Els uns i els altres

 Red Progresista.netxarxa de blocs sobiranistes Bloc col.lectiu. Qui són els uns? qui són els altres? d'on venim?
i el més important: cap a on anem?
Opinions sobre l'actualitat política de Catalunya,
una de les nacions més avançades d'Europa.... o no?.

Saura es queda a mitges.

domingo | 31 Març, 2009 23:00 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

El Conseller d'Interior Joan Saura, ha comparegut aquesta tarda pasada al Parlament per a donar explicacions sobre els fets del 18 de març. Les conclusions ja les coneixem tots: Saura s'ha disculpat, ha destituït al director de la Policia Rafael Olmos, ens ha promés que farà uns cursets per als nois de la BRIMO i crearà un grup de Mossos 'diplomàtics' que negociaràn amb els manifestants abans d'atonyinar-los. Res més.

Saura es queda a mitges.... Sota la lloança al cos del Mossos d'Esquadra (Que nosaltres asumim absolutament) ha omitit obrir cap expedient a ningú, malgrat ha reconegut que l'actuació violenta va ser 'desproporcionada'. Ens tornem a quedar sense fer cap 'neteja' als Mossos. Evidentment, Saura ni ha parlat de dimitir.

Saura dóna per tancat el tema.... Pèro sap perfectament que l'ha tancat en fals... Temps, amic Saura, temps.

 (Segueix)

Avui manifestació, demà Saura dimissió.

domingo | 26 Març, 2009 10:15 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Avui està convocada una manifestació d'estudiants contra la repressió a les 8 del vespre a la plaça Universitat de Barcelona. Esperem que aquesta sigui un èxit i que tingui lloc amb civisme. Els organitzadors han de fer el màxim esforç per mantenir fora de la marxa a les persones provocadores que mostrin actituds violentes, com ha passat tota la vida. Hi ha molta gent esperant que hi hagin aldarulls per a criminalitzar el moviment estudiantil i justificar les actituds antidemocràtiques d'alguns elements de la policia.

A banda d'aqusta manifestació, s'han produït moviments en el si de la Conselleria d'Interior. Saura destituirà al Director (polític) dels Mossos Rafael Olmos –decissió que saludem– però encara estem esperant que es produeixin altres destitucions i sancions dintre mateix de la BRIMO, i per suposat, la dimissió de Joan Saura com a Conseller d'Interior. Aquesta dimissió no ha de comportar necessariament ni la sortida de Saura del Govern …que pot seguir a una altra conselleria– ni que ICV abandoni Interior. És necessàri un canvi en la direcció política de la Conselleria d'Interior, no només de persona. Volem una policia que segueixi els principis fundacionals dels Mossos i no una policía que s'assembli cada cop més als grisos'.

 (Segueix)

Saura dimissió!!

domingo | 25 Març, 2009 00:18 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Continua la crisi provocada per l'actuació inexplicable d'un grup violent d'agents de la Brigada Mòbil (BRIMO) dels Mossos d'Esquadra el passat dimecres 18 de març a Barcelona del que ja vam parlar en l'anterior article.

A la reacció de suport a les víctimes d'aquesta actuació policial, en els seguents dies, s'han sumat entitats i una part de la societat civil, estudiants, etc... Fins i tot, a Facebook, a hores d'ara, s'han reunit més de 17.500 persones (i creixent) en el grup 'Contra la repressió policial als estudiants. SAURA DIMISSIÓ ', també s'ha convocat una nova manifestació de protesta, el proper dijous, 26 de març a les 20 h a la Plaça Universitat de Barcelona.

Avui, Saura ens ha sorprés de nou, desviant l'atenció del problema, Ara, en una carta que ha penjat a la intranet dels Mossos (veieu-ne el pdf) diu que dóna tot el suport al cos de Mossos d'Esquadra, (Només faltaria, ell és el capo de la casa) A més compareixerà el proper dimarts al Parlament per a donar explicacions i si s'escau, proposar les accions que consideri oportunes. De moment, no es parla de cap mena de 'neteja' d'elements violents a la BRIMO, ni de destitucions entre certs comandaments del cos, ni molt menys de cap responsabilitat politica... Saura tira una cortina de fum lloant les excel.lencies del desplegament i del model policial de Catalunya, etc...

Saura segueix insistint en el seu error. Nosaltres no estem questionant el cos dels Mossos d'Esquadra, ni molt menys, sempre hem defensat el desplegament de la policia catalana, creiem fermament que el model policial català es en gran part exemplar, i estem orgullosos de gaudir, per fi, d'una policia integral catalana, propera, al servei dels ciutadans. Volem felicitar als Mossos per la tasca feta al territori per a millorar la seguretat. En aquest bloc, n'hem parlat molts cops dels Mossos, els hem felicitat, els hem defensat, els hem criticat, i també hem denunciat als indesitjables que hi han al cos. També vam donat suport inicial al conseller Saura, un suport que ell solet ha traït i és per això que tornem a insistir:
- Cal 'exteure' immediatament els elements violents i indesitjables de la BRIMO.
- Cal destituir els comandaments del cos que han fet posible aquests (i altres) fets, per acció o per omisió.
- Cal que els responsables polítics dels Mossos, Saura i Olmos, dimiteixin.

Altres articles anteriors sobre els Mossos:

22.06.07 - Un ex-Guàrdia Civil infiltrat als Mossos denuncia per usar el català.
23.05.07 - Es desferma una campanya contra els Mossos d'Esquadra.
12.05.07 - Els Mossos han d'impedir amb contundència la manifestació feixista d'avui a Barcelona.
12.04.07 - Autoneteja als Mossos d'Esquadra.
02.12.07 - Els Mossos d'Esquadra, Joan Saura i Montse Tura.
24.05.06 - Inseguretat ciutadana a Catalunya: Diguem 'NO' al 'Nou Estatut'.
01.11.05 - Per fi, els Mossos d'esquadra a Barcelona.
 (Segueix)

Dimitirà Saura aquest cop?

domingo | 18 Març, 2009 23:46 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Feia molts anys, nosaltres corriem devant dels grisos i cada cop que ells carregàven contra nosaltres, ens feien més forts... T'en recordes Joan?

Avui, s'han produït un seguit de fets que ens han remogut l'estòmac:
- Aqust matí, la Policia entra a la Universitat i desallotja a desenes d'estudiants que portàven 4 mesos tancats en protesta pel Pla Bolonya.
- La Policia ha carregat de forma desmesurada contra un parell de centenars d'estudiants que protestàven al carrer i de pas a periodistes i vianants.
- Al vespre, prop de 5.000 estudiants s'han manifestat pel centre de Barcelona. La Policia ha tornat a carregar amb molta més contundència de forma indiscriminada i s'han produït desenes de ferits, entre ells, periodistes, estudiants, vianants i algun nen. Les imatges. són mostra d'aquesta brutalitat.

Ara no entrarem a parlar sobre el Pla Bolonya, sabem que te coses positives i coses negatives... Parlem del dret que tenen els estudiants anti-bolonya a tancar-se, a protestar i a manifestar-se..... i parlem de com NO s'ha de gestionar aquesta protesta per part de la policia.

No és de rebut que el rector de la UB hagi demanat la intervenció de la força pública per a desallotjar els estudiants tancats... aquest tema dóna per un altre article. Ni que el conseller Huguet segueixi fent com si la cosa no anés amb ell. Tampoc és de rebut que a hores d'ara, el Conseller d'Interior, Joan Saura encara no hagi netejat la Brigada Mòvil dels Mossos (BRIMO) d'alguns elements violents i indesitjables 'reciclats'. Despres de la càrrrega del matí, Saura no ha mogut ni un sol dit per a fer canviar l'actitut xulesca que han tingut aquestes 'perles uniformades' aquest vespre –i que molts hem viscut en directe– al centre de Barcelona.

En aquest mateix bloc hem lloat constantment la tasca dels Mossos, i ho seguirem fent –sempre que s'ho mereixin– en el futur. També hem criticat molt durament les actituts d'elements aïllats del cos. Hem sortit a defensar algunes decissions del Departament d'Interior i ho seguirem fent –sempre que s'ho mereixin– en el futur. També hem estat crítics quan ho hem cregut necessari.

Aquesta vegada, Saura ha rajat la gota que fa vessar el got. O clarament fa plegar als responsables directes de la barbaritat d'avui i fa net a la BRIMO o potser que comenci a pensar en dimitir ell mateix. Aixi no es fa una poítica d'esquerres en l'àmbit de la seguretat.

I que no es confongui ningú... Joan, saps perfectament que fins ara t'hem recolzat incondicionalment. Si, fins ara.... Pero això d'avui ja ho feien igual de malament els grisos, sense ser d'esquerres ni sostenibles.

 (Segueix)
 
Powered by LifeType - Design by BalearWeb