Els uns i els altres

 Red Progresista.netxarxa de blocs sobiranistes Bloc col.lectiu. Qui són els uns? qui són els altres? d'on venim?
i el més important: cap a on anem?
Opinions sobre l'actualitat política de Catalunya,
una de les nacions més avançades d'Europa.... o no?.

Qui serà el nou ministre de Treball i Seguretat Social?

domingo | 10 Març, 2010 22:01 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

El El ministre Celestino Corbacho ja ha aconseguit reduïr suficientment la quantitat de llocs de treball actius. (A l'Estat espanyol 'treballen', ja sigui en l'àmbit públic o en l'empresa privada, només 1 de cada 4 ciutadans). Te motius per a sentir-se satisfet de la feina feta: A pocs paisos hi viu tanta gent a costa de tant poca.

Com que el Superministre en realitat és un pluriempleat que s'encarrega tot sol de la feina que haurien d'asumir dos ministeris: El de Treball i el de Seguretat Social, i veient que els resultats en el semi-ministeri de Treball són explèndids, ara es vol dedicar més a l'altre semi-ministeri, el de Seguretat Social. De moment, (i gràcies) només ha fet volar globus sonda sobre l'edat de jubilació. Ahir va enlairar un altre globus, el dels plans de pensions privats, i ja s'ha armat!!

Celestino, la gent no t'entén. La gent et posa en el mateix sac que als polítics socialistes, aquells que –de moment– ronden per La Moncloa, i tu no ets com ells..... Be, val que són companys teus de govern, val que treballeu al mateix partit, però no sou iguals.
Entre els teus actuals companys de Govern hi ha de tot, n'hi han de bons polítics, n'hi ha algun de dolent i n'hi han uns quants de mediocres, tu no ets ni bo, ni dolent, ni mediocre.... Tu, Celestino, no ets un polític, ets un evangelista incomprés. A L'Hospitalet et coneixiem per l'evangelista del ciment, ens vas ensenyar les bondats d'encimentar-ho tot, carrers, places, parcs, zones verdes...... Ara tu, vols ser l'evangelista dels bancs. Els –pobres– bancs, que encara no han sorit del caos del totxo, i que ni les injeccions milionàries de diner públic els poden aixecar l'ànim, el que necessiten és gent com tu. No necessiten polítics que molestin, els bancs volen evangelistes que facin volar globus, a veure si la gent ignorant, ens convencem que encara que ara paguem a la Seguretat Social, heurem de treballar més anys per a acabar cobrant una miserable pensió pública.
Calen evangelitzadors com tu, que ens obrin els ulls per a que contractem plans de pensions privats. Ara mateix, només això podria animar als –pobres– bancs, que com tothom sap, són l'ànima del món.

Celestino, afortunadament tu no ets un polític, ets un ciutadà més. Un ciutadà que s'ha fet a si mateix a cop de colze.... I quins cops de colze fotíes!!! Que li preguntin a molts ex-companys teus!! Ara, als teus nous companys de Madrit, no els pots donar cap cop de colze.... ja no hi ha res més amunt per a seguir grimpant. ja quasi has acabat la feina... tant amunt..... Que l'únic que et queda ara és baixar. Si comences a moure't ara, sempre et poden colocar en alguna fundació, o en alguna empresa semi-pública, alguna ambaixada, alguna entitat metropolitana, alguna caixa amiga......

Celestino, tu que ets evangelitzador i estas tant amunt... Ja saps qui serà el proper ministre de Treball (I Seguretat Social)?

 (Segueix)

La gran nevada.

domingo | 09 Març, 2010 19:23 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Ja han pasat 24 hores de la gran nevada i ja hem tingut temps per poder veure les consequències i analitzar com ha actuat tothom; responsables polítics, ciutadans, companyies de serveis, etc...

Tot ha anat més o menys com sempre que hi ha algun fet climatològic extraordinari.
1. Aquesta vegada les previsions i avisos previs del Govern han funcionat raonablement: Al menys, un dia abans del 'caos' la majoria de la informació estava a disposició dels ciutadans 'actius' (però no de tothom) a través dels mitjans de comunicació catalans, qualsevol persona que hagi vist qualsevol informatiu (p. ex. TV3 i Catalunya Ràdio) desde dissabte, s'ha pogut assabentar del que ens venía a sobre i de les recomanacions habituals (no circular si no és imprescindible, portar cadenes, etc....) És evident que els mitjans 'madrilenys' (TVE, Tele5, A3, El País, etc...) no han col.laborat el més mínim.
2. Pocs ciutadans han fet cas d'aquests avisos i han estat milers els conductors que s'han quedar aturats en les vies de comunicació afectades sense portar cadenes, benzina, etc... S'han fet –si fa o no fa– la mateixa quantitat de desplaçaments que qualsevol altre dia, siguin o no imprescindibles, molt pocs han modificat els seus hàbits de mobilitat i molt menys han pres les precaucions recomanades.
3.'Endesa' i 'Red Electrica' han tornat a fer evident que tenim unes infraestructures elèctriques que no estàn a l'alçada de les nostres necessitats, Tothom enten que si cau una torre elèctrica afecta al subministrament, el que no és comprensible és que encara no s'hagi resolt.
4. Renfe, malgrat que acaba de ser 'transferida' a la Generalitat, segueix mostrant que queda molt per fer per a superar les conegudes deficiències que patim periòdicament, la xarxa ferroviària requereix encara molta inversió.
5. La política de comunicació del Govern, segueix sent el pitxor enemic del tripartit, que clona les inoperants polítiques de comunicació dels tres partits del Govern i causa la confusió que es pot palpar al carrer, especialment en moments delicats.
6. Els mitjans de la 'brunete' catalana (e-noticies, La Vanguardia, RAC, etc...) lluny de donar un cop de mà enmig del caos, devant d'unes autoritats que han respost més que correctament devant d'una situació especial, han optat per seguir sucant-hi pa en la seva política de guerra bruta contra un Govern d'esquerres molt desgastat i especialment contra un conseller totalment esgotat, sense credibilitat i que fa temps que no sap ni dirigir, ni defensar-se ni explicar-se.

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb