Els uns i els altres

 Red Progresista.netxarxa de blocs sobiranistes Bloc col.lectiu. Qui són els uns? qui són els altres? d'on venim?
i el més important: cap a on anem?
Opinions sobre l'actualitat política de Catalunya,
una de les nacions més avançades d'Europa.... o no?.

La ultradreta espanyola utiltza a un nen en la seva publicitat del 'Dia de la Hispanitat'

domingo | 29 Setembre, 2006 13:42 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Cartell ultradreta

La ultradreta espanyola a Catalunya, sota el nom 'Adelante Cataluña', que agrupa a les dos bandes feixistes 'Alternativa Española' (AES) i 'Democracia Nacional' (DN), ha iniciat la seva campanya de convocatòria de la seva manifestació del 'Dia de la Hispanidad' amb un cartell, (per cert, força cutre) que utilitza un primeríssim pla d'un nen de raça ària amb els colors de bandera ej-panyola pintats a les galtes, com si d'un vulgar hooligan es tractés.

Suposem que els senyors del PP, tant curosos ells amb aquestes coses, demanaran a l'autoritat competent de l'Estat espanyol (N'hi ha alguna??) que faci retirar aquesta campanya política que utilitza una imatge d'un menor amb fins polítics. ja van demanar la retirada de l'anunci de les seleccions catalanes per que feia servir nens, esperem que pel mateix criteri critiquin als seus amics ultres.

Des d'aqui demanem que envieu queixes al 'Defensor del pueblo' per a que dugui a terme les accions legals necessèries (ell ja te experiència en defensar als ciutadans). També esperem que la colla-partit dels Ciutadans, es queixi i exigeixi que el cartell es faci també en català (ells son neutrals i volen fomentar l'ús de les dues llengues oficials a Catalunya).

Suposem que aquestes bandes feixistes han optat per incloure la imatge d'un nen, ja que han constatat que les icones clàsiques del nacionalisme espanyol cotitzen a la baixa (Rosa d'Espanya, el 'niñato' Alonso, la gran selecció espanyola de futbol, el Real Madriz, El torito d'Osborne...).

Per cert, Quan es demostri que Cristòfol Colom era d'origen català, seguiran fent servir la silueta de la caravel.la??

 (Segueix)

Loquillo es desmarca finalment del 'Partit de la Ciutadania'.

domingo | 27 Setembre, 2006 13:38 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

José Maria Sanz –Loquillo– acaba de dir que ell no te res a veure amb el 'Partit de la Ciutadania' i se sent 'manipulat' per l'ús que aquest partit nacionalista espanyol està fent de la cancó 'Ritmo de Garaje' com a sintonia electoral, rebatejada amb el nom de 'El rumor de la calle'.

De fet, l'autor –i per tant, propietari dels drets d'autor– és el company de Loquillo Sabino Méndez, que és membre del Partit de la Ciutadania, a més ell és qui ha fet les modificacions de la lletra i les adaptacions pijo-guais de la música. Cal dir que el Partit de la Ciutadania ha confirmat que Sabino Méndez va consultar previament al cantant, per a cedir la cançó, i que aquest no hi va posar cap problema.

Siguin ben rebudes aquestes declaracions de Loquillo criticant les formes d'actuar d'Albert Boadella (li diu cínic) i d'Arcadi Espada (diu que ha actuat amb mala llet). Unes declaracions clarificadores per a molts dels seguidors decepcionats del cantant, potser aquet ultim punt ha pesat més que cap altre... De tots es coneguda la actitut històrica de Loquillo, diguem-ne 'poc amistosa' amb els drets nacionals de Catalunya, la llengua catalana i les institucions, que sempre han contrastat amb la nula crítica als nacionalistes espanyols. Aquesta 'acció llampec' de Loquillo pretén aturar d'arrel l'allau de critiques que començaven a circular per la xarxa.

No incluim cap enllaç cap a aquesta gent, amb la intenció de no col.laborar a que els hi pugi el 'pagerank' de la seva web (fins aqui podriem arribar). Vosaltres mateixos podeu trobar-la, ja sabeu... Ciutadans, Ciudadanos, Loquillo, Sabino, Ritmo de Garaje...

Altres articles anteriors relacionats:
16.09.06 - Tremoleu Piqué i Montilla, els 'no-nacionalistes espanyols' han iniciat avui la campanya electoral.
08.09.06 - Pepe Rubianes retira la seva obra i Albert Boadella s'arrossega per a que Gallardón el porti al Teatre Espanyol de Madrid.
30.05.06 - Arcadi Espada, independentista i heroi nacional català.
23.02.06 - El nou partit 'Ciutadans de Catalunya' es presenta a les eleccions.

 (Segueix)

Catalunya-Euskadi, el 8 d'octubre al Nou Camp.

domingo | 26 Setembre, 2006 14:52 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

S'acaba de presentar oficialment el partit de futbol Catalunya-Euskadi que tindrà lloc al Nou Camp de Barcelona, el proper diumenge, 8 d'octubre. Aquest partit, serà a tots els efectes l'acte central de la campanya pro Seleccions Esportives Catalanes.

Aquesta campanya te com element audiovisual més popular l'anunci que s'emet a TV3 i que demana l'adhessió dels ciutadans:

La dreta i els nacionalistes espanyols estan fent mans i mànigues per a que el CAC demani la retirada de l'anunci, que per altra banda, ha estat tot un exit, ja que s'han inscrit centenars de ciutadans ja sigui mitjançant la web www.seleccions.cat o trucant al 902 01 2006.

Aquesta campanya, i el partit Catalunya-Euskadi, han de ser un esdeveniments decissius per a donar un nou impuls a la lluita per aconseguir el reconeiximent internacional de les seleccions esportives catalanes, o millor dit, per a que les federacions esportives espanyoles i l'Estat espanyol no boicotegin tots i cada un dels pasos que les seleccions catalanes donen en el terreny esportiu. Una nació, una selecció!.

 (Segueix)

Letizia Ortiz està embarasada. Cal reformar la Constitució?.

domingo | 25 Setembre, 2006 22:01 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Enrique Mújica

La Casa Reial espanyola, ha informat avui mateix que els 'Prínceps d'Astúries' tindràn el seu segón fill –o filla– cap al mes de maig de l'any que ve.

Des d'ara mateix se senten veus demanant la reforma de la Constitució espanyola per a que l'actual hereva al tron Princesa Elionor de Borbó i primera en nèixer i per tant, primera en una la línia succesòria normal, pugui accedir a la corona espanyola... ja que si aquest segón fill de Felipe i Letizia, fos un nen, amb la llei a la mà, passaria per devant de la seva germaneta gran i es convertiria en Rei. Quina gran injustícia!!, cal que reformem la Constitució per a evitar-ho!!.

Ens importa ben poc si el proper Rei espanyol es mascle o femella... i per tant, ja s'ho faràn... El que si que seria un greuge seria que ara, ràpidament, com per art de màgia, els senyors diputats, es posessin a reformar una Constitució per a aquesta bagenada i es neguessin a debatre la reforma constitucional per a altres temes molt més importants... entre altres, la realitat plurinacional de l'Estat.

En els propers dies i setmanes veurem un debat als mitjans de comunicació, digne del setmanari 'Lecturas' allunyat dels problemes reals –que no reials– del pais. Per cert, anem pensant en mantenir a una persona més, que al creixer, tindrà les seves despeses, viatges, iots, vacances... be, sembla que la familia Borbò tingui barra lliure

Altres articles anteriors relacionats:
01.11.05 - L'Infanta Elionor, la constitució espanyola i els drets nacionals de Catalunya.
 (Segueix)

Catalunya 1-N: Dretes: 65 - Esquerres: 70

domingo | 25 Setembre, 2006 12:55 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Avui s'ha publicat el tercer Racòmetre i es manté la mateixa correlació de forces que la setmana passada: CiU 53 (+7) / PSC 37 (-5) / ERC 20 (-3) / ICV 13 (+4) / PP 12 (-3).

De moment, segueix guanyant la suma dels tres partits d'esquerres (PSC-ERC-ICV) per devant de la hipotètica suma de les dretes (CiU-PP). El Govern d'esquerres encara és posible. Caldrà veure, durant aquest mes i escaig que queda per a les eleccions al Parlament de Catalunya del dia 1 de novembre, quines tendències mostren les enquestes que s'aniran publicant...

Altres articles anteriors relacionats:
19.09.06 - Equidistància = sociovergència.
16.09.06 - Tremoleu Piqué i Montilla, els 'no-nacionalistes espanyols' han iniciat avui la campanya electoral.
28.08.06 - Tornem-hi. Ens hi jugem el futur de Catalunya.
 (Segueix)

En perill del procés de pau a Euskadi?

domingo | 24 Setembre, 2006 14:54 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Ahir dissabte, a l'acte del Gudari Eguna (Dia del soldat basc) tres encaputxats que van parlar –deien– en nom d'ETA, van llegir un comunicat una 'salutació' als asistents i es van reafirmar que continuaran la 'lluita armada' fins aconseguir la 'independencia de Euskal Herria'.

Aquesta acció, ens inquieta, ja que be podria significar un acte més dedicat al 'consum intern' d'alguns sectors abertzales, per a demostrar que ETA encara te 'potència de foc', o be podria ser un avís d'ETA (o al menys d'algun suposat sector 'dur' d'ETA) de cara a fer moure al Govern de Zapatero despres d'una temporada on des de l'esquerra abertzale s'ha denunciat constantment que l'Estat espanyol no avançava prou en el procés de pau.

Segurament, els propers dies o les properes setmanes veurem notícies sobre el tema, esperem que siguin bones i que aquest incert procés tiri endavant... que no serà fàcil.

Text del comunicat llegit al Gudari Eguna :
"Euskadi Ta Askatasuna quiere saludar estrechamente a todos los luchadores que os habéis reunido en este acto. El Gudari Eguna no es una fecha para mirar hacia atrás. Al contrario, con el ejemplo de los compañeros de lucha en la memoria y aprendiendo sobre el camino recorrido, este día tiene que servir para afianzar la lucha de hoy y mañana, tiene que servir para fortalecer el compromiso personal por la libertad de Euskal Herria. La lucha no es el pasado, sino el presente y el futuro. Continuar, sin desistir, en la lucha por el camino ejemplar de los gudaris, nos llevará a ser un Pueblo libre. Hacer frente firmemente a la opresión que vive Euskal Herria es un trabajo imprescindible para garantizar la supervivencia de nuestro pueblo.
En este camino abrupto nadie nos va a regalar nada, la oportunidad de conseguir la libertad de Euskal Herria está en nuestro corazón y en nuestras manos. Construiremos la independencia de Euskal Herria con nuestros actos diarios. Ese es el mensaje que ETA quiere haceros llegar hoy: Confirmamos el compromiso de seguir luchando firmemente, con las armas en la mano, hasta conseguir la independencia y el socialismo de Euskal Herria. ¡Tenemos la sangre preparada para darla por ella! ¡Lo conseguiremos!
¡Viva los luchadores vascos! ¡Viva Euskal Herria libre! ¡Viva Euskal Herria socialista! ¡Sin descanso hasta conseguir la independencia y el socialismo!".
Euskadi Ta Askatasuna
E.T.A.Altres articles anteriors relacionats:
24.03.06 - Treva d'ETA: Cal reformar la Justicia
24.03.06 - Treva d'ETA: El PP dividit.
22.03.06 - Treva d'ETA: Per fi comença l'hora de la veritat.
22.03.06 - Per fi, treva d'ETA.
 (Segueix)

Cap a la Xarxa Nacional Catalana de Blocs d'Esquerres.

domingo | 23 Setembre, 2006 00:05 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

A Catalunya hi conviuen milers de blocs de tota mena... personals, professionals, polítics... La blocosfera catalana és una de les més poblades i actives del món. Potser la causa és que a la xarxa hem trobat un espai on mostrar-nos amb la nostra identitat, un espai que fora de la xarxa ens és negat.

Els blocs polítics catalans han aparegut tant en el territori català com arreu del món, s'extenen, creixen, fins a constituir una autèntica comunitat virtual de grans dimensions. Els blocaires expresen la seva opinió, la blocosfera politica catalana es ja, un gran espai de discusió i debat

Els blocs catalans d'esquerres es compten per centenars, van molt més enllà dels fulls de militants dels partits. PSC, ERC, ICV, tenen a molts dels seus membres en aquesta comunitat virtual, però encara n'hi han molts més blocs que no s'enquadren exactament en cap d'aquests tres partits, ni en altres de més petits, son senzillament ciutadans d'esquerres que tenen un bloc i expressen les seves opinions. Opinions diverses, diferents, fins i tot enfrontades. A vegades llegim articles totalment esbojarrats, a vegades trobem reflexions genials.

Les dretes, tant catalanes com espanyoles, de tant semblants que són, quan defensen els seus interessos comuns, no es poden ni diferenciar. No dubten ni un moment en avançar junts per a que les polítiques d'esquerres siguin paper mullat. La dreta catalana, quan li ha convingut ha arribat a ser objectivament més anticatalana que els pitxors centralistes. La història sempre es va repetint.

Els nacionalistes espanyols, tant els de dretes de tota la vida, com els jacobins centralistes d'esquerres, tampoc es diferencien massa quan es tracta de mantenir la seva part del pastís.

Nosaltres, els que som catalanistes i d'esquerres ho hem tingut molt dificil per a sobreviure en un entorn irrespirable. A sobre, dividits, i enfrontats entre nosaltres.

La formació del nou Govern catalanista i d'esquerres sorgit del Tinell, va suposar una inflexiò real en aquesta història nacional de ciutadans perdedors, per primera vegada en molts anys, s'obria una escletxa a la esperança, per fi somniavem amb una mica de llum i d'aire fresc, per primera vegada ens vam sentir guanyadors, l'esquerra nacional va guanyar, començaven a creure en la existència d'un temps de canvi, el nostre canvi.

Com no podia ser d'una altra manera, els poderosos, els de sempre, tant d'aqui com de fora, han fet i encara fan, tot el que està al seu abast per a que el nostre canvi, segueixi sent per moltys anys només un somni de perdedors. I han estat molt aprop d'aconseguir-ho, han estat a punt d'escombrar els nostres anhels, no pararan fins que tornin al Govern. Molts polítics catalanistes i d'esquerres els ho han posat molt fàcil...

Hem demostrat que tenim un espai molt ample a la societat i que els nostres diferents interessos poden estar representats en un Govern plural, catalanista i d'esquerres. Els blocaires catalans d'esquerres hem de aportar el nostre granet de sorra per aquest projecte, cal debilitar a la xarxa la immensa potència ideològica i comunicativa dels poderosos, a la seva brunete mediàtica, als enemics de Catalunya, als enemics de la llibertat i del progrés. Cal crear un espai de trobada per als centenars de blocs que podrien anar formant la Xarxa Nacional Catalana de Blocs d'Esquerres. Hem de ser plurals i respectuosos, com som la gent d'esquerres, hem de ser esforçats i perseverants, com som els catalans. A la xarxa, la suma pot multiplicar.

Podeu deixar opinions i comentaris a: http://xarxacatalana.blogspot.com/

 (Segueix)

Elvira Lindo, maca... els focs no s'apaquen amb benzina...

domingo | 22 Setembre, 2006 16:48 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Heu llegit l'article que va escriure la nostra amiga Elvira l'any pasat a EL PAIS i que avui mateix cita Vilaweb ?.

Aqui mateix el teniu, podeu jutjar vosaltres mateixos... aquesta senyora –molt cosmopolita ella– va de 'no nacionalista' i de neutral. Compte ! , de neutral espanyola, es clar. I és tant neutral, que només rebem llenya nosaltres, els 'nacionalistes'. A qui vol enganyar??. Una mica de respecte, maca.

Reproducció de l'article:

ELPAIS.es
Opinión
Edición del miércoles, 28 de septiembre de 2005
LA CEJA

ELVIRA LINDO
El español es ese ser humano que tiende a pensar que su oponente es un auténtico imbécil. Me declaro solemnemente amante de las generalizaciones, así que no tengo reparos en afirmar que he observado que el español, dejando a un lado sus correspondientes hechos diferenciales, es ese tío/a que cuando escucha a su oponente tiene un gesto en la ceja que le delata. Esa ceja está siempre un poco levantada. Esa ceja tiene un gran componente simbólico. Es la ceja española que hace ver al oponente que no está escuchando más que tonterías. El español, dejando a un lado su identidad, su lengua, su autonomía, su acento, su Estatut, su bacalao bilbaína, sus calçots con romescu y todo ese largo etcétera, ay, de cosas que nos separan, es ese ser que tiene ideas de hormigón, poco porosas, en las que es difícil introducir un matiz ligero pero significativo. Al español no le hace falta ni leer ni escuchar porque él ya sabe lo que piensa desde que se levanta; antes aun, el español ya sabe lo que piensa antes de acostarse, él ya tiene una opinión formada sobre la noticia que aún no ha escuchado; antes aun, el español nace con las ideas bien puestas. ¡Pero qué suerte tiene el español de estar tan convencido! A mí me gustaría ser española las veinticuatro horas del día, pero a veces me falta vehemencia. Estos días de cruces de cartas y artículos entre personas que abrazan ideas diferentes sobre el futuro del país, a muchos nos hubiera gustado intervenir para pedir, siquiera, un poco de respeto. Se hubiera tratado sólo de una pequeña aclaración -pequeña pero fundamental- que rondó seguro en la mente de unos cuantos. Se trataba de decir una vez más que no todas las personas que opinamos que el nacionalismo tiende por propia naturaleza a la insolidaridad somos peligrosos derechistas, ni nostálgicos del franquismo, ni carcas, ni antiguos. Si acaso un poco aguafiestas, porque en esta España en la que los nacionalistas llevan ganando desde hace 25 años mucho más de lo que perdieron estamos aquí para recordar que nos quedamos hace tiempo sin equipo, que nadie nos quiere. Pero para qué decirlo una vez más si antes de hablar ya saben que somos tontos del culo, si escucharán nuestra protesta con la ceja levantada.


 (Segueix)

Qui ens defensa del 'Defensor'? Mújica dimissió.

domingo | 21 Setembre, 2006 22:00 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Postal Mújica

Iniciativa per Catalunya Verds acaba d'iniciar una campanya d'enviament massiu de postals electròniques a Enrique Mújica demanant la seva dimissió, sota l'eslògan Qui ens defensa del defensor?'

A més ja circulen per la xarxa crides per a presentar 'queixes formals' a la web de la oficina del 'Defensor del Pueblo' protestant per la presentació del recurs contra l'Estatut i demanant la dimissió d'Enrique Mújica.

Des d'aquest modest bloc, volem sumar-nos a aquesta, i a qualsevol altra campanya que demani la dimissió d'aquest fosc personatge.

Envieu el vostre missatge de protesta a Enrique Mújica adjuntant la postal que podeu veure clicant aqui al correu electrònic del Defensor del Pueblo' registro@defensordelpueblo.es
També podeu enviar una queixa formal mitjançant 'Defensor del Pueblo' (només en castellà, anglés o francés) I un cop alli, cliqueu sobre l'apartat 'quejas por internet' i se us obrirà un magnific formulari on podreu introduïr les vostres dades pesonals i el motiu de la queixa. Us recomaneu que afegiu un texte com el que hi ha a la postal d'ICV o similar:

“Sr Múgica,
Davant el recurs que ha presentat contra l’Estatut de Catalunya li exigeixo la seva dimissió. Està fent política sectària mogut pels seus sentiments centralistes, mostrant-se permanentment en contra de tot el que suposi millora de l’autogovern d’Euskadi o de Catalunya. On era vostè quan el PP va aprovar la llei d’Estrangeria?
Ha interposat un recurs contra un text aprovat no només pel Parlament sinó també pel poble català”
.Si teniu dubtes de que aquest personatge pugui entendre el català, el podeu traduir al francés o al anglés, que com són llengues molt més cosmopolites segurament les entendrà.

Suposem que si aquesta gent no fa trampes, quan presentin l'informe-resum del 2006 amb les queixes dels ciutadans espanyols a més de les centenars de queixes que diuen que arriben des de Catalunya protestant per la marginació que pateix la llengua castellana, també afegiran les milers de queixes que rebran des d'ara mateix preguntant qui ens defensa del defensor?

Altres articles sobre el tema:
20.09.06 - El 'Mossad' ja sap que Mújica presenta un recurs contra l'Estatut de Catalunya?
19.06.06 - El 'Nou Estatut' de Catalunya.
 (Segueix)

Renfe s'autodestrueix. Pel traspàs de Rodalies i Regionals a la Generalitat.

domingo | 21 Setembre, 2006 13:51

El servei de Rodalies i Regionals que presta el monopoli espanyol RENFE, mai ha estat un exemple de qualitat, la majoria de nosaltres ho sabem del cert. Malgrat que hi han hagut epoques en que si que va millorar. Ara, realment, va de mal en pitxor. hem arribat al límit d'aquesta degradació.

Són molts anys i milions d'usuaris afectats a tot Catalunya que no han gaudit d'un servei mitjanament decent. Hem vist com la infraestructura de moltíssimes estacions i material fixe, (vies, senyals, ponts, accesos, sistemes de seguretat, barreres...) s'ha anat degradant per manca de manteniment, deixadesa i manca d'inversions. –Proveu a viatjar en tren de Manresa a Lleida, o de Barcelona a Puigcerdà, per citar només dos exemples, pot ser tota una ruta temàtica a través de les ruines del que un dia va ser una línia ferroviaria–.

Hem vist com els trens s'han millorat molt poc, a dia d'avui encara circulen algunes relíquies amb més de 30 anys d'antiguitat, dignes de col.leccionista, que no donen molta sensació de segureta i molt menys de puntualitat i comoditat, que ens transporten unes quantes decades enrere.... fins on arriba la memòria. No hi ha molta diferència amb algunes línies de ferrocarriils regionals de Polònia, Bulgaria i Rumania...(podeu comprovar-ho quan vulgueu)

Tampoc entrarem ara a parlar del boicot que històricacment ha fet RENFE a la organització del transport metropólità i a la ATM, que encara ara mostra exemples de, diguem-ne 'no-col.laboració'. I que en dieu dels 30 anys que ha estat tancada al servei de passatgers (encara que estava llesta per a inaugurar-se) la línia de Castellbisbal al Vallès. I de la Gimcama que hem hagut de fer durant molt temps els que voliem anar a l'aeroport de BCN??

És fantàstic veure alguns dies laborables de primavera, a l'Estació de Sants, com el 'Catalunya Express' que fa la línia Barcelona-Flix ja surt de Sants amb només 3 vells vagons, plens a vessar de viatgers que han de fer el seu viatge de peus, al menys fins a Tarragona o Reus... O proveu a fer el viatge al revés, des de Flix o Móra la Nova a Barcelona, cada cop hi han menys trens, menys frequències, ara només surten 4 o 5 trens 'Catalunya express' diaris i es clar, en arribar a Reus i Tarragona, ja van al 150% de la capacitat. Podriem seguir amb centenars d'exemples de tota mena en tota la xarxa 'espanyola' de ferrocarrils, i ho podem resumir en molt pocs punts:
- Ni s'han preocupat de fer un mínim manteniment general, es limiten a 'anar tapant alguns forats'
- La plantilla de RENFE a Catalunya està mal dimensionada, falta personal en alguns llocs i en sobra (i molt) en altres. Per no parlar de l'atenció al públic català (i menys en català).
- El disseny dels horaris, connexions, rutes i tot el que te a veure amb l'operativa general de servei als ciutadans, o be és inexistent, o el que és pitxor, està feta amb els peus, sense tenir en compte ni la intermodalitat (jua, jua, voleu dir que saben el que és això??) ni els interesos dels usuaris-ciutadans.
- Les Rodalies i Regionals de RENFE no saben administrar els ingents recursos econòmics de que disposen, es una companyia que ens surt molt cara i amb un pesim servei.

Cal que el més aviat posible, el servei de Rodalies i de Regionals pasi a ser de la Generalitat de Catalunya que historicament ha donat mostres clares de saber gestionar millor les seves línies dels FGC (podriem dir que ho han fet menys malament). Cal que es dóni un impuls definitiu als projectes que ja estan sobre la taula de les noves línies que ha projectat la Generalitat, Vilanova-Manresa-Girona, i que es posin en funcionament ràpidament les que ja s'estan reconstruint (Línia de La Pobla)... Catalunya es mereix tenir uns ferrocarrils del segle XXI.

Altres articles sobre el tema:
13.02.06 - RENFE prohibeix als seus treballadors parlar en català a Lleida.
 (Segueix)

El 'Mossad' ja sap que Mújica presenta un recurs contra l'Estatut de Catalunya?

domingo | 19 Setembre, 2006 22:00 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Enrique Mújica

Enrique Mújica Herzog l'actual 'Defensor del Pueblo' acaba de presentar un recurs d'inconstitucionalitat contra L'Estatut de Catalunya'.

No es tracta de entrar a discutir si l'Estatut és constitucional o no, això ens importa ben poc. On si entrarem, i a fons, és en les reiterades accions d'aquest fosc personatge contra Catalunya i molt en concret contra la llengua catalana, Ja n'hi ha prou, cal començar a dir les coses pel seu nom i és hora de parlar clar d'aquest element para-feixista que ha jugat un trist paper contra les llibertats durant el temps de la transició.

A Enrique Mújica se li pot acusar de ben poc, no hi han (a l'abast) moltes proves documentals, al menys fins que passin uns quants anys i es desclasifiquin alguns documents reservats, però si que cal recordar algunes coses...

Aquest personatge va ser el responsable polític directe del programa FIES Per als que no ho recordin, el 'programa FIES' es va posar en marxa en la época del Govern de Felipe González (del que en formà part) i de la guerra bruta dels GAL, que bàsicament consisteix en l'aillament i destrucció psicològica d'alguns presos contraris al règim, entre altres 'perles' que preferim ni citar.

Mújica mai ha desmentit ni explicat la informació que va ser 'filtrada' a certs periodistes (probablement des d'el servei d'intel.legència d'algun estat amic) el motiu de la seva presència pocs dies abans del cop d'estat del 23-F de 1981 en una reunió a Lleida amb l'Alcalde de la ciutat, Ciurana i el General feixista Alfonso Armada, principal cervell i instigador d'aquell cop militar.

Va ser arran de l'atemptat d'ETA que va acabar amb la vida del seu germà Fernando, quan aquest curiós personatge es va fer militatnt 'no-nacionalista començant a participar activament durant molt de temps en infinitat d'activitats anticatalanes (i es clar, també antibasques) com en els temps del Foro Babel, donant conferències i suport de tota mena als grups psudo-intel.lectuals contraris a la llengua catalana a casa nostra.

Aquest socialista desencantat mai ha amagat les seves simpaties vers l'Estat d'Israel i la causa del sionisme, (des d'aqui els nostre més gran i merescut respecte cap al poble jueu), fins a uns extrems poc justificables, que en el nostre context geopolitic, queda totalment fora de qualsevol raonament, tret que (res més lluny del nostre pensament) hi hagin poderoses i inconfesables raons de lleialtat personal al Mossad. És curios, com coincideixen en el temps fets que aparentment no tenen res a veure... Israel bombardeja el Líban >> la opinió pública espanyola protesta>> el Govern del PSOE mostra una actitut de condena devant les accions d'Israel >> Mújica que dirigeix una institució del més alt nivell i persona d'absoluta confiança en PSOE dóna un pas (la presentació del recurs) de forma barroera, sense fonament jurídic, posant en entredit un estatut 'patrocinat' pel President del Govern espanyol, del seu propi partit. Tot plegat una mena de 'pataleta' del nen que veu com el seu Govern, primer seu a dialogar amb els que van matar al seu germà, després, cedeix al xantatge nacionalista català, posant en perill la unitat d'Espanya, i com a final de festa, a sobre, condemnen als seu estimat Estat d'Israel, afavorint per tant, al terrorisme àrab.

Trist final d'una trista figura d'una trista transició. Només cal esperar a que segueixi els pasos d'alguns copanys seus, Rosa Díez, Nicolas Redondo... i formant part de la fila '0' del PP. Trist.

 (Segueix)

Equidistància = sociovergència.

domingo | 19 Setembre, 2006 13:53 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Ja començen els preparatius de la Fira Electoral de Tots Sants. En linies generals no sembla que la societat catalana aposti per cap gran canvi electoral, encara que si que podem extrapolar algunes tendències, per anar fent boca. Això és el que es despren dels sondejos de la RAC 1.

Els resultats generals podrien ser semblants als de les eleccions anteriors, amb certa pujada de CiU (53) lleugera pèrdua de vots del PSC (37) i d'ERC (21) i notable increment d'ICV (12), com a residu, el PP baixa fins als 12 diputats. Les coses estan tant obertes com fa tres anys, guanya CiU, però no és capaç de superar el 'bloc nacional d'esquerres' per tant, sembla que es donen les condicions per a la continuitat del Govern catalanista i d'esquerres.

Les coses podrien ser molt diferents, cap la posibilitat de que s'acabi formant un Govern sociovergent, que seria la opció més ben vista (i fomentada) des de Madrid. Podria donar-se un Govern nacionalista (CiU+ERC) Opció a la que també aspiren molts convergents i republicans. Tenim memòria i sabem que podria pasar qualsevol cosa, malgrat els candidats ara, diguin el contrari. i Esquerra podria ser la gran perjudicada si es produeix un pacte PSC-CiU. No deurien de jugar a ser equidistants... cal que apostin més clarament per un Govern d'esquerres... no fos que en un mateix any rebessin dues punyalades per l'esquena... i l'argument ja fa temps que està servit... Si l'estatut final es va pactar entre socialistes i convergents, quin millor tàndem per a desplegar-lo en la propera legislatura?

 (Segueix)

A l'Ajuntament de Barcelona: que el Pregó de la Mercè sigui en català!

domingo | 18 Setembre, 2006 21:59 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Cartell mercè 2006

Manifest conjunt promogut per la CAL, Plataforma per la llengua i el CIEMEN:

Davant la decisió de l’Ajuntament de Barcelona de designar la Sra. Elvira Lindo perquè llegeixi el seu pregó de les festes de la Mercè en llengua espanyola, les entitats de la societat civil sotasignades, manifestem públicament el que segueix:

1. En ocasió de la festa més característica de la ciutat, la Festa Major, l’Ajuntament de Barcelona vol discriminar la llengua pròpia de la capital de Catalunya i la reemplaça per una altra llengua que, com succeeix en totes les situacions de bilingüisme institucionalitzat, tendeix a substituir la llengua més feble.

2. L’elecció de l’espanyol és una opció que no beneficia el cosmopolitisme de Barcelona sinó que treu del seu lloc, rebaixant-la, la llengua comuna de la ciutat, en detriment també dels centenars de llengües que es parlen a Barcelona, però que cap d’elles pretén substituir la llengua catalana, la llengua d’inclusió social.

3. Encara que aparentment no ho sembli, aquesta decisió lingüística de l’Ajuntament de Barcelona situa la nostra capital al nivell del més pregon provincialisme.

4. Evidentment, aquesta actitud nostra no té res a veure amb els valors de l’escriptora escollida per fer i llegir el seu pregó. La Sra. Elvira Lindo es mereix el nostre respecte i, per això, li estaríem agraïts que renunciés a prestar-se a realitzar un servei que no beneficia ni, en general, els ciutadans de Barcelona, ni el prestigi del nostre Cap i Casal.

5. Finalment, l’opció de l’Ajuntament de Barcelona contradiu la política lingüística de la Unió Europea la qual vol afavorir i promoure les llengües amb dificultats, com és la catalana, perquè puguin esdevenir normals en el seu propi àmbit i, per tant, no subjectes a cap mena de substitució.

   

Per tot això,

- per superar les discriminacions mitjançant el respecte degut a la llengua comuna dels qui integren la nació catalana;

- per dignitat envers nosaltres mateixos i envers els milions de persones que ens visiten; per respondre coherentment a tantes lluites dels ciutadans de Barcelona a fi de preservar la llengua pròpia de la ciutat;

- per la necessitat d’internacionalitzar, en una data tan assenyalada, com és la Festa Major, solidàriament, l’exemple dels catalans que continuen defensant arreu els drets lingüístics dels diferents pobles;

- per visualitzar, amb l’ús de la nostra llengua comuna, la nostra opció per a una Europa unida en la diversitat.

- considerem que l’Ajuntament de Barcelona hauria de donar models socials lingüístics d’acollida i de cohesió, cosa que no demostra amb l’actitud actual.

- considerem que cal permetre una aproximació real entre els ciutadans de Catalunya, entre els que han arribat primer i els que han arribat després;

Demanem que l’Ajuntament de Barcelona reconsideri la seva decisió i utilitzi la llengua catalana en el seu pregó de la Mercè, recorrent, si cal, a tants escriptors en llengua catalana de renom que viuen i treballen a la capital de la nació catalana.

Envieu les vostres adhesions a activitats@ciemen.org (Segueix)

A qui censura la dreta, a Pepe Rubianes o a Lorca?

domingo | 17 Setembre, 2006 18:54 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Pepe Rubianes

Pepe Rubianes ha hagut de suspendre les representacions de l'obra 'Lorca eran todos' que tenia previst estrenar el proper 19 de setembre al Teatro Español de Madrid després d'unes declaracions de l'Alcalde de Madrid Alberto Ruiz Gallardón, una de les 'cares amables' del PP.

Així ha acabat purgant el seu 'pecat' comés el passat mes de gener, on va criticar els feixistes espanyols amb cites com 'La puta España'. La dreta, ha aconseguit que aquesta obra no es representi al bell mig de la 'zona nacional', ja feia setmanes que s'havien encarregat de mantenir viu el record de les declaracions de Rubianes i de crispar l'ambient, fins a l'extrem de que a la xarxa ja començaven a circular crides al sabotatge (semblants a les que van fer en l'obra de Leo Bassi a Madrid.)

La questió és que tornem a estar devant d'una nova acció d'autocensura provocada per la dreta contra la llibertat d'expressió, en temes molt sensibles (Amb Leo Bassi, va ser la esglesia) ara es tracta de Lorca, poeta que per a la dreta ja esta be com esta, i prefereixen no remenar-lo, no fos que ens donés per parlar de la memòria històrica... i treguessim a la llum els crims comesos pels pares i avis d'alguns centristes actuals, si, uns que diuen que són demòcrates i constitucionalistes de cap a peus.

Altres articles sobre el tema:
27.01.06 - Pepe Rubianes parla clar: 'Que se ahoguen en su propia mierda'.
09.03.06 - Recolzem a Leo Bassi. Contra el terrorisme.
 (Segueix)

Tremoleu Piqué i Montilla, els 'no-nacionalistes espanyols' han iniciat avui la campanya electoral.

domingo | 16 Setembre, 2006 19:08 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Ciutadans de Catalunya

Avui s'ha escenificat l'inici de la campanya electoral del partit d'Arcadi Espada, Partit de la Ciutadania (abans 'Ciutadans de Catalunya') al Palau de la Música Catalana (i espanyola, es clar).

El Palau estava ple de seguidors del nou 'Partit No-nacionalista espanyol', encara que ells prefereixen anomenar-lo 'Partit de la Ciutadania'. Com a primer acte electoral, ja han començat amb publicitat enganyosa, ja que a la convocatòria de l'acte figurava que ahi assistitien Albert Boadella i Rosa Díez (coneguda militant del PP infiltrada a les files del PSE) i no s'ha presentat ni un ni l'altra.

No entrarem en el seguit d'acusacions, desqualificacions, insults, i frases desafortunades que s'han pronunciat desde la tribuna de l'acte... us els podeu imaginar... però sembla que seràn la tònica general de la campanya... es l'únic que els pot fer guanyar vots... A banda del magnífic cartell on surt despullat el 'cap de llista' Albert Rivera.

No seguirem comentant aquest acte, ja que l'últim que volem fer és ajudar-los amb publicitat gratuïta (Encara que estem oberts a fer-los publicitat pagada, es clar). I la veritat, als que poden 'esgarrapar' algun vot i fer-los mal, en realitat, s'ho mereixen... Piqué, Montilla: És feina vostra.

Altres articles sobre el tema:
30.05.06 - Arcadi Espada, independentista i heroi nacional català.
27.02.06 - Ni nació, ni aeroport, ni castell de Montjuic, ni Ràdio 4. Això si, tenim 'socialistas en positivo'.
23.02.06 - El nou partit 'Ciutadans de Catalunya' es presenta a les eleccions.
26.11.05 - Acebes, ETA y Catalunya, Arcadi Espada i Corbacho.
 (Segueix)

Imminent estrena del film 'Salvador' (Puig Antich). Recuperem la memòria històrica.

domingo | 15 Setembre, 2006 21:56 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Salvador

El dijous, 14 de setembre es celebrarà a Barcelona la pre-estrena de 'Salvador' amb l'assistència del director Manuel Huerga i alguns dels protagonistes. En breu s'estrenarà al públic la esperada pel·lícula sobre els darrers mesos de la vida de Salvador Puig Antich i la seva execució el 2 de març de 1974.

Aquesta no és una història més, ni una pel·lícula més. És una de les poques, quasi la única mostra filmogràfica d'un periode històric i d'un temps que ha estat oblidat per 'l'establishment' fruit d'una amnèsia col.lectiva i les poques ganes de recordar d'alguns dirigents i intel.lectuals del país.
Basada en el llibre de Francesc Escribano, 'compte enrera', és una història molt recent. Per a molts ciutadans és la història d'una part de la seva vida, que ben segur ens farà tornar al present molts dels valors pels quals varem lluitar... Per als més joves que no van viure aquella fosca etapa de la història de Catalunya, és un relat de rebetllía contra la injustícia que ens deuria de remoure la consciència i fer-nos pensar.

Manuel Huerga, al capdavant d'un magnífic equip, ha aconseguit tornar a fer visible aquella lluita, que lluny d'estar obsoleta, te avui més vigència que mai... Huerga ha donat llum, color i força visual a una història que molts recordàvem en blanc i negre. No espereu l'aspecte d'un documental del Canal 33. Més be es tracta d'una pel·lícula de rabiosa actualitat, molt ben feta, amb vocació de projectar-se internacionalment (si els Déus de la Indústria cinematogràfica no ho impedeixen). Transcorre amb ritme trepidant, molt bona fotografia i una banda sonora impecable. Els actors estan realment a l'alçada del contingut. En el paper de Salvador, Daniel Brühl, actor catalano-alemany, ens deixa bocabadats una vegada més, després de Goodbye Lenin i 'Los Edukadores'

Salvador, pel tema, per la oportunitat de recuperar la memòria històrica, per la molt bona qualitat fílmica, és una pél.lícula imprescindible, des d'aqui convidem a veure-la i a fer que torni a funcionar el boca a boca que faci omplir les sales de cinema.

Enllaços sobre la pel·lícula:
Web de 'Salvador' www.salvadorfilm.com 
Web de Manuel Huerga 
Cartell del film 
Trailer del film
Fragments de la banda sonora de Lluis Llach
13 clips de video al 'YouTube' amb entrevistes al Manuel Huerga, Lluis Llach, Daniel Brühl, i altres...
Altres articles sobre el tema:
28.12.05 - Salvador. Un film per a recordar els ultims assassinats de Franco.
 (Segueix)

Els feixistes ara volen censurar a Pepe Rubianes a les Balears.

domingo | 14 Setembre, 2006 19:55 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Atenció!!. Ara toca a les Balears. Ja ha començat la campanya mediàtica dels feixistes mitjançant la brunete mediàtica per a anar generant 'mala maror' a Mallorca i intentar desesperadament que s'elimini de la programació de l'Auditòrium de Palma i de tres teatres més, l'obra 'Rubianes solamente'.

Des de el diari El Mundo del conegut mafiós Pedro J. Ramírez, la ràdio fonamentalista 'COPE', i el portal ultra 'elsemanaldigital.com' ja han iniciat la seva creuada particular contra la Presidenta del Consell Insular de Mallorca Maria Antònia Munar. Responsable política del tema (d'UM, aliada del PP)

Ells no es cansen d'atacar la llibertat d'expressió. Nosaltres no ens cansarem de denunciar-los. Prou d'eufemismes 'politicament correctes', un feixista és un feixista, encara que vagi disfraçat de director de diari, i com a feixista el tractarem.

Altres articles sobre el tema:
27.01.06 - Pepe Rubianes parla clar: 'Que se ahoguen en su propia mierda'.
23.02.06 - El nou partit 'Ciutadans de Catalunya' es presenta a les eleccions.
09.03.06 - Recolzem a Leo Bassi. Contra el terrorisme.
07.09.06 - A qui censura la dreta, a Pepe Rubianes o a Lorca?
08.09.06 - Pepe Rubianes retira la seva obra i Albert Boadella s'arrossega per a que Gallardón el porti al Teatre Espanyol de Madrid.
 (Segueix)

Valencians pel canvi.

domingo | 13 Setembre, 2006 15:22 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Ja hem dit en anteriors articles que al País Valencià es pot obrir una porta a la esperança per a que les coses canviin.

Les converses entre el Bloc i Esquerra Unida van francament malament, el repartiment d'escons i llistes tenen bloquejada la negociació. Ara, la plataforma 'Valencians pel Canvi' ha engegat una campanya a favor del pacte entre els petits partits d'esquerres del Pais Valencià amb un 'manifest' que ja han signat alguns intel.lectuals i membres d'entitats de la societat civil valenciana.

Realment, tal com estan les negociacions entre els partits, serà molt difícil que tot això acabi cristal.litzant en un acord que permeti l'anhelat canvi. Per això cobra molta importància iniciatives com aquesta... Que tingueu sort!

Altres articles sobre el tema:
04.09.06 - Esperança de canvis també al Pais Valencià?
29.05.06 - Alguna cosa es mou a les Balears i al País Valencià.
 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb