Els uns i els altres

 Red Progresista.netxarxa de blocs sobiranistes Bloc col.lectiu. Qui són els uns? qui són els altres? d'on venim?
i el més important: cap a on anem?
Opinions sobre l'actualitat política de Catalunya,
una de les nacions més avançades d'Europa.... o no?.

Avís: Si el PP tanca TV3, s'haurien de tancar els locals del PP.

domingo | 27 Abril, 2007 09:15 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

El PP del País Valencià, fent servir ilegitimament la Generalitat Valenciana i amparat amb la decissió d'un jutjat franquista, pretén tancar el repetidor de TV3 a Alacant, i destruir així, la poca llibertat d'expressió que quedava. Si això acaba succeint així, aplicarem el pricipi de reciprocitat... Recolzarem el tancament dels locals del PP a Catalunya. Pique, mou-te, i fes-ho ràpid.

Enllaços relacionats:
Ordre de tancament de la Generalitat Valenciana
Informació en directe a Vilaweb

*****Actualització de les 11:45 h:
Com ja ha pasat en altres ocasions, aquest mati, i amb motiu de la publicació d'aquest article sobre l'intent de tancament de TV3 a Alacant. hem estat pendents de la procedència de les visites a aquest bloc i ha estat instantani, com altres vegades... als pocs, poqísssims minuts de la publicació, ja ens ha vingut a veure la gent de Canal9 i al cap d'una estona –la suficient per a comunicar-ho als seus 'amos'– han entrat els de la Generalitat Valenciana... Res, una simple curiositat.
11:20 - Radio Television Valenciana, Moncada, Comunidad Valenciana, España
11:25- Red GVA De La Generalitat Valenciana, Mislata, Comunidad Valenciana, España

*****Actualització de les 11:55 h:
La Guàrdia Civil ha intentat entrar per la força en el repetidor, sense èxit. Ara mateix, Eliseu Climent, representant de l'ACPV està negociant amb els agents. (Segueix)

Avancen els Governs d'esquerres per tot Catalunya.

domingo | 25 Abril, 2007 23:35 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Queda un mes per a les eleccions municipals –Al País Valencià i Balears, també Autonòmiques– I tots els indicadors apunten a que les forces catalanistes i de progrés (PSC, ERC i ICV) avançaràn de manera significativa. mentre les diverses dretes segueixen retrocedint, també a les ciutats i pobles.

Al País Valencià –com ja hem dit en altres articles– A més de guanyar per a les esquerres algunes ciutats importants, es podria materialitzar la entrada de les forces de progrés (PSPV, EU i BLOC) al Govern de la Generalitat Valenciana.

A les Balears ho tenim una mica més complicat, però és posible... Existeixen possibilitats reals d'un triomf de les esquerres al Parlament i a Ciutat de Palma, es reforça l'esquerra a Eivissa... Volem aprofitar per a donar tot el nostre suport a la llista del BLOC (EU + PSM) a Palma, encapçalada pel company blocaire Eberhard Groske – Aquesta vegada va de debò.

Altres articles anteriors relacionats:
25.04.07 - Pel canvi al País Valencià: jaentenimprou.org
27.11.06 - A tocar el Govern d'esquerres al País Valencià.
21.11.06 - CiU prepara la 'Batalla de Barcelona'.
 (Segueix)

Pel canvi al País Valencià: jaentenimprou.org

domingo | 25 Abril, 2007 00:10 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Una prova més de que al País Valencià les coses es mouen i que cada dia som més prop d'un Govern de Progrés... és aquesta web: jaentenimprou.org. Promoguda per col.lectius de professionals, artistes, associacions culturals i moviments socials, amb l'objectiu –segons diuen– de 'moure l'opinió i la crítica, i promoure –des de la independència de tots els partits polítics- el vot progressista per a desallotjar el PP de les institucions.'

Val la pena que aneu a visitar aquesta web en ella, podreu trobar molta informació de les seves activitats, videos, materials, enllaços cap a entitats que els hi donen suport, signar el manifest de suport i veure el trailer de la pelicula que el PP Valencià ha demanat a la Junta Electoral que prohibeixi. Podreu veure el calendari de projeccions i fins i tot, demanar el DVD. En aquesta pelicula, es denuncien les mentides i les corrupcions dels feixistes que governen i dels seus amics especuladors que s'en aprofiten.

A poc que pogueu, participeu en la campanya per a desallotjar als feixistes del Govern Valencià. Aconseguirem un Govern d'esquerres.

 (Segueix)

Catacrac al sector del totxo.

domingo | 24 Abril, 2007 13:03 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Bona i mala notícia alhora... Les accions de les grans immobiliaries s'ensorren. I com no podia ser d'una altra manera.... arrossegaràn a molts petits inversors, plans de pensions, petits estalvis, etc...

L'han cagat una altra vegada.... com sempre, aquest és un primer senyal de que la bombolla immobiliaria, no sols es desunfla, segurament, ha punxat. Fa uns mesos, van apareixer els primers simptomes del que ells anomenen 'desacceleració' de l'increment dels preus de l'habitatge... amb alguna petita baixada puntual en alguna localitat. Però l'ànsia de benefici i la febre especuladora d'aquesta gent, van impedir que ells mateixos no es controlessin, que acabessin sense reconduir el mercat cap a posicions més lògiques i coherents..... Però no, van voler seguir recollint uns beneficis indecents, encara que fos a costa del nostre dret a la vivenda.

S'ha acabat la pujada desorbitada del 'totxo'. Segurament els que estàn a dalt de tot de la piràmide del sector, no en sortiràn gens malmesos, però els petits, pendràn mal. Els grans bancs i les grans immobilàries no patiràn, ells ja han fet els seus deures: S'han tret de sobre el que han pogut i el més important, ja han 'colocat' els beneficis en lloc segur.

Ara s'obre una nova etapa en el sector de l'habitatge.... esperem que el 'mercat de la vivenda' dóni pas al 'dret a la vivenda'.

 (Segueix)

Tramposos...

domingo | 20 Abril, 2007 22:55 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Tothom ha sentit algun rumor sobre certes irregularitats en el cens electoral que s'anàven produint a certs municipis governats per la dreta, però mai s'han aportat proves, per tant, no s'ha pogut demostrar cap frau significatiu....

Ara estem veient la punta del iceberg del que podria ser un frau electoral sistemàtic en un nombre indeterminat de municipis, esperem que ara, aquestes conductes ilegals no quedin en l'oblit, i finalment aquests feixistes quedin impunes. No ho dubteu en cap moment, són ells els qui fan trampes.

Les casualitats no existeixen... Al Pais Valencià la Policia espanyola està investigant precissament alguns empadronaments ilegals en alguns municipis, que casualment, poden fer que el nefast Carlos Fabra, casualment del PP, segueixi com a President de la Diputació més sospitosa de l'Estat espanyol... la de Castelló, bonica terra farcida de complexos immobiliaris i camps de golf.

També ens ha arribat algun rumor sobre l'empadronament massiu de ciutadans romanesos a alguna localitat de la Comunitat de Madrid, on els democrates del PP podrien estar a punt de perdre la majoria absoluta. Impresos de vot per correu s'estan fent en moltes petites impremptes per tot l'Estat espanyol..... L'endemà de les eleccions, caldria verificar quants ciutadans difunts han exercit el seu dret a vot pòstum.

Realment... si aquests casos acabem sortint a la llum i es comprova que en realitat s'està produint frau sistemàtic, ja cal que aquells nous demòcrates s'ho facin mirar... I encara ens volen donar lliçons de democràcia??

 (Segueix)

Un pla 'B' per a Catalunya?

domingo | 17 Abril, 2007 13:46 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Els catalans som un poble acostumat a perdre. De fet, a cada pas que intentem donar, ja preveiem que el perdrem. Sempre ha estat així i pel que sembla, seguirà sent així.

En plena calma despres de l'agitada temporada anterior, ja comencem a sentir veus que anuncien una nova retallada més que patirà aquest nounat esquifit i setmesó al que hem decidit batejar com a 'Nou Estatut'. Primer va ser Carod, despres Montilla i ara Iceta, ja ens estan anunciant les posibles consequències d'un acord contrari del Tribunal Constitucional sobre el Nou Estatut de Catalunya.

Alguns estan reclamant un Pla 'B' per a quan els nacionalistes espanyols decideixin retallar el ja retallat Estatut. Alguns polítics ja estàn anunciant les línies del que creuen que pot ser el seu Pla 'B'.
- Els socialistes diuen que si l'estat ens tanca la porta, fins i tot, farem una pataleta molt i molt gran (Suposem que fins que vingui papá ZP i els dóni alguna llaminadura que acabi amb l'enrabiada dels nens).
- Esquerra diu que en el pitxor escenari, caldria optar per donar per tancada la via 'autonomista' i optar per la independentista. (Nosaltres pensàvem que la via autonomista ja estava tancada feia molt temps !!).
- Iniciativa diu que estem avançant be i que encara no tot està perdut, però no proposa cap 'Pla 'B'
- CiU, a part de soroll, no diu res de res, només volen tornar a tocar cuixa, amb Pla A, B, C o el que sigui.
- El PP només diu –i amb raó– que no es poden traspassar les Rodalies de RENFE sense aclarir el finançament de les inversions necessàries. (A Piqué li ha sortit el seu pasat demòcrata).
- Ciutadans, mentre la sentència del tribunal Constitucional estigui escrita en castellà ja els hi va be.
En resum, més del mateix.... sempre igual.

L'autèntic 'Pla B' creiem que és ben senzill i necessariament s'ha de plantejar al menys, a mig termini, no serà cosa de només 3 o 4 anys.... ha de tenir la mateixa vigència que el propi Estatut. Les caracteristiques d'aquest Pla B' haurien de considerar algunes questions clau:
Definir quin pais volem... a nivell economic, quin potencial industrial, agricola, turístic, quines infraestructures podem fer, incrementar substancialment el nivell d'exportacions directes fora de l'estat Espanyol.
Definir quin pais volem... a nivell social, quina mena d'estat del benestar volem i podem mantenir, quina mena d'ajuts als més desfavorits, habitatges de proteccíó, augmentar la potència del sistema sanitari i sobretot del d'educació, universitats, ciència, recerca...
Definir quin pais volem... a nivell cultural, quants catalans han renunciat a parlar, llegir i escriure en català? perqué en els pocs casos en que hi ha versió catalana d'una peli a la cartellera, optem per anar al cinema més proper i veure-la en castellà?? perqué seguim comprant diaris i revistes en castellà? Perque no exigim individualment a les operadores veure els canals de TV en català??...

Ens tornem a equivocar, i de molt. Mentre no existeixi una majoria de catalans que actuin realment com a catalans i exigeixin com a catalans, que se sentin orgullosos de ser-ho, dificilment podrem ni tant sols somniar en un suposat 'Pla B'. Fem Pais, construim un pais de debò, i amb la força que ens haurà donat la economia, la cultura i les relacions internacionals, podrem optar, senzillament a allò que ens toca per dret, però que mai hem tingut força per a assolir, no ens regalaràn res, ens ho tenim de guanyar... cal saber quants ciutadans estan disposats a aixecar-se del sofà, d'apagar el comandament a distància, renunciar a veure per la tele a Fernando Alonso, veure la tele-escombraria, a deixar de passar-se al castellà a la mínima que es trobi a qualsevol castellanoparlant. Els partits, entitats, blocs, moviments, a tots: cal centrar-se en construir un pais potent, amb o sense suports i complicitats externes, amb o sense simpaties dels veins, amb o sense permís...

 (Segueix)

Maria de la Pau Janer, entre CiU i el PP

domingo | 16 Abril, 2007 08:29 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Felicitats, Maria de la Pau, volem insistir en la qualitat dels teus treballs, ens agrades, sempre ens has agradat, has estat moltes vegades aire fresc al panorama literari i mediàtic català...

Poques vegades hem coincidit amb tu en el terreny polític nacional, ni hem estat d'acord sempre amb tu en les teves apreciacions sobre el món de la cultura, fins i tot, alguns cops, hem dubtat..... No estarem sent una mica 'durs' amb aquesta dona? Ara ens has confirmat que no, que no erem tant 'durs', i que les critiques –constructives– que et feiem, en realitat tenien una base real...

Durant anys, ens hem mantingut en una situació 'difusa' en la que hem volgut veure't des d'el punt de vista 'nacional', però ara t'agraim que clarifiquis la teva posició... Senzillament, ets de dretes. Sempre has estat de dretes, encara que no ho hem sabut veure. Quan estas a Catalunya, ets de la dreta catalana –CiU– i quan ets a les Illes, ets de la dreta Balear –PP–, ets molt coherent, intel.ligent i sàvia. hem estat nosaltres els que no hem estat gens inteligents... ens creiem que tenien posicions 'nacionalistes' i prou.

No has de fer cas dels que et critiquin perque ara vagis a les llistes del PP amb en Matas i algun altre especulador illenc, has d'estar ben orgullosa de mantenir la teva coherència. Segurament, si acabeu guanyant les eleccions a les Balears (cosa que intentarem evitar, es clar) potser siguis una bona consellera de Cultura.... esperem que si es dona aquesta situació, defensis la nostra cultura com ho has fet fins ara... Et deixaràn fer-ho???

T'agraim que ens hagis donat llum, en un terreny amb ombres... no en teniem cap dubte, pero ara podem dir ben alt i ben clar.... la dreta a les Balears es diu PP i a Catalunya es diu CiU, són els mateixos, amb diferent 'envoltori', però són els mateixos. La teva honesta actitut, ens clarifica molt les coses. Gràcies.

 (Segueix)

Voldriem ser madrilenys i viure a Rivas Vaciamadrid.

domingo | 12 Abril, 2007 22:14 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Un bon amic de Madrid ens ha fet arribar com a curiositat digna de ser visitada, la web de José Masa Alcalde de la ciutat madrilenya de Rivas Vaciamadrid per Izquierda Unida

Evidentment hem visitat la web i ens ha causat un fort i agradable impacte, Ens hem documentat sobre aquest Alcalde i sobre aquesta desconeguda ciutat i encara ens ha deixat molt més sorpresos, per molts motius:
- La ciutat de Rivas Vaciamadrid, es un autèntic oasi on ara ja hi conviuen més de 50.000 habitants, enmig del mar de ciutats governades per la dreta feixista espanyola i els seus amics especuladors.
- Si us voleu documentar una mica, segurament us sorprendreu tant com nosaltres, per exemple, els nens i joves d'aquesta ciutat, estàn als darrers llocs del rànquing de fracàs escolar de tot l'Estat espanyol i per suposat de tota la Comunidad de Madrid. Hi han més places d'escola pública que nens. El percentantge de vivendes de protecció oficial és un dels més alts de l'Estat, per sobre del 60% del parc d'habitatges. Han reconvertit el que va ser durant dècades, l'abocador més gran de Madrid en un parc que ja voldriem molts a la nostra ciutat. Te l'índex de practicants d'esports més alt de la comunitat. Un grau de penetració de banda ampla a les llars, dels més alts de l'Estat. Una inversió en activitats culturals per càpita molt per sobre de la mitjana espanyola. Han construit un dels Parcs tecnològics –Rivas Futura– més importants de l'Estat. I així podriem seguir amb molts altres exemples...
- Rivas Vaciamadrid, te com a Alcalde a José Masa que presideix el Govern Municipal d'Esquerres ón IU te majoria i el PSOE, és el soci minoritari (un cas realment paradigmàtic). Si us voleu fer una idea aproximada de la personalitat d'aquest alcalde, només heu de llegir la presentació que ell mateix fa a la seva web, on podreu gaudir de frases tan curioses com aquesta: 'Sobre mi labor como alcalde no pienso decir nada, para eso ya estáis vosotros y vosotras, que tenéis opinión propia y seguro que más afinada que la mía'. Tot una declaració d'intencions no massa habitual en una web d'un candidat.
- La guinda del pastís, a sobre es la colecció de vídeos electorals que podreu trobar en aquesta web. Uns videos de campanya, que disten molt, però molt, dels que estem acostumats a veure, més que videos, són 'gags' còmics. Val la pena que els veieu, es riuen d'ells mateixos i s'autoanemenen 'rojos de mierda'. Podreu veure a gent del món de la cultura i la faràndula, com Miguel Rios, Almudena Grandes, Pilar Bardem, Pedro Guerra, Luis Pastor i altres, donant suport a José Masa en situacions del tot còmiques i surealistes.
Realment, una campanya electoral molt diferent, on a més d'explicar el programa de govern, ensenyar la 'feina feta' en els darrers quatre anys, mostren amb satisfacció el que han fet pels ciutadans de Rivas, demostren que si les coses es fan be, ens podem sentir molt orgullosos dels nostres polítics, i vist des de moltes de les nostres ciutats, a Catalunya... hem sentit enveja...

 (Segueix)

Autoneteja als Mossos d'Esquadra.

domingo | 12 Abril, 2007 13:41 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Aquests dies ha sortit a la llum una notícia sobre la investigació a cinc Mossos d'Esquadra per uns suposats maltractaments a detinguts en la comissaria de Les Corts de la ciutat de Barcelona. El resultat d'aquesta investigació que ha estat duta a terme per la unitat d'Afers interns dels Mossos és que un cop rebudes les denúncies de les presumptes victimes, i arran de les sospites que anàven arribant a la Conselleria d'Interior, es van instalar unes càmeres a la zona de detinguts de la comissaria, que van confirmar aquestes acusacions: Realment, aquests 5 agents van maltractar als detinguts.

Hem de felicitar als responsables de la Policia de Catalunya que hagin decidit intervindre en aquest cas –i en qualsevol altre– de la forma que ho han fet. Un cos com el dels Mossos, no pot permetre's que hi hagi cap agent que vulneri la llei i els drets de les persones. Suposem -i desitgem– que aquets comportaments són puntuals i esporàdics, S'ha d'aplicar el reglament i la llei, per a que sobre aquests agents indignes caigui tot el pes de la llei i les sancions que corresponguin (de moment, estan separats de servei i de sou).

En aquest tema –també– els Mossos, han de ser un exemple per a altres policies veïnes i erradicar qualsevol temptació de corporativisme i encobriment a aquests delincuents uniformats que estan molt lluny del compliment de la tasca que els hem encarregat. Ens consta que la voluntat majoritària entre els membres del cos, és aquesta.... per molts anys.

 (Segueix)
 
Powered by LifeType - Design by BalearWeb