Els uns i els altres

 Red Progresista.netxarxa de blocs sobiranistes Bloc col.lectiu. Qui són els uns? qui són els altres? d'on venim?
i el més important: cap a on anem?
Opinions sobre l'actualitat política de Catalunya,
una de les nacions més avançades d'Europa.... o no?.

Si tu no véns, ells lo faran! No al transvassament.

domingo | 29 Abril, 2008 13:57 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

No al transvassament

El proper diumenge, 18 de maig a les 12 del migdia la PDE (Plataforma en defensa de l'Ebre) ha convocat una manifestació a Amposta, al Pabelló de fires del Parc dels Xiribecs contra el transvassament de l'Ebre cap a Barcelona.

Cal que una altra vegada més, siguem alli per a evitar que amb la excusa de dur aigua a Barcelona en un moment d'extrema gravetat, es construeixi una canonada permanent i s'obri l'aixeta a qualsevol futur transvassament cap al sud.

Si Barcelona te set, portem aigua en vaixells i trens, pero ni una canonada més.

Aquesta vegada, ni els suposats ecologistes d'Iniciativa per Catalunya-Verds ens recolzaràn.

 (Segueix)

Dos anys de presó per despenjar una bandera espanyola.

domingo | 28 Abril, 2008 22:19 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

SI, tal com sona... Francesc Argemí, un jove de Terrassa, ha estat empresonat avui mateix, en compliment de la condemna imposada de dos anys i set mesos per ultratge a la bandera espanyola. Aixi les gasten.

Segons informa Vilaweb i pel que diu el Comunicat de 'Solidaritat antirepressiva de Terrassa' podrien haver-hi irregularitats en la detenció i empresonament.

La justícia espanyola és tant eficient com sempre.....per a segons qué, és clar. Us jugueu alguna cosa a que mai veurem cap sentència per aquest altre atac d'ahir que denúncia la nostra amiga Liber a Arganda del Rey (Madrid)?.

 (Segueix)

L'aigua en joc

domingo | 22 Abril, 2008 09:40 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Magnific el documental que TV3 va emetre ahir dilluns nit, aqui el podeu tornar a veure: Descriu molt be quin és el cicle de l'aigua i mostra la necessitat de gestionar correctament els recursos hidrics. Al final obre un interrogant sobre quines han de ser les solucions al problema...

Clica aqui per a veure el reportatge

(Segueix)

El Govern podria caure a l'Ebre, ICV s'enfonçarà.

domingo | 18 Abril, 2008 15:28 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Jordi Pujol va quedar molt tocat despres de la 'Batalla de l'Ebre' i al poc temps, CiU va anar directament a la oposició.

La sequera que pateix Catalunya no ha de ser una excusa per a realitzar cap transvassament, ni de l'Ebre, ni del Segre ni del Roina. S'han de realitzar ràpidament les infraestructures previstes com ara les noves dessaladores, s'han de millorar els canals de regants per a reduir les pèrdues d'aigua, però sobretot, s'ha d'actuar urgentment sobre els mals usos que la societat catalana fa de la poca aigua que tenim..

En cap cas, s'han de realitzar transvassaments (o com li vulguin dir ara) sigui quin sigui el Govern que ho proposi, amb o sense sequera. El més escandalós de tot és que sigui un Govern d'esquerres, amb els ecologistes d'ICV a dintre qui ho defensi. On ha quedat la posició d'ICV contra els transvassaments?

Som molta gent la que durant molts anys hem lluitat per a preservar lo riu de molts intents d'emportar-se l'aigua, i ara no serà una excepció. Tant dolents són pel medi ambient els camps de golf de Múrcia com els de Llavaneres. Són tan insostenibles les urbanitzacions de Castelló com les del Pirineu i la Costa Brava.

Si hi ha algun motiu encara per a la permanència en el Govern d'una força com ICV és precissament la defensa d'uns valors dintre d'aquest Govern, si Baltasar i Saura han renunciat, que al partit s'ho plantegin, com han fet els militants d'ICV a les Terres de l'Ebre, i cada cop més membres d'aquest partit d'arreu ja estàn fent. Ja no hi ha cap diferència entre aquests senyors ecosocialistes i altres membres del mateix Govern, que son socialistes a seques.

 (Segueix)

Francesc Baltasar Dimissió

domingo | 03 Abril, 2008 16:16 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Francesc Baltasar ha begut oli. No s'en surt amb la Conselleria de Medi Ambient (i habitatge, es clar)....Ha esgotat el temps i la confiança que li hem donat.

Estant d'acord amb bona part dels principis que inspiren el programa pel qual aquest senyor està al Govern, hem de dir que potser millor que plegui.

- Francesc Baltasar no ha actuat amb la transparència que cal (no poden negar que van posar unes estaques a la Cerdanya per a iniciar el transvassament del Segre, quasi en secret i amb nocturnitat).
- A Francesc Baltasar (i per extensió a tot el Govern) o be l'han ensarronat Zapatero i la Narbona o simplement ens ha volgut enredar. (i les dues opcions són per a dimitir)
- Francesc Baltasar encara es pensa que la Gene és com un Ajuntament (però més gran i amb pasta) I no. La Generalitat no és un Ajuntament, és Estat (Buscar aquesta parauleta al diccionari per la E) El que hauria de fer és tornar recuperar la confiança que va perdre ICV a Sant Feliu de Llobregat.
- Francesc Baltasar mai ha estat ecologista, o ecosocialista o eco-res. I entén de Medi Ambient tant, com qualsevol altre Conseller de Medi Ambient dels anteriors Governs de CiU (o sigui, res).
- Francesc Baltasar haurà d'explicar molt be (abans o despres de dimitir, ens és igual) com es que 'casualment' la seva 'filleta' i 'periodisteta' Lluna Baltasar ha ascendit vertiginosament en pocs mesos al Departament de Presidència amb uns ingressos personals de 60.000 Euros l'any.

Sembla que Francesc Baltasar i alguns dels seus amiguets 'neo-buròcrates' instalats a ICV no han interpretat encara l'avís que els seus votants els van donar en les eleccions de fa un mes: Els electors d'ICV cada cop tenen més clar, que per a obtenir uns rendiments polítics tant pobres i poc ecologistes, potser no cal seguir votant a ICV, es millor prescindir d'intermediaris i votar directament al PSC i fins i tot a ERC, No són menys ecologistes que Baltasar.

 (Segueix)

Catalunya sense aigua.

domingo | 02 Abril, 2008 13:09 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

- Prohibiran els canons de neu de les pistes d'esqui que xuclen i xuclen l'aigua del pirineu que mai arribarà als pantans de Susqueda i Sau i molt menys a l'àrea metropolitana?
- Algú ha previst que els milers de 'segones residències', nous hotels i complexes turistics de recient (i futura) creació del Pirineu, estan consumint una quantitat brutal d'aigua que mai retornarà al cicle natural?
- Algú s'ha parat a calcular l'aigua que consumeixen –posem per cas– els 6 milions de porcs que tenim a les granges de Catalunya i que van directament als escorxadors holandesos per a subministrar carn a la UE?
- Algú obligarà a que les deseses i desenes de camps de golf reciclin l'aigua que fan servir per a que la seva gespa sigui tant maca?
- Algú obligarà als empresaris hotelers i d'apartaments, que reben prop de 10 milions de turistes cada any a Catalunya, a que instalin sistemes d'aprofitament i reciclatge de les seves 'aigues grises'?
- Algu dirà alguna cosa a certs municipis que estan permetent regar amb 'aigua mineral' dels seus manantials desenes i desenes d'hectàrees de secarrals per a cultivar hortalisses?
- Algú realment apujarà el preu del segón i tercer bloc de consum en la factura de l'aigua a tot Catalunya? Encara hi han centenars de milers de catalans que o no paguen o paguen molt poc per l'excés i l'abús de consum.
- Algú posarà ordre en la permisivitat en la construcció de piscines particulars?
- Deixaràn de parlar de transavassaments? (ni del Roina ni del Segre ni de l'Ebre)

No tenim aigua, però la malgastem com si en tinguessim. No permetem que els de sempre facin servir l'aigua com a arma politica..... Per una nova cultura de l'aigua.

 (Segueix)
 
Powered by LifeType - Design by BalearWeb