Els uns i els altres

 Red Progresista.netxarxa de blocs sobiranistes Bloc col.lectiu. Qui són els uns? qui són els altres? d'on venim?
i el més important: cap a on anem?
Opinions sobre l'actualitat política de Catalunya,
una de les nacions més avançades d'Europa.... o no?.

Calor...

domingo | 12 Juliol, 2006 13:36 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Fa molta calor... i enlloc d'apujar la temperatura politica catalana, es refreda... l'estiu, serveis minims... ensopegament...

Ara mateix activem en aquest bloc la opció del 'pilot automàtic' i durant aquest estiu només anirem publicant alguns comentaris, seguint l'activitat politica. Mentrestant, i tal com fan els mitjans i especialment les 'teles' podeu donar una repasada als articles d'aquesta temporada que just ara acabem... a la columna de la dreta els teniu tots...

 (Segueix)

Josep Piqué justifica el feixisme de Franco. Un altre atac a la democràcia.

domingo | 05 Juliol, 2006 15:17 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Josep Piqué no dimiteix

Ells segueixen... cada dia una mica, el seu objectiu es tornar a la caverna, on ells, i només ells, tenien sotmesos a la resta de ciutadans.

Tots coneixem els origens franquistes del PP, no cal ni recordar-ho. Tots sabem que a la transició es va fer una mena de 'taula rasa' quan l'esquerra estava atemorida per l'exèrcit espanyol. El mateix exèrcit que va donar el cop d'estat de 1936 i el mateix que es va mantenir en el poder fins l'entrada de la 'nova democràcia'. Tots sabem que durant els règims feixistes d'Espanya, Alemania i Italia es van realitzar actuacions criminals, de les que avui en diriem 'Terrorisme d'Estat'. Tots sabem que d'aquests tres règims feixistes, només un, l'espanyol va sobreviure a la Segona Guerra Mundial amb l'inestimable ajut dels EUA i la pasivitat dels estats europeus.

Els feixistes espanyols, –-i el que és més greu– els seus representants polítics del PP volen reescriure la història. Fins ara s'havien limitat a maquillar el seu pasat i el dels seus pares, ara no en tenen prou i van directament a fer revisionisme històric a fons des de les institucions...

Josep Piqué, aquest mati a TV3 ha fet una sèrie d'afirmacions greus, molt greus, indignes d'un politic de la seva inteligència, i que no sols confirmen que en Piqué està amb els feixistes, en realitat Piqué s'ha convertit en un feixista de ple dret. Ha dit que el franquisme no era un règim feixista si no que era un 'autoritarisme de dretes'. De la II Republica ha dit que: "No crec que es pugui fer una lloança d'un període que al final va desembocar en una Guerra Civil, i aquí les responsabilitats són compartides, perquè d'antidemòcrates n'hi havia als dos bàndols". Efectivament, segons Piqué, la Guerra Civil era inevitable i tanta culpa tenien els colpistes com els que van ser escollits a les urnes. Ha dit moltes més coses que per vergonya no seguim comentant aqui.

Aquestes afirmacions ja les haviem sentit dels liders de la ultradreta i de boca de criminals com Mayor Oreja i Angel Acebes entre altres, però mai d'en Piqué... alguna cosa està canviant... i és cap a pitxor.

 (Segueix)

Estan trencant Espanya

domingo | 04 Juliol, 2006 13:29 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Potser tenen raó aquells que fan profecies sinistres i apocaliptiques sobre el trencament d'Espanya. cada dia hi ha més 'espanyols de la meseta' acollonits... però no pels estatuts ni pel procés de pau a Euskadi, si no per l'actitut pre-belica de la dreta espanyola. Que utilitza qualsevol excusa per atiar l'odi i generar mala maror.

Encara que ens sembli extrany, fora de Catalunya i Euskadi, hi han sectors de ciutadans espanyols neutres generalment professionals urbans i classes mitjanes, molts d'ells residents a les noves urbanitzacions que han crescut als voltants de les ciutats de la meseta, que són capaços de votar tant al PP com al PSOE, valorant unicament la gestió de certs governs locals, autonòmics o fins i tot central, i que no practiquen –ni practicaràn en cap moment– un vot ideològic, senzillament són consumidors de candidats-programa que poden canviar de marca segons la oferta i la demanda o per la relació qualitat-preu...

Aquests milers de ciutadans espanyols, no volen estridències, són un pel conservadors, si, però amb un toc modern una mica més fashion del que voldrien los genoveses, i és aquest sector de ciutadans neutres, formats en el pensament únic qui podria seguir donant l'esquena al PP en les properes elecccions... per por. Aquests ciutadans si que realment tenen por a que es trenqui Espanya, i ara mateix, estan veient que realment els únics que l'estan trencant són els del PP i els seus satèl.lits (Victimes del terrorisme, Associacions pro-familia, l'esglèsia, etc...). Perque si alguna cosa ha quedat clara en aquest darrer any és que l'Esquerra espanyola i catalana (inclosa ERC) no estan trencant, a Espanya, res de res.

 (Segueix)

Accident al metro de València. Resultat clar de l'abandonament del transport públic.

domingo | 03 Juliol, 2006 20:55 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Avui s'ha produit un accident al metro de València, amb més d'una treintena de ciutadans morts i una quantitat encara més alta de ferits.

Hem estat tota la tarda seguint les noticies als diferents mitjans i parlant per telèfon amb una bona quantitat coneguts nostres de Ciutat de València. Com sempre pasa en casos com aquest, veiem com s'estén la idea de que això ha estat una fatalitat causada per l'excés de velocitat del convoi. No serem nosaltres qui ens atorguem la categoria de pèrits en accidents ferroviaris, però si que posem en questió la veracitat d'aquestes fonts.

Molts de nosaltres tenim encara a la memòria el seguit d'accidents que es van produir ala xarxa dels Ferrocalils del Regne Unit arràn de la retallda d'inversions públiques i de la seva privatització, per no anar a certs paisos asiàtics amb accidents ferroviaris espectaculars amb centenars de victimes. Sempre amb el mateix denominador comú... L'abandonament del transport públic, la retallada d'inversions, i el foment del transport privat.. Qualsevol persona que hagi estat a València en els darrers 4 anys, ha pogut comprovar com la xarxa d'autobusos va a pitxor, que el 'nou metro' de cartró-pedra ens transmet de tot, escepte 'seguretat' i que tot són obres i ciment per tot arreu que fomenten al transport privat...

Aquesta tarda a València, s'han alçat algunes veus–poques– que timidament denuncien aquesta situació... (CC.OO, CGT, BLOC, PSPV) Ara haurem de fixar-nos en que queda tot això durant els propers dies. Els ciutadans no podem seguir immòbils devant d'aquesta agressió del Govern Valencià.... Cal que el Pais Valencià es prepari per a expulsar a aquesta colla d'aprofitats. És necessari i urgent que la Generalitat Valenciana es desinfecti a fons i comenci a fer politiques d'esquerres, orientades cap a la majoria dels ciutadans i d'una vegada per totes... pensi en el transport públic.

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb