Els uns i els altres

 Red Progresista.netxarxa de blocs sobiranistes Bloc col.lectiu. Qui són els uns? qui són els altres? d'on venim?
i el més important: cap a on anem?
Opinions sobre l'actualitat política de Catalunya,
una de les nacions més avançades d'Europa.... o no?.

Inseguretat ciutadana a Catalunya: Diguem 'NO' al 'Nou Estatut'.

domingo | 24 Maig, 2006 19:12 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Logotip de la campanya 'Diguem No'

Quina maravella d'autogovern!! semblaria ridicul, si no fos veritat. Resulta que Catalunya està desplegant els Mossos d'Esquadra pel territori seguint un pla més o menys correcte, que ha costat anys i panys poder executar-lo, ja que el els succesius Governs de Madrid ho tenien bloquejat. Els resultats del desplegament, de moment són positius i si tot va be, a finals de 2008 la Policia de Catalunya deuria tenir asumides les competències quasi plenes en seguretat ciutadana.

Mentre la Policia de Catalunya es va desplegant a la que ja s'anomena 'Zona Mossos', en la resta de territori, on la responsabilitat sobre les tasques de seguretat ciutadana encara pertany a la Guàrdia Civil i la Policia 'Nacional' des de fa uns anys, s'està donant a la pràctica un procés de retirada desordenada, i això vol dir que cada baixa d'un efectiu 'estatal' per trasllat, jubilació, etc... es queda vacant i aquest agent, normalment no es substitueix per un altre, aconseguint amb el pas del temps l'efecte 'desbandada policial', deixant en molts casos, pobles i ciutats sense una suficient cobertura policial.

Aquest efecte desbandada ha estat especialment visible en ciutats de la Regió Metropolitana de Barcelona. A L'Hospitalet mateix, el Ministeri de l'Interior va tenir el morro de deixar només a 70 agents de la Policia estatal, que a més s'encarregaven dels tràmits del DNI, ara afortunadament, s'hi han sumat els 300 nous Mossos que hi corresponen i es nota. Avui mateix, hi han petits poblets de les comarques de Barcelona i Tarragona, on tota la vida hi ha hagut una caserna de la Guàrdia Civil amb 4 o 5 agents i que ara, han deixat a un o dos agents que fan guàrdia en horari d'oficina, ni tant sols surten al carrer..... Molts alcaldes del nostre pais s'han queixat reiteradament d'aquesta situació sense obtenir cap resposta clara. Només ara, i a ran de que el tema s'hagi fet noticiable, els responsables del Ministeri de l'Interior de Madrid han dit que si, que si som bons, ens enviaran a 200 guàrdies civils (molts d'ells en pràctiques) per a caçar als dolents., Si tenim en compte que hi ha més de 1.500 places sense cobrir a la zona Ministeri, veurem que encara es més indignant. Recordeu que ells ens estan cobrant uns impostos per a prestar uns suposats serveis, com per exemple, la seguretat ciutadana, al menys fins que la Generalitat es faci càrrec i ells s'en vagin definitivament

Es un autentic miracle que els grups de delincuents que entren a robar a les cases no hagin fet més mal encara. Per una banda ha augmentat la pressió contra els grups de delincuents a la 'zona Mossos' en una part de Catalunya. Per l'altra banda, la Guàrdia Civil al Pais Valencià, sembla que fa be la seva feina, i evidentment, els professinals del crim s'en van cap on els hi posen les coses menys dificils.

Amb el 'Nou Estatut' que ens volen encolomar seguirem sense disposar de competències plenes en Seguretat, i ens obliga a mantenir la tutela de la Guàrdia Civil i Policia estatal a Catalunya, com si els Mossos fossin una policia de segona. Les decisions importants seguiran prenent-se a Madrid... Sort que aquest Nou Estatut és un gran pas endavant.

Estadistiques

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb