Els uns i els altres

 Red Progresista.netxarxa de blocs sobiranistes Bloc col.lectiu. Qui són els uns? qui són els altres? d'on venim?
i el més important: cap a on anem?
Opinions sobre l'actualitat política de Catalunya,
una de les nacions més avançades d'Europa.... o no?.

Adéu Iberia.

domingo | 31 Maig, 2006 15:26 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Avió d'Esayjet'

Iberia ha confirmat que abandona Catalunya. Només deixarà el sucós Pont Aeri i alguna altra ruta rentable. Per a qualsevol altra cosa.... Madrid-Barajas

No és nou, ja fa temps que ho estan posant en pràctica, només que ara, ja estan preparant el terreny per a la seva low cost que obriran a la tardor.

La cosa és molt clara... Iberia (igual que altres companyies ex-publiques) només mantenen la seva presència a Catalunya en allò que els hi dona molts calés. (Parlem de Telefònica??). Be, ells mateixos... Afortunadament, en aquest tema, els usuaris (catalans) podem decidir. La decisió d'Iberia comporta algunes situacions extranyes:
1. Cada cop és mes fàcil, ràpid i barat anar des de Catalunya a, posem per cas, Amsterdam, Londres o Berlin que anar a Badajoz, A Corunya o Vitoria.
2. Cada cop més la companyia de Barajas s'allunya més dels usuaris catalans, deixant que moltes altres companyies ens donin –per fi– un millor servei.
3. Iberia Menté el monopóli a l'ombra del Pont Aeri que ajuda a finançar la seva nova T4

No fa molt, vaig tenir d'anar a Nova York i les alternatives eren poques, però... preu per preu, podia escollir o amb Iberia: Barcelona-Madrid-NovaYork (14 hores) o amb Suissair: Barcelona-Zuric-NovaYork (11 hores), la decissió va ser ben senzilla. Per als vols 'curts' a Suissa, Alemania i Regne Unit, fa anys que no pugem a un avió d'Iberia, i per a certs vols peninsulars tenim a Vueling, per exemple.

Posats a fer transbordament, tenim que valorar certs criteris a més del preu, com el temps de viatge, la implicació de cada companyia amb Catalunya (p. ex. Iberia encara NO te web en català, EasyJet, Vueling i Ryanair, si), etc... I la veritat, poc ens importa fer servir el hub de Londres, Francfurt o Paris enlloc del de Madrid.

Potser si que la fugida d'Iberia sigui un cop a Catalunya, però els resultats, ben gestionats i amb el suport dels usuaris.... a mig termini, podrien donar un tomb a la situació de Catalunya en la xarxa europea.

 (Segueix)

Arcadi Espada, independentista i heroi nacional català

domingo | 30 Maig, 2006 19:44 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Logotip e la campanya 'Diguem No'

Arcadi Espada, diuen, és un intel.lectual no nacionalista tolerant, obert i cosmopolita. Català, però obert i amable.

La seva colla d'amics autoanomenats 'Ciutadans de Catalunya' creuen que en Arcadi tenen el seu lider i portanveu que els guiarà i sabrà transmetre el missatge als milers de catalans oprimits pel nacionalisme excloent. No saben fins a quin punt s'equivoquen...

Per fi, acabem amb aquesta malifeta. Arcadi Espada, és un agent doble, està al servei de l'independentisme català més radical, i prou que li costa fer-se pasar per ideòleg d'aquesta barreja residual d'ex-progres i de resentits exclosos del repartiment de subvencions

Arcadi Espada te com a misió guanyar votants pel 'NO' entre les èlits desubicades metropolitanes... vol aconseguir un vot de qualitat pel 'NO'. Treballa discretament, i per no aixecar sospites, critica als seus, renega del pais, lloa als feixistes espanyols, els fa creure que poden treure algun diputat, s'ha fet amic dels enemics de Catalunya, fins i tot l'han posat a nòmina de la Brunete mediàtica. Realment ha fet la feina molt ben feta... els ha enganyat a tots.

Les futures generacions tindran un deute amb Arcadi Espada, cada 11 de setembre, en l'ofrena a Rafael de Casanovas, tindran un minut de record a les seves gestes heròiques del segle XXI i mai, mai arribarem a saber tot el que va patir, envoltat de voltors anticatalans i entregat en cos i ànima amb un sol objectiu: La independència de Catalunya

 (Segueix)

Alguna cosa es mou a les Balears i al País Valencià.

domingo | 29 Maig, 2006 13:21 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Logotip e la campanya 'Diguem No'

Aquest cap de setmana el PSM-Entesa ha donat un pas més cap al desenvolupament electoral d'un espai comú de les 'petites' forces d'esquerres i nacionalistes a les Balears. Al País Valencià, els d'EU-PV, també aquest cap de setmana van reclamar el mateix, amb els d'ERC i el BLOC. Esperem que tots els 'petits' subjectes polítics es moguin en la mateixa direcció, i que s'allunyin tots els afanys de protagonismes, personalismes i d'estretors que fins ara han imposibilitat qualsevol avanç.

Tant al País Valencià com a les Balears, es necessari, potser més que a qualsevol altre indret, que funcioni una alternativa conjunta Nacional i d'Esquerres. L'acccés a la vida parlamentària d'aquestes forces, podria acabar amb el monopoli de la dreta i els seus mariachis i amb les seves pràctiques fraudulentes, d'especulació i consum insostenible del territori i de neteja ètnica vers la cultura catalana.

 (Segueix)

Els Feixistes-terroristes Jiménez Losantos i Aleix Vidal-Quadras, contra Quim Monzó i Catalunya.

domingo | 27 Maig, 2006 13:16 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Logotip e la campanya 'Diguem No'

Com podeu veure a la Notícia publicada a Liberdad Digital, (Diari electrònic de F. Jiménez Losantos) Els feixistes-terroristes (*) tornen a atacar Catalunya, aquesta vegada amb un doble objectiu... el primer, descarregar contra el sistema educatiu català, i el segón contra la cultura catalana, en concret contra el llibre de Quim Monzó Olivetti, Moulinex, Chaffoteaux et Maury

Qualsevol català minimament instruit, que hagi llegit aquest article de Libertad Digital podrà treure les seves pròpies conclusions, es innecessari comentar les vomitades d'aquests mitjans. El que ens preocupa seriosament, i ens consta que cada vegada a més gent, es la greu pasivitat de l'Estat vers aquests delincuents neo-nazis. És que la justícia ej-panyola només te ulls per a empresonar als membres de l'esquerra abertzale? Perqué no actuen contra aquests terroristes? La unica resposta que sembla existir es molt clara: Una bona part dels membres de l'aparell de la 'justícia ej-panyola, (de dalt a baix) pensen igual que aquests criminals... comparteixen els mateixos objectius que aquests delincuents i profesen la mateixa fe unitària i unitarista amb el mateix pensament únic que ens està ensorrant col.lectivament

A que espera el 'govern ZP' per a netejar de merda el poder judicial? Quants milers de juristes podrien fer molt millor (i molt més ràpida) aquesta feina? Tenim milers de professionals de la justícia que estan ben preparats, amb ganes i amb una solida formació ética que porten anys i anys absolutament marginats i apartats d'aquesta caríssima maquinària que anomenen Poder Judicial

Perdem la por a parlar... Ser jutge i demòcrata, aqui, no es sinònim encara, però cada dia més ciutadans veiem que hi han algunes persones que exerceixen al mateix temps de jutge i delincuent, o de diputat i terrorista o de periodista i criminal... O treiem a aquesta gent de la vida publica, o ens hi treuran a nosaltres. Ells ja han acabat amb la democràcia moltes altres vegades... Alemania 1939, Espanya 1936... No deixem que es repeteixi la història.

(*) La definició de 'Terroristes' que nosaltres entenem es: "Terroristes: Aquells que volen aconseguir els seus objectius generant entre els ciutadans el terror i l'odi per qualsevol mitjà, p.ex: exemple: Federico Jimenez Losantos i Aleix(Alejo) Vidal-Quadras,"

 (Segueix)

Referèndum: Estatuto de la Comunidad Catalana. Diguem 'NO'

domingo | 25 Maig, 2006 22:21 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Logotip e la campanya 'Diguem No'

Que el 'Nou Estatut' es una ombra del que va sortir del Parlament, és evident. Aquest nyap de texte consolidaria l'espanyolització i provincialització definitiva de Catalunya. El projecte d'Estatut de Catalunya que pretén imposar-nos la colla del 'SI' es una burla a la dignitat, a la raó i a la inteligència.

Ara, Jaume Matas, President Balear s'ha tret de la màniga un projecte d'Estatut per a les Illes, que en molts aspectes millora substancialment el projecte català de ZP i Artur Mas, avalat per Arfonzo Guerra (el llest dels germans Guerra). Esquizofrènia total.

Els barons psocialeros, amb el quasi-president Pepe Montilla al capdavant, pretenen 'resoldre' d'una vegada per totes el 'problema catalán' avançant del 'café para todos' a una mena de 'café largo para todos'. La definició de Catalunya com a 'Comunidad nacional' es un primer pas, si, però no us emocioneu gens, comencen anomenant-nos Comunidad Nacional Catalana per a que en un futur proper acabem dient-nos Comunidad Catalana, ja ho van fer amb el Pais Valencià... perdó, s'ha de dir 'Comunidad Valenciana', així ens normalitzem, com les matricules.... al cap i a la fi, tots vivim a Comunitats Autònomes germanes i solidàries que formem la Nueva España, no l'Espanya plural, més be 'l'España-una'

Tot això no seria posible sense l'impagable ajut....dels nois (i noies) de CyU, que a més d'actuar en aquesta funció com a llepaculs professionals cada cop fan més pudor de nous pijo-cacics mudats de diumenge i sortits d'una foto de finals de segle XIX, al costat del capellà i el sargent de la Guàrdia Civil.

L'espectacle que donen Maragall, Saura, Montilla, Corbacho, Iceta i companyia ja és ben trist, però els altres amics (els de casa de tota la vida) aquesta colla patètica de comisionistes de poble, ens fa fàstic. Ells, orgullosos de que els seus fills (i filles) vagin a les manis amb una estelada, amb la tranquilitat que dóna saber que el papa els reserva un bon lloc a la empresa, –o a la Conselleria– que pel cas és igual. Els mateixos que van al futbol duent pancartes amb el lema 'Catalunya is not Spain', molts, ni tant sols imaginen que demà, acabaran dient 'Cataluña is too Spain', que l'empresa és l'empresa, i amb les coses de menjar no s'hi juga

 (Segueix)

Inseguretat ciutadana a Catalunya: Diguem 'NO' al 'Nou Estatut'.

domingo | 24 Maig, 2006 19:12 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Logotip de la campanya 'Diguem No'

Quina maravella d'autogovern!! semblaria ridicul, si no fos veritat. Resulta que Catalunya està desplegant els Mossos d'Esquadra pel territori seguint un pla més o menys correcte, que ha costat anys i panys poder executar-lo, ja que el els succesius Governs de Madrid ho tenien bloquejat. Els resultats del desplegament, de moment són positius i si tot va be, a finals de 2008 la Policia de Catalunya deuria tenir asumides les competències quasi plenes en seguretat ciutadana.

Mentre la Policia de Catalunya es va desplegant a la que ja s'anomena 'Zona Mossos', en la resta de territori, on la responsabilitat sobre les tasques de seguretat ciutadana encara pertany a la Guàrdia Civil i la Policia 'Nacional' des de fa uns anys, s'està donant a la pràctica un procés de retirada desordenada, i això vol dir que cada baixa d'un efectiu 'estatal' per trasllat, jubilació, etc... es queda vacant i aquest agent, normalment no es substitueix per un altre, aconseguint amb el pas del temps l'efecte 'desbandada policial', deixant en molts casos, pobles i ciutats sense una suficient cobertura policial.

Aquest efecte desbandada ha estat especialment visible en ciutats de la Regió Metropolitana de Barcelona. A L'Hospitalet mateix, el Ministeri de l'Interior va tenir el morro de deixar només a 70 agents de la Policia estatal, que a més s'encarregaven dels tràmits del DNI, ara afortunadament, s'hi han sumat els 300 nous Mossos que hi corresponen i es nota. Avui mateix, hi han petits poblets de les comarques de Barcelona i Tarragona, on tota la vida hi ha hagut una caserna de la Guàrdia Civil amb 4 o 5 agents i que ara, han deixat a un o dos agents que fan guàrdia en horari d'oficina, ni tant sols surten al carrer..... Molts alcaldes del nostre pais s'han queixat reiteradament d'aquesta situació sense obtenir cap resposta clara. Només ara, i a ran de que el tema s'hagi fet noticiable, els responsables del Ministeri de l'Interior de Madrid han dit que si, que si som bons, ens enviaran a 200 guàrdies civils (molts d'ells en pràctiques) per a caçar als dolents., Si tenim en compte que hi ha més de 1.500 places sense cobrir a la zona Ministeri, veurem que encara es més indignant. Recordeu que ells ens estan cobrant uns impostos per a prestar uns suposats serveis, com per exemple, la seguretat ciutadana, al menys fins que la Generalitat es faci càrrec i ells s'en vagin definitivament

Es un autentic miracle que els grups de delincuents que entren a robar a les cases no hagin fet més mal encara. Per una banda ha augmentat la pressió contra els grups de delincuents a la 'zona Mossos' en una part de Catalunya. Per l'altra banda, la Guàrdia Civil al Pais Valencià, sembla que fa be la seva feina, i evidentment, els professinals del crim s'en van cap on els hi posen les coses menys dificils.

Amb el 'Nou Estatut' que ens volen encolomar seguirem sense disposar de competències plenes en Seguretat, i ens obliga a mantenir la tutela de la Guàrdia Civil i Policia estatal a Catalunya, com si els Mossos fossin una policia de segona. Les decisions importants seguiran prenent-se a Madrid... Sort que aquest Nou Estatut és un gran pas endavant.

 (Segueix)

Fem que continui baixant l'IBEX. No al 'Nou Estatut' !!

domingo | 22 Maig, 2006 20:54 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Logotip e la campanya 'Diguem No'

Molts, moltíssims catalans tenim invertits tots o una part dels nostres estalvis, directa o indirectament en l'IBEX-35. Qui no te algun Pla de Pensions, per petit que sigui? O algun raconet en algun fons d'inversió que referencia a l'IBEX? Encara que ni ho sapiguem, els catalans tenim milers de milios d'euros invertits a Endesa, Telefònica, Repsol, Iberdrola i totes aquelles companyies espanyoles que han fet el posible i l'imposible per a que Catalunya mai disposi dels recursos financers propis. A sobre amb els nostres diners, segueixen fent inversions d'esquenes a –o directament– contra Catalunya. L'IBEX cada dia és més una reunió de poderosos que poc tenen a veure amb nosaltres.

Amb els nostres diners, a més d'engreixar les maquinàries multinacionals d'algunes d'aquestes companyies, algunes de les quals, amb activitats especulatives (algunes d'una immoralitat evident: Telefònica i BSCH a Argentina, Repsol a tota Llatinoamèrica...), i de pagar generoses dietes als membres dels seus Consells d'Administració, alguns d'ells reconegudissims elements anticatalans, Encara s'atreveixen a boicotejar a les empreses (petites i mitjanes) catalanes, a impedir com sigui el desenvolupament propi del nostre pais i a evitar que disposem d'unes minimes infraestructures que ajudin a desenvolupar la nostra economia.

Perque no invertim en paquets de la Borsa de Barcelona? o en Plans de Pensions i Fons d'inversió que tenen les seves inversions en la zona euro o millor encara, en els nous Fons ètics que a més de donar-nos una bona rendabilitat, invirteixen en empreses decents que realment desenvolupen activitat econòmica amb criteris de sostenibilitat i honestedat i que estan disponibles molt facilment en molts bancs i caixes?

Retirem els nostres estalvis de qualsevol fons que entregui els nostres diners a aquesta gent, treiem els nostres diners de l'IBEX

O es que els nostres diners no poden fer la mateixa força que els seus? Ens imposen un 'Nou Estatut' a la seva mida, esfonsem-los, els diners són nostres, invertim en el nostre pais i introduïm la paraula ètica en els diccionaris d'economia.

 (Segueix)

Ultima Hora - Enquesta sobre l'Estatut: Victòria aclaparadora del 'SI'

domingo | 20 Maig, 2006 16:44 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Avui hem tingut accés a les dades reals que disposa el Centre d'Enquestes Electorals i Opinions Ciutadanes de la Generalitat de Catalunya, organisme depenent de la Conselleria de Relacions amb els Electors i Electores. Es la primera vegada en la història de Catalunya que els ciutadans poden veure les dades d'un estudi sense cuinar ni retocar i aquest modest bloc ha estat triat el mitjà per a filtrar la informació.

Tothom sap que les enquestes que estan publicant els mitjans de comunicació estan absolutament manipulades i no reflecteixen la realitat. Les dades reals no es publiquen mai, només ens arriben les dades que han estat previament cuinades segons els gustos de cada fabricant. Segons la informació que ens acaba d'arribar, es confirma que el que han publicat els mitjans es absolutament fals i de fet, l'Asociació de lectors satisfets de la premsa i els mitjans de comunicació de Catalunya ja ha confirmat que iniciarà accions legals contra aquests mitjans per falsedat documental, estafa i prevaricació.

En un proper article mostrarem tota la informació detallada, però ara, en un avanç amb caràcter d'urgència mostrem la predicció dels resultats:

Participació al referèndum de l'Estatut
A la pregunta: Anirà a votar el proper 18 de juny en el referèndum sobre l'Estatut? les respostes han estat:
Aniré a votar 120 %
No aniré a votar -2 %
NS/NC -5 %

Resultat del referèndum de l'Estatut
A la pregunta: Qué votarà en el proper 18 de juny en el referèndum sobre l'Estatut? les respostes han estat:
Votaré SI 110 %
Votaré NO -10 %
BLANC -2 %

Aquestes dades, encara que resulten dificils de creure, son certes. S'esvaix qualsevol esperança per als partidaris del 'NO' que com tots sabeu, són una gent menyspreable i que només votaràn que 'NO' per a facilitar la feina al PP i ensorrar Catalunya.

Els mitjans de comunicació, en el seu afany de servei a l'interés públic, s'han encarregat de retocar i cuinar els resultats amb l'unic objectiu de no fomentar encara més l'ambient d'euforia entre els seguidors del 'SI' que fins i tot podria provocar una certa desmobilització entre els mil.lions de ciutadans que estan esperant amb ànsia i entusiasme que arribin les 8 del mati del diumenge 18 de juny per a votar 'SI' a aquest fantàstic 'Nou Estatut' que per fi, farà que Catalunya sigui 'Rica i plena'

 (Segueix)

Transitant. Fem-la canço de l'estiu.

domingo | 17 Maig, 2006 23:04 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Aqui teniu el videoclip de 'Transitant', una cançó que dóna nom al nou disc de Victor Naranjo 'Transitant a la Bikini', gravat al concert en directe que es va celebrar aquest hivern pasat en aquesta sala.

Victor Naranjo de 31 anys, des de L'Hospitalet i començant de ben jovenet del no-res, te una llarga trajectoria i es mereix formar part de l'star system català per merits propis... o millor dit, ser considerat ja, part del que anomenem Cultura catalana, si, o es que us creieu que la cultura catalana només és el que s'estudia a les escoles?. Si podeu escolteu el disc a la seva web

No és molt amic de polítics, i tal com està el pati, ho entenem perfectament. El videoclip que us pengem aqui podria ser ben be un espot representatiu de la societat catalana del nou mil.leni, amb optimisme i sense perdre l'alegria i les ganes de viure, veureu com pot ser-ne d'enganxosa una cançó... Entre tots, fem-la cançó de l'estiu. (Segueix)

Referèndum del Nou Estatut: El PP deuria votar 'SI'

domingo | 17 Maig, 2006 10:22 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

El text de 'Nou Estatut' que ens 'sotmeten' a aprovació el proper 18 de juny, serà, sens dubte, millor que l'anterior, però també segur, serà el text més 'rebaixat' que pugui tenir Catalunya en el futur, per sota d'aquest llistó no hi haurà res.

El PP deuria de saber-ho, i si, per una d'aquelles coses que pasen, guanyes el NO i aquest text no s'aprovés tal com ens proposen, es evident que (a més de que alguns líders de l'oasi es quedarien sense feina) caldria tornar a parlar-ne de nou amb l'Estat espanyol per a reconduir la nova situació i fer un nou text, més en sintonia amb el que va aprovar el Parlament de Catalunya, per tant amb un nivell més alt de sobirania.

Si guanya el 'NO' no serà per a rebaixar encara més aquest Estatut, més be al contrari... serà per a que avanci més, molt més... i no creiem que aquesta perspectiva agradi al PP. Si els del PP es dediquessin a fer política enlloc d'intoxicar i intentar enderrocar governs, s'adonarien ràpidament de que aquest 'Nou Estatut' és objectivament el més proper a les seves tesis centralistes que mai podran aconseguir, i per tant deurien ser activistes del 'SI'.

. Ara mateix el PP, senzillament s'ha convertit en l'únic argument que te l'establishment de l'oasi català, es l'argument de la por... un argument ben simple que tothom pot entendre... i que als psocialeros els hi ha funcionat molt be en altres ocasions... ens venen a dir: Si la dreta espanyola esta contra l'estatut, vol dir que l'Estatut és bo. Potser els del PP que tontos no son, saben molt be a que estan jugant...

 (Segueix)

Ser un ramat agrait... o votar NO?

domingo | 15 Maig, 2006 20:38 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Logotip e la campanya 'Diguem No'

Els mitjans de comunicació a Catalunya ja s'han decantat clarament pel 'SI' en el referèndum del 'Nou Estatut'. No tindrem espai mediàtic, recordeu el referèndum de la 'Constitució europea'? donç encara serà pitxor. Segons sembla llegint aquests mitjans, els ciutadans honrats votaran masivament 'SI', i alguns espanyolistes rancis, votaran 'NO'. El 'Nou Estatut' ens resoldrà tots els problemes i quasi serà ilegal i indecent negar-se a acceptar-lo. Els que demanem el 'NO' som transparents.

Ens diuen que la dreta de Piqué i els independentistes de Carod, votaran 'NO', però estiguem tranquils, que la majoria de l'esquerra i els nacionalistes 'amb seny' votaran 'SI'. Circulen les primeres fantàstiques enquestes que, enlloc de reflectir un estat d'opinió, intenten crear un estat d'opinió, d'això en saben molt els psocialistes i convergents... recordem que són professionals de la política, no com altres...

Ells estan invertint molts diners (dels nostres impostos, es clar) per a que guanyi el 'SI', ens mostraran totes les bondats del 'Nou Estatut'. Faran pujar a les tribunes a tots els intelectuals i gent reconeguda que puguin.... fins i tots els de la troupe de 'Ciutadans de Catalunya' comencen a no ser tant hostils al Govern... com ho eren fa unes setmanes... Els de la 'Brunete mediàtica' han deixat de vomitar contra Catalunya... Convergència ha deixat de fer d'oposició...Serà per alguna cosa, no?

Ara es hora de pensar el que realment ens juguem en aquest referèndum.... seguirem sent un ramat agrait? Potser si.

 (Segueix)

Sense complexos. Diguem No.

domingo | 11 Maig, 2006 22:27 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Logotip e la campanya 'Diguem No'

Per dignitat. Impedim que s'aprovi aquest 'Nou Estatut', pel seu contingut, evidentment, i per la forma en que volen aprovar-lo.

No tenim por, ni als feixistes que l'han fet aigualir, ni als poderosos que han presionat al President... ni a la dreta que vol tornar a governar Catalunya. S'ha acabat... Aturem aquesta farsa... Sumem una a una, totes les voluntats... expliquem-ho a tots i cada un dels nostres amics, familiars, coneguts... Que facin l'esforç d'anar a votar, i donem-los una lliçó de democràcia...

Volem l'Estatut aprovat pel Parlament, i que es reconeguin els drets nacionals i individuals dels catalans. No volem l'Estatut de Rodriguez Ibarra, José Bono, Alfonso Guerra, José Montilla i Duran Lleida. La nit del 18 de maig te que ser un clam: Sóm una nació

 (Segueix)

Nou Govern Socio-eco-vergent, tornen els de sempre.

domingo | 11 Maig, 2006 13:43 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Senyors i senyores, Catalunya ja te des d'avui mateix un nou Govern Socio-eco-vergent que gestionarà el referèndum del 'Nou estatut'.

Ja s'han vist les primeres reaccions i n'hi ha per tots els gustos... com sempre. Sigui com sigui, s'ha acabat, si més no, fins a l'any que ve, l'acció d'un Govern d'esquerres, o millor dit: S'ha acabat l'acció de Govern, ja que abans de l'estiu tenen que guanyar el referèndum i pasat l'estiu, tenen que guanyar unes eleccions. A veure qui aguanta aquest ritme...

Pasqual Maragall s'ha tornat a equivocar i aquesta vegada de molt. Com explicarà ara Joan Saura que te que governar amb el suport extern de CiU? Com explicarà Artur Mas que està donant suport al partit de Montilla i Corbacho per tal de que s'aprovi l'Estatut que ell mateix va devaluar? Seguirà dient Duran Lleida que no vol ser ministre a Madrid?

Ells, els poderosos, creuen que amb aquest pas que han obligat a donar al President, avancen cap a la calma i l'estabilitat. Els sectors financers i industrials, els Prohomes (i dones) que es mouen pel Círculo Equestre, la Cambra de comerç, Foment, els amics del cava... i tots aquells que han vist perillar els seus interesos immobiliaris a les costes catalanes, al Pirineu i a les ciutats, tornen a respirar... ara sembla que les coses per a ells, es poder tornar a redreçar. Només es questió de temps que ICV abandoni o be el seu programa o be les tasques de Govern...pasat el referèndum, veurem que fan.

Però l'únic que no veurem des d'ara endavant és estabilitat. O es que creuen que la mani del 18-F a Barcelona, va ser una simple 'costellada'?

*****************************EXTRA*******************************

Per cert, com ja deveu saber... el 'Gran Germà' esta vigilant cada cop més... i segueixen rastrejant milers i milers de blocs, per tal d'anar fent una fitxa precisa de tots nosaltres...

En concret el 'Gran Germà' ha encarregat al 'Open Source Center' depenent de la CIA, que extregui informació dels blocs i 'no-blocs' de tota la xarxa, indicant-li uns criteris molt clars. Ara el que cal es ajudar a que ens trobi... Som sospitosos de no recolzar les activitats Nordamericanes a l'Irak, d'anar contra la Guerra, de no admetre vexacions contra els drets humans i d'ajudar en tot el que ens va ser posible a que el PP deixés el poder a l'Estat espanyol... per tant, fem-los fàcil la seva feina... us convidem a que afegiu les seguents paraules als nostres blocs, per a que ens indexin, i de pas, ajudar a inutilitzar els seus sistemes

This message is for The Open Source Center: Bin Laden, iranian nuclear power, Fidel Castro, Hugo Chávez, Evo Morales, Oil, Repsol, Che Guevara, Catalunya, IRA, ETA, Acebes miserable, George Bush idiot, Sadam Hussein, Lluis Companys, Francesc Macià, Terra Lliure, ETA, Democràcia, Llibertat, Cuba, Zapatero, Resistence, Revolution, freedom, EZLN, FSLN, Zapata, Sandino, Engels, Guantánamo.

 (Segueix)

Som una... vergonya !

domingo | 10 Maig, 2006 19:26 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Durant tot el dia d'avui, hem tingut ocasió de seguir d'aprop tots els esdeveniments i declaracions relacionats amb la fi del 'Govern catalanista i d'esquerres'. 'Entre todos la mataron y ella sola se murió' com diuen els castellans, i aquesta vegada es ben be així, l'han matat entre tots,

Als inicis del tripartit els poderosos i els seus aliats del PP i CiU ja van començar a remoure cel i terra per a enderrocar el nou Govern d'esquerres, els mateixos membres del Govern, començant pel propi President, han ajudat tot el que han pogut i més, i el mateix estatut que va donar sentit al principi d'una nova etapa progressista i de modernització de Catalunya, ha acabat sent la tomba d'aquelles esperances.

Ja farem balanç, encara no hem acabat, però el que és segur, es que els màxims representants de la sobirania catalana, no ho han fet gens be. Tots, uns per conspiradors, altres per bocamolls, i uns altres senzillament, per pur egoisme estret. Aquests són els dirigents polítics que tenim i si no canvia res, els que seguirem tenint.

Acaba d'aprovar-se al Senat espanyol el 'Nou Estatut' per 128 'Si', 125 'No' i 6 abstencions, entre elles les 4 d'ERC. Una vergonya, la meitat d'Espanya (La dreta sociològica) en contra de l'Estatut, l'altra meitat cagada de por i donant-se per satisfeta amb un text tanthomologat i correctament constitucional que fa pena. Ara el 'Nou Estatut' te que passar la prova real... Els catalans deurem de votar en el referèndum que convocarà un nou Govern socio-eco-vergent, un Govern amb la meitat dels seus membres a la oposició... La majoria de ciutadans ni votaran. i dels que aniran a votar, ja veurem quants ho fan entusiasmats... i quants de nosaltres anirem a les urnes emprenyats, molt emprenyats.

Potser aquells nacionalistes espanyols que deien que Catalunya no és una nació tinguin la seva part de raó... Catalunya és, ara mateix... Una vergonya.

 (Segueix)

Catalunya, any zero.

domingo | 09 Maig, 2006 20:10 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Embolica que fa fort ! No sabem si la velocitat en que es produeixen els esdeveniments polítics a Catalunya alimenta la blogosfera catalana o a l'inrevés, segurament estem devant d'un cas de retroalimentació.

Des d'aquest modest bloc podem afirmar que coneixem a molt poca gent –poquísima– que hagi decidit votar 'SI' al 'Nou Estatut', i molts, moltísims que ja han decidit votar 'NO', per molt diverses raons, sempre suposant que aquest referèndum s'arribés a celebrar.

Realment, en quan parles amb gent que no està involucrada directament en política i que estan fora de la 'voraginé' d'aquestes darreres setmanes, t'adones que estem devant del primer referèndum de la nostra història que qui l'organitza el pot perdre – i això que encara queda un mes– i ells en són conscients, molt conscients, uns quants s'estan jugant el seu futur polític, alguns fins i tot ja no en tenen de futur.

En questió d'hores convocaran oficialment el referèndum i potser, també les eleccions... unes eleccions que els poderosos volen fer servir per a retornar la 'calma' a l'oasi català i posar als despatxos de les conselleries a gent amb experiència, gent responsable i amb seny, la gent que porta 23 anys governant la Generalitat i els Ajuntaments. D'aquesta gent nosaltres en diem l'establishment. Són aquells als que els hi resulta molt incomode governar amb aprenents de la política, amb gent que ve de baix i que manté els principis per sobre de qualsevol pressió inconfesable. Les fites del calendari són cada cop més clares... Al juny, cal tombar aquest estatut i a la tardor, fer avançar als partits d'esquerres i nacionals, conjurar-nos contra la sociovergència, debilitar el PSC i CiU i reforçar ERC i ICV. Intentem que 2006 per a Catalunya sigui, 'l'any zero'

 (Segueix)

Referèndum del 'Nou Estatut': Guerra total entre catalans a l'oasi ?

domingo | 08 Maig, 2006 19:57 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Tristesa. Aquesta es la sensació que ens omple l'ànima en un dia com avui, despres de sentir les declaracions de tots els líders de l'oasi català' a l'acte de compareixença del President al Parlament.

Tots contra tots, directa o indirectament, ni tant sols la nova i incipient sociovergència que comença a albirar és el que sembla... Aquest referèndum que pretesament deuria de nèixer per a que D'ara endavant s'ens obrís una nova etapa, acabarà amb el suposat clima d'entesa i diàleg civilitzat que ens caracteritzava.

La politica catalana, cada cop s'asembla més a la política madrilenya... amb barroeria, traicions, ganivetades per l'esquena, amenaces, xuleria... Comencen a circular frases com les següents: Si no guanyem el referèndum ens cauran a sobre tots els mals !! Fotin fora del Govern els d'Esquerra !! Nosaltres farem campanya contra el 'No' !!...

Ja no ens adonem de qui són els enemics? A la ultradreta més rancia, acompanyada per l'OPUS i la Brunete mediàtica no li hagués sortit millor... i tot plegat, ben baratet !! Senyors, ho han aconseguit... Catalunya dividida, o al menys, els partits catalans dividits... i enfrontats, però no com semblava.... els del tripartit per una banda i la dreta per un altra, no... senyors, la divisió es totalment surrealista i esquizofrenica, es que s'han tornat tots bojos??

Ara mateix, només hi han dos opcions: una aturar-ho tot i seguir parlant entre tots per a aconseguir un 'Nou Estatut' com Déu mana (Aquesta opció es molt improvable que succeeixi). La segona opció (menys improvable) es anar de cara cap al referèndum i que els Déus reparteixin sort... i sigui quin sigui el resultat, anar directament cap a la Sociovergència, o potser deuriem dir-ne SocioECOvergència? que tal com van les coses, resultaria una mala fotocòpia del pacte CDU-SPD que tant agrada a alguns dirigents i periodistes catalans, per no parlar de les èlits financeres i industrials catalanes.

Això pinta molt malament, per tant, no els hi tenim que posar el camí fàcil, cal que els ciutadans, els movments civics, facin valer la seva veu... No farem la guerra entre nosaltres, però que no es tornin a repartir com sempre, Catalunya entre quatre. Catalunya no es d'uns quants... encara que tinguin cognoms il.lustres.

Altres articles relacionats:

06.05.06 - Referèndum del 'Nou Estatut': No ens queda més remei que VOTAR NO.

04.05.06 - El referèndum del 'Nou Estatut' es podria guanyar a la tele, o perdre a internet.

02.05.06 - Referèndum del 'Nou Estatut': Si, Blanc, Nul, No, Contundents.

23.04.06 - Referèndum del 'Nou Estatut': Fugim del 'NO'.

04.04.06 - 'Nou Estatut': Voldriem votar Si, pero de debò, no ens facin acabar votant No.

 (Segueix)

Referèndum del 'Nou Estatut': No ens queda més remei que VOTAR NO.

domingo | 06 Maig, 2006 18:08 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Mapa Polític de Catalunya

Ja és oficial: Esquerra demanarà votar NO al proper referèndum del 'Nou Estatut', deixem al marge de les consequències que pot tenir aquesta decisió sobre la continuitat del Govern l'endemà del referèndum segons quin fos el resultat.

El mapa polític de Catalunya sempre ha estat més complexe i equilibrat del que la majoria dels espanyols podrien arribar a imaginar-se i aquesta decisió –lógica– d'Esquerra, ho confirma. No podia ser d'una altra manera.

Els partits del 'SI' tendeixen a 'centrar-se' a ser 'responsables' i a pensar en 'clau d'estat'. Si prenem els eixos Catalunya/Espanya i Dreta/Esquerra volen ser tan catalans com espanyols i de centre o centresquerra que en aquesta zona és on esta la majoria dels valuosos electors. Catalunya viu en un empat permanent i el resultat del referèndum ho demostrarà, encara que guanyi el 'SI' serà un empat, Quants dels 7 milions de catalans li donaran suport? Quants d'aquests estaran en contra? A Quants tant li fa el resultat?

La discusió sobre si el 'Nou Estatut' es millor o pitxor, ja no te el mateix sentit que fa unes setmanes... per molt que ens vulguin convencer, ara el que es decideix és senzillament si ens tornen a sotmetre o no, així de senzill. Ja s'ha desvirtuat totalment el debat de l'Estatut. Ara parlem de dignitat nacional i de si podrem decidir lliurement el nostre futur sense por als poders fàctics espanyols més rancis com va passar l'any 1979 o seguim tenint la obligació de callar, sotmetre-n's i amagar el que pensem i dir en veu baixa el que volem ser. Ja som grandets, oi?

Estem igual que el 18-F, només que ara tenim unes urnes al devant.... Ara es la ocasió per a que la societat civil catalana parli... o be que calli per sempre més... Ens hagués agradat molt –moltíssim– votar 'SI' , però com ja deiem fa unes setmanes, no ens estan deixant cap altra sortida que VOTAR NO !!

Altres articles relacionats:

04.05.06 - El referèndum del 'Nou Estatut' es podria guanyar a la tele, o perdre a internet.

02.05.06 - Referèndum del 'Nou Estatut': Si, Blanc, Nul, No, Contundents.

23.04.06 - Referèndum del 'Nou Estatut': Fugim del 'NO'.

04.04.06 - 'Nou Estatut': Voldriem votar Si, pero de debò, no ens facin acabar votant No.

 (Segueix)

El referèndum del 'Nou Estatut' es podria guanyar a la tele, o perdre a internet.

domingo | 04 Maig, 2006 20:41

Pocs blocs defensen el 'Si' al 'Nou Estatut' (tret dels blogaires orgànics dels partits) i molts blocs, cada cop més, es decanten cap al 'No'.

Per la xarxa es comença a 'notar' una certa mobilització diguem-ne 'espontània' que podria acabar –si més no– amb un alt percentantge de vot negatiu en el referèndum, que junt a una més que previsible alta abstenció, deixarien 'tocat' aquest projecte d'Estatut, i això en el cas que fos aprovat.

Tenim al devant una situació politica realment apasionant. Per una banda, un govern 'catalanista i d'esquerres' (que comparat amb els que han governat els darrers 23 anys, ja representa una millora substancial, i esperem que es noti). Tenim un projecte d'Estatut que 'tècnicament' és sensiblement millor en molts aspectes a l'actual. I per fi tenim un incipient moviment cívic que vol anar més enllà del text que ara ens proposen i situar-nos en un estadi superior, com a ciutadans i com a nació.

Les coses feia molt de temps que no estaven plantejades tan clarament. Es ja molt evident que el Govern central no es mourà de posició i com a molt, esperaran a la recta final de la campanya del referèndum per a cedir alguna competència 'sonada' com una mica d'aeroport, o algun compromís en inversió pública o alguna engruna llaminera per a convèncer als indecisos. Els partits del 'Si' incapaços i debilitats, intentaràn 'vendre' els grans avenços que suposa el 'Nou estatut, Esquerra ja veurem que fa... (de moment, la seva direcció està fent el 'paperina') La dreta espanyola segueix desubicada (fan pena)... Que pasa? es que només hi ha moviment a internet? sembla que si.

A Catalunya ja hem vist dos grans mobilitzacions 'espontànies' dels internautes que van ser decisives, la del 11-14-M i la del 18-F, ara tornem a veure a la xarxa la punta del iceberg d'aquest moviment de fons en el si de la societat catalana. Seguim molt atents... Aquest referèndum es podria guanyar a la tele, o perdre a internet.

Altres articles relacionats:

02.05.06 - Referèndum del 'Nou Estatut': Si, Blanc, Nul, No, Contundents.

23.04.06 - Referèndum del 'Nou Estatut': Fugim del 'NO'.

04.04.06 - 'Nou Estatut': Voldriem votar Si, pero de debò, no ens facin acabar votant No.

 (Segueix)

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb