más si antes de hablar ya saben que somos tontos del culo, si escucharán nuestra protesta con la ceja levantada.


Estadistiques Webstats4U - Web site estadísticas gratuito
El contador para sitios web particulares
www.webstats4u.com

Comentaris

En fin

Azathoth10 | 23/09/2006, 16:51

Habeis demostrado lo que sois.... de izquierdas nada, la extrema derecha catalana. Insultar , boicotear a una persona por hablar castellano,es MUY PREOCUPANTE. Hasta donde vais a llegar? Esto que habeis hecho , y lo sabeis ; no lo hace ni la Falange, ni Democracia Nacional, ni Ynestrillas.

Ultra derecha ni españolista ni catalanista!!!

ERC y las asociaciones subvencionadas se hanluciado cone ste gesto de ultra derecha

Per a Azathoth

els uns i els altres | 23/09/2006, 17:58

S'et veu el llautó... tu ets part de la ultradreta espanyola al nostre pais.

Per a Azathoth

Els uns i els altres | 23/09/2006, 18:13

Hola Raúl, o prefereixes que et diguem 'Herbsman'?. Ho hem confirmat... Ets de la ultradreta espanyola més rància... Si us plau, no tornis més per aqui. Qualsevol comentari teu, amb contingut insultant o desqualificador serà immediatament eliminat.

Re: Elvira Lindo, maca... els focs no s'apaquen amb benzina...

Pep | 24/09/2006, 08:02

El feixisme no reconeix fronteres, però sempre és igual de patètic. Si governessiu només es podrien fer pregons amb barretina i samarreta del Barça

Per a Azathoth

Raúl està acabat | 24/09/2006, 09:28

Ho veus?
Tal i com et va pronosticar el gran Iker Brasillas, el segon (o tercer?)blog que vares intentar dur endavant va durar no-res.
Estàs tan malaltet que ja ni te deixen escriure els teus dois d'ultradreta ultranacionalista espanyola a altres blogs.
Segueix el tractament i deixa la blogosfera una temporadeta, pel teu bé t'ho recoman.

Per a Azathoth

Raúl està acabat | 24/09/2006, 09:28

Ho veus?
Tal i com et va pronosticar el gran Iker Brasillas, el segon (o tercer?)blog que vares intentar dur endavant va durar no-res.
Estàs tan malaltet que ja ni te deixen escriure els teus dois d'ultradreta ultranacionalista espanyola a altres blogs.
Segueix el tractament i deixa la blogosfera una temporadeta, pel teu bé t'ho recoman.

catalunya

jose luis | 24/09/2006, 11:50

creo que la lengua de cataluña es la que hablan los catalanes.Por lo tanto no es una,sino dos:Catalan y castellano

Españñña

Raúl està acabat | 24/09/2006, 14:03

Crec que en jose luis no és massa viu, no sap ni escriure el seu nom (i me basta una vegada de dir-ho).
Que els catalans som inte.ligents i sabem idiomes ja ho sabíem, altres no entenen ni l'idioma dels veinats.

pobrets ells i la seva ignorància!

Nëiris | 24/09/2006, 22:43

És flipant del que s'arriba a llegir, estic espantada de veure que hi ha gent tan poc intel·ligent, de gent amb les idees molt tancades. Gent que parla sense saber ben bé el que diu. Trobo que el que diu el José Luís ( que li dono la raó a "Raúl està acabat" de que no sap escriure nin el seu nom,pobre!...lo qual és una gran pena, ja que demostra tota la seva gran intel·ligència).
Amb gent tan poc ...intel·ligent, per dir-ho d'alguna manera, no cal ni fer esforços, ni cal que els hi expliquis res. Si fos per ells em sembla que ja els hi agradaría que continués la dictadura i la represió d'una llengua.

si, aquest era un tio fastigós...

MJH | 25/09/2006, 13:23

Efectivament, aquest tio era un fatxa que només vomitava a tothom

fastigós

MJH | 25/09/2006, 13:26

No es pot comparar d'igual a igual els feixistes amb els nacionalistes

Un poco de seriedad

Pouet | 25/09/2006, 16:14

Después de leer todos los comentarios, hasta el final, no he visto ninguno que se haya referido al que dió origen a esta página. Si realmente sois tan inteligentes todos, que podeis tachar de ignorantes a los otros, intentad escribir algo propio y con sentido. Al respecto quiero señalar que no acabo de entender el comentario descalificante que se hace de la escritora, al principio de la página, en relación con el artículo que se transcribe después. Creo que el autor del comentario, y muchos más que le aplauden, tiene poca capacidad de maniobra en este mundo tan complicado de la cultura y el nacionalismo.

Pouet, llegueix be...

els uns i els altres | 25/09/2006, 17:31

Hola Pouet, segur que tu pots !! Prova a tornar a llegir l'article i veuras com s'obrirà devant teu un món ple de noves sensacions... és el món de la diversitat... no esteu sols al planeta... els catalans també existim, pensem, i parlem... per cert, en la nostra llengua, que és tan bona com qualsevol altra... Be, ja ens diras...

El nacionalisme

Sebastià | 25/09/2006, 18:25

El nacionalisme intolerant, tan excloïen i extremista, tan estès per aquelles contrades de l'altiplà, fa que creguin que tot giri al seu voltant i que a fora no hi ha res de res.
No crec que els espanyols sàpiguen que ho són, per a ells és d'allò més natural i normal, encara que argumenten a molt baix nivell potser arribaran a transcendir que el món no són ells, i descobreixin que el seu nacionalisme d'intolerància del reis catòlics és el passat en un món on Galileu tenia raó.
I l'any vinent pot fer el pregó Bono, Fraga, Ibarra, Zaplana...que monta tan que tan monta! Això sí, eixugant-se la sang dels canins, després de menjar-se catalans que volen ser el que són: catalans!

Article de Vicens Partal sobre el tema

Els uns i els altres | 26/09/2006, 08:28

Avui, Vicens Partal, escriu en la seva secció 'mail obert' un més que interessant article sobre el tema del pregó de la Mercè... el podeu llegir a:
http://www.vilaweb.cat/www/mailobert?id=2069689

A José Luis

Cremat | 26/09/2006, 10:31

A Catalunya no se'n parlen dues, sinó dos centenars, de llengües. Les que cites són les més presents, sí. Una perquè és la pròpia del país i l'altra perquè la constitució espanyola -inèrcia franquista més llarga que la dictadura en sí- la imposa. Aquesta constitució, per cert, no cita la nostra llengua, vés per on. Això no importa gaire a en Múgica, defensor del poble espanyol, però no del català, que és qui pateix discriminació es miri com es miri. Potser que començàssiu per aquí, espanyols, reconeixent la igualtat de drets per a les llengües que no són la vostra, en lloc de reclamar privilegis de colonització castellana allà on ja no és Castella. "Ancha es Castilla", sí, però potser no tant.

Educadament, en català

Cremat | 26/09/2006, 14:15

Partal no creu que el pregó haja de ser obligatòriament en català, si el pregoner és prou interessant. Jo crec que un pregoner prou interessant fa el pregó en la llengua del lloc allà on el conviden, llegint-lo en l'alfabet fonètic, si cal. No per obligació, sinó per educació.

Per a Cremat

asdf | 26/09/2006, 14:40

Potser tinguis raó, però fins i tot podriem acceptar que una personalitat parlant en una llengua distinta del català fes el pregó. El problema és que Elvira Lindo, ni és una personalitat, ni va fer cap esforç per parlar català en els anys que va viure a Tarragona...

La lengua

jose luis (en minúsculas)is | 30/09/2006, 11:05

Alos "inteligentes":El país en sí no tiene lengua,tiene las que utilizan sus habitantes.Por otra parte,no tengo porqué disculparme por expresarme en mi lengua materna en mi propio país.También os digo que cuando se os contradice ,insultais como los fachas,en este sentido y en otros no veo mucha diferencia entre vosotros,aunque utiliceis distintos idiomas.j

La llengua és un muscle

Raúl està acabat | 30/09/2006, 20:31

Company:
En el teu idioma s'escriu: - José Luis -. Au, venga, intenta-ho, i practica, no és tan difícil, segur que d'aquí al 2007 ja seràs capaç d'escriure-ho bé tu totsolet, eh?
I si t'has sentit insultat, molt fina tens la pell, i és el teu problema.
Jo m'hi sent cada dia al meu país per gent com tu.

Ejem dirás

Azathoth10 | 04/10/2006, 12:14

De tu país imaginario. Tiene razón José Luis , los paises no tienen lenguas sino que se amoldan a las que usan sus habitantes. Por cierto ""l'altra perquè la constitució espanyola -inèrcia franquista més llarga que la dictadura en sí- la imposa ( el castellano ) ""

Ya sois mayorcitos y deberias ser un poquitín mas democratas. Las personas que se apellidan " García, Martínez etc " que han nacido en Cataluña, son catalanes independientemende de la lengua que usen. Pero yo no os pido tanto, no os pido que hagais este increible esfuezo de tolerancia , no ospido que lso " Martínez , Garcias" los considereis catalanes, simplemente os pido que los considereis personas, y si son personas son un numero y si son un numero si se suman son "muchos numeros "

Con esto quiero decir que aunque no considereis personas a los """"martinez""" , la lengua dominante en Cataluña es el Castellano, por delante del Catalán, por tanto esnormal que sea oficial, incluso si alguna vez fuera Cataluña independiente. Seria impensable que nofuera oficial con una Cataluña independiente, seriua un caso de racismo extremo , unico en el mundo moderno

un altra vegada els "no-nacionalistes" (però espanyols, això si)

Azathoth està acabat | 05/10/2006, 18:28

Aquí ningú ha parlat de García ni Martínez, ni de llinatges, això només ho has fet tu.
Que la llengua dominant sigui el castellà no és estrany, el contrari seria un miracle, després de quasi 300 anys d'abusos, imposicions i prohibicions de gent com tu.
El respecte per la llengua se demostra amb l'ús, i tu no respectes ni l'espanyol.
Mai havia vist tantes errades com en el teu post.

Simplemente...

Azathoth10 | 06/10/2006, 14:10

El castellano es mayoritario en Catalunya por demografiapor nada mas. El catalán no se muere, es mas ahora es cuando mas catalanoparlantes ha havido en toda la historia. O es que hace 5 sigloshabia millones de catalanoparlantes?... Lo que pasa que quereis que el catalan lo hablen tantas personas como el castellano eso es imposible. Es como si los españoles quisieran que el castellano fuera tan hablado como el ingles, tambien es imposible... No se puede,por eso os frustais porque os han engañado teneis falsas esperanzas...Y en Cataluña siempre se ha hablado el catalan, no han matado a nadie por hablarlo, otra cosa es que haya sido "agredido" eso nadie lopuede negar, como ahroa es agredido el castellano en cataluña, con la diferencia que antes lo hacian regimenes medievales o dictatoriales y ahora los que agreden los idiomas son "democratas".

...

Azathoth10 | 06/10/2006, 14:13

Me hace gracia los puristas-lingüistas, como no teneis ningun acento especialy muchos acento castellano cuando hablais catalan, lo que os obsessionan son las faltas de ortografia y la gramatica... Asi quien va aprender catalan si sois tan exigentes?, cosa queno pasa en ningun idioma del mundo y menos por internet...

Re: Elvira Lindo, maca... els focs no s'apaquen amb benzina...

Azathoth està acabat | 06/10/2006, 16:17

Està clar que tu no aprendràs català en ta vida, ni maldament volguessis.

Elvira Lindo i seguidors...

Marc | 30/10/2006, 22:27

Hi he entrat per error... però la conclusió d'aquest foro es: Teníeu que tenir tots una mil·lèsima part de la tolerància i de la cultura que te l'Elvira Lindo!!

Nació i llengua al poder!!! Aquest sí que és un tema vital, eh??

En compte de seguir dient ximpleries... aneu a estudiar un xic i si no, viatgeu i conegueu persones, que ja n'hi ha prou de "mediocres" a la política. A més, alguns sembleu quelcom polaritzats per alguns dels mediocres.

Penseu, penseu...

Elvira Lindo i seguidors...

Ori | 31/10/2006, 14:52

Ni pàtria ni bandera... si voleu fer una mica de be al vostre país (que sempre estarà el vostre país)...deixeu pensar i parlar la llengua que cadascú vulgui o pugui, però lliurement...

El que fa gran i veritablement ric a un país son les idees i les persones que les creen i que hi viuen...

Marc, d'acord en lo dels mediocres... ja us adonareu de que alguns quan som joves seguim els ideals d'algú que es fa dir polític, però que pràcticament, l'únic que vol és a sí mateix...

Apreneu d'altres llengües i no renuncieu a res, enriquiu-vos a vatros mateixos i estareu fent país...

Chinchilla is not Spain

Ernesto | 04/10/2007, 18:34

Reconozco que estoy preocupado. Soy español (eso no se elige, viene dado por nacimiento), y ante la lectura minuciosa y atenta de vuestros comentarios, no puedo evitar hacer un ejercicio de introspección y buscar en mi esquema mental todos esos matices que por genética son inherentes a mi nacionalidad, y que me convierten en un cretino, así, sin más. Desconocía que el hecho de pertenecer a una nación determina de forma indefectible la manera de conformar el pensamiento. Yo pensaba, creía incluso, que dentro de una sociedad se forma siempre de manera espontánea un microcosmos de diversidad, es decir, una concepción horizontal marxista, si me apuráis, de la psicología social: los tontos, los listos, los talentosos, los agresivos, los que son buenos al ajedrez, los vegetarianos, los que cantan en la ducha, y así, repitiéndose como un rasgo típicamente humano en todas y cada una de las sociedades del mundo. Pero no. Estaba equivocado. Hoy he descubierto la psicosociología vertical, la que dice y enseña que el lugar de nacimiento estigmatiza tu forma de afrontar el mundo y de concebir el marco de lo intelectual. En definitiva, que todos los españoles de España somos paletos, garrulos, mezquinos, hediondos, ruidosos, ociosos, holgazanes y facinerosos, y todos los de Cataluña son cultivados, reflexivos, sensibles, inteligentes, civilizados, aseados, hacendosos y virtuosos. Os felicito por tan aguda maniobra de mercadotecnia sociológica. Está claro que el prejuicio no reside en vosotros, sino en los demás, en los enemigos de la patria, en los enemigos de Cataluña. Lo más gracioso de todo es ese tufillo pseudo-izquierdoso que le dais al asunto para parecer cool y captar jóvenes con aspiraciones (legítimas y nobles) de cambio social, anteponiéndolo de forma maniqueísta al español, que es de derechas desde que nace diga lo que diga y haga lo que haga. Qué sabréis vosotros lo que es la lucha social, niños pijos con senyera, esnobistas inquisidores con pose y credo. Y ahora, llamadme feixiste, espanyoliste, franquiste i cabró. No me importa. La risa que me produce observar vuestra conducta compensa cualquier clase de insulto. Como dice Mamá Ladilla: Lee burro, lee burro, aunque no tenga dibujos, y no sirva para hacerse pajas (sic).

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb