Els uns i els altres

 Red Progresista.netxarxa de blocs sobiranistes Bloc col.lectiu. Qui són els uns? qui són els altres? d'on venim?
i el més important: cap a on anem?
Opinions sobre l'actualitat política de Catalunya,
una de les nacions més avançades d'Europa.... o no?.

Volem veure Canal 9

domingo | 27 Març, 2007 13:25 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

El Govern –de dretes– del País Valencià vol impedir que els nostres veïns del sud vegin TV3, i esàn decidits a que aquesta censura sigui completa, a qualsevol cost. Mentre, el Govern de l'Estat – que no és de dretes– mira cap a una altra banda i es fa el sord.

La questió és que a dos mesos de les eleccions autonòmiques, en plena campanya electoral i amb possibilitats reals de que –per fi– els representants de la ultradreta espanyolista, els blaveros i els amics dels especuladors siguin foragitats d'una vegada, de la Generalitat Valenciana, casualment, volen suspendre les emissions de TV3 al País Valencià, així tanquen un altre foradet per on entra aire fresc a la contaminada atmòsfera valenciana i de pas, allunyen definitivament qualsevol espurna que pogués provocar una revifada de la llengua catalana a València.

Per les seves obres els coneixerem... La Generalitat Valenciana, ha regalat uns canals de TDT a les empreses mediàtiques de Federico Jiménez Losantos i els seus amiguets fatxes, mentre desmantella el repetidor que ACPV ha mantingut durant més de vint anys i que ha permés veure amb certa normalitat les emissions de la CCRTV, TV3 i C33.

Perqué a les terres de parla catalana no podem veure les teles de parla catalana? Ja existeix un acord de reciprocitat per a que en 'territori català' es pugui veure la tele Balear (IB3) i a les Balears es vegi també TV3. Caldria que a Catalunya també es veiés Canal 9 i al País Valencià es veies amb normalitat TV3. Tots hauriem de poder veure tot.

La paraula final la te –com sempre– l'Estat. El Ministeri d'Indústria hauria d'intervenir per a aconseguir una sortida que millori la situació actual, de forma que no trenqui encara més el poc que ens resta en comú...

 (Segueix)

ERC i l'Autodeterminació

domingo | 26 Març, 2007 13:10 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

El Dret de les Nacions a l'Autodeterminació, no és una cosa que simplement es discuteixi o que unes nacions concedeixin a altres.... És un dret polític que s'ha de guanyar. A Catalunya, aquest dret segeuix permanentment en stand-by, precissament perque les forces polítiques nacionals, que haurien de fer avançar el País cap a l'Autodeterminació, no ho fan. Unes perque són forces polítiques d'una altra nació i unes altres perque o be no ho consideren adequat o simplement inoportú. Sobre el tema hi ha molta literatura des de fa molt temps.

Ara, ERC es despenja amb la proposta a CiU sobre un suposat referèndum d'autodeterminació per a Catalunya. No dubtem de la bona fe dels dirigents d'ERC que han fet aquesta proposta, però si que dubtem, i molt, sobre les intencions reals, no les entenem. Que ERC és un partit que defensa el dret d'Autodeterminació, es una cosa clara, només faltaria!! de fet, ERC és un partit independentista, no?. Que CiU no en vol ni sentir a parlar del tema, també és una cosa clara. No calia tant soroll per a arribar a aquesta conclusió... Per tant, A que ve aquest episodi pseudo-mediàtic?? Posiblement a ERC, s'hauria de llegir en clau interna... els cal fixar perfil devant de la colla de Carretero? els cal marcar posicions amb CiU a dos mesos de les eleccions municipals?? No ho sabem, però tampoc ens importa massa... cada partit fa i desfà el que creu més adient en cada moment, i de fet ja va be, que de tant en tant algú tregui la paraula autodeterminació a passejar per les pàgines de la premsa, per a que no s'acabi rovellant del tot –com ha passat amb altres paraules– Que hi farem.

Potser, el que hauria de fer ERC, ja que ha tret el tema a sobre de la taula.... és parlar d'aquestes coses amb els actuals socis de Govern... allí és on ha de fer avançar aquesta mena de propostes.... Si més no, parlar de com s'autodetermina un aeroport, o una xarxa de rodalies, o una hora més de castellà a les escoles, o un quart cinturó.... La defensa del dret d'Autodeterminació, ben entesa.... comença a casa.

 (Segueix)

Ostentar símbols franquistes ha de ser delicte.

domingo | 14 Març, 2007 18:01 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Fa un parell de setmanes, estàvem en un restaurant que hi ha en una de les autovies d'accés a Madrid a poc menys de 10 Km de la capital de l'Estat. mentre ens preniem un café tranquilament, van apareixer varis vehicles de la Guàrdia Civil, i d'ells en van sortir uns quants agents, amb l'uniforme de faena blau propi de la 'Guàrdia Civil del Mar', hi havien desde simples guàrdies, a caporals i com a màxima autoritat un cabo primero. Tots ben blavets, joves i forts. A banda dels nostres acudits en veu baixa, sobre on estarien realitzant les pràctiques, si al Port de Madrid o al de Torrelodones, va haver un moment que s'ens va gelar l'ànima... dos dels agents més joves, duient una enganxina amb la bandereta espanyola i la gallina al carregador de la seva pistola, ben visibles, no ens ho podiem creure, i ens hi vam fixar be, quan van passar cap a la màquina del tabac. Si, era la gallina franquista. Uns altres dos, portàven enganxat i ben visible al coll de la camisa, una mena de cordó –dubtem que fos reglamentari– amb els colors de la seva bandereta i un pin amb el torito. Només hi van estar uns 10 minuts, pero va haver-hi prou: Parlàven entre ells –sense cap discreció– sobre el cas de Juana fent comentaris, amenaces i insults irrepetibles dirigits al Govern de l'Estat i especialment al seu President, Rodriguez Zapatero.

A aquesta colla de 'xulos no els hem de tolerar que facin apologia del feixisme, i menys, mentre els hi paguem el sou.

El pasat dissabte, 10 de març, erem al centre de Madrid, enmig de la manifestació contra la democràcia i la llibertat, convocada per la dreta reaccionària espanyola, van circular grupets d'ultres amb banderes i escuts preconstiucionals, i simbols franquistes... A alguns d'ells, el servei d'organització del PP va fer amagar-los per a que la premsa no els retratés, però no van poder amb tots, es clar, eren molts... I algunes desenes de banderes feixistes espanyoles van aconseguir circular per tota la manifestació, camuflades entre les milers de banderes espanyoles –amb o sense 'torito'– que es van distribuir previament. A ningú semblava que li molestessin ni el més mínim. Que hagués passat si nosaltres haguessim tret la bandera tricolor republicana? De fet també va ser legal fa uns quants anys.

Defensem el dret a que cada ciutadà es manifesti amb les banderes que més li agradin, fins i tot les rojigualdes, es clar, només faltaria. Però els simbols feixistes, no. En ple segle XXI, despres de 3 anys de guerra civil, 40 de dictadura feixista i 32 de democràcia, ja hauriem d'haver tipificat com a delicte la ostentació de simbols feixistes. Hauriem d'enviar a la presó als que fan apologia de la dictadura, del genocidi i de la supresió de les llibertats. Especialment hauriem d'expulsar dels cosos de l'Estat (Policia, Guàrdia Civil, exèrcit, ministeris...) als criminals que mentre estan en posesió d'armes, porten simbols feixistes i amenacen la convivència, com farien en un pais normal.

 (Segueix)

Compte amb els feixistes, estan preparant un pre-cop d'estat!!

domingo | 13 Març, 2007 14:50 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Seguim veient com la ultradreta cavernicola i colpista espanyola junt a la seva sobredimensionada representació al Congrés dels Diputats, segueixen bombardejant qualsevol cosa que no segueixi els seus dictats, fins i tot, al PSOE i a ZP.

Literalment, estan fent seva la coneguda frase del encara viu Manuel Fraga: La calle es mia!. Estan mobilitzant a milers i milers de ciutadans de dretes espanyols, fins i tot, a molta gent de 'centre' i de pas, a persones honrades que s'han acabat creient tots els contes de fades a base de repetir-los una i una altra vegada en els mitjans afins.

No és res nou, des d'el mateix dia que la dreta moderna va abandonar el Govern a Catalunya, els seus amics i veïns espanyols –no tant moderns– va iniciar la seva suau creuada, que va agafar realment empenta i força just l'endemà del 14-M, quan també a ells, la majoria democràtica els va fotre fora del Govern de l'Estat. Ja hem superat els capítols dels bascos-dolents i dels catalans-dolents, ja han vist que no poden destruir l'ensenyament, ni poden evitar que es desenvolupin lleis que afavoreixen els drets civils dels ciutadans. Ara es troben amb que Catalunya i Euskadi estan totalment en mans dels radicals d'esquerres i independentistes, amics des terroristes que només volen destruir la sagrada unitat de les Ej-panyes. Al País Valencià, per fi, estan a punt de perdre les claus del Govern. A sobre, els que governen a La Moncloa a més de no fer res per a salvar Espanya, són complices de tota aquesta colla d'indesitjables.

Ha de ser molt trist que ningú t'estimi i que tots vagin en contra teva... tots estàn equivocats i cecs, i ningú no s'adona de res. Ningú, escepte ells, es clar. Han de remoure el que calgui per tot arreu. Han de profetitzar que ja tenim a casa els 4 jenets de l'apocalipsi, tornem a la conspiració judeomasònica. Cal convocar a les mases, cal apelar a la seva Majoria natural (Manuel Fraga dixit) per a tornar les coses al seu lloc, cal fer fora dels Governs als radicals i terroristes. Per a tant gran i elevada missió.... faràn el que sigui necessari, especialment a dos mesos de les eleccions municipals (i autonòmiques a les espanyes). Deuen de creure que si a l'any 1931, en unes eleccions municipals van ser prou per a fotre fora al Rei i instaurar la II República, ara hauria de ser possible que en unes eleccions municipals, foragitesin als enemics d'Ej-panya.

 (Segueix)
 
Powered by LifeType - Design by BalearWeb