Els uns i els altres

 Red Progresista.netxarxa de blocs sobiranistes Bloc col.lectiu. Qui són els uns? qui són els altres? d'on venim?
i el més important: cap a on anem?
Opinions sobre l'actualitat política de Catalunya,
una de les nacions més avançades d'Europa.... o no?.

A l'Ajuntament de Barcelona: que el Pregó de la Mercè sigui en català!

domingo | 18 Setembre, 2006 21:59 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Cartell mercè 2006

Manifest conjunt promogut per la CAL, Plataforma per la llengua i el CIEMEN:

Davant la decisió de l’Ajuntament de Barcelona de designar la Sra. Elvira Lindo perquè llegeixi el seu pregó de les festes de la Mercè en llengua espanyola, les entitats de la societat civil sotasignades, manifestem públicament el que segueix:

1. En ocasió de la festa més característica de la ciutat, la Festa Major, l’Ajuntament de Barcelona vol discriminar la llengua pròpia de la capital de Catalunya i la reemplaça per una altra llengua que, com succeeix en totes les situacions de bilingüisme institucionalitzat, tendeix a substituir la llengua més feble.

2. L’elecció de l’espanyol és una opció que no beneficia el cosmopolitisme de Barcelona sinó que treu del seu lloc, rebaixant-la, la llengua comuna de la ciutat, en detriment també dels centenars de llengües que es parlen a Barcelona, però que cap d’elles pretén substituir la llengua catalana, la llengua d’inclusió social.

3. Encara que aparentment no ho sembli, aquesta decisió lingüística de l’Ajuntament de Barcelona situa la nostra capital al nivell del més pregon provincialisme.

4. Evidentment, aquesta actitud nostra no té res a veure amb els valors de l’escriptora escollida per fer i llegir el seu pregó. La Sra. Elvira Lindo es mereix el nostre respecte i, per això, li estaríem agraïts que renunciés a prestar-se a realitzar un servei que no beneficia ni, en general, els ciutadans de Barcelona, ni el prestigi del nostre Cap i Casal.

5. Finalment, l’opció de l’Ajuntament de Barcelona contradiu la política lingüística de la Unió Europea la qual vol afavorir i promoure les llengües amb dificultats, com és la catalana, perquè puguin esdevenir normals en el seu propi àmbit i, per tant, no subjectes a cap mena de substitució.

   

Per tot això,

- per superar les discriminacions mitjançant el respecte degut a la llengua comuna dels qui integren la nació catalana;

- per dignitat envers nosaltres mateixos i envers els milions de persones que ens visiten; per respondre coherentment a tantes lluites dels ciutadans de Barcelona a fi de preservar la llengua pròpia de la ciutat;

- per la necessitat d’internacionalitzar, en una data tan assenyalada, com és la Festa Major, solidàriament, l’exemple dels catalans que continuen defensant arreu els drets lingüístics dels diferents pobles;

- per visualitzar, amb l’ús de la nostra llengua comuna, la nostra opció per a una Europa unida en la diversitat.

- considerem que l’Ajuntament de Barcelona hauria de donar models socials lingüístics d’acollida i de cohesió, cosa que no demostra amb l’actitud actual.

- considerem que cal permetre una aproximació real entre els ciutadans de Catalunya, entre els que han arribat primer i els que han arribat després;

Demanem que l’Ajuntament de Barcelona reconsideri la seva decisió i utilitzi la llengua catalana en el seu pregó de la Mercè, recorrent, si cal, a tants escriptors en llengua catalana de renom que viuen i treballen a la capital de la nació catalana.

Envieu les vostres adhesions a activitats@ciemen.org

Estadistiques Webstats4U - Web site estadísticas gratuito
El contador para sitios web particulares
www.webstats4u.com

Comentaris

ciutadà ppcc

ciutadà ppcc | 19/09/2006, 06:25

Aquesta pel·lícula, produïda per l'ajuntament de bcn, es diu "A la recerca del vot perdut"...

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb