Els uns i els altres

 Red Progresista.netxarxa de blocs sobiranistes Bloc col.lectiu. Qui són els uns? qui són els altres? d'on venim?
i el més important: cap a on anem?
Opinions sobre l'actualitat política de Catalunya,
una de les nacions més avançades d'Europa.... o no?.

Albert Boadella lamenta els resultats electorals.

domingo | 31 Octubre, 2006 15:11 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Albert Boadella no respecta la 'jornada de relexió' i abans de conèixer els resultats, fins i tot, abans de que s'obrin els colegis electorals, ja esta acusant a la premsa de Catalunya de tractar malament al seu 'Partit de la Ciutadania'.

Està circulant un video per internet 'Homenaje a diarios catalanes' on aquest ex-actor compara a la premsa amb el paper higiènic... (en aquest article teniu el video).

Pel que sembla, aquest senyor ja coneix el resultat de les eleccions, i els inexistents rèdits que la seva formació obtindrà... Albert Boadella, que de tonto no te un pél, sap que avui, dimarts, és jornada de reflexio, i que no hi ha activitat pólítica als mitjans de comunicació... és l'escenari perfecte per a que aquest presudo-espot electoral tingui una mínima audiència i es parli d'ells. Aqui en parlem, si, però per a mostrar la jugada –ilegal– que preténen fer aquesta colla. No esperem que la Junta Electoral digui alguna cosa... Segurament avui també estan 'reflexionant'.

 (Segueix)

El proper dimecres, votem per les esquerres !

domingo | 30 Octubre, 2006 20:38 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Ara cal que parlin els ciutadans. Cal recordar que a Catalunya podem escollir entre 5 partits... i 3 d'aquests són d'esquerres PSC, ERC i ICV, votem per algun d'aquests tres. Per la continuitat del Govern d'esquerres!

 (Segueix)

Felicitats Lula. Continua el Govern d'esquerres a Brasil.

domingo | 30 Octubre, 2006 10:20 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Pràcticament ho donàvem per fet, però fins a l'últim minut no hem volgut cantar victòria... Luiz Inacio Lula da Silva al front del Partit dels Treballadors ha guanyat les eleccions a Brasil. Les polítiques d'esquerres podran continuar avançant, això si, aprenent dels errors i lluitant contra la corrupció a l'estat. Felicitats Lula !!

Desitgem que aquesta sigui la primera bona notícia de la setmana... el dimecres, eleccions a Catalunya... continuem amb el nostre Govern d'esquerres!

 (Segueix)

Artur Mas i la 'coalició dels perdedors'.

domingo | 27 Octubre, 2006 20:31 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Avui, en la sèrie d'entrevistes als candidats que emet TV3 per la nit, li ha tocat el torn a l'Artur Mas. No ha aportat res de nou, ha estat en la seva línia, insistint en el mateix missatge dels darrers dies. L'hem notat un pèl menys agressiu i una mica mès humà, avui no ha semblat un robot, ni ha estat prepotent –potser perquè estava ell sol– No ho sabriem dir.

Ha tornat amb la queixa de que CiU, guanyadora –previsible– de les eleccions, tornarà a l'oposició, ja que la Coalició dels perdedors s'apoderarà del Govern. No va molt desencaminat aquest senyor (es veu que te estudis), som molts els ciutadans als que ens van convertir en perdedors durant els anys dels Governs dretans de CiU. Ara toca que deixem de perdre... Perdre en drets, perdre en habitatge, en salut, en ensenyament, en transport públic, en medi ambient, en cultura i en tantes i tantes coses més... Catalunya no és un cortijo d'uns quants señoritos guanyadors encara que vagin disfressats amb barretina.

 (Segueix)

Qui finança la campanya de 'Ciutadans'?

domingo | 26 Octubre, 2006 20:11 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Molts de vosaltres heu rebut el mailing electoral del Partit de la Ciutadania - Ciutadans de Catalunya, heu vist cartells per molts llocs... Tot això costa molts centenars de milers d'euros. (Pels calculs que hem fet, per sobre i des de fora, estimem que la xifra podria oscilar entre els 500.000 i els 900.000 Euros). Aquesta xifra comparada amb els altres 5 partits és molt petita, però per a un grup polític nou, que no te ingressos institucionals (sous de regidors, diputats, Grups Municipals, subvencions, fundació, etc...) Un partit que fa relativament poc que s'ha constituit i per tant no te estalvis ni estructura estable a tot el territori català (amb gent que reculli diners entre simpatitzants) resulta una mica sospitós veure com, o be han aconseguit aquest quasi milió d'euros o al menys han aconseguit finançament (no creiem que cap banc accepti com a aval les enquestes i la promesa de resultats).

Aqui queda la pregunta: Qui finança la campanya electoral del Partit de la Ciutadania?

 (Segueix)

Robatori d'armes a França: No ha estat ETA.

domingo | 24 Octubre, 2006 22:01 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Despres d'analitzar les noticies que s'han publicat aquesta tarda sobre el robatori d'armes a França, on practicament totes les fonts han atribuït la responsabilitat a ETA. Hem de dir que creiem que NO ha estat ETA. per diversos motius...

1. El modus operandi d'aquesta acció, amb segrest inclós no és l'habitual d'ETA.
2. Ni la Policia francesa com l'espanyola no s'atreveixen a assegurar al 100% que hagi estat ETA. El Govern espanyol encara no ha dit gran cosa, però diu que te 'dubtes'.
3. Hores abans del debat al Parlament Europeu sobre el Procés de Pau, ETA és la ultima interessada en aquesta acció.
4. Pel mateix motiu, hi han grups contraris al procés de Pau molt interessats en atribuir l'autoria a ETA.
5. La Brunete mediàtica s'ha bolcat a donar la notícia amb una important dimensió.
6. Angel Acebes acaba de demanar que es suspengui la sesió de debat del Parlament Europeu i ha acusat immediatament a ETA de 'rearmarse'.
7. L'Audiencia Nacional confirma el processament d'Arnaldo Otegui, intentant sabotejar el 'Procés de Pau´. (Acció sincronitzada amb el seguent)
8. El 'Tribunal Supremo' accelera al màxim els asalts per part de la Guàrdia Civil, a les 'Herriko Tabernas'. (Acció sincronitzada amb l'anterior)

Be, són moltes circumstàncies que envolten el cas... demà veurem la sesió del P.E. els propers dies, sentirem molt més soroll sobre el tema... tinguem memòria, ja ens la van voler 'colar' en el 11-M.

------ACTUALITZACIÓ 25.10.2006 / 22:00 H. -------------

El President del Govern central, J.L. Rodriguez Zapatero, acaba de dir que “Es probable que sea ETA”, però que caldrà completar tota la investigació. Seguim el tema d'aprop. Ara, totes les hipòtesis estàn obertes:
- Escissió a ETA?
- Grups contraris al procés de pau actuant a l'ombra?
- ETA fa una jugada de 'poquer' desafiant als aparells de l'Estat?

Sigui com sigui... Desitgem que es tracti d'un episodi aillat...

 (Segueix)

Enquestes electorals i la carta als Reis.

domingo | 24 Octubre, 2006 19:06 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Ja han arribat al mercat les enquestes electorals, en tenim en molts formats, gustos, colors i formes... podem escollir la que més ens agradi i fins i tot adaptar-la a la nostra conveniència.

Aquestes enquestes, si les mirem amb certa distància, ens dien algunes coses relativament clares que per altra banda, tots sabiem:
1. CiU podria guanyar les eleccions.
2. El PP no pinta absolutament res a Catalunya.
3. El PSC no s'apropia de l'acció de Govern i a més de no pujar, potser baixi una mica.
4. ERC podria perdre algun escó, però segueix sent decissiva, fins i tot podria optar per un hipotetic pacte amb CiU. (Que els Déus no ho permetin)
5. ICV és l'unic partit de l'esquerra que treurà més escons.

Vist el que veiem, només ens queda elevar les nostres pregaries i enviar la nostra carta als Reis:

Carta (urgent) als Reis (Compte! Als de tota la vida, no als Borbons):
Magestats:
Ens agradaria demanar els nostres regals d'enguany una mica abans d'hora, i més concretament pel dia 1 de novembre, diada de Tots Sants. El motiu d'aquesta avançada, és degut a que el vostre regal tindrà molt més efecte que no pas al gener, on ja no serviria de gaire be res. I és que al nostre petit pais, el proper dia 1-N celebrem les nostres eleccions, i d'aquesta jornada, sortirà un nou Govern, Tenim molta confiança en que aquest Govern sigui beneficios per a la majoria, però com que els humans tenim tendència a espatllar-ho tot, demanem la vostra d'intervenció màgica. Aqui va la nostra llista de regals:
1. Ens agradaria que alguns electors de CiU s'emprenyessin amb el seu partit i devant la possibilitat (real) de que segons quin fos el resultat, pactés amb els d'esquerra, es decidissin per votar al PP. Segur que amb aquests no pactaran amb els nois de Carod. (Penseu que l'Artur mas ha anat a cal notari per a dir que NO pactarà amb el PP, però no ha dit res d'ERC.)
2. Ens agradaria que molts electors del PSC d'aquells que eren favorables a Maragall i que no els fa massa gràcia el Montilla, votin a ICV, per a assegurar un Govern d'esquerres i evitar que el PSC acabi pactant amb CiU amb l'excusa de l'estabilitat i el desplegament de l'Estatut.
3. Ens agradaria que molts electors de CiU emprenyats amb el ConfidencialCat i molestos amb la xuleria del seu candidat, acabessin votant a ERC, al menys, aquests semblen honrats.
4. Ens agradaria que alguns dels electors que s'han pensat votar al partit de la Ciutadania (La colla del Boadella, aquell que va ser actor) s'ho repensin i tornin a votar al PSC, com han fet sempre. No està el pati per a anar fent experiments extranys. No fos que acabessin amb algun diputat.

Magestats, aquests modestos desitjos són els que us demanem humilment pel proper dimecres dia de Tots Sants. Sabem que guanyarem, però, per si de cas... Nosaltres ens hem portat be durant tot aquest any... com podeu llegir en els articles del nostre bloc. Hem fet tots els deures i no hem emprenyat massa...

Gràcies per la vostra atenció i per cert, si ens porteu aquests regals, ja no caldrà que ens dugueu res més pel Nadal.

 (Segueix)

CiU: Xecs contra progrés.

domingo | 23 Octubre, 2006 21:41 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

El nivell polític de la campanya electoral catalana va, poc a poc, centrant-se queda lluny el soroll, i als candidats ja no els queda més remei que parlar dels programes polítics.

Aquesta campanya ha estat molt llarga... portem uns quants mesos, ja vam patir durant tres anys, una pre-campanya que van encetar les dretes: El PP d'Acebes i Zaplana amb l'11-M a Madrid i un Artur Mas humiliat pel Pacte del Tinell a Casa nostra. De tant llarga que ha estat aquesta campanya ara ja no tenen ni forces per a acabar-la en condicions.

Les questions identitàries han quedat en un segón pla, fins i tot per a CiU i ERC, i encara que es mantenen com a idees transversals que ho impregnen tot. Despres del recent debat 'nacional' sobre l'Estatut han deixat protagonisme a les propostes més concretes i als números. Mentre la dreta basa les seves propostes en promeses de xecs i en desgravacions en l'IRPF sobre mútues sanitàries i hipoteques, l'esquerra s'esforça en parlar de polítiques socials i drets universals... sense oblidar –insistim– les reivindicacions nacionals.

Les propostes, tant de les dretes com de les esquerres, són bones totes, però no són iguals per a tothom... tot depén del lloc que ocupem cada un de nosaltres en la societat. veiem algun tema recurrent i ilustratiu per a despistats:

- Families amb nens en edat escolar: Que preferiu? un xec, de posem per cas, 100 o 120 euros/mes per a que cada familia s'espabili? O cap xec, pero un Govern que construeixi una llar d'infants o escola gratuïta, amb llibres de text gratuïts i una bona qualitat d'ensenyament, amb mitjans i professors ben pagats? La resposta és ben senzilla... depén de cada familia... Si ja estem pagant 800 o 1.000 euros/mes d'escola o guarderia d'èlit aquests 100 euros no ens aniran malament, a més mai portaria el seu fill a l'escola pública on els nens es barregen amb 'vés a saber qui'. Però la familia que no pot pagar aquestes quantitats i van a una 'senzilla' escola pública, per molt xec que rebin, no milloraràn la qualitat de l'educació ni el sistema educatiu, (ni res que se li sembli) però això si, es faràn a la idea de que les penes amb pà, són menys penes. Això si, aconseguim consolidar la dualitat del sistema d'ensenyament: Els rics, bones escoles. La resta, cada cop pitxor...
Seguim amb la mateixa familia, suposem que ens volen fer una rebaixa d´un 5% a l'IRPF i nosaltres creiem que així disposarem de més diners a final de mes... i ens sentim més feliços... Ens beneficia aquesta baixada d'impostos?? La resposta torna a dependre de cada familia... posem per cas, una familia que ingresa 40.000 euros/any i paga un 20% d'IRPF, que són 8.000 Euros. amb la rebaixa del 5% pasaria a pagar 6.000 Euros, tot sembla apuntar que ens estalviariem 2.000. Donç no!.... Us creieu que totes les rendes són iguals??? Penseu... A la familia d'uns senyors benestants que guanyen 400.000 euros (encara que us faci ràbia, n'hi han unes quantes a Catalunya que ingressen moltíssim més) que ara estaria pagant un 40% d'IRPF que són 160.000 Euros amb la mateixa reducció del 5% de l'IRPF, aquesta familia pagaria 140.000 Euros, per tant, s'estalviaria 20.000 Euros!!. Si feu comptes, la cosa és molt senzilla.... poddeu respondre a aquestes preguntes:
- Qui deixa de recaudar aquests diners (tant els 2.000 nostres, com els 20.000 de la familia acomodada)? Evidentment L'Estat-Generalitat.
- Qui deixa de prestar serveis als ciutadans en forma de sistema sanitari, escoles, transports, serveis socials, etc...? Evidentment L'Estat-Generalitat.
- Qui deixa de rebre els serveis que es van reduint? Tots els ciutadans, tant els de renda baixa, mitjana o alta, es clar.
La diferència es que una familia modesta, amb la baixada d'impostos, 'guanya' 2.000 euros que haurà de dedicar a complementar-se l'ensenyament de baixa qualitat o una mútua, ja que la sanitat seria cada cop més deficient, o moltes altres coses, que ja no es podran fer sense els 20.000 que s'acaba d'estalviar la familia benestant. Això si, la familia 'bona' disposarà de 20.000 Euros per a enviar al seu fill a apendre anglés a Londres, o podran anar fer unes vacances curatives a un balneari de luxe o renovar el gimnàs de la caseta de la Cerdanya....

La resta d'exemples són iguals... A qui beneficiaria una desgravació del 20% en l'IRPF per pagaments a mútues, a la familia que paga 50 Euros/mes a l'Aliança o als que es gasten 3.000 Euros mensuals en tractaments a clíniques d'èlit? feu les mateixes comptes, uns es deduiríen 10 euros/mes i els altres 600. A costa de qui? a costa de què?

Realment, abaixar els impostos directes o senzillament reduir els trams de l'IRPF no beneficia gens a les classes treballadores i capes mitjanes, més be a l'inrevés, sempre beneficia als que paguen més, i aquests de moment, són els poderosos i els que estan al seu voltant.

No aturem la construcció de la nostra incipient societat del benestar per uns miserables i ridículs xecs i desgravacions, que al final, sempre beneficien als mateixos...

 (Segueix)

Artur Mas Fracasa estrepitosament en el debat de TV3

domingo | 20 Octubre, 2006 23:08 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Debat electoral

Fracàs absolut d'Artur Mas al debat electoral 'multi-candidats' que s'acaba de celebrar aquesta nit a TV3. No ha resistit practicament cap de les embestides dels altres candidats... i realment, les dretes han quedat molt dignament (i honestament) representades per Josep Piqué, que ha estat –com era de preveure– a l'alçada de les circumstàncies... per uns moments, ens ha donat la impresió de que a Catalunya, el PP està molt més civilitzat que a les espanyes. (Només ha estat un moment, llàstima) Hem vist i escoltat a un Artur Mas francament hipòcrita i fals, presoner de les politiques de marqueting del seu equip d'assessors, un candidat de 'Powerpoint', lluny, molt lluny de la imatge d'honestedat i sinceritat del President Pujol. Ha deixat per terra l'eslògan electoral del seu partit: 'Estimar Catalunya, Governar be'. Semblava estimar molt més els fulls d'excel i les grafiques plastificades que li imprimeixen els de l'equip de campanya, que no pas al pais. I de Governar be... millor ni en parlem. S'ha aprés de memòria el guió que li han marcat... fins al punt de repetir fins a l'aborriment la proposta –recurrent– d'eliminar l'impost de succesions, actuant en plan 'conillet duracel'

Ens ha donat autèntica vergonya quan no ha estat capaç d'aclarir la seva reunió a Doñana amb la direcció del PP genovés, pocs dies abans de les elecccions de 2003, (potser per a preparar un Govern de dretes CiU-PP) que tal com li ha retret José Montilla... 'no va poder ser perque no va poder sumar...'. Tot molt lleig, fals, vomitiu, una traició més als seus electors. Aquesta és la dreta que tenim i aquest és al personatge que pinten els convergents a la foto del seu cartell electoral.

Realment, Toni Soler l'encerta de plé en el seu programa televisiu Polònia, on fins i tot es queda curt en la paròdia d'Artur Mas.

Pel que fa als candidats de les esquerres... han guanyat en conjunt, per fugida de l'equip contrari. Josep Lluis Carod un pél fluix, Montilla s'ha despertat al final i Joan Saura en la seva línia, aportant dades contundents. Be pels tres, un aprovat justet.

La conclusió: Avui, s'ha començat a parlar de politica, de programes, de model de pais, això si, molt timidament. Per fi deixem els DVDs a les escombraries.

 (Segueix)

Campanya electoral? Quina campanya electoral?

domingo | 19 Octubre, 2006 23:08 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Decepcionant, avorrida, ensopida... I tot un seguit d'adjectius més.... per a definir el que oficialment anomenen 'campanya electoral' per a les elecccions del 1-N.

De moment, la cosa ha adquirit un caire frivol propi dels programes de xafarderies de les 'teles' o com a molt, de les croniques de 'societat'... Hem sentit parlar de notaris, contractes, DVDs, integració per punts, no-pactes, etc... la veritat, ens ho estan posant molt dificil... Potser al debat multi-candidats d'aquest cap de setmana a TV3 sentirem parlar de politica catalana... o no.

 (Segueix)

Acabem amb la guerra bruta de CiU i PP.

domingo | 18 Octubre, 2006 14:05 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

La brometa ridícula del 'ConfidencialCat', en format DVD que CiU va repartir massivament tant en els diaris del diumenge com a la xarxa mitjançant el YouTube ja fa pudor...

Entenem que en els sistemes electorals 'democràtics' els partits tinguin dret a realitzar accions d'aquesta mena, de cara a sorprendre a una part de l'electorat explicant el seu missatge i intentyant transmetre les seves consignes. Fins aqui, fins i tot, fa gràcia, però aquesta acció beneita, no pot acabant sent el centre de la campanya electoral, ni ho permetrem, per molt que David Madí s'esforçi...

No entrarem a valorar els milions d'euros que els senyors de CiU han malgastat fent aquesta difussió, que per suposat, acabarem pagant els ciutadans, per la via de les subvencions a la despesa dels partits, per escó i per vot. Tampoc entrarem a valorar questions ètiques (Coneixent les connexions de Fernandez Teixidó i Josep Mariné amb la màfia russa sembla que la ètica ha quedat en un altre terreny per a alguns senyors de CiU)

El que ens indigna profundament, és que en essència, el contingut del 'ConfidencialCat' és mentida i evidentment, demagògia barroera. No sabriem quantificar si aquest DVD els hi farà guanyar alguns vots, no ho creiem, de debò. I si us fixeu, i analitzeu el vídeo, veureu que la línia argumental es bàsicament la mateixa que ha fet servir la Brunete mediàtica i el PP de Acebes i Zaplana durant aquest darrer any... coincidència? No, gens ni mica... Si la línia argumental de CiU és la mateixa que la del PP, tenim una mostra clara que entre ells no hi han tantes diferències com alguns 'convergents' ens volen fer creure.

CiU i PP volen impedir com sigui, que Catalunya tingui un Govern d'esquerres... ho estan impedint des de fa més de dos anys, però no ho aconseguiràn.

Aquesta tarda, un grup de joves realitzarà una acció devant la seu de Convergència, presentant un powerpoint que anomenen ConfidencialCat-2 aquest 'powerpoint' conté les dades d'inversió del Govern d'esquerres en politiques socials comparades amb les dels anteriors Governs de dretes (Educació, sanitat, medi ambient, habitatge, atur, benestar i familia, etc...) on es veui clarisimament, que amb el Govern tripartit s'ha donat un important canvi de tendència cap a la 'societat del benestar'.

Si voleu veure podeu Descarregar-vos el powerpoint i fer-lo circular, ja n'hi ha prou de manipulacions, defensem-nos dels poderosos.

 (Segueix)

Votem a les esquerres (PSC, ERC i ICV)

domingo | 17 Octubre, 2006 19:43 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Aixi de clar... sense embuts. La gent que escribim en aquest bloc, votarem a les esquerres... amb l'objectiu de continuar amb un Govern catalanista i de progrés (o com es vulguin definir finalment). La correlació de forces entre els partits, definirà la tendència general, així que cada un, que voti a les esquerres, de la forma que millor li sembli... evitem que les dretes tornin a controlar el nostre futur

Caldrà que conjurem qualsevol temptació de sociovergència o d'altres engendres similars...

Seguim atents a l'activitat electoral, que si treiem el 'soroll' i les 'burrades' amb que s'ha començat, ens queda ben poca cosa seriosa... a veure quins compromisos veiem durant aquests dies...

També seguirem les enquestes... per tots els gustos... El dia de Tots Sants, podria ser fins i tot, divertit veure les cares d'alguns candidats.

 (Segueix)

Acebes, a qué véns?

domingo | 10 Octubre, 2006 19:26 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Acebes a Martorell

Angel Acebes ha tornat a provocar, i aquesta vegada a casa nostra. Ha passat el que havia de pasar... Grups radicals han montat un 'pollastre' a les portes de l'acte del PP a Martorell aquesta mateixa tarda, i a hores d'ara encara tenen bloquejat el recinte impedint la sortida de la comitiva del PP, i seguiràn així, al menys, fins que arribin els reforços policials.

A qué ve Acebes a Catalunya? Despres d'estar més d'un any vomitant a sobre nostre i insultant-nos a la cara?. Precissament ha vingut per a aconseguir això... ser notícia i convertir-se en una víctima devant del seu electorat. A més de donar-li arguments per a seguir en la seva particular creuada contra la democràcia.

Des d'aquí, comdenem qualsevol forma de violència, encara que sigui contra aquest patètic feixista, ja que com hem dit en més d'una ocasió... a òsties, nigú hi guanya.

--- ACTUALITZACIÓ -- 21:30 H --
AL final, com era de preveure, han arribat reforços policials que han pogut fer sortir als dirigents del PP, produint-se enfrontaments entre els asistents a l'acte i els ciutadans que des del carrer protestaven per la presència d'Angel Acebes a Martorell. Aquests, un cop els cotxes oficials del PP han fugit, han cridat consignes com 'vosaltres, feixistes, sou els terroristes!'.
Podeu veure el Video dels incidents

Altres articles anteriors relacionats:
13.06.06 - El PP, Catalunya i la democràcia.
10.06.06 - L'Hospitalet expulsa als feixistes. Rajoy surt per cames.
06.06.06 - Maulets: no era això, companys, no era això
 (Segueix)

Eleccions al Parlament de Catalunya. Ens explicaràn alguna cosa?

domingo | 09 Octubre, 2006 21:55 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Estem en campanya electoral. Els resultats, són previsibles, però la composició del futur Govern serà la gran incognita fins despres de l'1-N.

El primer bluff per a no entrar en matèria ha estat el tema de l'idioma del debat dels candidats –que no el contingut del debat– i si era a una tele estatal o no... Sembla que aquesta barbaritat s'està desunflant... Els pobres ciutadans d'Albacete no patiràn amb un 'cara a cara' entre Montilla i Mas... Molts altres ciutadans de Catalunya, fidels clients de les teles madrilenyes, tampoc.

Tot es reduirà a un debat polaritzat entre el PSC i CiU o pitxor encara, entre Mas i Montilla? no hi ha res més al pais? Tant simples ens creuen? I no us penseu que estem reivindicant un espai pel PPc, no. A Catalunya, afortunadament, podem gaudir de quatre fantàstiques opcions polítiques i una de no tant fantàstica (La majoria dels pobres espanyols mesetaris només en tindràn tres, una d'elles totalment nefasta.)

Els nostres benvolguts aspirants al Govern de Catalunya encara no han entrat a fons a parlar de programa... Montilla i Mas, sembla que no en tenen cap intenció... Volem saber quin és el seu programa real... Fins a quin punt governaran d'una manera o d'una altra... Esperem que durant aquestes tres setmanes de campanya electoral obrin el debat de debò... Quina Catalunya volem? Com s'invertiràn els nostres diners? Com s'afrontaran els reptes del nou mil.leni? O ens volen fer creure que això és com Operación Triunfo que es tracta d'escollir al més maco i al que canti millor?

Altres articles anteriors relacionats:
16.09.06 - Tremoleu Piqué i Montilla, els 'no-nacionalistes espanyols' han iniciat avui la campanya electoral.
01.09.06 - Canvis a Barcelona, Canvis a Catalunya.
28.08.06 - Tornem-hi. Ens hi jugem el futur de Catalunya.
 (Segueix)

Un Tribunal militar vol empresonar a un coronel per criticar al colpista Mena.

domingo | 07 Octubre, 2006 12:47 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Jose Mena

El món al revés... A principis del 2006, El general feixista José Mena Aguado en el seu discurs a la Pàsqua militar, devant el Rei i les autoritats, va emetre dures crítiques a l'Estatut de Catalunya i va amenaçar amb l'intervenció de l'Exèrcit espanyol per a defensar la 'unitat d'Espanya'. Aquestes declaracions, van aixecar molta polseguera, i moltes crítiques al General colpista pero poca cosa més....

Una de les persones que va criticar al General feixista, va ser el Coronel de l'exercit espanyol Fernando Avalo membre de l'Estat Major de l'OTAN a Brusseles (Avalo, encara que no sigui gaire 'progre', al menys es un militar que ha vist món, es persona instruida, s'ha relacionat amb persones cultes, és responsable i pel que vam deduir, sembla una persona decent). Aquest militar 'normal' va escriure un article al diari ABC on desqualificava (amb encert) les declaracions de Mena.

Mireu per on, a Mena no li va agradar aquesta insubordinació d'un 'inferior' cap a ell, que és un 'superior' i el va denunciar... Be, ara, poc menys d'un any després, quan ningú s'en recorda del tema, el Tribunal Militar ha decidit imputar al coronel Avalo, per insubordinació, li poden caure fins a dos anys de presó –'militar, por supuesto'– mentre Mena, s'ha estat aquests mesos, pasejant per les sales de banderes com a un heroi.

Aquest és l'exèrcit espanyol... A un feixista que promou els cops d'Estat, el tracten com a heroi, mentre al Coronel ilustrat que es manté en posicions de respecte a la democràcia, el volen engarjolar. Sembla que les coses estan igual que fa 30 o 70 anys... com en aquelles les històries que hem vist als documentals

Altres articles anteriors relacionats:
07.01.06 - Cas José Mena Aguado: Fora feixistes de l'exèrcit.
14.01.06 - Són els colpistes uns fills de puta?, la resposta es clara: SI.
15.03.06 - Un militar feixista amenaça al diputat d'ICV Joan Herrera
 (Segueix)

La Justícia espanyola prohibeix el vídeo pro-seleccions catalanes.

domingo | 06 Octubre, 2006 13:42 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Havia de pasar... ho han aconseguit, ens han prohibit el video. La resposta esta sent contundent. Recolzem la iniciativa de Vicent Partal i Marc Belzunces , pengem aquest video al nostre bloc. (També el podeu veure en un post anterior on parlàvem del partit Catalunya-Euskadi)
Tots els que pugueu, feu el mateix... cal fer la màxima difusió d'aquest espot a tots els blocs i webs que puguem...


Enllaços relacionats:
Manifest de la Plataforma pro-seleccions catalanes sobre la suspensió cautelar de l'anunci.
Reuters.UK: Sport-Court orders withdrawal of advert for Catalan sports teams.
The Guardian: Court orders withdrawal of advert for Catalan sports teams

Altres articles anteriors relacionats:
29.09.06 - La ultradreta espanyola utiltza a un nen en la seva publicitat del 'Dia de la Hispanitat'.
26.09.06 - Catalunya-Euskadi, el 8 d'octubre al Nou Camp.


 (Segueix)

Presó incondicional per a Jiménez Losantos i Pedro J. Ramírez.

domingo | 05 Octubre, 2006 01:42 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Aquest titular sería posible en un pais normalment democràtic, sense complexos, i no on qualsevol 'mequetrefe' amb prous suports fàctics acaba sent director d'un monstre de la premsa o evangelitzador de les ones.

Això és el que ha pasat a l'Estat espanyol... Pedro J. Ramírez i Federico Jiménez Losantos per citar només als dos macabres descerebrats més populars s'han convertit en les puntes de llança de la Brunete mediàtica i de l'enorme complex d'interessos econòmics i provilegis polítics i socials que hi ha darrera.

L'espanyolisme més ranci que es gasten, només és la disfressa, l'excusa, que els hi fa d'esqué on mosseguen milions d'ingenus ciutadans convertits en titelles nostàlgiques. La raó de ser d'aquests dos personatges perversos es molt més material del que sembla... diners, poder, bona vida, poca cosa més... Ni son intel.lectuals, ni filòsofs, ni tant sols polítics... son simples xerraires, venedors de fireta amb altaveus grans en un pais on durant segles, qui més ha cridat, més ha manat.

El complex conservador dels poderosos els va rescatar de les clavegueres; Pedro J, estava punt de ser defenestrat, eliminat totalment del panorama mediàtic espanyol, va caure en el parany –com ha dit Gabilondo– del video del corpiño. Losantos, un cop resucitat després de l'atemptat de Terra Lliure, totalment boig, transtornat, ple d'odi va quedar inutilitzat per a dir dos frases seguides amb una mínima coherència... va deixar de ser un vulgar anticatalà per a convertir-se en un antidemòcrata.

I aqui els tenen... dos subproductes recautxutats que han aprofitat la darrera oportunitat que els hi han brindat els poderosos, per a prestar el seu darrer servei, abans de retirar-se farcits de milions, propietats, empreses, i amb un estàtus que mai haguessin pogut ni imaginar. A costa de què? D'extendre el pitxor verí entre els ciutadans: L'enfrontament inevitable i cruel, com ja van fer els seus poderosos avantpassats sentant les bases per a l'esclat de la Guerra Civil del 36

Terrorisme, apología del feixisme, del racisme i la xenofòbia. Mentides, falsetats i tot un reguitxell de greus delictes, amb la compicitat descarada de la cupula de l'esglesia i el suport dels fastigosos vividors que encara estan enquistats enmig de les institucions de l'Estat, A foc lent, poc a poc, remenant be... volen desbaratar qualsevol petita conquesta que s'apropi a l'estat del benestar... Cada dret que guanyem nosaltres, els hi suposa la pèrdua d'algun privilegi... No permetem que aquests criminals segueixen intoxicant... deixem de callar devant de les històries inventades sobre l'11-M, Si els que tenen la responsabilitat (per nòmina) de perseguir a aquests delinquents no ho fan, o fins i tot, els defensen i els encobreixen... alguna cosa haurem de fer. No deixem que la història es repeteixi.

 (Segueix)

Montilla vol fer un 'cara a cara' amb Mas, en castellà. televisat per a tot l'Estat.

domingo | 04 Octubre, 2006 19:39 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Alguna cosa ens hem perdut... vist per un ciutadà normal de les espanyes, la notícia pot tenir la seva gràcia –perquè no?– dirien alguns. A sant de què a la resta de l'Estat pot interessar –tret d'algunes immenses minories molt polititzades– veure un debat domèstic entre dos candidats de 'províncies'? .

José Montilla no és tonto, no. ell sap que si aconsegueix fer un 'cara a cara' amb Artur Mas en castellà, es podrà moure millor, més còmode, és la seva llengua materna. Per tant jugaria amb avantatge sobre el candidat de CiU. Si el debat fos en català (com ha de ser) qui jugarà amb avantatge no serà ell, que encara que parla correctament el català, potser no el domina a fons (no creiem que sigui imprescindible per a ser President de Catalunya, dominar absolutament el català, ell no és de la seva, ni te que demostrar res en aquest sentit, n'hi hauria prou que fomentés decididament l'ús social del català, amb això n'hi hauria prou.)

El que realment preocupa a Montilla, a més de sentir-se més o menys comode en un debat tant important... és que aquest debat tingui prou audiència entre alguns sectors castellanoparlants susceptibles de ser votants del PSC, que probablement, acabin alimentant l'abstenció.

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb