Els uns i els altres

 Red Progresista.netxarxa de blocs sobiranistes Bloc col.lectiu. Qui són els uns? qui són els altres? d'on venim?
i el més important: cap a on anem?
Opinions sobre l'actualitat política de Catalunya,
una de les nacions més avançades d'Europa.... o no?.

Ridícul del Govern sobre el Transvassament. Això s'acaba.

domingo | 27 Maig, 2008 17:05 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Ja només ens faltava veure el ridicul que està fent el Govern en el tema del Transvassament:
- Primer. Modifiquen el decret de sequera per a que les mesures extraordinàries només es puguin desactivar quan convingui al Govern, sense continuar amb els criteris tècnics que fins ara manàven. No s'entén. si ja no es donen les condicions de sequera que van dur-nos a aquestes mesures, com es que segueixen volent construir la canonada del Transvassament?. Ara mateix estem al 43% de capacitat d'embassament i el més probable es que segueixi creixent.
- Segón. Despres del paperot que ha fet Francesc Baltasar en tot aquest tema, Jordi Guillot, Secretari General d'ICV i gat vell, posa a remullar les seves barbes, demanant una cosa lògica: Si amb les pluges hi han prou reserves hidriques, no cal construir la cacnonada. Baltasar i el seu antecesor, Salvador Milà ja han sortit a contradir-lo, dient que la canonada s'ha de fer, plogui o no. Ells que són d'esquerres i ecologistes de debò, no han proposat cap decret de augmentar les penalitzaccions i els preus de l'aigua a qui consumeixi en excés. Ni ens han explicat d'on treuràn l'aigua per a subministrar als milers de vivendes que volen construir en el Pla metropolità?
- Tercer. Esquerra, veu ploure, com si lña cosa no fos amb ells i al darrer moment, parlen.... El transvassament s'ha d'aturar si segueix plovent. Despres, puntualitza i diu que es referia al decret del Govern espanyol, no al català. Cap conseller d'Esquerra ha obert la boca.
- Quart El Govern d'Aragó –amb raó i en mig d'unes pluges enormes– interposa una demanda per a aturar el transvassament.
- Cinquè Finalment, el PSOE a Madrid, diu el que ja hauria d'haver dit José Montilla: Si desapareixen les causes que van portar a decidir la construcció del transvassament, aquest hauria de retirar-se..... veurem si en els propers dies, mantenen la seva paraula, es desdiuen o simplement matisen.

La sequera ha posat sobre la taula unes quantes coses.... La ineptitud d'algun conseller, la submisió de l'esquerra i especialment l'eco-esquerra als interessos dels lobbys i La Caixa. El despreci més gran per les promeses electorals i per una part important del territori i de sectors de la societat civil. Però sobretot, el que fa més riure és que sigui com sigui, qui decidirà, al final, serà Zapatero, sense tgenir en compte els interessos dels catalans, i amb la mirada posada ja, en el futur pacte d'estabilitat amb CiU. Si tu m'ajudes aqui a Madrid, jo et deixo manar a Catalunya, i d'aquests nois del Tripartit, no us preocupeu, es cauràn ells solets..... ja ho vam dir: El Govern podria caure a l'Ebre, ICV s'enfonçarà.

 (Segueix)

Empresonen a l'ex-alcalde d'Andoain.

domingo | 26 Maig, 2008 23:06 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Aquest matí, el Jutge de l'Audiència Nacional, Ismael Moreno ha decretat l'ingrés en prisió incondicional per a l'ex Alcalde de Andoain, José Antonio Barandiarán. (Euskal Herritarrok). El motiu? Ben senzill: a més de que estava a l'agenda de la presunta etarra Ainhoa Ozaeta, detinguda la setmana pasada a Burdeos, resulta que els van veure junts a un café de Burdeos fa quinze dies.

El que no ha volgut tenir en consideració el fiscal és que Ainhoa i José Antonio mantenen amistat personal des de fa molts anys, quan ella va ser regidora d'Andoain, mentre José Antonio era l'Alcalde i que s'han seguit trobant periodicament des d'aleshores. Com veieu, l'Audiència Nacional segueix fent i desfent... Ara, si estàs a l'agenda d'un etarra i a més et prens un café amb ell, resulta que vas a la trena!!!!!

Per a més dades sobre el jutge Ismael Moreno, hau de saber que en el seu històrial durant el darrer any ha fet:
- Enviar a la trena als suposats islamistes del Raval (no tenen cap prova de res i una part dels paquisatanís detinguts encara segueixen en prisió, la resta ja els van haver de soltar)
- Arxivar sense tramitar, la querella de Pilar Manjon (Asociació de victimes del 11M) contra Jiménez Losantos per insults i injúries.
- Va allergar (i dilatar fins a arxivar) la denúncia contra els suposats vols amb detinguts ilegals en els avions de la CIA sobre territori espanyols.

 (Segueix)

Obama for President

domingo | 22 Maig, 2008 07:06 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Despres de la victòria a Oregón, Barack Obama ja te matemàticament guanyades les primàries (sempre que els lobbys de torn no li facin cap trabanqueta d'ultima hora). Ara només queda que (Off the record, es clar) l'equip d'Obama es posi d'acord amb el de Hillary per a assumir els deutes de la pre-campanya de la Clinton (ella ara es fa la dura). Quan es posin d'acord (cosa de pocs dies segons alguns diuen) el Partit Demòcrata nordamericà proclamarà a Barack Obama com a candidat a la presidència dels USA.

Ara estem casi a tocar del que podria ser el canvi més important en la politica nordamericana despres de Kennedy.... I ens afectarà, segur, i esperem que per a bé. Només cal que el paio de les patates (McCain) parli molt i expliqui realment quin és el seu programa politic (ultradretà i fonamentalista ultracatòlic) per a que els electors de 'centre' (treballadros blancs) s'espantin i no el votin.

Començen uns mesos en que es podria decidir com seràn els propers 30 anys al món. (els Reagan i Bush seràn simplement història)

 (Segueix)

Manifest Blocaire contra el Transvassament

domingo | 18 Maig, 2008 21:59 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

MÉS D’UN CENTENAR DE BLOCS PUBLIQUEN UN MANIFEST CONTRA EL TRANSVASAMENT A BARCELONA
L’oposició al transvasament de l’Ebre a Barcelona també s’ha fet sentir a internet. Més d’un centenar de blocs dels Països Catalans ja s’han adherit al Manifest Blocaire contra el Transvasament, que un grup de blocaires de les Terres de l’Ebre han promogut per expressar l’oposició de la comunitat blocaire catalana al projecte de la canonada que ha d’unir la xarxa del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) amb la d’Aigües Ter-Llobregat (ATLL). En un sol dia, el 15 de maig, més de 70 blocs van publicar el manifest, i la nit del divendres ja s’havia superat el centenar de blocaires adherits a la campanya. Els signants del manifest donen el seu suport a la manifestació que demà, 18 de maig, ha convocat a Amposta la Plataforma en Defensa de l’Ebre. Entre els signants del manifest hi ha dos alcaldes, Pere Muñoz (Flix) i Andreu Martí (L’Ametlla de Mar), així com el president d’ICV a les Terres de l’Ebre, Jaume Forcadell.
L’escrit adverteix que la interconnexió de xarxes serà una infraestructura permanent que perpetuarà la dependència hídrica de l’àrea metropolitana en relació a la conca de l’Ebre, i denuncia l’alarmisme i la manipulació amb què la Generalitat ha gestionat la sequera. A més, el document reclama una informació més transparent sobre la millora dels pantans i la recuperació dels aqüífers; recrimina que el transvasament urgent a Barcelona respon als interessos especulatius que pretenen fer negoci amb l’aigua i consolidar un model de territori insostenible, i recorda que les solucions a la falta d’aigua no són els transvasaments, sinó l’estalvi, la reutilització, la recuperació d’aqüífers contaminats i la dessalinització. El manifest també recorda que la Generalitat ja va renunciar a la interconnexió de xarxes l’any 2004, quan el tripartit va complir el Compromís per l’Ebre signat amb la plataforma i va apostar per la nova cultura de l’aigua. L’escrit també va fa una crida a la responsabilitat dels polítics de les Terres de l’Ebre, davant d’aquest engany flagrant als ciutadans del territori, que van acudir a les urnes confiant que els transvasaments havien quedat enterrats, i que Catalunya apostava per consolidar la nova cultura de l’aigua.

Els blocaires volem sumar-nos al rebuig que el projecte de transvasament de l’Ebre a Barcelona ha generat a la societat civil del territori. Considerem que la mesura no està justificada i que la canonada que ha d’unir la xarxa del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) amb la d’Aigües Ter-Llobregat (ATLL) serà una infraestructura permanent que perpetuarà la dependència hídrica de l’àrea metropolitana de Barcelona.
-Per tot això, denunciem l’alarmisme i la manipulació que el govern català i l’Agència Catalana de l’Aigua estan fent de la falta d’aigua i de la insuficiència de les últimes pluges, per justificar el transvasament de l’Ebre a Barcelona. A més, reclamem una informació transparent sobre la millora de la situació dels pantans i també de les aigües subterrànies de les conques internes de Catalunya, ja que l’últim episodi de pluges també ha degut recarregar els aqüífers.
-Denunciem que aquesta política respon als interessos especulatius que pretenen consolidar un model de territori insostenible, de creixement sense límits, que perjudica les Terres de l’Ebre i la resta de territoris perifèrics. Els transvasaments reforcen el consum d’aigua de les grans conurbacions urbanes i les noves zones residencials; generen més expectatives de consum insostenible, d’especulació urbanística, i de destrucció del territori, perquè al mateix temps també fomenten un ús desmesurat de l’aigua, tant a les cases com a les indústries. Els transvasaments no són la solució, sinó l’estalvi, la reutilització de cabals, la recuperació d’aqüífers contaminats i la dessalinització.
-Advertim que no es pot parlar de transvasament temporal degut a la sequera, ja que això és un insult a la intel·ligència de la població de Barcelona i de la resta del país. La mesura no contribuirà a canviar el model de gestió del consum, ja que no es revisaran ni es limitaran les concessions a indústries, urbanitzacions, nous regants o complexos turístics. L’ampliació del minitransvasament a Barcelona afavorirà un projecte, la interconnexió de xarxes, al qual la Generalitat va voler renunciar perquè no complia els principis de la nova cultura de l’aigua.
-Fem una crida a la dignitat i la responsabilitat de la classe política de les Terres de l’Ebre, especialment als càrrecs electes de tots els partits polítics, perquè sàpiguen estar a l’altura i defensen els interessos del territori, davant d’aquest engany flagrant als ciutadans, que van acudir a les urnes confiant que els transvasaments ja havien quedat enterrats, i que Catalunya apostava per consolidar la nova cultura de l’aigua.
-Reiterem la nostra oposició a qualsevol transvasament i a la interconnexió de xarxes inclosa en el decret de sequera, ja que obre la porta a d’altres transvasaments, i manifestem el nostre suport a la dignitat de les Terres de l’Ebre, a la Plataforma en Defensa de l’Ebre i qualsevol altra entitat o col·lectiu que compartisca la causa i l’objectiu d’aturar aquest tipus de projectes. Per tant, donem tot el suport a la convocatòria la manifestació del 18 de maig a Amposta, així com a les properes accions que en el mateix sentit es puguen anunciar en els propers dies.

Més info a PDE (Plataforma en defensa de l'Ebre)

 (Segueix)

Barcelona, Aragó i el Xúquer també contra el transvassament.

domingo | 16 Maig, 2008 10:53 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Aixeta

Si algú es creia que els unics que estàven contra el transvassament eren els que viuen i treballen a les terres de l'Ebre, s'equivoca.

Avui es constitueix a Barcelona la Plataforma Metropolitana Contra els Transvasaments formada per més de 60 associacions veinals, grups ecologistes, entitats socials entre altres. Recolzen la convocatòria de manifestació el proper diumenge 18 a Amposta que ha convocal la PDE (Plataforma en defensa de l'Ebre).

També s'hi ha adherit a la manifestació la coordinadora Xíquer Viu que s'ha destacat per denunciar els casos de malbaratament d'aigua al País Valencià.

Poc a poc augmenta la mobilització contra aquest transvassament, El Govern català s'està lluint, no està complint alló a que es va comprometre amb els ciutadans: aturar qualsevol transvassament de l'Ebre, cap al sud, i també cap al nord. Aquesta setmana a sobre ha fet un exercici d'incongruència, primer al rebaixar l'estat d'excepcionalitat, va permetre plenar piscines i regar jardins mentre els vaixells portàven aigua a Barcelona, ara modifica el decret de sequera per a que es segueixi prohibint els mals usos de l'aigua (tot el nostre suport!) però segueix sense derogar el transvassament i el que és pitxor, desvincula la construcció d'aquest transvassament de la pròpia sequera.... Tant si plou com si no, volen transvassament.

Diumenge 18 de maig, tots a la manifestació a Amposta.


Altres articles anteriors relacionats:
14.05.08 - Regidors d'Iniciativa es donen de baixa a les Terres de l'Ebre.
13.05.08 - Plou. Ja no cal cap transvassament
29.04.08 - Si tu no véns, ells lo faran! No al transvassament.
22.04.08 - L'aigua en joc
13.04.08 - El Govern podria caure a l'Ebre, ICV s'enfonçarà.
03.04.08 - Francesc Baltasar Dimissió
02.04.08 - Catalunya sense aigua.
07.09.07 - El Delta de l'Ebre s'enfonsa.
 (Segueix)

Regidors d'Iniciativa es donen de baixa a les Terres de l'Ebre.

domingo | 14 Maig, 2008 17:02 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

No al transvassament

Ja comença el degoteig. Els dos regidors d'ICV a Sant Carles de la Ràpita junt als membres d'Iniciativa d'aquesta localitat, s'han donat de baixa del partit ja que creuen que la cupula d'Iniciativa-Verds no respecta el pacte que la direcció Nacional va signar sota el títol de 'Compromís per l'Ebre' amb altres partits i moviments socials, quan el Govern Aznar va intentar construir el transvassament.

Els membres d'ICV que deixen el partit, diuen que es replantejaràn aquesta posiciió si s'anula el transvassament i si dimiteix el Conseller Baltasar. Les dues coses, de moment, són improbables sense mobilització ciutadana

Ens consta que aquestes no seràn les uniques baixes que patirà ICV... i a més, són un senyal més del que podria acabar sent una gran devallada el els propers resultats electorals dels ecosocialistes. No s'entén l'actitud que la cupula d'ICV esta prenent amb aquest i altres temes sensibles, actuant més d'acord amb els interessos dels 'lobbys' que dels ciutadans, especialment dels que els van votar. Potser és que ICV (i els seus amics del PSC) té els credits electorals demanats a 'La Caixa'?. Potser és que darrere del transvassament de l'Ebre i d'AGBAR i d'altres empreses constructores, també està aquesta gran entital financera espanyola?

Tal com han dit –amb raó– des d'el Govern d'Aragó.... com es posible mantenir un transvassament de caràcter excepcional i que el Govern català permeti omplir piscines amb aigua de boca? Potser la sequera només ha estat una excusa per a fer ara alló que volien fer abans? ja ho van dir els amics de la PDE (Plataforma en defensa de l'Ebre).... només amb la mobilització, podrem evitar que 'mos fotin l'aigua'. Diumenge, 18, tots a Amposta!!

 (Segueix)

Plou. Ja no cal cap transvassament.

domingo | 12 Maig, 2008 22:36 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Ja fa dies que plou. Per una banda, els embassaments del sistema conca Ter-Llobregat s'han començat a recuperar (estem prop del 27% de capacitat). A les capçaleres dels rius està arribant aigua del cel que després fluirà cap als rius i cap a les aixetes. Els aquifers i pous s'han recarregat. I tot apunta a que en els propers dies, plourà més.

Els ciutadans de l'àrea metropolitana de Barcelona estàn estalviant de debò i la capital de Catalunya ja és la ciutat que consumeix menys aigua per càpita. Les mesures del Decret de la sequera comencen a donar els primers resultats. Avui mateix arribarà el primer vaixell amb aigua per a Barcelona, que n'arribin molts més.... Les obres de la mega-dessalinitzadora d'El Prat van a bon ritme. La resta d'actuacions bàsiques estructurals previstes (més dessalinitzadores, potabilitzadores, plantes de reutilització, millora d'embassaments, recàrrega d'acuifers, etc...) segueixen amb el calendari previst.

Cal seguir conscienciant a la població per a seguir amb la politica de màxim estalvi d'aigua, cal seguir limitant els usos no prioritaris de l'aigua durant una bona temporada. Cal consensuar la millora de les xarxes de rec agricola o la construcció de nous canals de rec orientades a la optimització i màxima eficiència del consum d'aigua en els usos agricoles. Cal adaptar els reglaments sobre nous habitatges a la nova realitat sobre aprofitament de recursos hidrics.

Tot això ha de fer absolutament innecessari cap transvassament de l'Ebre

 (Segueix)

Garzón empresona l'alcaldesa d'Arrasate-Mondragón.

domingo | 01 Maig, 2008 01:53 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Alcaldesa d'Arrasate

Inocencia Galparsoro, alcaldesa d'Arrasate-Mondragón ha estat empresonada per ordre del jutge Baltasar Garzón.

Com que el PSE-PSOE no va poguer apropiar-se de l'Ajuntament d'Arrasate expulsant l'esquerra abertzale, ara, ho intenten amb la seva justícia. Anem malament.... tornem a veure càrrecs electes a la presó, pel simple fet de defensar idees diferents.....

Qui ha actuat ara, és la mateixa 'Justícia' que no sap empresonar els càrrecs electes del PP al País Valencià i de la comunitat de Madrid acusats de corrupció i especulació urbanistica. Realment, la Justícia –pel que convé– és cega. Nosaltres, pel que es veu, també...

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb