Els uns i els altres

 Red Progresista.netxarxa de blocs sobiranistes Bloc col.lectiu. Qui són els uns? qui són els altres? d'on venim?
i el més important: cap a on anem?
Opinions sobre l'actualitat política de Catalunya,
una de les nacions més avançades d'Europa.... o no?.

Tots contra TV3

domingo | 26 Setembre, 2007 11:04 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Sembla que s'hagin posat d'acord fins i tot en les dates... Per una banda la Generalitat Valenciana insta de nou a l' ACPV per a que tanqui en menys de 10 dies els repetidors que permeten veure TV3 al Pais Valencià... I per una altra banda, la Brunete Mediàtica comença una altra campanya contra TV3 just quan precissament la Corporació Catalana de Radio i Televisió fa cumplir la Carta de Principis de TV3 que dóna prioritat a l'ús del català.

Som conscients de la progressiva descatalanització de TV3 en els darrers temps, i seguim dient que hem de pressionar per a que es redreci aquesta tendència. Però també hem de fer pinya contra els atacs de la dreta feixista a la nostra tele. TV3 encara és el simbol més potent de la nostra llengua i cultura, per tant, no deixem que l'arrosseguin per terra.

Altres articles anteriors relacionats:
27.04.07 - Avís: Si el PP tanca TV3, s'haurien de tancar els locals del PP.
27.03.07 - Volem veure Canal 9.


 (Segueix)

Els treballadors de RENFE a Catalunya tenen un problema.

domingo | 25 Setembre, 2007 13:37 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Som els primers defensors del dret de vaga com a eina bàsica per a la defensa dels drets dels treballadors. Però hi han alguns treballadors que fan servir certs drets sindicals bàsics com a arma politica, aquest és el cas de la vaga –ja desconvocada– a Rodalies de RENFE. I si es aixi, ens trobaràn sempre frontalment en contra dels atacs a Catalunya, encara que vagin camuflats de 'vaga'

El conjunt de treballadors de RENFE i ADIF, tenen problemes i un d'aquests problemes resideix –s'enquista per ser més exactes– a l'interior d'aquest col.lectiu. La majoria dels treballadors d'aquestes dues companyies realitzen correctament la seva feina, malgrat la manca de mitjans i el caos organitzatiu i de direcció. Hi han sectors d'aquests treballadors, certs maquinistes i alguns privilegiats en 'l'establishment' de les companyies, que no han pait gaire be el Nou Estatut i la transferència de les Rodalies i Regionals a la Generalitat. Alguns saben que podrien perdre privilegis, altres tenen por de que els ciutadans exigim que compleixin els minims lingüístics, altres no entenen que vol dir 'servei de qualitat'... Sigui com sigui, la plantilla de RENFE i ADIF que podria ser transferida a la Generalitat, està molt mal dimensionada i no sempre està prou dotada d'una organització, formació adients amb les necessitats del nostre pais. És evident que caldrà redimensionar la plantilla, incorporar gent nova, i desfer-se d'alguns elements indesitjables; millorar la qualitat i la formació d'aquests treballadors.

No deixarem que una minoria d'indesitjables anticalans que amb el pas dels anys s'han fet forts a RENFE manipulin i facin servir el legitim dret de vaga contra els interessos de Catalunya. Els sindicats han de fer pedagogia i fugir d'un corporativisme feudal, molt estés en aquest submón.

 (Segueix)

Nosaltres també sóm antimonàrquics.

domingo | 21 Setembre, 2007 12:45 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Jaume Roure

Efectivament, els unics reis que ens agraden són els que porten els regals per Nadal. La unica desfilada a la que asistim és a la cabalcada de reis.

Despres del segrest de la revista El Jueves i de l'acció de l'Audiencia Nacional' contra Jaume Roure (A la foto quan ha sortit lliure sense fiança aquest matí). Potser que plantem cara i comencem a questionar publicament, sense embuts alguns anacronismes, començant per la pròpia corona, seguint per les despeses multimilionaries de la Casa Real, i acabant, es clar pel model d'estat que ens van imposar en la Transició.

Les monarquies són própies de l'epoca feudal, volem d'una vegada començar a parlar de Republica.

 (Segueix)

Increscendo del PP contra Catalunya...

domingo | 17 Setembre, 2007 13:24 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Ja s'està aclarint quina serà la estratègia del nou lider del PP a Catalunya de cara a les properes eleccions espanyoles previstes pel març de 2008.

Dani Sirera, President de la secció catalana del PP, ja ha començat a emetre el seu discurs als mitjans –majoritariament madrilenys– dirigit clarisimament al sector de població de Catalunya que te com a font d'informació de referència a la Brunete Mediàtica, llegiu si mès no, aquest article
de Libertad Digital, que al menys durant el dia d'avui ha estat ocupant tota la part visible de la home.

Qualsevol ciutadà català podra treure les seves conclusions, que bàsicament són les de sempre, aquesta gent, vol veure un gran problema on realment no hi ha ni tant sols una noticia significativa... i així de pas, Rajoy fa la seva campanya a la Meseta...

No podem saber encara si amb aquesta descatalanització radical del PP que ha engegat la nova direcció ultra aconseguirà millorar els seus febles resultats electorals a Catalunya, pèro el que és segur és que s'allunyen ràpidament de l'electorat centrista espanyol que viu –i vota– a casa nostra i de retruc, revifen la consciència d'algun ex-votant d'Esquerra Republicana.

Moltes gràcies Dani, segueix així..... faràs Governs d'Esquerres per molt temps.
Aqui podeu veure el video que presenta el PP on es veu clarament que Catalunya viu sota la presió de la 'kale borroca':

 (Segueix)

El Delta de l'Ebre s'enfonsa.

domingo | 06 Setembre, 2007 22:56 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

No volen que sigui una noticia de primer nivell, però una de les zones naturals protegides més importants d'Europa s'està acabant. A mitjans del segle XX la construcció dels embassaments de Ribaroja i Mequinensa van donar el primer cop mortal al nostre Delta, impedint l'aportació continuada dels sediments que l'Ebre ha anat depositant durant segles i que han fet posible aquesta maravella natural, en aquell moment ni es van molestar en construir cap sistema que deixés pasar lliurement aquests sediments. Més tard va ser la planta quimica de Flix, que va encarregar-se de contaminar al màxim l'aigua del riu, avui encara no saben que fer amb els residus tòxics. Darrerament, l'Estat espanyol dirigit pel PP de Jose Maria Aznar amb el suport entusiasta de CiU en l'epoca de Jordi Pujol va intentar –sense èxit– emportar-se l'aigua del riu per a regar els camps de golf dels complexes turistics valencians d'Eduardo Zaplana i per a regar els tomàquets als secarrals de Múrcia i Almeria: De moment, ho hem impedit.

Ara, un consorci dirigit per Eurogas i Escal-UGS (Canadà) en el que colabora estratègicament l'empresa espanyola ACS (de Florentino Pèrez, ex president del Real Madrid) que te com a conseller l'ex-convergent Miquel Roca. volen construir una macro planta gasistica vora Alcanar, a tocar del riu Sènia en el terme de Vinarós, que s'alimentaria a través d'un gasoducte que transportaria el gas enmagatzemat en un gegantí dipòsit submari de milions de metres cubics de gas a pocs kilòmetres del Delta. Heu vist el complexe petroquimic del Camp de Tarragona? recordeu com va començar? veieu com és ara?. Donç vora el nostre Delta, volen fer una cosa semblant. Aquest projecte ja compta amb el rebuig dels veins, dels Ajuntaments i per suposat, del Govern de la Generalitat.

Les alternatives a aquesta planta existeixen.... primer de tot, tornem a defensar la potenciació d'energies netes i renovables, l'estalvi i eficiència energètica, finalment, si s'han de construir plantes de tractament de gas, no haurien de dissenyar-se com la que volen fer al Delta.... cal fer-les més petites, més distribuides pel territori, respectant l'entorn, no deixar que es esdevinguin futurs punts d'atracció d'indústries contaminants i es clar... si es construeix una planta de gas, hauria de ser per a substituir-ne alguna de més nociva i perillosa (Nuclears, petroliferes, etc...).

Aquest estiu vam estar uns dies al Delta... feia 8 anys que no hi anàvem... l'experiència va ser agredolça... Per una banda es mantenen els espais protegits... L'Encanyissada encara aguanta. Per una altra banda fora d'aquests espais... la cosa es va degradant.... Només cal que aneu a la platja del Trabucador o a d'altres, penós, semblava un abocador, ple de plàstics i llaunes, turistes fent barbacoes, l'antic cami convertit en una pista de carreres de cotxes, gent acampant sense el més minim respecte a les dunes i la poca vegetació que queda... cada cop més aigua salada i menys aigua dolça. Els Ajuntaments de Sant Carles de la Ràpita i d'Amposta s'han conformat en plantar uns cartells esplèndids, prohibint l'acampada, però sense vigilar ni un segón a uns turistes irresponsables que si no embrutessin alli, potser tampoc deixarien uns calerons al sector de la hosteleria, ni al de la construcció ferotge de segones residències i apartaments. Com podem esperar que aquests ajuntaments s'enfrontis a qui els està finançant? (terrasses al carrer, permisos d'obres, IBI, requalificació de sól...) Potser, el pecat mortal del nostre Delta és que està massa prop del paradis dels especuladors... Molts aprenents de Zaplana campen lliure i impunement per certs ajuntaments i diputacions.

 (Segueix)
 
Powered by LifeType - Design by BalearWeb