Els uns i els altres

 Red Progresista.netxarxa de blocs sobiranistes Bloc col.lectiu. Qui són els uns? qui són els altres? d'on venim?
i el més important: cap a on anem?
Opinions sobre l'actualitat política de Catalunya,
una de les nacions més avançades d'Europa.... o no?.

Ha arribat el temps dels canvis.

domingo | 28 Octubre, 2009 16:46 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Primer van crear la bombolla immobiliària, despres, van fer esclatar la crisi financera, es va aturar el consum i van començar a caure milers d'empreses. El fantasma de l'atur tornava a trucar a la porta de casa nostra. Hem vist com persones 'honorables' que tothom creia honestes, en realitat eren estafadors de coll blanc. Hem vist com al Pais Valencià i a Madrid la corrupció és llei. Ara, en mig del suposat 'oasi català' ens esclaten els casos 'Millet' i 'Santa Coloma' que afecten de forma transversal als dos grans partis de casa nostra, el PSC i CiU però que esquitxen a tot el pais.

Cada dia més, creix al carrer una sensació de 'mala maror' i en el millor dels casos, desconfiança vers els polítics i el que és pitxor, cap a aquesta democràcia. Ens estem adonant que moltes de les coses que sustentaven el nostre sistema, s'estan esmicolant.

Efectivament, estem vivint una etapa en que podem apendre dels errors pasats:
- Un sistema econòmic basat en l'avaricia i en el consum irresponsable dirigit per autèntics estafadors i que posa a la humanitat a la vora del col.lapse.
- Un sistema polític sustentat en una constitució rància, que fa aigües per tot arreu.
- Un sistema de valors que fuig del respecte, l'esforç, la responsabilitat i l'aprenentatge però que fomenta les idees d'una falsa vida fàcil i un món de color rosa ensucrat que dóna l'esquena als més débils.

Ha arribat el temps dels canvis. Uns canvis que s'han d'abordar immediatament aprofitant aquest final d'etapa. Canvis que siposen una gran oportunitat per a deixar enrera tot un sistema que ens aboca a la destrucció, canvis que en alguns casos seràn difícils, però que tots plegats hem d'aceptar.

 (Segueix)

Saura contra els pagesos: Per a que els tomàquets tingun gust de tomàquet.

domingo | 25 Octubre, 2009 18:10 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Un altre cop hem vist com alguns Mossos (els de l'ARRO, una mena de mini-antiavalots territorial) estomacàven indiscriminada i violentament contra una concentració de la Unió de Pagesos a Reus. Aquests pagesos només demanàven preus justos per als productes de la terra. Saps que els tomàquets venen de la terra, amic Joan? Saps que la terra la cuiden i treballen els pagesos, amic Joan?

Veiem que encara no s'han pres mesures reals despres del bon 'tomàquet' que va provocar Saura per l'actuació de la BRIMO contra els estudiants a la primavera pasada, tornem a veure més del mateix: Cops de porra contra els més débils I si aquests dèbils, són plantadors de tomàquets... més forts són els cops de porra..

Aquesta no és la millor manera de consolidar la imatge del Cos de Mossos d'Esquadra, ni d'avançar en una societat de drets democràtics amb una policia moderna. Cal que al capdevant del Departament d'Interior hi hagi un Conseller que faci pedagogía, que intenti 'reciclar' als quillos que s'han colat als Mossos, els ha d'explicar a qui s'ha de defensar (per exemple als pagesos) i contra qui s'ha d'actuar durament (per exemple, falangistes, Millet, etc...). Perque si això no se'ls explica amb prou claredat a aquests nois, a poc a poc, aquesta colla minoritària de 'quillos' violents amb uniforme de Mosso, seràn com a tomàquets podrits i acabaran extenent la seva mala praxi a la resta del cos.

El conseller d'Interior, Joan Saura, i alguns acòlits d'Interior, estan travessant la línea vermella... Està molt be que vulguin obtenir la ISO per a les detencions, trasllats de detinguts, que vulguin les càmares a les comissaries, etc... però tot això no serveix de res, absolutament de res, si dos cops a l'any un grapat de 'quillos' es posen el casc, l'escut, es prenen alguna cosa i s'onflen a estomacar pagesos, estudiants, periodistes...... Qui seràn els propers?.

Ara entenc totalment que volia dir Saura en aquell 'espot' electoral, on sortía assegut a l'interior d'un cotxe (no d'un tren, compte!!) dient aquella famosa frase 'Per a que els tomàquets tinguin gust de tomàquet', el que no m'hagués imaginat mai és com Saura pensava que tornessim a recordar aquell gust de la tomacada', un gust del que ja casi, casi, no ens recordàvem.

 (Segueix)

Millet i el desconcert de la burguesia catalana.

domingo | 20 Octubre, 2009 17:17 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

La burguesia catalana, com a 'paquet social' històricament ha jugat un paper importantíssim en el desenvolupament social, cultural i econòmic de Catalunya en els segles XIX i XX. En alguns casos i en alguns temps, fins i tot podriem dir que ha estat una peça clau en el progrés social. Aquesta mateixa burguesia catalana també ha estat la causant d'alguns forts retrocessos socials i ha provocat alguna sonada barbaritat.

Aquest paper dual que ha exercit la nostra burguesia va en paral.lel a cada moment històric. Al s. XIX, quan una part de la burguesia es va convertir en l'abanderada del catalanisme polític esent motor intelectual, cultural, econòmic i nacional. Aparentment semblava que s'hagués escindit de l'altra part, més 'rància' i amb uns interessos més lligats encara a la oligarquia espanyola. A Catalunya, durant el segle XX hem tingut una burguesia 'de dues velocitats'. En alguns moments, s'enfrontàven entre elles, però en alguns moments anaven juntetes de la mà per a preservar els seus interesos comuns.

Millet ha volgut ser un hibrid entre les dues cares de la burguesia catalana.... Ha sabut aprofitar el 'pedigrí' catalanista heredat del seu pare, al mateix temps que formava part de la FAES d'Aznar o d'altres clubs unionistes, això si, sempre amb el saldo al seu favor. ha jugat a dues bandes, ha estat ben vist per tots i ha estat 'generós' amb alguns mentre feia negocis de tota mena amb tots ells.

Ara ha sortit a la llum aquest escàndol de corrupció on Millet s'emportava milions del Palau de la Música. Una part d'aquests diners ha anat a finançar algun partit 'amic' de la burguesia catalana..... caldrà temps per a esbrinar tota la trama. Sembla dificil que ningú s'adonés del constant increment de patrimoni d'aquest sàtrapa. Ès posible que qui havia de donar-se compte hagués rebut part de la generositat de Millet, no ho sabrem mai.

la burguesia catalana faria be en depurar i purgar a Millet i altres elegants rapinyaires que encara volten pel nord de la Diagonal, enmig de festes, recepcions, conferències, consells d'administració, etc....... Si és que realment no volen acabar sent, per extensió, objectiu del descontent popular.

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb