Els uns i els altres

 Red Progresista.netxarxa de blocs sobiranistes Bloc col.lectiu. Qui són els uns? qui són els altres? d'on venim?
i el més important: cap a on anem?
Opinions sobre l'actualitat política de Catalunya,
una de les nacions més avançades d'Europa.... o no?.

Tambors de guerra contra Catalunya

domingo | 16 Setembre, 2008 23:20 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Aquesta setmana, quasi d'amagat, veiem com tornen a carregar contra Catalunya...Els Jutges feixistes espanyols ja tenen preparada una bona retallada a l'Estatut, en els pocs punts que mantenien una minima dignitat. Aprofitaràn la "jurisprudencia" que ells mateixos s'han inventat amb la sentència que ilegalitza altre cop a l'esquerra abertzale.
A certs portals d'internet relacionats amb la 'caverna' i amb la Brunete ja tornen a l'espectacle mesetari d'atiar les banderes del boicot als productes catalans en la seva tercera temporada.
Els unionistes de Ciutadans ja han engegat una nova-vella campanya contra la llengua catalana a les escoles de Catalunya.
Els mateixos de sempre, però aquesta vegada, amb tota probabilitat, amb el suport d'una part dels amics psocialeros espanyols. Caldrà veure si els nostres benvolguts politics planten cara i mantenen la unitat en la defensa dels Drets Nacionals de Catalunya, o com sempre, van per separat a mantenir els seus miserables privilegis.
Que penseu que hem de fer si intenten carregar-se l'Estatut???

 (Segueix)

Diada de joguina.

domingo | 12 Setembre, 2008 01:02 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Hem passejat durant tot el dia pels diferents escenaris on es celebraven tota mena d'actes durant la Diada Nacional.

Sense entrar a fer una crònica, que per això ja tenim els diaris i mitjans d'avui. Sense entrar a valorar el que diuen aquests mitjans, cada un explica el que sempre ens vol explicar. Els temes estrella –segons de quin mitjà es tracti– han estat:
1. La 'unitat' dels partits vers el finançament.
2. Els milers de manifestants per un Estat propi.
3. Les magnifiques estelades que s'han penjat a certs Ajuntaments.
3. Els incidents habituals i la crema de banderes espanyoles.

S'ha tornat a perdre una gran oportunitat de celebrar una jornada històrica, unitària i productiva. Seguim sense saber emetre un únic, potent i contundent missatge nacional dirigit a:
1. La villa y Corte, per a que deixin d'insultar-nos i humiliar-nos continuament. Que ni s'atreveixin a retallar més l'Estatut ni el finançament, que ens respectin d'una vegada per totes. Que ens tinguin por enlloc d'odi.
2. Als catalans. Malgrat tot el que poguem dir i contrariament del que ens agradaria que fos, la majoria de catalans, la majoria dels 7 milions, ha passat col.lectivament de la Diada Nacional. No sols no han vist ni un sol motiu real per a engrescar-se en una hipotètica reivindicació pels Drets Nacionals de Catalunya, sino que a més –i en el millor dels casos–reben infinitat de missatges contradictoris i desmobilitzadors.

Potser els dirigents politics Nacionals encara no estan a l'alçada de les circumstàncies històriques, però compte, els moviments alternatius i la societat civil que haurien d'empenyer no ho fan, al menys no ho fan tots en la mateixa direcció.

Estem perdent grans quantitats de la poca energia de que disposem en assumptes secundaris i estem anant cap a una Diada de joguina, una mena de parc temàtic elitista d'idees, on un grapat de milers de visitants entesos en la matèria poden triar la secció que més els agrada...... Ofrenes per aqui, sardanes per allà, estelades més enllà... crema de banderes a l'altra banda... una amplia oferta de formes de sentir la consciència nacional tranquila.

Estem tant acostumats a abaixar el cap, que no ens adonem de la força col.lectiva que tenim i que poc a poc anem perdent.

 (Segueix)

La Guardia Civil 'xuleja' a l'Alcalde de Montblanc.

domingo | 09 Setembre, 2008 08:27 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

La Guardia Civil ha tornat a despreciar alló que no vol. Tal com informen els diaris Avui i El Punt, durant les Festes de Montblanc, en el transcurs d'un control aleatori, a més d'obligar a l'Alcalde de Montblanc a identificar-se, el van denunciar per parlar català i l'han amenaçat d'una altra denúncia si no penja la bandera ejpanyola al balcó de l'Ajuntament.
Avui, l'Alcalde compareix al jutjat, a veure si els feixistes el castiguen per haver-se portat malament.

Desitgem que el desplegament dels Mossos en aquelles comarques es faci ben aviat i que ens deixin de xulejar' pel carrer.

 (Segueix)

Compreu a l'IKEA!!!

domingo | 08 Setembre, 2008 12:41 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

IKEA per fi repartirà el seu catàleg de 2009 en català.
Despres d'anys d'incomplir la llei de Politica Lingüística de Catalunya, IKEA repartirà a les bústies de casa nostra el seu mega-catàleg imprés en llengua catalana. La Plataforma per la Llengua ja ha mostrat la seva satisfacció i ha destacat que aquest és un pas més en la direcció de la normalització de la llengua, degut a l'impacte que tenen en la població les accions de comunicació de la empresa sueca. Això són bones notícies.
A més del catàleg, IKEA ha dit que modificarà la retolació i senyalització a les seves botigues de Catalunya.
fa més de dos anys, que en aquest bloc ja ens vam fer ressó de la negativa d'IKEA a fer servir el català amb normalitat. Ja podem comprar en català a IKEA!!.

 (Segueix)

Setembre calent

domingo | 07 Setembre, 2008 22:16 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Despres de les vacances, tornem al setembre més calent dels darrers anys.
A la Diada no hi haurà manifestació unitària, just en el moment que és més necessària. Tenim la defensa de l'Estatut, el finançament i com sempre de fons els Drets Nacionals de Catalunya.
Des d'aqui seguirem amb atenció com es desenvolupen els aconteixements, encara que molts de nosaltres, ja casi, casi, podriem escriure el final d'aquesta història...Madrid sempre hi guanya.

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb