Els uns i els altres

 Red Progresista.netxarxa de blocs sobiranistes Bloc col.lectiu. Qui són els uns? qui són els altres? d'on venim?
i el més important: cap a on anem?
Opinions sobre l'actualitat política de Catalunya,
una de les nacions més avançades d'Europa.... o no?.

El Conseller de Governació Xavier Vendrell, va ser membre de 'Terra Lliure'? I qué?

domingo | 28 Abril, 2006 00:18 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Xavier Vendrell

Vaja, Ara es desperten alguns! Algun mitjà local ha fabricat una notícia pretesament espectacular i amb vocació d'escàndol, però que ni tant sols la Brunete mediàtica sap com agafar-la.

Aquests suposats periodistes diuen que han averiguat que el nou Conseller de Governació va ser membre de Terra Lluire. Potser sigui cert o potser no, que nosaltres sapiguem, a l'any 2006, no és cap delicte haver estat membre de Terra Lliure durant els anys 80, ni molt menys! i no sols el flamant Conseller, hi han uns quants ciutadans que hi van pertanyer a aquesta petita organització, eren temps del GAL, la LOAPA, Tejero... i la democràcia encara era massa tendra, Molts catalans encara tenien les ferides ben vives i tot just començàvem a apendre a empasar-nos el dolor i la ràbia de veure als vells assasins i als seus amics, perpetuant-se en els despatxos del poder... Quina nit tan màgica d'aquella tardor de 1986 quan el respectat ex-president franquista de la Diputació de Barcelona va fer public el nomenament de Barcelona com a seu olimpica! Quantes abraçades entre aquells ex-franquistes fills de Porcioles i els nous progres postmoderns i ex-revolucionaris.

Que bonic era tot... Tot? Donç no! Durant aquells primers anys de la democràcia al nostre pais encara es torturava a les comissaries i a les presons, (Us ho podem assegurar de primerìssima mà) van haver de tancar milers d'empreses deixant milers de treballadors al carrer (Això tambè ho vam viure en carn pròpia) La especulació a les grans ciutats seguia sent pràctica habitual i quotidiana. Els drets dels joves no existíen, la igualtat de les dones, era pura fantasia. I el català? més val no parlar-ne. Eren temps de canvi...

Alguns joves (i no tant joves) devant d'aquell panorama, es van organitzar, (avui costa d'entendre fins i tot aquesta expressió) ja sigui en grups excursionistes o en grups polítics de tota mena, però això si, tots antifeixistes i defensors dels drets nacionals. Circulaven infinitat de manifestos signats per autèntiques 'sopes de lletres'... Deuriem d'estar molt orgullosos d'aquells joves. Joves que equivocats o no, van sacrificar el millor de la seva joventut per a lluitar pels nostres drets, drets que avui potser sembla que venen 'de sèrie' pel sol fet d'haver nascut, sense pensar que s'han aconseguit a base de molt esforç. Molts altres drets encara estan per arribar, potser la propera generació de joves lluitarà per ells...

Terra Lliure es va formar amb persones procedents de petits grups independentistes i d'esquerres, i va ser una d'aquestes organitzacions (com moltes d'altres) que pretenien lluitar pels drets nacionals amb la força de les armes. Ara, amb el pas del temps, per a alguns ciutadans que vàrem viure aquells temps, quasi ens sembla infantil i entranyable, fins i tot podriem posar en dubte que realment fos una organització propiament dita... van donar moltes mostres de desorganització. Terra Lliure i els grups que li donaven cobertura eren molt endogàmics, i encara que comptaven amb una important càrrega política, d'organització militar no en tenien absolutament res. Ni de bon tros es pot comparar amb ETA, ja els hagués agradat, molts d'ells s'enmirallaven cada dia amb ETA . Afortunadament ells mateixos amb l'ajuda impagable d'alguns ciutadans, van saber rectificar i no seguir per un camí que certament no duia enlloc. Aqui si que es va reconduir tota aquesta lluita 'armada' cap a una lluita estrictament politica, i ara es ETA qui s'enmiralla amb Terra Lliure. Gràcies a molts que discretament ho van aconseguir, ells van impedir que a casa nostra també vessés la sang, que la ràbia es canalitzés cap a vies més útils i menys primàries que anar fotent trets als fatxes.

Xavier Vendrell, molt provablement ni tant sols arribà a ser membre en actiu de Terra Lliure o potser va exercir d'ideòleg, o potser va montar algun 'aparell logistic' o ves a saber... I qué? D'aquest nou Conseller l'únic que coneixem fora de la biografia oficial és que sempre ha estat al bàndol dels nostres, lluitant contra els altres. De jovenet quan va acabar d'estudiar i va anar a 'fer la mili' a Albacete, es va dedicar a ajudar als seus companys 'reclutes' catalans a ser forts i suportar les vexacions dels militars feixistes espanyols, Fins i tot en una ocasió molt delicada, quan un soldat va aparèixer mort per 'suicidi' a la caserna, va saber donar suport als companys i ajudar-los a mantenir la calma evitant més danys. Fins i tot va fer que el català fos la llengua d'us entre soldats catalans castellanoparlants.

Xavier Vendrell des d'el seu lloc, igual que molts de nosaltres des d'el nostre, vam fer el que vam poder per aconseguir els drets més bàsics, drets com per exemple que alguns descerebrats a casa nostra avui puguin escriure lliurement ximpleries als mitjans de comunicació sobre aquells joves lluitadors i encara tinguin la gosadia de criminalitzar-los, I que malgrat els temps que corren, desitgem que segueixin exercint el seu dret a escriure imbecilitats d'ignorant cada vegada que vulguin.

 (Segueix)

Deixarem que Manuel Fraga mori amb impunitat, com va fer Franco?

domingo | 24 Abril, 2006 23:31 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Manuel Fraga

Ahir, el diari Avui va publicar un Article d'Hèctor López Bofill, Professor de dret constitucional on demana directament un 'Procés judicial' contra Manuel Fraga semblant al que van ser els Judicis de Nüremberg que netegés definitivament la memòria col.lectiva i dignifiqués el record de les víctimes del feixisme i del terrorisme d'Estat que es va aplicar contra centenars de milers de democrates.

Si, per a molts pot semblar una fita utòpica, per d'altres senzillament una pèrdua de temps, però per a qualsevol ciutadà decent, deuria ser una asignatura pendent... l'únic governant feixista que segueix en actiu a la UE, amb uns quants crims i morts a la seva conciència, responsable directa de la represió més dura del final del franquisme, els morts de Montejurra, Vitoria..... Sense que ningú hagi fet cap mena de campanya ni denúncia per crims contra la humanitat. Cal a més que els seus 'fills polítics' l'avergonyeixin i el repudiin, no pot ser que el PP el segeueixi tractant com si fos un dolç i amable vellet fundador d'un partit democratic, i a sobre, li retin honors.

Recomanem la lectura del llibre Fraga, retrato de un fascista de Gustavo Luca, publicat a 2001 per la editorial 'Miatzen' amb el ISBN 2-914743-03-3 (per si el voleu trobar)... (Fins i tot si algu troba el llibre en pdf per la xarxa, podriem afegir aqui l'enllaç). Aquest llibre repasa tota la vida dedicada al feixisme, desenmascarant alguns episodis de la vida d'aquest sinistre personatge que o be s'han 'oblidat' o be s'han 'maquillat'

Que mai no ens falli la memòria...

 (Segueix)

Sant Jordi a Madrid: només ho va celebrar 'La Falange'.

domingo | 24 Abril, 2006 13:48 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

José Bono

Ahir, Diada de Sant Jordi, els feixistes van celebrar la seva 'Gran' Manifestació' a Madrid on es van aplegar quasi dues mil persones i moltes banderes espanyoles 'preconstitucionals' amb l'escut de la 'gallina' de Franco.

La escenografia, com sempre, crits de tota mena a favor de la unitat d'Ej-panya, contra Zapatero i el Govern Central, etc... fins i tot es van sentir consignes contra el PP i Rajoy acusant-los de covards, van cantar el 'Cara al Sol' i escoltar el seu 'himne Nacional'. Be, una manifestació de costellada més amb una bona part dels assistents desplaçats d'arreu de l'Estat espanyol en autocars i amb un desplegament previ amb molts mitjans, inclosos grans anuncis a la premsa escrita de la Brunete mediàtica madrilenya.

No va ser una gran manifestació, ni molt menys, ja que van asistir si fa o no fa, la mateixa gent de cada any, precissament això es el més significatiu... ja que amb una escenografia molt similar (tret dels insults al PP) hem vist ja unes quantes 'manis' a Madrid en els darrers mesos... amb força més gent que ahir. On és la diferència? Molt senzill... la ultradreta 'sociològica' només es mobilitza quan el PP, la Brunete, l'OPUS i la esglesia en general toquen la corneta. Els d'ahir, serien només els falangistes 'oficials', la resta de la ultradreta, que són uns quants milers de ciutadans, està molt ben representada pel PP.

 (Segueix)

Referèndum del 'Nou Estatut': Fugim del 'NO'

domingo | 23 Abril, 2006 17:36 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

A Catalunya, Els feixistes, ultres, nacionalistes espanyols, panxes-agraïdes, i altres sectors socials anti-catalans, tenen a hores d'ara molt clar que votaran 'NO'. L'endemà del Referèndum ja analitzarem aquest vot ciutat per ciutat, barri per barri i si cal, a cada taula electoral. Així tindrem identificats perfectament als enemics de Catalunya. El que fa temps que intuim, ho veurem en xifres per territoris i a les grans ciutats, per districtes i carrers, deixeu-los que ens diguin on són.

Els catalans honrats no poden votar 'NO tenim la resta d'opcions, que ja anirem perfilant, segons la posició ideològica de cada un de nosaltres, ja sigui el vot 'SI' més còmode, o un 'SI' crític, però tambè es molt coherent votar 'nul' o votar en blanc, segons la crida que faci cada organització. L'endemà també comptarem els vots... quants vots afirmatius (PSC-CiU-ICV) i quants nuls o en blanc (ERC i altres)

Responsabilitat de tots els 'no anti-catalans' serà que la participació no sigui un fracàs i que estigui al voltant de les xifres de l'anterior Referèndum de Estatut, i perquè no? d'unes eleccions al Parlament. Imagineu-vos les portades dels diaris de la Brunete mediàtica si la suma de l'abstenció i el 'NO' superen a la resta, i per tant ja podriem comptar amb una reedició de l'atac a Catalunya que hem patit recentment, sense comptar amb la campanya del PP-CiU per a esfonçar el Govern.

Insistim, cal fer un bon debat abans del referèndum, cal clarificar posicions, però cal votar, i es clar, com ja hem dit altres vegades, fem que votin 'NO' només els feixistes i els anti-catalans.

 (Segueix)

Govern Catalanista i d'Esquerres 2.0 - ( GCE 2.0 )

domingo | 21 Abril, 2006 04:41 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Despres de pair la notícia de la remodelaciò del Govern, i de pasejar tot llegint les opinions de la ja molt atapaida blogosfera catalana. Aném una mica més enllà de valorar els noms dels Consellers que entren i surten, o se si es reforça el President Maragall, que si Carretero i l'Estatut, que si Saura creu que és injust deixar caure a Milà....

La conclusió certa... és que tenim Govern Catalanista i d'Esquerres 2.0. Entre tots, han injectat una mica d'estabilitat en aquest Govern (que ja li calia) i sembla que esgotarem la legislatura... A més, encara que al Referèndum pel Nou Estatut els membres del 'Tripartit' fessin campanyes oposades entre elles mateixes, seguiriem gaudint d'un magnífic Govern estable...

Be, diem Govern Catalanista i E'esquerres 2.0. fent un simil amb els sistemes i programes informàtics... aquesta nova versió del GCE 2.0, es més que una simple actualització, ja que s'han eliminat algunes incompatibilitats entre els components del conjunt anterior GCE 1.0 (no totes, es clar) permetent que el sistema s'adapti als usuaris i electors, segons les seves preferències, així els usuaris (tant si són favorables o contraris al Nou Estatut) no caldrà que deixin d'utilitzar aquest GCE, simplement, podrà criticar a una part del Govern i defensar a l'altra. La nova versió 2.0 també elimina alguns elements que malgrat haver fet una tasca de fons productiva han estat 'incompresos' pels usuaris (Salvador Milà), també han substituit alguns components obsolets, conflictius i 'mal vistos' (Cati i Ciurana). Han afegit algun nou element amb experiència contrastada en altres sistemes i xarxes 'locals' (Baltasar, Mascarell) i reforcen el 'nucli' més polític amb Vendrell.

Per a CiU i el PP, es clar, no són bones notícies, per a ZP no sabem si són bones o dolentes, només desitgem que aquesta segona meitat de legislatura, es consolidi realment el canvi a Catalunya...

 (Segueix)

Democràcia: 1 - José Bono: 0.

domingo | 09 Abril, 2006 16:43 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

José Bono

De moment, el feixista infiltrat al govern del PSOE ha tingut que plegar, 'per motius familiars i personals'. No sabem quins són realment els motius, es pot especular tot el que es vulgui, però sigui com sigui, es una bona notícia. Tot el que sigui treure elements feixistes dels òrgans de decissió, es bona noticia.

Esperem que ara el Ministeri de Defensa espanyol cedeixi el Castell de Montjuic, i es dediqui a netejar l'Exèrcit d'elements indesitjables, per a que potser algun dia, no ens avergonyim d'aquests militars, donem un temps de marge, el nou ministre Alonso, ens ho confirmarà... o no.

Altres articles relacionats:

11.03.06 - Un militar feixista amenaça al diputat d'ICV Joan Herrera.

21.02.06 - Aturem l'onada feixista, aturem al PP.

08.02.06 - José Bono, Ministre de Defensa Ej-panyó, Dimissió !

14.01.06 - Són els colpistes uns fills de puta?, la resposta es clara: SI.

07.01.06 - Cas José Mena Aguado: Fora feixistes de l'exèrcit.

 (Segueix)

'Nou Estatut': Voldriem votar Si, pero de debò, no ens facin acabar votant No.

domingo | 03 Abril, 2006 23:54 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Oasi català

Votar si? Votar No? No votar? Votar Nul?

Primer de tot, deuriem descartar la opció de 'no votar', per anar clarificant. Sigui el que sigui, no podem deixar de votar... No podem deixar que una decisió d'aquest nivell es resolgui amb una participació d'un esquifit 50%, i donar raons a aquells que s'estant plenant la boca de desqualificacions contra la democràcia –encara que no sigui la millor democràcia posible–. O donar arguments a aquells (crec que són els mateixos) que diuen que això dels estatuts i les nacions no tenen res a veure amb les necessitats dels ciutadans. Tenim que animar als coneguts, familiars, amics, a que votin, el que vulguin, però que votin.

Que votar? Aquesta és la questió. De moment, no ens estusiasma la idea de votar Si, hi han moltes raons per a no fer-ho, tots les coneixem, no cal entrar en més detalls, tambè ens fa molta ràbia tenir que votar que No, ja que al final, es tracta del nostre Estatut, i de fet, objectivament consolidariem un pas endavant, molt minso, però cap endavant. Votar Nul? simbolicament quedaria be, (imagineu un 25% de vots nuls?) però distorsionaria absolutament el sentit del vot, ja que si finalment n'hi han molts, no sabriem mai si en realitat aquests votants, serien els responsables directes d'un resultat favorable o contrari (??) en les votacions, el millor sempre és votar per la opció preferida, ja que votar indirectament pot donar resultats no desitjats, que hem deixat deliveradament en mans de altres

Obviament, caldrà que les coses es clarifiquin molt... i les opcions reals només son: o votar Si o votar No, El resultat només pot ser una d'aquestes opcions.

Ja hem dit... poc entusiasme pel Si, i poques ganes d'un No... Senyors de l'oasi català... moguin una mica el cul, parlin, cedeixin... tots. i finalment... avancem.... volem votar Si, pero de debò, no ens facin acabar votant No, això deixem-ho pels feixistes.

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb