Els uns i els altres

 Red Progresista.netxarxa de blocs sobiranistes Bloc col.lectiu. Qui són els uns? qui són els altres? d'on venim?
i el més important: cap a on anem?
Opinions sobre l'actualitat política de Catalunya,
una de les nacions més avançades d'Europa.... o no?.

Xarxa Natura 2000, Sense dubtes: País contra poderosos.

domingo | 09 Setembre, 2006 08:35 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Xarxa Natura 2000

Per fi tenim activa la Xarxa Natura 2000. Ha costat anys i panys, però per fi és una realitat.

Anys de negociacions i equilibris entre els legitims interesos de pagesos, ramaders, caçadors, ecologistes i una part important de la societat civil catalana han acabat amb un pla que recull la essència del que hem estat defensant molta gent: Evitar la degradació irreversible del territori i la destrucció del nostre malmés entorn natural.

Cal que en els propers anys, es doti de més pressupost al Departament de Medi Ambient i Habitatge per a poder executar les tasques de vigilància, investigació i manteniment d'aquesta part del territori. A més cal compensar econòmicament a pagesos i ramaders respectuosos amb els objectius de la Xarxa Natura 2000 de forma que això no acabi sent un mecanisme d'expulsió de les persones del món rural i un abandonament progressiu del sector primari.

Ara sobretot, cal estar vigilant devant dels plans de destrucció que encara són a les taules de molts especuladors, constructors, industrials i malhauradament d'algun alcalde, ells faràn tot el possible per a que aquest projecte, es converteixi en paper mullat si aconsegueixen que a les properes eleccions tornessin a guanyar els amics dels poderosos.

Només ens queda felicitar a tots els que han treballat per a aconseguir aquesta fita històrica. Ànims i endavant !!.

Enllaços sobre el tema:
Acció del Govern en Medi Ambient 
Multimèdia: Xarxa Natura 2000

 

Estadistiques

Comentaris

Natura 2000 vs. especulació. Qui guanya?

Marta | 27/04/2007, 13:41

La idea de la Xarxa Nauta 2000 es una de les millors idees sobre la protecció d’espais, perquè el que intenta es protegir els habitats naturals sense que això impliqui un abandonament de les explotacions tradicionals del medi. Lo bo i lo dolent de la idea, és que no proposa alternatives de gestió. M’explico: cada estat membre ha de declarar unes zones especials de conservació (ZEC) que continguin habitats i/o espècies de les llistes que la directiva inclou, i són els mateixos estats (o en el cas de l’Estat espanyol, les comunitats autònomes) els que han de proposar mesures per conservar aquestes zones i/o espècies. Això es bo perquè la gestió local permet adaptar-se més als interessos i necessitats dels habitants d’aquestes zones. Però també es dolent quan (i això passa molt sovint) els que acaben manant en aquestes zones són els especuladors que el que volen es convertir-les en ciment i asfalt. No són pocs els LIC (Llocs d’Interès Comunitari) que han vist reduir-se els seus límits abans de ser declarats ZEC (Zones d’Especial Conservació) i de que la Xarxa Natura 2000 se hagi acabat de desenvolupar.
Espero amb ansietat el dia que la conservació de la natura ocupi el lloc prioritari que li correspon en les polítiques públiques, i en el que vint kilòmetres de costa estiguin millor valorats que un Marina d’Or o similar. Fins que arribi aquest moment, les bones propostes, encara que siguin bones, no es podran desenvolupar com hauria de ser.
Fins aviat,
Marta

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb