Els uns i els altres

 Red Progresista.netxarxa de blocs sobiranistes Bloc col.lectiu. Qui són els uns? qui són els altres? d'on venim?
i el més important: cap a on anem?
Opinions sobre l'actualitat política de Catalunya,
una de les nacions més avançades d'Europa.... o no?.

La cosa publica vs abstenció, individualisme i corrupció

domingo | 29 Maig, 2007 23:37 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

A Catalunya les coses s'han quedat, si fa no fa, com estaven. Les esquerres han guanyat Tarragona, pero s'han afeblit una mica a Barcelona. Dissortadament s'han reforçat algunes majories absolutes del PSC com a L'Hospitalet i Lleida a costa dels altres partits d'esquerres i aquests –ERC i ICV– han patit resultats irregulars, amb alguna punxada gloriosa. Els nazis amb barretina de PxC han crescut força en algunes ciutats com Vic i El Vendrell. A Les Balears la dreta perd la majoria absoluta, pero el somniat Govern d'Esquerres resta pendent de la decissió d'un partidet groc i corrupte. Al Pais Valencià... be, Al Pais Valencià ens queda molt a fer.

A L'Estat espanyol... segueixen barallant-se, La dreta es reforça a Madrid i Pais Valencià pero punxa a Navarra. L'electorat dona suport a candidats corruptes, com ara Fabra a Castelló. Al Pais Basc, l'esquerra abertzale –malgrat rebre tota mena d'atacs– es continua reforçant.

L'abstenció s'ha extés com una plaga... La cosa publica cada dia interessa a menys ciutadans... La Politica ha pasat a ser percebuda com un negoci incomprensible dels politics i que s'allunya encara més dels interessos de molts ciutadans. Tenia rao Imma Mayol diumenge a la nit: 'L'abstenció ha estat dramàtica'.

Veurem que pasarà amb la cosa publica... a Catalunya la meitat dels ciutadans ja està resolent els seus problemes per la via privada i individual. L'individualisme dretà i neolliberal a poc a poc avança... Parlem?

 (Segueix)

Segueix guanyant l'abstenció.

domingo | 27 Maig, 2007 16:20 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Les primeres dades sobre la participació, apunten a que es segueix consolidant l'abstenció que ens va acompanyar en el Referèndum de l'Estatut i en les eleccions al Parlament de l'any passat.

Al Pais Valencià i les Balears, encara que baixa lleugerament la participació, en linies generals, es manté en els mateixos nivells de 2003.

Queden menys de dues hores per a que es tanquin les urnes... guanyarem ciutats d'esquerres?

****** ACTUALITZACIÓ DE LES 19 H.
Un cop tenmim les dades del segón avanç de participació de les 18 h. Es confirma l'increment de l'abstenció... a Catalunya la participació baixa al voltant dels 10 punts i se situa en un 40%. Sigui quin sigui el resultat, no són bones notícies. (Segueix)

Vota ciutats d'esquerres.

domingo | 25 Maig, 2007 21:12 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Just s'acaba la campanya electoral i dintre de pocs minuts serà ilegal escriure el que escrivim ara.

Volem demanar el vot per unes ciutats d'esquerres i això, vol dir, que demanem el vot per a PSC, ERC o ICV, volem Governs Municipals d'Esquerres... Allà on ja n'hi han, cal anar a votar per a revalidar la seva gestió... (Barcelona, Manresa...) Allà on fins ara han governat les dretes, –juntes o no–, cal anar a votar a les esquerres per a que comenci una nova etapa (Sant Cugat, Tarragona...)

I no solament això, cal ajudar a reequilibrar les esquerres, allí on el PSC hagi governat amb majoria absoluta (L'Hospitalet, Santa Coloma...) cal anar a votar ERC o ICV.

Al Pais Valencià cal que anem a votar en masa a EU-BLOC o al PSPV. A les Illes anar a votar a les esquerres, (BLOC, Eivissa pel Canvi). Esperem que diumenge, la dreta, les dretes segueixin retrocedint.

 (Segueix)

Es desferma una campanya contra els Mossos d'Esquadra.

domingo | 22 Maig, 2007 22:48 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Des de fa un temps, estem veient als mitjans de comunicació, un seguit de notícies –negatives– relacionades amb els Mossos d'Esquadra. Potser casualment coincideixen amb el canvi de la direccció politica al Departament d'Interior, potser sigui casualment. En aquests darrers dies, aquesta campanya contra els Mossos s'ha intensificat considerablement i avui mateix està arribant a limits realment preocupants i esperpèntics.

Dels Mossos esperem moltes coses, evidentment molt més que de les anteriors policies, i els exigim que siguin un model a seguir, no volem –ni podem– permetre que la nostra Policia adopti velles actituds, per tant, serem molt més exigents amb un cos com els Mossos que amb altres institucions. Però pel mateix motiu, demanem el màxim respecte a aquest col.lectiu, no permetrem que la dreta mediàtica –catalana o no– –encoberta o no– desacrediti a la Policia de Catalunya, tampoc hem de barrejar la necessària lluita pel dret a la vivenda i contra la especulació, amb els interessos obscurs d'uns quans elements dubtosos –infiltrats o no– en el moviment okupa que, per cert, dista encara molt de poder-se equiparar a altres moviments squats europeus com el dels 'okupes' de Berlin als anys 90...

No volem exculpar cap actuació incorrecta de la Policia de Catalunya, ni molt menys, es tracta de separar el gra de la palla.

Els Mossos d'Esquadra van asumir les competències de seguretat a la ciutat de Barcelona ara fa un any i mig, aquest desplegament sens dubte ha estat el més complexe que s'ha fet fins ara. Ja deiem en un article d'aquella data que la nova Policia seria blanc de moltes critiques i seria desacreditada amb el transcurs del temps. Efectivament ha estat aixi. Posteriorment, i arràn de l'increment de robatoris en algunes comarques de Tarragona, teoricament 'cobertes' per la Guàrdia Civil, es va engegar per part de sectors dretans, nostàlgics i espanyolistes una campanya demagògica de descrèdit contra els Mossos, també vam escriure sobre el tema...

Fa uns mesos es va realitzar el relleu del responsable del Departament d'Interior, sortia Tura, entrava Saura. Ara fa un mes, es van fer publiques (difoses pels mateixos Mossos) unes imatges on es mostraven maltractaments a detinguts en la comissaria de Les Corts a Barcelona, nosaltres vam parlar d'autoneteja als Mossos, cal separar del cos als agents que practiquin qualsevol mena d'abús. La campanya per la llibertat de Núria Pòrtulas, va ser una altra excusa que van fer servir alguns per a anar desenfocat l'autèntica causa de tots els mals –La Justícia espanyola– fins a convertir-se en una campanya contra Mossos, Saura i ICV .

Els darrers capitols han estat, la mort accidental d'una persona esquizofrènica, la mort en la fugida del vehicle d'un delincuent a Badalona i el cas del kubotan. Aquest darrer evidencia la mala fe d'alguns mitjans i la ingenuitat d'altres. En la manifestació on un jove va agredir a un Mosso, trencant-li el nas sense cap motiu (Tots hem vist les imatges) no s'han aixecat veus per a comdemnar a l'agressor, el soroll mediàtic s'ha dirigit contra els Mossos, per emprar el kubotan. Els que estan criticant aquest estri, el kubotan, ja saben que ve a substituir al boligraf bic? Saben que serveix per a ajudar a reduir a l'agressor sense fer servir cap arma, i per tant fent el menor dany posible? Saben que a moltes policies del món democràtic aquest estri es fa servir amb normalitat? saben que moltes policies formen als seus agents en la utilització correcta d'aquest estri? Saben que hi han prestigioses escoles d'arts marcials on s'ensenya a qualsevol ciutadà a fer servir el kubotan?. Perquè aquestes mateixes veus que tant parlen d'això no han dit ni una sola paraula sobre alguns agents dels Mossos, que a titol personal diuen autentiques barbaritats en certs fòrums d'internet. Perque aquestes veus no demanen cap investigació per a que s'esclareixin actituds individuals d'alguns agents directament heretades d'altres cosos?

Cal depurar qualsevol abús, negligència o extralimitació que es detecti i confirmi, com ja ha passat en el cas de la comissaria de Les Corts. Cal ser molt exigents amb la nostra Policia, es clar. Però no ens hem de deixar portar per certes campanyes, que les faci qui les faci, només acaben beneficiant als de sempre, les dretes d'aqui i de fora, a posicions politiques nostàlgiques i a sobre fan que altres cosos de seguretat, quedin històricament com a angelets... Alguns encara recordem com fa uns anys, en plena democràcia, encara s'apallissava a la comissaria de la 'Policia Nacional' de Via Laietana.... o encara recordem algun crim que s'ha perpetrat, no fa molt temps, en certa 'Casa Cuartel'. No ens equivoquem, enfoquem be...

Altres articles anteriors relacionats:
10.05.07 - Núria Pòrtulas: La Justícia espanyola ha de deixar-la lliure.
12.04.07 - Autoneteja als Mossos d'Esquadra.
02.12.07 - Els Mossos d'Esquadra, Joan Saura i Montse Tura.
24.05.06 - Inseguretat ciutadana a Catalunya: Diguem 'NO' al 'Nou Estatut'.
01.11.05 - Per fi, els Mossos d'esquadra a Barcelona.
 (Segueix)

ERC te la clau per a expulsar al PP de la Generalitat Valenciana.

domingo | 21 Maig, 2007 22:23 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Malgrat els intents dels grans mitjans madrilenys, creix la sensació de que el canvi és posible al País Valencià. La enquesta de la Universitat de València i la del diari Levante apunten la pèrdua de la majoria absoluta del PP i la posibilitat d'un Govern d'esquerres (PSPV+EU+BLOC)

Encara que aquesta posibilitat existeixi, no vol dir –ni molt menys– que la victoria de les esquerres estigui assegurada. Els partits d'esquerres haurien de ser capaços de mobilitzar i d'engrescar als ciutadans indecissos, aquesta serà la primera condició per a la victòria.

La clau de la victòria de les esquerres podria estar en mans d'Esquerra Republicana. Si com es de preveure, el resultat final fos molt ajustat, els vots republicans (més de 7.000 vots al 2003) podrien ser deicissius per a donar un tomb al Govern. A més de l'efecte multiplicador que podria suposar l'efecte crida per a reforçar les candidatures esquerres amb opcions reals de Govern.

Resultats Pais Valencià 2003

Cal que Esquerra Republicana faci un exercici de reflexió amb urgència i tingui la generositat necessària en un moment històric com aquest i sigui capaç de retirar la seva candidatura, amb el que això significa per a ells, i que demani el vot per a les candidatures d'esquerres que escullin, PSPV o EU-BLOC. sabem que no serà una decissió grata, ni fàcil, però hem de trepitxar de peus a terra i ser consequents... Esquerra Republicana podria tenir la clau del Govern d'Esquerres.

Ja s'han sentit algunes veus que demanen el mateix, la més recient, en Vicent Sanchis, director del diari AVUI, que en la seva editorial de diumenge passat apuntava el mateix.

La mateixa crida hem de fer a altres partits minoritaris, com el PCPE que va obtindre més de 3.800 vots en el 2003 o Ciudadanos por la Republica que va obtindre més de 2.500 vots.

Altres articles anteriors relacionats:
19.05.07 - L'esquerra guanya al País Valencià, segons una enquesta de la Universitat de València.
25.04.07 - Pel canvi al País Valencià: jaentenimprou.org
27.03.07 - Volem veure Canal 9
27.11.06 - A tocar el Govern d'esquerres al País Valencià.
 (Segueix)

L'esquerra guanya al País Valencià, segons una enquesta de la Universitat de València.

domingo | 18 Maig, 2007 23:01 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

L'enquesta, dirigida per José Miquel Bernardo, catedratic d'estadistica de la Universitat de València (UV), contrasta amb un estudi que va publicar el CIS fa una setmana i que donava per segura la majoria absoluta al PP de Francesc Camps.

L'estudi de la UV conclou que 'és molt probable' que el PP perdi la majoria absoluta i doni pas a un Govern d'esquerres al Pais Valencià format pel PSPV, EU i el BLOC.

Per a que això sigui posible, cal lluitar contra l'abstenció, i treballar durant aquesta darrera setmana per a guanyar vot a vot. No hem de caure en donar per segur res, absolutament res, tot està obert. I el Govern, pot dependre de molts pocs vots...

Descarregar la enquesta de la UVAltres articles anteriors relacionats:
25.04.07 - Pel canvi al País Valencià: jaentenimprou.org
27.03.07 - Volem veure Canal 9
27.11.06 - A tocar el Govern d'esquerres al País Valencià.
 (Segueix)

Una campanya electoral contaminada i amb renúncies.

domingo | 17 Maig, 2007 22:02 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Miguel Sebastián

Ja hem consumit mitja campanya electoral i la cosa no millora. En general, segueix tenint un perfil discret i pla, encara que en certes localitats es discuteix realment de projectes de futur. A Catalunya, podem dir que s'està fent una campanya tranquila, les dretes fan com sempre, contaminen les campanyes locals amb política estatal, prometen el que sigui, estimulen els baixos instints i la xenofòbia. Estem veien algunes patinades com la d'Artur Mas i la Jihad o la d'Hereu i el Castell de Montjuïc, esperem que no passi d'aqui.

A les Illes mantenen la tranquilitat i parlen de projectes i de canvis. Al Pais Valencià la cosa fa una mica de fàstic... les dretes espanyolistes fan una campanya realment bruta i els blaveros segueixen enuvolats contra l'imperialisme català L'esperança de canvis depén sobretot de la participació... Molt complicat

A l'Estat espanyol, les coses s'han contaminat del tot. El PP està fent la mateixa campanya que porta en marxa desde fa tres anys i es centra en l'unic que ara li pot donar vots: ETA. Els telenotícies son repetitius, veiem tribunals, De Juana, explosius de l'11M, Navarra i tot el repertori d'animalades que sentim repetir insistentment.

El cas més curios i inexplicable és el del PSOE a Madrid. Tant a la ciutat de Madrid com al Govern regional. El candidat psocialista a la Comunitat, Rafael Simancas que fa tres anys va estar apunt de ser el President d'un Govern d'esquerres amb el suport d'IU, ara sembla que estigui de vacances, a Madrid qui està plantant cara a la candidata de la dreta, Espe Aguirre, en solitari és la lleidatana Inés Sabanés, d'IU. Però en el cas de l'Alcaldia de la ciutat de Madrid, la cosa agafa dimensions espectaculars... sembla que ZP i el PSOE hagi renunciat directament a l'Alcaldia i estiguin reconeixent off the record la victòria de Alberto Ruiz Gallardón, primer per que estan fent una oposició light, segón perque han buscat in extremis un candidat a alcalde que és un senyor gris que es fa dir Miguel Sebastian, (Avui l'hem posat a la foto d'aquest article) segurament ni el coneixereu, però no us preocupeu, a Madrid tampoc el coneixen, segurament despres de la seva estrepitosa derrota, el dia 28 desapareixerà del mapa politic, si no ho fa abans.... Aquest senyor, que fins ara semblava absolutament pla resulta que no ho es tant, i com no te molta cosa a dir sobre la seva ciutat... va aprofitar el debat electoral televisiu per a fer una mica de safareig i convertir-se en un autentic barroer, va acusar a Gallardon de tenir relacions personals amb una advocada imputada per corrupció immobiliaria en el cas malaya. L'únic que està aconseguint aquest senyor es que totes les enquestes li garanteixin una fort baixada de vots.... Potser aquesta era la forma en que ZP volia esfonçar a José Bono quan li va proposar que fos el candidat, i per això el manxeg, fill de falangista es va negar a ser-ho.

Nosaltres, podrem veure avui a tres quarts de deu de la nit l'unic debat televisat a tot Catalunya per TV3 amb els cinc candidats a l'Alcaldia de la ciutat de Barcelona... podrem veure com guanyen les esquerres.

 (Segueix)

Crisi greu i dimisions a Ciutadans. És l'inici del final?

domingo | 16 Maig, 2007 16:14 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Avui tenim bones notícies: Ciutadans - C's acaba d'entrar en una greu crisi interna. No ens agrada entrar a parlar dels assumptes interns dels partits, però en aquest cas, farem una gloriosa escepció. Les bones noticies s'han de comentar.

Aquesta crisi de C's no és ideològica, es clar. La causa del conflicte intern és ben simple... la lluita pel poder. Encara que desde fora ho visualitzem com un enfrontament entre el president, Albert Rivera i el secretari general, Antonio Robles, algunes fonts internes diuen que la cosa no es limita a una lluita anecdotica entre els dos liders, la crisi és molt més profunda.

Ara que han començat a tocar una mica de cuixa i disposen de despatx, secretària, mòbil, sous, dietes, assessors, pressupost, etc... s'han adonat de que la formula que els va donar tant bon resultat, pot donar-ne encara més..... volen ampliar el negoci per tot Catalunya i l'Estat espanyol en les eleccions municipals, com a plataforma de llençament per a les properes eleccions generals espanyoles i aixi, guanyar influència i per tant, pressupost. Dintre de C's, actualment hi han dues visions de com crèixer. Uns prefereixen creixer i consolidar a poc a poc, però de forma segura i els altres volen creixer ràpidament i a qualsevol preu, incorporant a tota mena d'elements transfugues, mafiosos, especuladors, cacics i gent de tota mena a les candidatures locals. Per exemple a Vidreres la llista està formada per ex-convergents i constructors, a Platja d'Aro hi han exdirigents del PP que havien estat anteriorment d'IU. No seguim.

Fa setmanes que la crisi interna s'ha anat agreujant, s'han fet tota mena de trampes internes per a que a moltes localitats, la marca C's i la seva franquicia politica es vengui al millor postor, sense importar la ideologia ni el curriculum o procedència dels candidats. Al final ha exclatat. Antonio Robles ha dimitit i amb ell, molts dirigents de Catalunya, Madrid, Andalusia i altres llocs..... seguits d'un degoteig de militants (ingenuos) que van creure des d'el principi en aquest projecte.

Be, no volem ser falsos, ens alegrem de que a C's les coses els hi vagin malament (politicament parlant, es clar) i desitgem que aquesta crisi els afecti molt negativament en els resultats electorals.....això si, que s'esperin una mica en dissoldre's, així encara podràn treure els vots duficients per a que el PP perdi algun regidor. Encara els trobarem a faltar, qui ho anava a dir.

ACTUALIUTZACIÓ DE LES 21:30 H.
Antonio Robles, diu ara que NO dimiteix, i que s'està pensant abandonar el càrrec de cara al Congrés de C's que es celebrarà pasades les eleccions municipals del 27 de maig. Sigui com sigui, les notícies que arriben des d'Andalucia, confirmen tots els termes de la notícia... mala maror i crisi a C's, la dimisió, simplement, s'enradereix per a despres de les eleccions.

 (Segueix)

Militars espanyols tornen a difondre un manifest colpista en plena campanya electoral.

domingo | 14 Maig, 2007 22:53 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Ja no us recordàveu de José Mena Aguado? I del manifest dels 160 militars colpistes titulat 'Reflexiones' al novembre de 2006?

Sant Tornem-hi... Aquest grup de militars feixistes Aprofiten que som en campanya electoral per a tornar a difondre un altre manifest colpista 'Nuevas Reflexiones', aquesta vegada centrat en desqualificar a catalans, bascos, de retruc als gallecs i com no, a Rodriguez Zapatero i al Rei.

Ja vam parlar d'aquesta gent al novembre passat i si en aquella ocasió van utilitzar el portal feixista Minuto Digital i 'Patriotas.es' per a difondre el seu panflet enverinat, en aquesta ocasió, no s'amaguen i directament ho publiquen en el seu portal 'GeneralísimoFranco.com', que per cert, ningú es preocupa de tancar. (imagineu Alemania amb un portal com adolfhitler.com??)

La carta la podeu lleguir vosaltres mateixos i veureu quines són les intencions d'aquesta gent. De moment, són minoritaris en l'Exèrcit espanyol... només cal deixar-los impunes i amb un Govern en mans de Rajoy, Acebes i Zaplana... esgarrifa.

Altres articles anteriors relacionats:
14.11.2006 - 160 militars espanyols signen una carta contra la democràcia i a favor del franquisme.
07.10.06 - Un Tribunal militar vol empresonar a un coronel per criticar al colpista Mena.
15.03.06 - Un militar feixista amenaça al diputat d'ICV Joan Herrera
14.01.06 - Són els colpistes uns fills de puta?, la resposta es clara: SI.
07.01.06 - Cas José Mena Aguado: Fora feixistes de l'exèrcit.
 (Segueix)

Els Mossos han d'impedir amb contundència la manifestació feixista d'avui a Barcelona.

domingo | 11 Maig, 2007 22:01 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Aquest vespre, a les 19 h a la Plaça de Sant Jaume hi ha convocada una manifestació dels feixistes, l'AVT (Associació de Victimes de Terrorisme) , amb el suport del PP i d'altres grupets violents. La convocatòria es realitza simultàniament en 40 capitals de tot l'Estat espanyol, precisament a la de Múrcia, hi assistirà Mariano Rajoy, que aprofitarà per a convertir-la en un acte de campanya electoral.

Aquesta vegada, l'excusa per a sortir al carrer es demanar la tornada de Iñaki De Juana a la presó, i de pas insultar als demòcrates.

El Departament d'Interior de la Generalitat no ha autoritzat encara aquesta manifestació en ple periode electoral, perque la sol.licitud s'ha realitzat només amb quatre dies d'antelació i no en 10, com determina la llei i ha demanat explicacions als organitzadors (AVT). Aquesta gent ha contestat a la petició de la Generalitat dient que No entén la carta ja que està escrita en català

Aquesta d'avui serà una bona ocasió per a que Interior, i si fossin necessaris, els antiavalots dels Mossos, per a que demostrin que poden ser curosos amb la legalitat i contundents amb els feixistes que només volen enrarir l'ambient a casa nostra en periode electoral.

 (Segueix)

Estat de setge al Pais Basc en l'inici de la campanya electoral.

domingo | 11 Maig, 2007 13:32 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Soldats espanyols a hernani

Ahir, l'Ejercit espanyol va ocupar la ciutat d'Hernani amb uns 80 soldats i uns quants tancs que es van mantenir a les afores de la ciutat. Ells han dit que eren unes maniobres (Us podeu imaginar a 80 soldats passejant armats amb equipament de combat escortats pel tancs a la ciutat de Vic?), que casualment coincideixen amb l'inici d'una extranya campanya electoral al Pais Basc on s'ha impedit que tots els partits siguin presents.

Ahir també, la Justicia espanyola va confirmar el que ja saviem: L'esquerra abertzale no podrà participar democràticament en les eleccions.

A més, L'Audiencia nacional, per a acabar-ho d'adobar, just ara, ha decidit jutjar als responsables del diari Egunkaria, en contra de la opcinió de la propia fiscalia, que va demanr directament l'arxivament de la causa per 'associació ilicita i relació amb ETA'.

Es una bona forma de començar la campanya electoral a Euskadi, de molt bon rotllo...

 (Segueix)

Comença la campanya electoral més avorrida de la història.

domingo | 10 Maig, 2007 22:53 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Ja ha començat la campanya eletoral. Una campanya que es presenta 'plana', esperem que s'escalfi en els propers dies i que s'introdueixi el debat polític real, més enllà del joc de comptar quantes alcaldies s'obtindràn i quantes candidatures s'han presentat....

Esperem que es reforçin els Governs locals d'esquerres actuals –Fora bo que es reforcessin les posicions d'ERC i ICV dintre d'aquests Governs– i desitgem que PSC, ERC i ICV guanyin en molts ajuntaments en mans de les dretes –com per exemple, el de Tarragona– actualment envoltat d'acusacions de corrupció urbanistica.

Al Pais Valencià i a les Illes Balears es podrien obrir les portes dels seus Governs a les provables coalicions progressistes i nacionals

 (Segueix)

Núria Pòrtulas: La Justícia espanyola ha de deixar-la lliure.

domingo | 10 Maig, 2007 14:52 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

La Justícia espanyola ha de deixar en llibertat a la Núria Pòrtulas. Així de clar i contundent.

Nosaltres, sincerament creiem que la Núria NO és cap terrorista no res que se li asembli. Ella, simplement és una educadora social i que l'únic que l'Estat espanyol li pot retreure és que no se sent espanyola i ho diu sense embuts.

La Núria Pòrtulas està empresonada 'preventivament' en aplicació de la Llei antiterrorista, una llei d'escepció que va estar parida en l'epoca dels GAL pel PSOE i aprobada amb l'absolut acord i complaença pel PP i de CiU. Aquesta llei permet que el detingut, no gaudeixi dels més mínims drets democràtics, que estigui incomunicat i que hagi de provar la seva inocencia. Encara recordem el cas del Comado Dixan, últim gran exit.

La Justícia espanyola a través de l'Audiencia Nacional aplicant aquesta llei va ordenar a la Policia de Catalunya – Als Mossos– que detinguessin a la Núria.

La campanya de solidaritat amb la Núria ha anat derivant cap a una campanya contra ICV i concretament contra Joan Saura, al que com a molt, podem acusar de cumplir i fer cumplir unes lleis espanyoles obsoletes i injustes. Aquesta campanya de suport a la Núria, està deixant en segón terme les causes reals del conflicte i posant especial énfasi en atacar als actuals responsables polítics d'Interior, com si el problema hagués estat provocat per ICV, Saura i el Govern d'Esquerres.

Per a que tinguem una visió més clara, cal recordar que va ser l'antic Conseller d'interior Xavier Pomés (de CiU) qui va encarregar –contra natura– als Mossos que mantinguessin una base de dades amb la filiació dels activistes de l'indepententisme català amb dades obtingudes mitjançant identificacions a manifestacions, actes, festes, etc.... (calia mantenir identificats als enemics d'Espanya?? Es que també van encarregar llistes de comunistes, jueus, gais i altres 'antisocials'?? ) Esperem que els actuals responsables polítics dels Mossos s'encarreguin d'extripar qualsevol estupida temptació a caure en paranys pseudo-policials.

La situació es prou clara i creiem que s'haurien d'enfocar correctament les coses:
1. La Núria és inocent i ha de sortir en llibertat ja!
2. S'ha d'abolir la llei antiterrorista i dissoldre l'Audiencia Nacional.
3. Cal accelerar el traspàs de les màximes competències judicials a Catalunya
4. Cal corregir algunes estrategies 'antiterroristes' de la Policia (de la catalana i de la no catalana)

Per tant:
- Joan Saura no pot rebre en el seu cul, les patades que –legitimament– es mereix la Justicia espanyola. que cada un aguanti el seu pal.
- Els que donem les patades de protesta, hem de mirar ben be a qui les donem...
Només si dirigim tots els nostres esforços a lluitar contra la injustícia i per la llibertat, podrem treure algun resultat... no tornem a barallar-nos entre nosaltres.

 (Segueix)

El PP distribueix un video electoral ultradretà

domingo | 10 Maig, 2007 09:35 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

La ideologia ultradretana segueix extenent-se per Catalunya, i no sols amb partits 'ultres', també s'està fent de la mà d'alguns partits nacionalistes espanyols. Fa uns dies, escriviem en aquest bloc sobre les candidatures ultradretanes que es presenten a les eleccions municipals a casa nostra, basant el seu discurs en els temes estrella que saben que atien els més baixos instints d'aguns sectors de la societat catalana: Delinquència, nova immigració... I, es clar... atacant directament als Governs d'esquerres, que –segons ells– són la causa dels mals de la nostra societat.

El PP de Badalona, s'ha apuntat a la moda dels vídeos electorals, distribuint-ne un que podem qualificar com a minim de manipulador, racista i xenòfob Un vídeo que no l'hagués fet millor qualsevol partit feixista, vosaltres mateixos el podeu veure i opinar.

 (Segueix)

La Guardia Civil ens torna a visitar.

domingo | 09 Maig, 2007 10:24 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Estadistiques d'accés

Avui ens ha tornat a visitar la Guardia Civil, tal com podeu veure en aquesta imatge de les estadistiques d'accés d'aquest matí. han estat llegint el nostre article del 2 de gener sobre l'atemptat d'ETA a la T4 de Barajas.

Ara fa poc més d'un any vam rebre una altra visita d'aquesta gent on es van mostrar molt interessats pels articles relacionats amb el 'boicot als productes catalans' que estava de moda a la meseta per aqueslles dates. posteriorment hem tingut més visites on s'han interesat per temes diversos...

Potser han creat una mena d''UCB' ('Unitat de Control de Blocs)? Sigui com sigui, i si ens tornen a llegir... dir-los que estariem encantats d'explicar-los quina és la nostra opinió sobre qualsevol tema i aprofundir molt més del que escrivim aqui... I per a no carregar més de feina a la 'UTDE' (Unitat de Traducció de Dialectes Espanyols) els hi traduirem... 'estariamos encantados de explicarles cual es nuestra opinión sobre cualquier tema i profundizar mucho más de lo que escribimos aqui...'

La nostra humil recomanació a aquests agents en la seva exemplar tasca... Enfoqueu cap a una altra banda... Nosaltres no som perillosos.....(de moment, es clar) pero caldria que invertiu millor el vostre temps: Aneu fent cursets d'àrab, instaleu-vos els components d'alfabet àrab a l'ordinador per a navegar per certes webs i blogs d'arreu del món que us podrien ser interessants. Aneu a les presons i 'fitxeu' a algun reclús àrab que estigui disposat a acceptar que li redui la condemna a canvi que us ajudi a 'contextualitzar-vos' en aquesta 'nova realitat'. Llegiu llibres d'història del món àrab. I algunes coses més, que segurament ja us han explicat. Si voleu, per uns mòdics honoraris (pagant, Sant Pere canta) nosaltres us podem donar ajut i assessorament... apa, ja sabeu com trobar-nos (o no?)

Article sobre l'anterior visita de la Guàrdia Civil:
24.01.2006 - La Guàrdia Civil ens visita, benvinguts. (Segueix)

El Delegat de la Generalitat a Madrid ha de dimitir.

domingo | 08 Maig, 2007 00:04 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Esquizofrènia total. Raimon (Ramón) Martínez Fraile –Delegat de la Generalitat a Madrid– ha realitzat unes declaracions insultants contra el President Maragall. Immediatament, l'actual President, José Montilla l'ha fet rectificar i demanar disculpes.

No n'hi ha prou amb les disculpes. El Delegat de la Generalitat a Madrid ha de ser molt curós, al menys ha de respectar les institucions de Catalunya i el President és una de les institucions més importants i mereix el màxim respecte, i per extensió, respecte amb els ex-presidents Pujol i Maragall, més quan el que ha fet Maragall ha estat opinar en el mateix sentit que molts ciutadans. Segurament Maragall, –amb raó o sense– ha estat inoportú, o al menys, precipitat i poc prudent, però, malgrat tot, te tot el dret a opinar.

El senyor Martinez Fraile, fent un paperot com Delegat del Govern a Madrid, casualment, te una dilatada trajectòria d'enfrontaments amb Maragall, des de l'epoca en que va ser regidor a l'Ajuntament de Barcelona. Més tard va seguir vivint del pessebre psocialista, com a Director de RENFE, i de 'Turisme de Barcelona'. Hagues d'haver criticat a l'ex-president directament, a la cara, en privat, mai devant del zoològic madrileny en mig d'aplaudiments d'Esperanza Aguirre i de la Brunete mediàtica. Lleig, molt lleig... poc honest i molt brut.

Ramón –ara Raimon– millor que pleguis, per dignitat nacional, amb una mica de sort podràs tornar a treballar a 'CID Publicidad', que et paguin ells la nòmina, a nosaltres ens fa una mica de fàstic.

********** Actualització del 8 de maig a les 9:00 h.
Acabem de llevar-nos amb la notícia de la dimissió de Ramon Martínez Fraile. Molt be per al Govern, han actuat correctament i amb rapidesa, cal que altres, prenguin exemple. (Segueix)

El Tribunal Suprem permetrà que els neo-nazis es presentin a L'Hospitalet?

domingo | 06 Maig, 2007 19:07 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

El Tribunal Suprem, el mateix que prohibeix presentar-se a les eleccions municipals a l'esquerra abertzale, permet que els neo-nazis no solament es presentin a les eleccions, sino que obrin nous locals i s'extenin per tot Catalunya.

A Catalunya, a més de les 80 llistes espanyolistes de 'Ciutadans' i de les 43 llistes 'ultres' de Plataforma per Catalunya, ara es presenten els neonazis. Un exemple vergonyós, es dóna la ciutat de l'Hospitalet, on a més de la fauna dretana espanyolista 'classica' aquest any, a més tenim a les dues formacions neo-nazis, 'España 2000' i 'Democràcia Nacional' que, afortunadament pels demòcrates, es presenten per separat, La dreta espanyolista a L'Hospitalet podrà escollir entre el PP i C's, i els ultradretans, podràn escollir entre DN i E2000.

Especialment perillosa es la formació España 2000 ja que a més de les seves estretes i fosques relacions amb partits neonazis europeus, com Força Nuova a Italia o el NPD alemany, entre altres, cada dia te més implantació a les perifèries de les grans ciutats del Pais Valencià i Madrid.

Aquesta formació neo-nazi i violenta, està dirigida per José Luis Roberto, secretari general d’ANELA (Asociación Nacional de Empresarios de Locales de Alterne), Molt coneguda a València per les seves activitats contra col.lectius d'immigrants magribins i subsaharians. Ara, aquest violent feixista, junt al cap de llista per L'Hospitalet, Eduardo García líder del FND (Frente Nacional Democrático) i acompanyat en els seus actes públics per José Luis Roberto i Ernesto Milá (Històric de CEDADE) amb una candidatura plena de caps rapats i skins.

Que aquesta gent s'implanti a L'Hospitalet, ja es veia a venir... faràn servir aquesta ciutat metropolitana com a punta de llança a Catalunya i s'aniràn extenen per moltes altres.... especialment als barris que van sorgir als anys 60 amb la immigració espanyola, que avui, curiosament, és on millor arrelen aquests feixistes i on poden realitzar en millors condicions les seves activitats violentes.

No hem vist en cap moment que el Tribunal Suprem hagi actuat de cap manera per a impedir que aquest càncer per a la democràcia es pugui presentar a les eleccions municipals, no esperàvem d'aquest tribunal que ho fes, ja els coneixem. Però CAP dels Partits que es presenten a L'Hospitalet ha fet RES per a demanar al Tribunal Suprem que apliqui la llei de Partits a aquests feixistes... Potser els partits 'democràtics' estan massa enfeinats fent campanya??

Altres articles sobre el tema:
16.09.06 - Tremoleu Piqué i Montilla, els 'no-nacionalistes espanyols' han iniciat avui la campanya electoral.
23.02.06 - El nou partit 'Ciutadans de Catalunya' es presenta a les eleccions.
26.11.05 - Acebes, ETA y Catalunya, Arcadi Espada i Corbacho.
 (Segueix)

Aznar s'ha tornat alcoholic?

domingo | 04 Maig, 2007 23:04 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Aznar s'ha tornat alcoholic?

Cuantes morts en carretera haurem d'imputar des d'ara a Aznar? Potser el bufó de les Açores s'ha fet alcoholic i no es conscient del que diu?

Llegir la notícia al Diari 'AVUI

Jose Maria Aznar, expresident de l'Estat espanyol, ex-lider de la dreta cavernària, ex-instigador de la guerra d'Iraq, ex-personatge trist i ridicul d'un pseudo-pais de pandereta, ex-responsable polític en el 11-M, avui ha tornat a intentar un retorn als vells temps, aquells temps 'd'Espanya cañí' i de 'macho Ibérico', aquells temps en que conduir begut i ràpid era casi un orgull. Evidentment, les associacions de conductors i de víctimes d'accidents ja s'han posicionat en contra d'aquesta nova barbaritat d'Aznar.

Potser algun conductor inocent, escoltant-lo, cregui realment que 'no passa res' per beure i conduir i que ja està be de tanta prohibició d'aquest Govern de 'rojos i separatistas'. Aquestes declaracions manifestament irresponsables d'un ex-responsable polític podrien provocar directa o indirectament més morts a la carretera?...... I pensar que un esser com aquest ha dirigit l'Estat espanyol...... més que riure, fa por.

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb