Els uns i els altres

 Red Progresista.netxarxa de blocs sobiranistes Bloc col.lectiu. Qui són els uns? qui són els altres? d'on venim?
i el més important: cap a on anem?
Opinions sobre l'actualitat política de Catalunya,
una de les nacions més avançades d'Europa.... o no?.

RENFE prohibeix als seus treballadors parlar en català a Lleida.

domingo | 13 Febrer, 2006 22:56 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

RENFE

Segons publica e-noticies , ERC demanarà explicacions a la Ministra espanyola de Foment, ja que L'ens gestor d'Infraestructures ferroviaries vinculat a RENFE i al Ministeri de Foment ADIF ha prohibit la utilització de 'una lengua que no sea el castellano' a un treballador de RENFE.

Cliqueu aqui per a descarregar el requeriment prohibint utilitzar el català a un treballador de RENFE

Aquesta és una mostra més de la persecució del castellà a Catalunya (per a que aquest article es trobi correctament als cercadors d'Internet des de Madrid: Persecución del castellano en Cataluña). Des d'aqui, us convidem a que envieu una carta o truqueu per telèfon per a indicar-li molt amablement al senyor Fernando, autor de l'escrit de prohibició, que no pot fer això que ha fet, i que aquestes actituts no estan be. Tot seguit us proposem un texte:

Sr. Fernando Otero Macías

Tècnic de Regulació

ADIF - ADMINISTRADOR D'INFRAESTRUCTURES FERROVIÀRIES

Estació de Lleida, Plaça Berenguer IV, s/n

Torreó esquerra, 1er pis

25005 Lleida

Tels. 973 22 92 14 - 973 22 92 11 - Fax 973 22 92 97

Ens hem asabentat pels mitjans de comunicació que vostè insta a no utilitzar el català en les comunicacions relatives a la circulació de trens, entre els treballadors de RENFE.

Vostè que pretén prohibir el català a RENFE no s'ha donat encara que FRANCO HA MUERTO? Si, encara que li sàpiga mal, el 'Caudillo' ens va abandonar fa uns quants anys. però no s'amoïni, va morir placidament al llit. I encara que a vostè no li agradi, en aquesta regió del Noreste de España altrament dita Catalunya, tenim una llengua pròpia, diferent al castellà, si s'hi fixa, veurà que les dues llengues tenen moltes coses en comú, ja que venen del llatí, i ja fa segles, que segueixen camins diferents. Amb una mica d'esforç per part seva la podrà entendre, no és dificil, Nosaltres hem hagut d'apendre el castellà, per voluntat pròpia es clar, ja que com tots saben i tal com va dir el seu Rei Joan Carles I (en castellano Juan Carlos I)El castellano nunca fue lengua de imposición.

Segurament voste no vol continuar veient la criica situació que te en l'actualitat el castellà a Catalunya, llengua que com tots els que vivim a la regió sabem, pateix una ferotge persecució causada per aquests nois radicals del Govern Tripartit, que només pretenen la desmembració d'Ej-panya.

Sap que? seria molt millor que gent com vostè, no anés provocant, des d'un lloc que potser no durarà gaire, No sabem quan temps tardaràn els del tripartit en 'quedar-se' les Rodalies de Renfe i fins i tot, podrien convertir-se d'aqui a no gaires anys en els seus caps, i aquests, són capaços d'obligar-lo a apendre el català. O potser pitxor, imagini's que un bon dia, a la mateixa estació de Lleida, apareixem uns quants ciutadans exigint que els seus companys de RENFE ens parlin en català. Ja ho sap, les provocacions mai són bones...

----------------------------

Oferta interesant:

----------------------------

Estadistiques

Comentaris

Re: RENFE prohibeix als seus treballadors parlar en català a Lleida.

angelblau | 14/02/2006, 08:08

quina vergonya.....

Re: RENFE prohibeix als seus treballadors parlar en català a Lleida.

mai9 | 19/02/2006, 00:05

alucinant! flipo en colors, increïble. Benvinguts al passat Renfe.
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb