Els uns i els altres

 Red Progresista.netxarxa de blocs sobiranistes Bloc col.lectiu. Qui són els uns? qui són els altres? d'on venim?
i el més important: cap a on anem?
Opinions sobre l'actualitat política de Catalunya,
una de les nacions més avançades d'Europa.... o no?.

Aprovat el 'Nou Estatut' millor i millorable.

domingo | 30 Març, 2006 18:51 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Aquesta tarda s'ha aprovat el Nou Estaut al Congrés dels Diputats. Només ERC, EA i el PP hi han votat en contra, evidentment, per motius oposats.

Aquest Nou Estatut es molt millor que l'anterior, si. Però es millorable... Potser al Senat... Esperem, per a veure si la cosa ens acaba d'entusiarmar del tot...

 (Segueix)

La ultradreta, Jiménez Losantos i la COPE: 'fora de control'

domingo | 29 Març, 2006 13:32 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

La dreta espanyola, comença a trencar-se... Encara no sabem si això es bo o és dolent. hi han opinions per a tots els gustos... però el que esta molt clar, es que la ultradreta no està disposada a participar en el procés de la segona transició–tampoc va participar en la primera transició–.

Mentre sembla que algunes veus 'més centrades' de la dreta (Ruiz Gallardón, Piqué, Rajoy, etc...) s'han adonat de la necessitat de resituar-se a l'escenari polític i entrar en el debat democràtic, per a encetar aquesta nova etapa (Treva, Constitució, estatut, monarquia, etc...) i entrar de debò en el segle XXI. Alguns membres de la ultradreta, els feixistes, parlant clar, no ho tenen tant clar... fins i tot, comencen a distanciar-se obertament de tot el que no es sotmeti als valors 'nazionals'.

Les trifulques no han fet sino començar... Jiménez Losantos comença a atacar al Rei Joan Carles i a Manuel Fraga. Aznar comença a discrepar de la posició de Rajoy...

Senyors, el segón acte no ha fet més que començar

 (Segueix)

Treva d'ETA: Cal reformar la Justicia

domingo | 24 Març, 2006 16:20 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

La Justicia a l'Estat espanyol esta donant un espectacle lamentable. Si fem un repàs històric, mai han tingut un paper brillant, la veritat sigui dita... molts ciutadans mai hem confiat massa en aquest sistema judicial. Les actuacions judicials dels ultims temps, a vegades fan riure i a vegades fan plorar... és molt trist, però ho hem d'acceptar així, tal com ve.

Ara, en el primer dia de la treva històrica d'ETA tots els agentrs polítics, i molt especialment els membres dels organs de l'Estat espanyol, tenen que estar a l'alçada de les circumstàncies, només faltaria... Ara es quan alguns alts càrrecs del sistema judicial, les associacions professionals i alguns jutges aspirants a polítics... comencen a no saber ben be que fer: Que si no podem empresonar als interlocutors de la negociació, que si es te que cumplir la llei... Una mica de serietat, senyors... Potser cal que busquin algun manual sobre 'com actuar en periodes de negociació política amb l'enemic' o fer algunes trucades als seus col.legues irlandesos, per a veure com ho van manegar alli.

I si aprofitessim per a reformar la justícia? podriem plantejar-nos tenir un sistema judicial del segle XXI, enlloc d'un del segle XIX com l'actual. Es un bon moment per a fer algunes jubilacions anticipades.

24.03.06 - Treva d'ETA: El PP dividit.

22.03.06 - Treva d'ETA: Per fi comença l'hora de la veritat.

22.03.06 - Per fi, treva d'ETA.

 (Segueix)

Treva d'ETA: El PP dividit.

domingo | 24 Març, 2006 01:14 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Eduardo Zaplana

El PP s'està dividint. De fet sempre ha estat dividit. I ha estat aquesta divisió a totes les organitzacions locals i autonòmiques la que ha reforçat a la direcció central atorgant-li el paper d'arbitre entre families i clans. Es molt semblant a com funcionen les agrupacions mafioses... els grups d'especuladors i altres associacions.

Amb la treva d'ETA ha arribat l'hora de la veritat, s'ha acabat de tractar al seu electorat com si fossin nens de 4 anys... mantenint-los en un estat de por i de desinformació permanent, per a aparèixer despres, com a 'salvadors de la pàtria'.

Per al PP ara també ha arribat l'hora de fer politica de debò, d'acabar definitivament amb una situació política insostenible, i molt especialment amb el conflicte basc, que els seus antecessors polítics van provocar durant els 40 anys de dictadura feixista amb crims, humiliacions, tortures, injustícies i barbàrie, i que els politics de la 'transició' tampoc van saber resoldre, espantats pels militars feixistes d'aquella epoca.

Dintre del PP lògicament, segueixen cohabitant moltes 'sensibilitats', la més ultradretana representada pels feixistes, Jose Mari Aznar, Angel Acebes, Eduardo Zaplana, Aleix Vidal-Quadras i Jaime Mayor Oreja, ja no te cap excusa per a seguir enganyant, manipulant i intoxicant als ciutadans, només podran representar-se a ells mateixos i als sectors més ultres, rancis, foscos i enraderits de l'Estat espanyol. Però hi ha més gent, gent de dretes inteligent i raonable, ara es l'hora de Alberto Ruiz Gallardón i del mateix Mariano Rajoy, que si segeuix actuant com ell sap fer-ho, l'acabarem veient dintre de poc temps, dialogant amb el Govern espanyol i defensant qualsevol cosa, per tal de no perdre suport electoral.

En el nou cami que tot just comencem, quedaran fora uns quants intoxicadors, com ara Federico Jiménez Losantos i la seva colla de 'mariachis'. Fins i tot la mateixa cupula de l'Esglesia Catòlica, i si ens apuren el mateix OPUS DEI, acabaràn renegant d'aquets personatges obscurs. Fins i tot Pedro J. ja comença a veure's sense feina.

Si aconseguim que aquest procés de pau no es torçi, Podriem sentir a José Bono parlant d'Ej-panya com a 'Nació de nacions'... Només és questió de temps. Des d'avui mateix, ja podem parlar obertament de coses, impensables fins fa pocs mesos... nació, diàleg, reforma de la constitució, final d'una epoca..... No tinguem por, aquells senyors de negre, tenen les hores comptades.

22.03.06 - Treva d'ETA: Per fi comença l'hora de la veritat.

22.03.06 - Per fi, treva d'ETA.

 (Segueix)

Treva d'ETA: Per fi comença l'hora de la veritat.

domingo | 22 Març, 2006 14:24 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Despres del comunicat d'ETA d'aquest mati,com ja hem dit en l'anterior article, cal ser molt prudents, La situació politica que obre aquesta treva d'ETA pot ser la que ens porti definitivament al final del conflicte basc i a més que enceti una etapa d'esperança per a la majoria dels ciutadans.

Aquesta nova etapa estarà plena de problemes i tensions, es clar, però apuntem molt clarament cap a dos grans fonts de problemes: Per una banda un petit sector d'ultra-militaristes que habita dintre d'ETA, i per l'altra els feixistes espanyols.

La majoria de ciutadans de l'Estat espanyol estem objectivament a favor d'un procés de diàleg i negociació que ens digui a una situació de pau estable sense més sang, ni més represió, on qualsevol lluita es doni en el terreny polític, no en el militar. Però això no vol dir que la majoria de ciutadans entenguem de la mateixa manera aquest procés, ni que tothom estigui disposat a encetar un debat obert sobre el tema, això serà una altra cosa.

Que pasarà quan l'esquerra abertzale entri de ple en el terreny politic i abandoni qualsevol referència a la 'lluita armada'? Podran plantejar realment totes les seves aspiracions obertament? Si la majoria de ciutadans d'Euskadi vol celebrar un referèndum, que pasarà? Si la majoria de bascos decideix qualsevol cosa, que pasarà?. Tenim l'exemple recent: L'Estatut de Catalunya, amb un suport del 90% del parlament, però no ha estat acceptat a Madrid, per a ells no és important aquest 90%.

Necessariament, s'ha d'obrir una nova etapa, però aquesta nova etapa implica superar les antigues formes de fer politica, i per suposat, caldrà parlar de tot, sense embuts, i es clar, no renunciarem a posar a soobre de la taula d'una vegada per totes temes com la memòria històrica, els drets nacionals i els simbols, la nova reordenació de l'Estat plurinacional, la UE, la immigració, etc... cal començar a parlar de la construcció d'un nou Estat modern on tots ens sentim be, d'iguals a iguals. El centralisme mental , polític i econòmic te que desaparèixer, la nova UE i el nou Estat plurinacional espanyol, o funcionen en xarxa o no funcionaràn.

Els perills de que això no acabi be son reals. Hi ha molta gent interessada en que les coses segueixin com sempre, ja ho hem dit abans, uns quants milikos minoritaris d'ETA i molts feixistes espanyols... depèn de tots nosaltres que tant uns com altres, queden definitivament desactivats i arraconats, la gent decent, sóm majoria. Cada cop que vulguin extendre el seu verí, els tenim que desautoritzar. Molt atents al que diguin i facin els de la FAES, Aznar, Zaplana, Acebes i companyia, no deixem que una vegada més, ens deixin sense futur.

 (Segueix)

Per fi, treva d'ETA

domingo | 22 Març, 2006 12:30 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Trava d'ETA

Aquest mati ETA ha fet públic en el seu comunicat l'anunci d'un Alto el foc permanent A l'Estat espanyol. Ara cal ser molt prudents i esperar que qui tingui que more's ho faci... de moment tot va segons el previst. No fem cas del soroll que els feixistes faran, tranquilitat i calma, molta calma. Avui podriem estar començant a tancar realment el segle XX

 (Segueix)

Els joves es mobilitzen: A França pels seus drets, a Espanya pel 'botellón'

domingo | 21 Març, 2006 00:22 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Botellón

El 'botellón', Ha coincidit en el temps, aquest cap de setmana als informatius i diaris s'han barrejat les imatges de joves francesos i espanyols. A banda i banda dels Pirineus, els joves s'han mobilitzat al carrer. Als dos estats s'han realitzat convocatòries que han aplegat a milers de joves. Ha estat un gran exemple d'organització.

A l'Estat francés, els joves s'han revoltat per a lluitar pels seus drets, ja que cada dia els tenen mes reduits: sense habitatge, amb una feina precària, cap perspectiva d'emancipació... Segurament aquests joves, igual que ja van fer els seus pares al maig del 68 revifaràn la flama de la llibertat, la igualtat i la fraternitat, i qui sap, potser, aconseguiran un futur més digne.

A l'Estat espanyol, com que tot això ja està superat, i els joves, viuen en una situació molt propera al que seria una vida luxosa ja no tenen que reivindicar res, Ara es mobilitzen simplement per a beure, quan més beguin, millor. Que deurien de reivindicar? Si ho tenen tot: Playstation, mp3, mòbils multimèdia, cotxes a l'abast de qualsevol butxaca, vols barats per anar per tot arreu, el tabac i l'alcohol més barat de tota Europa. Poden escollir programes de TV com 'Gran hermano' o 'Operación Triunfo'. Que més es pot demanar?. Mai s'ha viscut tant be. Els joves francesos, no saben viure la vida... com a Espanya no es viu enlloc.

Si senyors, ho han aconseguit, ja tenen a una bona part de la jove generació totalment anestesiada i desactivada, ja no cal patir. Molt deurien canviar les coses, per a que el futur comences a pintar-se del color de la dignitat. (Segueix)

L'Aeroport de Barcelona, Questió nacional.

domingo | 15 Març, 2006 14:14 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Aeroport de barcelona

L'Aeroport de Barcelona:, Aqui s'han encallat ses senyories. En aquest tema es precisament on acabem de vueure la realitat: No vole sota cap concepte que decidim res d'important. No tindrem nou finançament de debò, No serem una nació de debò i a més, seguirem sense poder fer del Prat un dels aeroport-hub més importants de món. Per a això ja esta Barajas.

Disposar d'un aeroport com el de BCN, gestionat majoritàriament per la Generalitat, amb competències reals sobre transports, comunicacions i mobilitat, vol dir moltes coses, com ara, forçar a que tinguem unes molt bones connexions ferroviaries a Catalunya, amb els altres aeroports (Reus i Girona), amb els Ports, amb el Pais Valencià, Catalunya Nord i l'Aragó de forma que en un àrea de 300-400 Km, el punt d'enllaç amb el món sigui El Prat, enfortint la estructura econòmica de la regió 'Euromediterrània', (Fires, mercaderies, turisme, exportacions, implantació de noves empreses, logistica, enllaç d'altres vols 'domèstics', etc...) Hi han moltisimes raons de pes per a que la gestió de l'aeroport del Prat, estigui en mans de la Generalitat i no dels senyors d'AENA-Barajas. Aquest tema, es tant –o si ens permeteu, més– important que el propi finançament i la definició de 'nació', ja que segons com es modelin aquestes infraestructures en els propers 15 anys, Catalunya podrà desenvolupar-se o definitivament acabar sent una simple 'provincia' perifèrica de la capital del regne.

Molt be pels representants catalans a Madrid, aqui cal plantar-se de debò. Esperem que ara no hi hagin algunes senyories que s'enlluernin a l'hora de fer-se la foto i acabem, també, sense l'aeroport.

 (Segueix)

La llengua catalana, Arzalluz i la Constitució.

domingo | 10 Març, 2006 23:23 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Ja ho va dir Xabier Arzalluz en els temps d'Aznar: "Ahora nos toca a los vascos, despues iran a por los catalanes...", I tenia raó, l'Estatut ha estat la excusa.

Els catalans –o al menys, la majoria de catalans– només som bons mentre treballem i paguem però quan volem decidir, ens convertim en insolidaris i egoistes. Només podem aspirar a 'caure simpàtics' mentre diem si al que ells diuen. Només ens deixen existir si ens utilitzen, com si fossim gallines agraides perque ens deixen menjar una mica de pinso al seu corral, mentre produïm per a que ells segueixin vivint com a reis. Sempre hem hagut d'escollir, o els hi som simpàtics o simplement no som.

Tenim que plantar cara d'una vegada.... viure lliurement, encara que no els hi siguem simpàtics. Ves per ón, són ells qui es deurien d'esforçar per a caure simpàtics i fer-se perdonar tots els crims que han comés.

I la llengua es l'exponent més clar, és la caracteristica nacional que ha perdurat fins i tot en els pitxors temps... Perque canviem de llengua quan algú ens parla en castellà? Per a ser simpàtics? per a no semblar 'tancats'? Per a ser més cosmopolites? Quin riure!!. Son ells els pobrets que només parlen una llengua, nosaltres en parlem al menys dues. Es queixen de que volem que als comerços atenguin en català? Que l'etiquetatge es faci també en català? Que puguem veure cinema en català? Que la Justícia ens jutgi en català? que puguem tenir un domini a internet .cat? O seleccions esportives catalanes? en definitiva, que al nostre pais poguem viure en català? I tant que si! només faltaria !! i si això genera el més minim i remot dubte de ser constitucional... que canviin la Constitució. I si a algun ciutadà de Catalunya no li agrada que nosaltres poguem viure plenament en català, ho te ben fàcil, o aprén a conviure amb nosaltres, de la mateixa forma que a nosaltres ens han fet conviure amb ells, o només li podrà quedar una opció: Anar-s'en a viure on pugui viure a gust i feliç I no cal que comencin a vomitar el seu discurset primari i acusar-nos de que aquestes frases son pura xenofòbia i fruit d'un nacionalismo excluyente que els oprimeix i angoixa. O convivim amb seny, junts i respectant-nos o senyors... que guanyi el més fort. cal ser forts.

Els mateixos nacionalistes espanyols que ens acusen de xenofòbia als catalans que 'no som simpàtics', pretenen comparar-nos amb els seus antics aliats nazis amagant que tot aquest discurs infantil que ells suposen d'alt nivell intel.lectual, el sustenten sobre unes posicions absolutament etnocentristes com fan els nostres amics Arcadi Espada, Angel Acebes i la resta de nacionalistes espanyols de dretes i alguns desarraigats i despistats d'esquerres. Estan alimentats culturalment per ideòlegs del feixisme espanyol com son Aleix Vidal Quadras i altres exterminadors de la cultura catalana, molts d'ells encara vivint entre nosaltres.

Cal afrontar aquesta etapa sense por, sense complexos, venen temps durs, La lluita pels drets nacionals de Catalunya segueix endavant, i aquesta lluita cal que la fem junt als espanyols intel.ligents i progresistes, com sempre.

Altres articles relacionats:

31.01.2006 - El català, llengua opresora?

01.12.2005 - Ja n'hi ha prou !! Diguem les coses pel seu nom.

26.11.2005 -Acebes, ETA y Catalunya, Arcadi Espada i Corbacho.

06.10.2005 - Perquè molesta tant als 'altres' la paraula 'Nació' aplicada al pais dels 'uns'.

 (Segueix)

Recolzem a Leo Bassi. Contra el terrorisme.

domingo | 09 Març, 2006 01:59 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Veieu el bloc de Leo Bassi.

Leo Bassi

Leo Bassi, l'actor italià amb una dilatada trajectòria artistica i conegut entre altres, per la seva participació fa uns anys al programa Cronicas Marcianas i per la seva antiga web hastaloscojones.com va ser objecte d'un atemptat de la ultradreta mentre representaba el seu darrer treball 'La revelación' al teatre Alfil de Madrid

Aquest atac –i les multiples amenaces de mort que ha rebut– es produeixen just quan ha estrenat la seva nova obra, que aquesta vegada critica directament l'immobilisme de les religions, en especial de la religió catòlica i de les seves ramificacions de l'OPUS DEI i altres.

Els feixistes no s'aturen, Leo Bassi, no es el primer, abans han estat altres artistes com Joel Joan o Pepe Rubianes.No volen permetre cap veu discordant, ni cap mostra de cultura que discrepi del seu pensament unic. Els propers dies, es mobilitzaran contra la llibertat d'expressió, contra Leo Bassi. Cada cop son mes ciutadans els que donen suport als feixistes, intoxicats pels mitjans de la Brunete mediàtica que desde fa un any esta en plena pre-campanya electoral amb la variant actual del seu missatge de sempre. Si quan governaven deien 'España va bien' ara que no governen diuen 'España va mal', i pasen per sobre de qui calgui...

Ara cal recolzar a Leo Bassi, contra el terrorisme, Ens agradaria saber que en pensen del tema els jutges Fungairiño i Hernando tan amics de lluitar contra el 'terrorisme'

Altres articles relacionats:

27.01.2006 - Pepe Rubianes parla clar: 'Que se ahoguen en su propia mierda'.

17.11.2005 - Fan callar al Jutge Carlos Fanlo. En perill la llibertat d'expressió.

24.10.2005 - La COPE, els feixistes i un nou finançament de l'Esglesia Catòlica.

20.10.2005 - Feixistes, terrorisme, l'Espanya negra i la COPE.

 (Segueix)

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb