Els uns i els altres

 Red Progresista.netxarxa de blocs sobiranistes Bloc col.lectiu. Qui són els uns? qui són els altres? d'on venim?
i el més important: cap a on anem?
Opinions sobre l'actualitat política de Catalunya,
una de les nacions més avançades d'Europa.... o no?.

Felip Puig, segrestat pels 'lobbis' desarrollistes radicals.

domingo | 20 Desembre, 2006 19:42 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Francesc Baltasar

Felip Puig, Portaveu del Grup de Convergència i Unió al Parlament de Catalunya, ha dit que El Govern està segrestat ideològicament per l'esquerra radical. Ho ha detallat criticant la llei del dret a l'habitatge i algunes cosetes més.

Còmic el senyor Puig, ja ens te acostumats de tant en tant a animar la escena política catalana, cosa que en aquestes dates, s'agraeix.

El simple fet que Puig hagi dit això de l'esquerra radical –referint-se a ERC i ICV– just ara, entrant en les festes nadalenques, només vol dir que realment no saben que dir, mentre ells s'aclaren les idees, es llepen les ferides electorals i van pensant com justificar la propera aproximació de CiU al PP

Senyor Puig, la veritat, en una primera lectura de les seves declaracions, ens hem sentit orgullosos i cofois.... en el primer minut, ens hem cregut que l'esquerra radical tenim influència en el nou Govern d'Entesa, en realitat, ha fet unes declaracions afalagadores, moltes gràcies. Però li hem de dir que no, realment, ja ens agradaria tenir la influència que vostè ens imputa.... però no n'hi ha per tant.... Vostè està parlant d'en Saura i d'en Carod... I radicals, ben be no ho són molt. Que nosaltres sapiguem, els d'ERC i ICV no han sigut tant radicals com vostè està afirmant ara. Per a ser radicals de debò, encara cal que passin 23 anys al Govern i facin el que CiU –quan governava– va fer... Plenar de ciment i formigó el Pirineu i la Costa Brava, voler emportar-se l'Ebre per a regar els camps de Golf de Múrcia, finançar les millors escoles d'èlit (privades) de Barcelona, endollar a centenars d'amics en plantilla de la 'Gene', Fer els cursos de formació ocupacional més cars i inútils d'Europa i per fi, realment, el més radical de tot el que vostès van fer... Posar a Josemari Aznar de President de les Espanyes.... Això si que és ser d'esquerra radical independentista!!!: Voler esfonçar l'Estat espanyol posant al pitxor President posible... l'Ansar.
Quedi's tranquil, home, aquets nois del Govern d'Entesa, en realitat, son bons nois.... ja ens agradaria que fossin una mica radicals(Segueix)

RENFE i PROSEGUR: Xenofòbia als trens.

domingo | 19 Desembre, 2006 20:09 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Ja ho haviem vist moltes vegades, però avui ha estat clamorós: Alguns 'vigilants de seguretat' de la empresa PROSEGUR, que treballen a bord d'alguns trens i en estacions de Rodalies de RENFE, tenen actituts xenòfobes i xulesques pròpies d'altres temps.

El tren de Rodalies que ha sortit avui, dimarts, 19 de desembre a les 15:12 de Manresa en direcció Martorell portava 'incorporats' a dos 'vigilants de seguretat' de PROSEGUR, (en realitat, eren un vigilant i una vigilanta, eren una parella paritària) No entrarem en detalls sobre els comentaris que feien aquests personatges en plena estació abans de sortir el tren... més que 'vigilants' semblaven 'hooligans', maltractant una màquina de 'vending' al empassar-se una moneda sense donar el producte. Els passatgers, només miraven de reull...

La parelleta paritària de 'Rambos' s'han passejat pel tren, mirant inquisotoriament als viatges, especialment als peluts (tothom sap que els peluts són gent de malviure). han passat devant meu, com si res... i oh sorpresa!! quan han vist a una parella (també paritària) de joves extrangers (semblaven asiatics) directament els han anat a demanar el bitllet... aquests no entenien molt el castellà (evidentment els vigilants parlàven castellà) i li han ensenyat un bitllet que no ha agradat als 'vigilants' (potser no era vàlid o estava caducat, o ves a saber...) aqui ha començat l'espectacle... el membre masculí de la parella de PROSEGUR s'ha crescut, els ha demanat la documentació, i els extrangers, visiblement espantats li han donat un plec de papers i carnets... que tampoc ha agradat al 'sheriff' els han fet aixecar del seient, i just a Sabadell els han 'convidat' a baixar del tren i els han dit que els devien acompanyar a la Policia. també ens estalviem tots els comentaris racistes que aquest 'sheriff' ha fet... Que si aquests papers no valen, que si m'has d'ensenyar el teu pasaport, que quina barra de viatjat gratis, etc.... Cal dir que la parelleta d'immigrants, estaven morts de por, eren joves, aparentment treballadors modestos i potser, –a jutjar per la cara d'emoció del segurata– sense tots els papers en regla.

Cal fer algunes preguntes: Els vigilants de seguretat de PROSEGUR (o de la companyia que sigui) han de fer de revisors? No se suposava que havien de vetllar per la nostra seguretat impedint el vandalisme? Perqué només han demanat el bitllet a aquesta parella i no han dit ni mitja paraula a la resta de viatgers?? Potser es una questiò de color de pell??

Per cert, jo he viatjat (per arror) tot el trajecte de Manresa a Barcelona (són 6 zones tarifàries) amb una tarjeta T-10 d'1 zona, sense voler-ho, m'he estalviat uns calerons... i aquells pobres nouvinguts, m'han salvat de la multa.

Altres articles anteriors relacionats:
15.11.06 - Traspassem rodalies de RENFE als FGC ja!
21.09.06 - Renfe s'autodestrueix. Pel traspàs de Rodalies i Regionals a la Generalitat.
13.02.06 - RENFE prohibeix als seus treballadors parlar en català a Lleida.
 (Segueix)

La vivenda ha de ser un dret, i no sols un negoci.

domingo | 12 Desembre, 2006 20:09 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Francesc Baltasar

El Govern acaba d'aprovar el projecte de llei del dret a la vivenda a Catalunya. del Conseller de Medi Ambient i habitatge, Francesc Baltasar. Llei que entre altres coses, vindrà a posar una mica d'ordre en el mercat immobiliari. Aquesta llei innovadora, tracta l'habitatge com un dret social i no solsament com un negoci, per tant, te una vocació 'suavitzadora' dels efectes de l'especulació immobiliària.

Com sempre pasa en aquesta mena de lleis, serà molt polèmica, pero aqui, clarament cal posicionar-se a favor... Si algú te una vivenda i s'ho planteja com a una inversió –legítima– haurà de tenir en compte que està fent negoci amb un dret social i per tant haurà de complir amb una sèrie d'obligacions, com ara, posar-la a disposició de la societat, així, l'objecte del negoci, estarà prestant un servei al conjunt de ciutadans. Acabem amb els més de dos centenars de milers de vivendes buides que tenim a Catalunya, acabem amb el mobbing immobiliari. La dreta i els lobbys desarrollistes com sempre, posaràn el crit al cel... que cridin... nosaltres volem que La vivenda, sigui un dret i no sols un negoci..

 (Segueix)

El procés de pau a Euskadi pendent de ZP.

domingo | 05 Desembre, 2006 19:43 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

roda de premsa de Batasuna

Aquesta tarda, vista la delicada situació en que es troba el Procés de Pau a Euskadi, S'ha celebrat una roda de premsa, on Arnaldo Otegi ha llegit un comunicat de Batasuna senyalant al President del Govern espanyol, J.L. Rodriguez Zapatero, com a responsable de 'modificar su actitud y alterar sustancialmente las condiciones para construir un proceso de soluciones democráticas al conflicto por la vía de la negociación política'. Tal com informa el Diari 'Gara'

Aquestes declaracions, de facto, són un ultimàtum que es llença des de l'esquerra abertzale per a sortir de l'impàs en que es troba la negociació politica, despres de fets –per les dues bandes– que no han ajudat gens a establir condicions òptimes per al diàleg.

Cal que l'esquerra abertzale d'una banda, però el Govern de ZP per una altra, donin mostres i facin gestos clars que vagin creant el clima propici per aconseguir la pau. Insistim en que el Govern espanyol, haurà de decidir si entra de debò en aquest procés o es limita a contentar als sectors més reaccionaris de la dreta espanyola, i donar per finiquitat definitivament aquest intent de solucionar el conflicte basc.

. Altres articles anteriors relacionats:
09.11.06 - No hi haurà cap 'Procés de Pau' si De Juana no queda en llibertat.
03.10.06 - Iñaki de Juana Chaos es mor. Prova de foc al procés de pau a Euskadi.
24.09.06 - En perill del procés de pau a Euskadi?.
27.06.06 - Grande-Marlaska està jugant amb foc.
20.06.06 - La detenció de Julen Madariaga, un cop al procés de pau.
24.03.06 - Treva d'ETA: Cal reformar la Justicia
24.03.06 - Treva d'ETA: El PP dividit.
22.03.06 - Treva d'ETA: Per fi comença l'hora de la veritat.
22.03.06 - Per fi, treva d'ETA.
 (Segueix)

Veneçuela avança... Guanya Chavez.

domingo | 04 Desembre, 2006 22:59 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Malgrat tot, l'abstenció ha baixat, i Chavez ha guanyat aclaparadorament amb més del 60% dels vots. Els EUA i la dreta local no tenen cap altre remei que acceptar-ho. Les reformes continuaràn quatre anys més.

La campanya de desprestigi contra la Revolució Bolivariana no ha fet cap efecte... els ciutadans han recolzat massivament l'actual Govern... És una gran notícia que continua amb els èxits de Lula a Brasil, i els Sandinistes a Nicaragua... Cada dia que pasa, el projecte de dominació del món per la força que van impulsar els sectors més conservadors dels EUA s'esfonça més. Els ciutadans de Veneçuela estàn integrant la defensa dels drets nacionals i de les reivindicacions socials en una sola lluita...

Altres articles anteriors relacionats:
08.11.06 - EUA: Els Republicans perden les eleccions al Congrés i al Senat.
07.11.06 - Nicaragua torna a ser Sandinista!
30.10.06 - Felicitats Lula. Continua el Govern d'esquerres a Brasil.

 (Segueix)

No al IV Cinturó!

domingo | 03 Desembre, 2006 18:59 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Quart Cinturó

Cinc mil persones han participat a la manifestació contra el 'Quart Cinturó' que s'ha celebrat a Sabadell. Aquest acte l'ha convocat la Campanya contra el Quart Cinturó, Han donat el seu suport Unió de Pagesos. i més de 250 entitats. Aquestes organitzacions i entitats, estàn totalment en contra de la construcció d'aquesta infraestructura viària que pasaria per les comarques del Penedés, Baix Llobregat, Els dos Vallès i El Maresme, malmetent els espais naturals, forestals i agrícoles que ens queda al seu pas. Com a alternativa proposen –amb tota la raó del món– més inversions en transport públic, trens, autobusos, la supresió dels peatges a les autopistes i la millora de les carreteres secundàries.

Aquesta serà una altra batalla que hem de guanyar als lobbys desarrollistes que no volen ni sentir-ne parlar de transport públic com a alternativa, com ara la Cambra de Comerç, grup del que per cert, potser algun dia haurem de parlar-ne una mica més a fons.

No podem entrar en el fals debat que enfronta desenvolupament contra sostenibilitat... Es necessari que el 'Pla d'Infraestructures de transport de Catalunya' sigui sensible a aquestes peticions del territori i que el Govern es repensi algunes actuacions.

 (Segueix)

Els Mossos d'Esquadra, Joan Saura i Montse Tura.

domingo | 01 Desembre, 2006 23:56 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Mossos d'Esquadra

Un model policial propi

Els Mossos d'Esquadra, la Policia de Catalunya fins ara ha ha tingut una actuació global brillant, amb un nivell de qualitat molt per sobre de la mitjana d'altres conegudes policies veïnes, i això no ha estat per casualitat, ha estat fruit de molts anys de treball i de bona gestió, en tots els periodes polítics i sota tots els Governs de Catalunya. S'ha prioritzat un model policial diferent i un desplegament –amb resistències de les policies espanyoles– pel territori, basat en una política de servei a la comunitat, que ja utilitzen –amb èxit– altres estats del món.

Un cos eficient

Fa pocs dies vam asistir a la darrera i impecable actuació dels Mossos, que va permetre detenir a Alemania un assassí en sèrie, de professió camioner, per part de la BundesPolizei. Aquest cas, és molt peculiar, ja que gràcies a la investigació duta a terme a Catalunya per part dels Mossos i una molt bona circulació de la informació cap a Alemania, s'ha pogut, en questió d'hores, resoldre aquest cas. La Policia espanyola, encara s'està queixant d'haver-se'n quedat al marge, sense adonar-se que si el cas hagués passat per la seva inoperant oficina d'Interpol a Madrid, segurament, aquest assassí, seguiria cometent delictes durant al menys uns mesos més. Els Mossos, van optar per la resolució del cas, abans que seguir sortejant trabes burocràtiques.
Moltes vegades s'acusa al cos de Mossos d'esquadra de falta d'experiència i de cometre errors causats per aquesta joventut del cos, en alguns casos, és cert, encara falta cert rodatge... Però poques vegades es reconeix que la nostra Policia, en molts àmbits, és un model real per a les policies espanyoles.

Una policía que protegeix a les persones i els seus drets

Montserrat Tura, a l'inici del seu periode de Consellera d'Interior, va ser blanc d'acudits: Una dona-bleda com a cap de la Policía de Catalunya. En poques setmanes els acudits van transformar-se: La Policía era conduida per una dona-ferma. És d'agrair la feina feta per Montse Tura a Interior en un periode molt difícil.
Durant el procés de relleu de papers amb el nou Conseller d'Interior, Joan Saura, Tura l'ha cagat fins a dalt de tot, dolguda per la seva sortida de la Conselleria i lluny d'ajudar a tallar d'arrel els milers de comentaris graciosos que amaguen desconfiança cap a ICV i ridiculitzen abans de començar, la capacitat de Joan Saura com a cap polític de la seguretat a Catalunya, ha fet unes declaracions inoportunes i impròpies d'una demòcrata. Segons Tura, la responsabilitat d'Interior ha d'estar sota control segur del PSC i no d'una gent com Iniciativa. Montse: Es que els ecologistes, ex-comunistes i els amics dels moviments antiglobalització no poden dirigir la seguretat? Es que dónes per fet que amb aquests moviments socials s'ha de ser hostil i només s'els ha de reprimir?... Aquest no és exactament el model policial que volem a Catalunya... No volem que els Mossos es limitin a fer d'antidisturbis contra els joves... volem molt més dels Mossos, i això, precissament és el que no deu agradar entre altres, a algun Major del cos, que com ja sabeu, ha plegat. La Policia no sols ha de defensar les propietats privades i el sistema establert. També ha de defensar a les persones i els seus drets, inclós el dret a rebelar-se contra el sistema o contra la propia Policia. Aquesta serà l'autèntica prova de foc per a Saura, i per als Mossos.

Altres articles anteriors relacionats:
24.05.06 - Inseguretat ciutadana a Catalunya: Diguem 'NO' al 'Nou Estatut'.
01.11.05 - Per fi, els Mossos d'esquadra a Barcelona.

 (Segueix)

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb