Els uns i els altres

 Red Progresista.netxarxa de blocs sobiranistes Bloc col.lectiu. Qui són els uns? qui són els altres? d'on venim?
i el més important: cap a on anem?
Opinions sobre l'actualitat política de Catalunya,
una de les nacions més avançades d'Europa.... o no?.

Pleguen Llamazares i Puigcercós, ningú més?

domingo | 11 Març, 2008 15:05 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Ja hem paït la digestió d'uns resultats agredolços: Molt positiu que el PP no hagi guanyat. Felicitats al PSC, però negatiu l'enfonçament d'ERC i ICV.

A can IU, el primer en plegar, per responsabilitat politica ha estat Gaspar Llamazares, encara que ell no ha estat el responsable directe –ni unic– del daltabaix del seu partit... Puigcercós ha deixat el Govern per a centrar-se en el Partit. Be, però ja està. I a ICV? no ha passat res?

Els mals resultats per a les esquerres 'petites' han estat per la suma d'uns quants factors, si, però no tots són 'externs'. És cert que aquesta campanya ha estat molt bipolaritzada, que els mitjans s'han limitat a mostrar només als dos grans partits estatals, però és que ni IU a les espanyes, ni ICV i ERC a Catalunya han fet molt per a evitar-ho, i no parlem només dels darrers quinze dies de campanya.

La situació per a aquestes esquerres 'petites' ja és molt complicada –ningú va dir que fos fàcil– i segons com abordin aquest periode i les refelxions que en facin, sabrem si tenen o no tenen futur 'de debò'. Nosaltres hem defensat desde sempre les esquerres –totes les esquerres– especialment les 'petites' Esquerra i Iniciativa, per això ara, serem especialment durs amb aquests:

Izquierda Unida. han de definir el seu model amb precissió, han d'aclarir quina mena d'esquerra són i si realment és unida o no. A més han de resoldre el greu problema comunicatiu que mantenen històricament. Qui ha dirigit la campanya? encara treballa alli?
Esquerra Republicana de Catalunya: Potser cal que es facin grans. Cal que treballin seriosament al Govern, sense estridències (de moment, han comés errors propis de neo-buròcrates) Han de governar sense cap tonteria i han de definir molt clarament el seu projecte... o es independentista, o semi-independentista o el que ells decideixin, però que ho diguin clar i a ser posible, amb una sola veu. No hi ha marge per a soroll de cap mena, encara estàn a temps de redreçar-se. Qui ha dirigit aquesta pseudo-campanya??? no el despatxen?
Iniciativa per Catalunya Verds: Neo-buròcrates igual que Esquerra, però una mica més rodadets. ens han d'explicar molt be per quin motiu hem de votar-los a ells, enlloc de fer-ho directament al PSC, sense intermediaris. No s'acaben d'explicar be. Joan Herrera seria dels pocs que no hauria de plegar del partit.... i el mateix que als altres dos, que despatxin al responsable d'aquesta campanya!

Del PSC no direm res més, a ells si que els ha anat molt, però que molt be.... es mereixen el nostre respecte. Aquests si que parlen amb UNA sola veu, transmeten UNA sola cosa i comuniquen molt clarament el seu missatge, que al final convenç als ciutadans. No cal oblidar que aquests, son simplement buròcrates, sense afegir el 'neo' al devant. Ara a veure que fan amb l'Estatut, finançament, Rodalies, etc...

 (Segueix)

El PSOE guanya segur. Votem Util, votem ERC i ICV. i a Espanya IU, CHA.....

domingo | 06 Març, 2008 13:53 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Vam prometre que no diriem res sobre aquestes eleccions, però tal com s'estàn calentant les coses, no podem evitar-ho. Al contrari del que ens pretenen convèncer els mitjans del 'pensament únic'.
Ells candidats socialistes estan transmetent el missatge del 'vot util' per a arrabassar algun grapat de vots a IU, ICV, ERC, BLOC, CHA, BNG, etc... Atiant la por a un 'gran avanç del PP' a tota Espanya.
A més intenten 'relaxar' als votants d'esquerres que NO votaràn al PSOE o al PSC, dient que el seu vot, pràcticament és 'inutil' i que fins i tot podria beneficiar a la dreta.
Per això, un mitjà imparcial i absolutament independent (amb una redacció totalment afí al PSC) com 'El Periódico', publica una enquesta sota la marca d'El Periodic d'Andorra (sabeu que la publicació d'enquestes a l'Estat espanyol està totalment prohibida desde 7 dies abans de les eleccions) A Andorra, que és un altre estat, no existeix cap llei que prohibeixi publicar enquestes.
Aquesta enquesta diu que despres del segón 'cara a cara' televisiu de dilluns passat, el PSOE baixa i el PP puja amb força... (És la vella tàctica de mobilitzar algunes consciències d'esquerres no psocialistes que no volen de cap manera que guanyi el PP) i de pas, laminar els petits partits d'esquerres (IU, ICV, ERC, BLOC, CHA, BNG, etc...)
Aquí sota teniu l'adreça d'aquesta enquesta i un video molt ilustratiu sobre com funciona en realitat el vot util del PSOE, que en la major part dels casos, només beneficia al PP (encara que sembli el contrari).
També teniu l'adreça de la web www.iuexiste.es que han creat els bloggers d'IU on a més de veure uns videos molt divertits, expliquen precissament això. (val la pena que us descarregueu un infome on expliquen com es converteix en inutil el suposat 'vot util'.

A hores d'ara estan en joc diputats a vàries circumscripcions, com per exemple:
Lleida: Si ERC no obté l'escó per l'absentisme d'electors republicans, l'obtindrà directament el PP, no el PSC. (molt similar al que pot passar a Girona i Barcelona)
Sevilla: l'escó que hauria d'obtindre IU, pot anar directament al PP, si el 'vot util' d'ex-IU va cap al PSOE.
N'hi han unes quantes circumscripcions més, que cada vot 'util' cap al PSOE, només donarà ales a la dreta més rància d'Acebes, Rajoy, Zaplana, Aznar, Rouco Varela, Jiménez Losantos i la resta de mafiosos.

Enquesta de El Periodico
Video ilustratiu sobre el vot util
IUexiste.es

Feu comptes!! Si podeu, feu circular aquestes adreçes
 (Segueix)
 
Powered by LifeType - Design by BalearWeb