Els uns i els altres

 Red Progresista.netxarxa de blocs sobiranistes Bloc col.lectiu. Qui són els uns? qui són els altres? d'on venim?
i el més important: cap a on anem?
Opinions sobre l'actualitat política de Catalunya,
una de les nacions més avançades d'Europa.... o no?.

11-M: Acebes absolt.

domingo | 31 Octubre, 2007 17:01 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Concert

Ja sabem la sentència sobre l'11-M, de fet, és el que tots esperàvem i ja ens imaginàvem: uns quants criminals condemnats a milers d'anys, uns quants absolts i la confirmació de que ETA no hi te res a veure.

Només ens ha sorprés una cosa: El Tribunal ha absolt a Angel Acebes de tots els càrrecs, de fet, ni el cita a la sentència. La persona que va dirigir el Ministeri de l'Interior i que abans de l'atemptat va impedir que els serveis de seguretat de l'Estat miressin cap a cap altre lloc que no fos cap a Euskadi, deixant-nos desprotegits dels atacs exteriors, la mateixa persona que ens va intentar enganyar i manipular hores despres de l'atemptat amb el ja famós 'Ha sido ETA' o 'Las dos vias de investigación'.

Ha estat un oblit del Tribunal? Realment han absolt Acebes? Mai ho sabrem... de moment, la Brunete Mediàtica mira cap a una altra banda i esperen a que el tema desaparegui dels mitjans..... en poques setmanes, tornaràn amb algun altre conte de por.

 (Segueix)

Volem el cap de Magdalena Alvarez, ara!!

domingo | 30 Octubre, 2007 13:34 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Concert

Ja sabem que el responsabilitat del nyap a la xarxa ferroviaria catalana és del Govern de l'Estat. Ens ho va recordar Rodriguez Zapatero, però no feia falta que ell ho digués, ja ho saviem: El responsable és l'Estat espanyol, el seu Govern, el seu President, i el/la ministre/a de Foment (l'actual i els anteriors)

El problema de fons és el de sempre..... Ni fan ni deixen fer, durant anys no han volgut traspassar la gestió ferroviària a la Generalitat, però ells tampoc han fet absolutament res de res en condicions. I no ens referim només al caos actual, La manca d'invevrsions a la xarxa de Regionals i Rodalies, és aclaparadora. La mala gestió ha estat permanent, tret d'un breu periode al voltant de les olimpiades amb Marta Mata com a Presidenta de RENFE. Ara tot es cau a trossos, no sabem quan tornarem al caos habitual de Rodalies, i molt menys quan s'abordarà un plà real amb fortes inversions per a actualitzar la xarxa, i encara menys quan podrem gaudir d'un Metro Regional com el que venim demanant des d'al menys l'any 1992.

El Govern progressista espanyol ha de fer les coses ben fetes, i a més, fer gestos clars, no n'hi ha prou amb una visita de ZP per a calmar els ànims, cal que destitueixin immediatament a la Ministra de Foment, Magdalena Alvarez. No ens creiem més promeses buides en periode pre-electoral. A més de la oposició de CiU i PP (les dretes) els socis d'esquerres del PSC (ERC i ICV) han demanat clarament aquesta dimissió. Alguns membres del PSC –en privat– també hi estàn d'acord.

Si els psocialistes espanyols i els seus amiguets del PSC, volen comptar amb aliats a Catalunya més enllà del PSC, cal que a més de complir en les obres, facin gestos i moguin simbols i això avui, vol dir fer plegar a la ministra. Volem el cap de Magdalena Alvarez. O és que hem de anar amb les crítiques més amunt?.

Altres articles anteriors relacionats:
22.10.07 - Que s'aturin les obres del TGV !!
25.09.07 - Els treballadors de RENFE a Catalunya tenen un problema.
19.12.06 - RENFE i PROSEGUR: Xenofòbia als trens.
15.11.06 - Traspassem rodalies de RENFE als FGC ja!
21.09.06 - Renfe s'autodestrueix. Pel traspàs de Rodalies i Regionals a la Generalitat.
13.02.06 - RENFE prohibeix als seus treballadors parlar en català a Lleida.
 (Segueix)

Algú sap que va prometre ZP ahir a Bellvitge??

domingo | 29 Octubre, 2007 14:41 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

No ho sabem. Ahir diumenge, vam estar a Bellvitge, al Gornal i al Prat. Vam seguir els informatius de TV3 (Telenoticies, 3/24) hem seguit els informatius espanyols 'afins' al PSOE (Cuatro, La sexta) hem comprat els diaris d'avui.... Hem llegit els blocs, les webs, ens hem interessat per les critiques de la oposició ........ Però nois (i noies) No som capaços d'esbrinar qué va prometre ahir el president d'Ej-panya en la seva 'visita-llampec' a les obres del TGV.

A banda del protocol i una suau autocritica, dels somriures, les passejades, les salutacions als seus 'fans', no hem tret aigua clara....
Quan es restablirà el servei de Rodalies?
Quan i en quines condicions es realitzarà el traspàs a la Generalitat?
Algú donarà explicacions de debò del que ha succeit aquests mesos?

Des d'aqui, convidem a tothom a que ens escrigui comentaris responent a aquestes preguntes, la veritat, ens ajudaria molt per a ubicar-nos correctament.

 (Segueix)

Que s'aturin les obres del TGV !!

domingo | 22 Octubre, 2007 13:23 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Llastimós inici de setmana per als ciutadans de la Regió Metropolitana de Barcelona. Han deixat de funcionar algunes linies de Rodalies, s'han reduit altres. Les obres del TGV han ocasionat talls en les linies de FGC (Ferrocarrils de la Generalitat) del Llobregat i l'Anoia. Desenes de milers de ciutadans afectats saturant les linies de Metro que fan servir com a solució a la seva mobilitat, autobusos alternatius que arriben, pocs, tard i malament.

És evident el fracàs del CECOF, organisme d'urgència que va crear el Ministeri de Foment –amb la millor de les intencions– per a coordinar les obres del TGV i el funcionament normal de Rodalies i Regionals.

El Ministeri de Foment insisteix en que la data d'arribada del TGV a Barcelona es cumplirà el proper 21 de desembre, a qualsevol preu. Aquest preu, que ells estàn disposats a pagar ens preocupa molt:
- Fort increment de la desviació pressupuestària en la execució de les obres i que acabarem pagant tots nosaltres a costa de reduir les futures inversions en infraestrucctures. Alguns parlen de que ja s'ha duplicat el cost previst..
- Mala qualitat en la execució de les obres a causa de les preses. (Tots hem vist les consequències de les presses en el final de les obres del metro de Palma, o en el mateix TGV en la seva arribada fa uns anys a Zaragoza.) - Centenars de milers de ciutadans afectats durant mesos en la seva feina diària, amb els costos econòmics que això suposa, retards, absentisme laboral, augment del trànsit de vehicles privats, etc...

A Catalunya portem 15 anys de retard en l'arribada del TGV procecdent de Madrid (aquell que si va arribar a Sevilla el 1992) i encara no sabem quants anys tardarà en connectar amb la xarxa europea..... Ara no va d'un o dos mesos i si no es pot inaugurar el 21 de desembre, que s'inauguri el 21 de gener o el 21 de febrer o fins i tot, despres de les eleccions espanyoles. Nosaltres preferim que les obres es facin amb les suficients garanties i que centenars de milers de ciutadans puguin seguir fent la seva vida normalment.

 (Segueix)

Les dues Espanyes.

domingo | 18 Octubre, 2007 12:42 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

El mite de les dues Espanyes és més viu que mai, i respón a dos realitats històriques, socials i culturals diferents... ben diferents. Encara que s'ha anat actualitzant amb els temps, la essència de la divisió entre 'les dues Espanyes' segueix essent la mateixa.... No van resoldre correctament el trànsit entre una societat semi-feudal i la entrada a una societat industrial, ni al segle XiX ni a principis del XX, les antigues classes dominants, (Rentistes, latifundistes, l'esglesia, l'aristocràcia i tots els residus del feudalisme) van guanyar la partida i no van deixar que les noves classes productives (Petita burguesia, comerciants, industrials, petits pagesos, obrers...) prenguessin posesió de l'Estat i per tant, Espanya no va evolucionar amb normalitat com la resta d'Europa, cap a una societat més democràtica i plural. Va ser amb la mort de Franco, que els descendents d'aquelles classes feudals van haver de transaccionar amb les noves devant la notable efervescència dels moviments populars de tota mena (treballadors, veins, culturals, estudiants etc...) no sigui que aquella vegada, la història els enviés definitivament a la paperera.... Van guanyar la partida.... van aceptar una mena de democràcia coma mal menor, volien guanyar temps, adaptar-se als nous temps, sobreviure compartint una part del poder amb la nova xusma, però evitant desaparèixer del tot.

han passat més de 30 anys, aquelles classes residuals del feudalisme ibèric han trobat el seu lloc en un nou món, s'han adaptat, han aprés les noves formes de viure i sobretot, com que mai van abandonar el control de l'Estat, ara ens trobem amb una colla de gent que controla bona part els aparells de l'estat, amb forces renovades, una poténcia mediàticac i econòmica increible que simplement s'han perpetuat , reproduit i rejovenit per a seguir amb els mateixos objectius de sempre..... exercir el poder central absolut i controlar al màxim tot el pati i els beneficis que genera aquest pati.

Ells ho tenen molt clar...... van haver d'evolucionar una mica, però compte! ara tornen a ser forts, no permetràn que el món dóni ni una volta més que no sigui estrictament imprescindible per als seus interessos. NI més dretes democràtics, ni drets nacionals, ni drets de les persones, nimolta societat del benestar.... o és que ens haviem cregut el conte de la transició?

Aqui teniu dos videos de fa pocs dies, un és de Rajoy en el seu discurs a la nació en el Dia de la Raza i l'altre és un altre video publicitari d'avui mateix on l'amic Zapatero va de super-guai i de molt bon 'rollito'.

La cosa és molt clara..... els feixistes del PP són els nostres enemics declarats i irreconciliables, els altres, podrien ser amics, si són capaços d'entendre que no deuen absolutament res als feixistes, i que han de fer molta pedagogia entre la seva clientela mesetària..... per a explicar les coses molt claretes. Si els 'espanyols guais' acaben fent el mateix que els 'espanyols fatxes', al final si, que els acacberem considerant enemics, i realment, seria molt greu i nefast per a tots, que entre els progressistes, ens haguessim de dividir entre els que tenen por dels feixistes i els que no en tenen.

 (Segueix)

Frankfurt? Quin Frankfurt?

domingo | 15 Octubre, 2007 12:41 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

No ha anat malament la fira del llibre de Frankfurt, especialment per als impresors, altrament dits editors, s'han signat molts contractes i s'han venut molts drets d'autor..... la cosa sembla que rutlla una mica més que fins ara.

Tots els indicadors ens diuen que la presència de la Cultura Catalana a Frankfurt ha estat un èxit. hem de felicitar-nos tots, escriptors, editors, Govern, etc...

Només hem de remarcar un punt negatiu: Els mitjans espanyols no han volgut fer-se ressó d'aquesta fira.... Podriem dir que el 0,0005% dels espanyols s'han asabentat de la existència de la fira, i d'aquests, només el 0,0001% savien que la 'estrella convidada' era la Cultura Catalana, i pràcticament ningú a l'Estat espanyol, fora de l'àmbit lingüístic català te ni la ménor notícia de l'èxit que ha suposat.

Hem de donar les gràcies a la Brunete Mediàtica que va dedicar durant més d'un any planes i planes en els seus mitjans per a criticar la gran barbaritat que suposava deixar fora d'aquest aconteixement als autors en llengua castellana empadronats a Catalunya. Ara, que la fira ha estat un èxit, ni mitja paraula..... Be, no era que la Cultura Catalana formava part de la espanyola? Perqué no diuen res? Perqué no expliquen que els nostres autors han gaudit d'una acollida millor a Frankfurt i a les llibreries alemanyes que a les llibreries espanyoles?

El Govern molt be, si, han fet la seva feina correctament. Però ara potser que facin el mateix desplegament a casa nostra. I si fessin una inversió similar per a difondre i ajudar als nostres autors, però a les nostres llibreries, escoles i instituts?

Potser és hora de treure's de sobre els complexos..... Els lectors de Madrid, Cuenca, Segovia... tenen tant dret a conèixer la literatura catalana com els lectors de Berlin, Frankfurt, Munich,... O és que hi ha algú a Madriz interessat en que no sigui així??

 (Segueix)

Torna la Guerra.

domingo | 09 Octubre, 2007 13:24 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Aquest mati ha esclatat una bomba que ha ferit de gravetat a l'escorta d'un regidor del PSE.

Amb aquesta acció hem retrocedit uns quants anys en la història... tornem a la dinàmica sinistra d'accció-reacció.... tu em detens, jo et mato. Molt probablement tornarem a veure episodis de violència als carrers bascos.... desitgem que no es vessi més sang.

Quants anys hauran de tornar a transcorrer per a que s'engegi un nou procés de pau? Quants morts? Quantes detencions? Quantes campanyes electorals?

La violència no portarà enlloc, ni la prepotència tampoc. Hem de dir un cop més, que els problemes polítics complexes, necessiten solucions politiques complexes, qui mata, ha d'anar a la presó, però qui fa politica, no. Potser que tothom s'ho replantegi........ O és que a algú ja li va be que les coses segueixin aixi?

 (Segueix)

Els papers de Salamanca ja no tornaràn.

domingo | 03 Octubre, 2007 22:20 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

ConcertCésar Molina, titular de l'inutil Ministeri de Cultura, ho ha dit avui: Els Papers de Salamanca no tornaràn a Catalunya.

Aquest nefast senyor, anticatalà fins al moll de l'os, està fent el que li demanen des de fa temps, sectors ultres i els nacionalistes espanyos més rancis.


Només ens queda mobilitzar-nos, com ja hem fet altres vegades, i donar el nostre total suport a la convocatòria a l'acte-concert de la Comissió de la Dignitat per al proper diumenge, 21 d'octubre a les 17 h. al Palau Sant Jordi, on parlaràn Antoni Bassas i Josep Maria Terricabras i actuaràn Raimon, Maria del Mar Bonet, Pep Sala i Toni Albà.

Fem corre la convocatòria i plenem el Palau
 (Segueix)

Aeroport del Prat: Tot segueix igual.

domingo | 02 Octubre, 2007 12:19 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Avui s'ha sabut quines seràn les companyies (Aliances en diuen ara) que es repartiràn el pastis de la nova T-Sud de l'Aeroport de Barcelona.

La decissió d'AENA ha estat coherent amb la pròpia filosofia de l'actual gestor dels aeroports..... la continuitat, la cosa s'ha repartit entre les dues companyies liders, Iberia i Spanair (i els seus amiguets foranis), per tant, tot seguirà com fins ara: La gestió de l'aeroport seguirà anant a càrrec d'AENA (Ministeri) les companyies que es beneficiaràn d'aquesta subvenció encoberta seràn les de sempre, més del mateix.

És cert que s'amplia la capacitat de l'aeroport, es clar, això ja estava preist fa anys, pero no s'ha tocat res de res més. Quina garantia existeix de que Iberia aposti per fer vols intercontinentals al Prat? Cap. i Spanair? tampoc. S'ha cedit la gestió a algun organisme en el que hi participi la Generalitat, els Ajuntaments i els sectors econòmics? No.

Batalla tancada, molt poca aigua per a tanta set.

 (Segueix)
 
Powered by LifeType - Design by BalearWeb