Els uns i els altres

 Red Progresista.netxarxa de blocs sobiranistes Bloc col.lectiu. Qui són els uns? qui són els altres? d'on venim?
i el més important: cap a on anem?
Opinions sobre l'actualitat política de Catalunya,
una de les nacions més avançades d'Europa.... o no?.

El CNI o la TIA de Mortadelo i Filemon.

domingo | 30 Juliol, 2007 10:10 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Les marranades dels serveis d'inteligència espanyols (CNI) de l'epoca 'Aznar' tornen a sortir a la llum. Ara es tracta de Roberto Garcia Florez, un personatge amb un perfil 'multiple' dels que sovintejaven a La Casa (Aixi anomenen a l'edifici central dels espies espanyols) i del que cada dia anem saben una mica més...
Procedeix de la Guàrdia Civil (com no podia ser d'una altra manera), va 'treballar' al cuartel de la Guàrdia Civil d'Intxaurrondo sota les ordres del General Rodriguez Galindo (us sona?... GAL, Lasa i Zabala, narcotràfic, tortures, etc...), aquest personatge va ser un infiltrat en les files de l'esquerra abertzale... Però quan estava a punt de ser descobert, el van traslladar a sudamèrica, en concret a l'ambaixada espanyola de Perú, per a 'treballar' contra els partits democràtics.... Al cap del temps, el van jubilar i retornar a 'La Casa' . Un cop alli, es va fer amb informació classificada amb llistats d'agents del CNI a l'exterior, que suposadament va vendre a algun servei extranger. Posteriorment, van anar 'desapareixent' o 'apareixent morts' aquests agents a l' Irak, a Rúsia, etc...

En l'actualitat estava suposadament 'retirat' a les Illes Canàries, pero ara –ves per on– li han aparegut unes cartes i documentació que sembla l'inculpa de traició. Com sempre, mai sabrem que hi ha de realitat i que hi ha de ficció en tot aquest afer. Una vegada més, veiem com seguim arrossegant en els serveis d'informació i inteligència una estructura obsoleta i fora de lloc. Tornem a dir que cal reformar a fons aquest servei de l'Estat d'una vegada per totes... cal democratitzar-lo (en la mida que es pot democratitzar un servei d'aquestes caracteristiques) i treure a la Guàrdia Civil i l'Exèrcit el monopoli sobre la inteligència a l'Estat espanyol. Deixem que el CNI no sigui com la TIA i que Mortadelo i Filemon segueixin només als tebeos.

Altres articles anteriors relacionats:
03.07.07 - Terrorisme i inteligència.
 (Segueix)

Apagada de llum.

domingo | 26 Juliol, 2007 07:28 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Esta vist que no ens deixen fer vacances... El que semblava presentar-se com un estiu tranquil, ja ha donat el primer ensurt que ha afectat a centenars de milers de barcelonins.

La causa de l'avaria del dilluns 23, ha estat la caiguda d'un cable en la línia d'Alta tensió que alimenta la Central de Collblanc a L'Hospitalet, que va provocar una reacció 'en cadena' en les subestacions transformadores de la ciutat de BCN, fins que a la del Passeig Maragall va provocar la seva pràctica destrucció degut a un gran incendi. Això va fer que durant una bona part del dia, la ciutat estigués sense subministrament elèctric i a hores d'ara (4 dies despres) encara hi hagin ciutadans sense llum.

1. Si Red Electrica española REE hagues realitzat el manteniment correcte i executat unes minimes inversions en infraestructures elèctriques , això no hagués passat.
2. Si FECSA-ENDESA tingués un pla de contingències minimament decent, aquesta catàstrofe no hagués anat més enllà d'una simple 'incidència'
Una altra vegada veiem com l'oblit de l'Estat vers Catalunya ha generat una situació de precarietat en les infraestructures que a més de frenar el desenvolupament econòmic de Catalunya, provocar pèrdues milionaries al petit comerç i les families, posa en perill els drets bàsics i el benestar de les persones.

Esperem que les institucions properes, Generalitat de Catalunya i Ajuntament de Barcelona actuin contra aquestes empreses i exigeixin responsabilitats, fins i tot politiques (...potser que el Ministre Clos actui en consequència) I el més important.... Que s'accelerin d'una vegada les inversions a Catalunya promeses per l'Estat. Una altra cosa, molt més de fons, serà la definició real del sistema energètic de Catalunya... Augment de les energies renovables més properes, noves subestacions més petites i disperses amb tecnologia més avançada, actualització i modernització de la xarxa i com no, estalvi energètic.

 (Segueix)

Acebes i la ultradreta liquiden definitivament a Piqué.

domingo | 20 Juliol, 2007 09:05 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Era questió de temps..... Al final, la majoria ultradretana del PP d'Espanya ha provocat la dimisió de Piqué –i dels seus col.laboradors– al front del PPC. Segurament veurem un degoteig de baixes en el si del PP català i a hores d'ara, l'Albertito Fernandez Diaz es perfila com a nou President i candidat.

El PPC desapareix i es redueix a una simple i petita 'sucursal' del PP, dominat pels pitxors ultres i nacionalistes espanyols. El panorama no deixa lloc a dubtes.... El PP a Catalunya ja ha perdut qualsevol minima posibilitat de considerar-se 'autòcton' ara torna a ser el que ha estat sempre: Un Partit anticatalà

Altres articles anteriors relacionats:
14.10.05 - Josep Piqué, torna a casa, tu ets un dels nostres
24.01.06 - Josep Piqué no dimiteix.
 (Segueix)

80 Km/h a l'àrea de Barcelona. Aire més net.

domingo | 12 Juliol, 2007 11:09 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

En una bona part de l'Àrea Metropolitana de Barcelona –autopistes incloses– no es podrà circular a més de 80 Km/h. Aquest ha estat l'acord del Govern amb la intenció d'abaixar els nivells de contaminació en l'aire i de retruc, disminuir el consum de carburant. La mesura serà polèmica i controvertida, no acontentarà a molta gent, es clar.

Si volem capgirar la tendència actual, els Governs han de començar a pendre decissions en aquest sentit. Per a que això no es quedi en una simple noticia d'estiu, ha d'anar acompanyat per moltes més inversions en els Ferrocarrils de la Generalitat, Rodalies i regionals i l'augment i extensió dels nous transports com el bicing a més ciutats de Catalunya, més carrils bicis, més linies d'autobús, més carsharing, més horari nocturn al Metro.....

 (Segueix)

Montilla 'Low-cost'.

domingo | 10 Juliol, 2007 12:47 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Hem d'escriure aquest article felicitant al President Montilla. Avui s'ha fet public que el President i el seu sèquit, viatjaran els propers dies 19 i 20 a Portugal per a signar –entre altres– un conveni entre l'Institut Ramon Llull i l'Institut Camöes. Aquest viatge es realitzarà seguint criteris d'austeritat, amb les companyies aeries 'low-cost' per 20 Euros, a l'anada amb clickair i la tornada amb vueling. A més, no aniràn a cap hotel i s'allotjaran en l'ambaixada espanyola.

Més enllà de l'anecdota, cal destacar aquest fet i esperem que no es quedi en un simple gest i esdevingui l'inici d'una tendència que s'ha de generalitzar en tots els àmbits de l'Administració publica.... dinars, dietes, regals, viatges, etc... Estem parlant d'estalviar molts diners... que han de servir per a politiques socials i no per a seients d'avió 'first class'.

 (Segueix)

Alienigenes?

domingo | 06 Juliol, 2007 12:44 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

El Ministeri de Defensa s'ha convertit en una productora cinematogràfica? Quant ens ha costat aquest video? Es una peli d'alienigenes? recomanem veure aquest video amb crispetes

 (Segueix)

Terrorisme i inteligència.

domingo | 03 Juliol, 2007 14:57 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Els atemptats de L'11 de setembre a NYC, van aconseguir entre altres coses, fer ben visible a ulls de tothom, la fi d'una estratègia d'inteligència obsoleta i perillosa per si mateixa. obrint la caixa de pandora d'un tema que fins a aquella data havia estat tabú.

Es va fer evident que el complex sistema d'informació i inteligència dels EUA –i de retruc– el de la majoria de paisos occidentals, un cop acabada la guerra freda s'havia sustentat en una fe cega cap a la –carisima– electrònica, els satèl.lits, l'echelon i altres sofisticats enginys que, per suposat, fabrica la potent indústria militar nordamerricana, tot semblava perfecte... negoci rodó.

Experts de tot el món, molts d'ells formats en l'escola de la guerra freda en els dos bàndols, portàven temps advertint d'aquest perill... i al final va passar... Milers de morts civils a NYC. El nou terrorisme es va passar per l'arc del triomf tota la electrònica i els milers de milions de dolars invertits... La cosa es va repetir un 11-M a Madrid i més tard al Metro de Londres. Ara, tornem a recordar aquest tema en veure els atacs a militars espanyols al Líban, als turistes catalans i bascos al Iemen..... i previsiblement encara haguem de patir algun ensurt més, desitgem que sense victimes.

A l'Estat espanyol, la cosa revesteix caracteristiques especials, ja que la història dels serveis d'informació i intel.igència de Madrid ha estat convulsa i marcada excessivament pels règims de torn. Durant el franquisme amb una funció clarament repressora. Durant la transició, debatent-se entre colpistes i no colpistes... I en la 'democràcia' reubicant-se als nous temps. La questió essencial és que els serveis espanyols, a la pràctica segueixen depenent quasi exclusivament de militars i Guardies Civils, i que la visió del món que encara tenen a 'la casa' és absolutament centralista i aliena a la realitat plurinacional de l'Estat, més de la meitat del CNI treballava 'només' cap al Pais Basc, i deixant de banda els 'forats' reals de seguretat en qualsevol estat de dret. En el terreny internacional, s'han comés greus errors causats per una mentalitat que encara no s'ha obert al segle XXI. Aquests errors comesos sobre el terreny, han acabant fent molt de mal, agreujats per una pessima gestió durant l'era Aznar i que ara –més val tard que mai– cal resoldre. Entre altres coses, cal transformar el caràcter militar del servei i la concepció sobre la unitat d'Espanya que segueix fent de catalans i bascos, subjectes hostils. Cal que aquest servei compti amb molt més personal civil, que es reformuli de cap a peus, fins i tot en l'escala de direcció i que catalans i bascos, a més d'incorporar-se activament a aquests serveis d'informació i inteligència, deixin de ser pobles a vigilar i passin a ser pobles a protegir. Al segle XXI, el terrorisme internacional és un concepte molt més complexe del que sembla i que evidentment no es pot combatre amb una visió simplificada que s'ha instalat perillosament en el rovell de l'ou de la seguretat de l'Estat.

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb