Els uns i els altres

 Red Progresista.netxarxa de blocs sobiranistes Bloc col.lectiu. Qui són els uns? qui són els altres? d'on venim?
i el més important: cap a on anem?
Opinions sobre l'actualitat política de Catalunya,
una de les nacions més avançades d'Europa.... o no?.

Federico Jiménez Losantos, vine a Catalunya, xato.

domingo | 28 Febrer, 2006 01:41

Escolteu el clip d'audio, on federico Jiménez Losantos diu que aquest és el Govern d'ETA.

Federico Jiménez Losantos

Federico Jiménez Losantos, encara no ha arribat al seu 'sostre' com a terrorista de les ones... no ha trobat el seu limit en el foment de la crispació i la difució de la mentida, s'ha crescut i envalentonat... ara es un buscaraons que provoca al mateix ZP, i cada cop és més punyent.

Escolteu el clip de veu d'aquest ridicul personatge, resentit ex-militant del PCE, (sense cap anim d'ofendre als comunistes) periodista mediocre, i home de moral insana. Podreu apreciar com parla vomitant a cada paraula l'odi que porta incrustat a la seva ànima... Però no us cregueu que tot es ideologia i fanatisme, no, ni molt menys, aquest senyor serà terrorista, serà feixista, pero no és tonto. Mai havia tingut tanta audiència a la COPE, mai la seva web intoxicadora 'Libertad Digital havia venut tanta publicitat ni havia tingut tantes visites com aquesta temporada... Mai havia guanyat tants diners tant fàcilment. I a més, cal dir, que els seus amics del PP, els que governen al Pais Valencià, li han concedit com a sucós premi unes quantes llicències d'emissió pels canals de TDT propietat d'aquest pocasolta. Per a Don Federico, la crispació i l'odi és un bon negoci.

Com que el Govern de Madrid, no vol pendre mesures, ni molt menys aturar a aquest feixista, i la cupula de l'Esglesia, propietaria de la COPE, no solament no diu res en contra, sino que encara l'apludeixen, caldrà començar a pensar en alguna forma de defensar la Llibertat d'Expressió i la democràcia d'aquest intoxicador professional.

Senyor Federico Jiménez Losantos, saps molt be que els catalans no oblidem els insults i les mentides que fas anar cada dia. Recorda: No les oblidarem mai.... som un poble amb memòria... Si el teu carnet de periodista fos per punts ja no t'en quedaria ni un, i la veritat, aqui, a Catalunya, som uns quants que estariem encantats en donar-te un curset de democràcia per a que recuperessis els punts perduts... Apa, vine a Catalunya, xato... veuras el món d'un altre color...

Altres articles relacionats:

01.12.2006 - Ja n'hi ha prou !! Diguem les coses pel seu nom.

17.11.2005 - Fan callar al Jutge Carlos Fanlo. En perill la llibertat d'expressió.

24.10.05 - La COPE, els feixistes i un nou finançament de l'Esglesia Catòlica.

 (Segueix)

Ni nació, ni aeroport, ni castell de Montjuic, ni Ràdio 4. Això si, tenim 'socialistas en positivo'

domingo | 27 Febrer, 2006 21:08

Seis Punto Uno

Sembla que mai en tinguin prou, Quan ja semblava que un cop les retallades del Nou Estatut estaven pactades i tancades. Al cap d'una setmana de que la ciutadania va pendre el carrer per a exigir dignitat nacional, ara ens venen amb més 'bofetades'... Que no ho veuen?

Els 'nostres' negociadors a Madrid van aceptar que defineixin Catalunya com a 'nacioneta' en una petita nota a peu de pàgina del 'nou Estatut' i ens van dir que no es podia fer res més, però que estiguessim tranquils perque l'Estatut seria practicament el mateix que va sortir del Parlament.

Els 'nostres' negociadors a Madrid van acceptar que no es 'blindesin' les competències de la Generalitat perque a més de ser inconstitucional, era quasi pecat, pero que estiguessim tranquils perque tindriem molta més capacitat legislativa i controladora. Ara sembla que sobre les carreteres només decidirem si el seu recorregut es integrament al nostre pais, les que siguin 'estatals' no. els ferrocarrils, només podrem decidir una mica sobre els trens de rodalies, els ports només per a petites embarcacions de pesca propera, i es clar, com a L'Aeroport de Barcelona (igual que el de Reus o el de Girona) no hi han vols de rodalies no podem decidir res, com a molt, diuen que podrem estar a la mateixa taula on ells decideixen i si ens portem be, podrem opinar.

El castell de Montjuic, segons desitjos directes de l'amic José Bono es semi-cedirà a l'Ajuntament de Barcelona, però a condició de que la bandera 'ej-panyola' estigui en un lloc preferent i que es mantingui una dotació de 'milicos', amb les 'antenes estratègiques' per a la Defensa nacional, sobre la questió de montar un Centre de la Pau, ja en parlarem, ja que això cal que ho gestioni una mena de 'Consorci' on ells puguin dir la seva i sobretot, que quan es parli de pau, es tingui en compte la gran aportació de les Forces Armades en les missions de pau a l'extranger. Aqui cal felicitar a Joan Saura, que ha contestat clarament. 'Ni Catalunya és una colónia, ni necessita banderes ni castells militars'

Tanquen Ràdio 4. Ja portaven massa temps dient que no la tancarien... estava cantat. te poca audiència, Costa molts calés.... arguments com aquests han estat la justificació per aquest tancament. Els senyors del Govern espanyol del PSOE, pretenen fer veure que redueixen el deficit estructural de RTVE amb mesures com aquesta... despres vindrà el tancament del 'circuit català' de TVE, només deixaran la part rendible, la que produeix per a Espanya, es clar, en castellà. A qui volen enganyar?. Si volen reduir despeses, que comencin per fotre fora als centenars de 'paràsits' que els diferents governs centrals han anat col.locant com a 'intocables' en nòmina de la tele i la ràdio publiques de l'Estat espanyol. o que augmentin la producció de 'no ficció' pròpia en lloc de pagar xifres astronòmiques a 'antics amics', o descentralitzant molt més una estructura vella, rovellada i cara, pero el dèficit històric estructural no el resoldran tancant les petites parts del 'monstre' que potser si que estan mal dirigides, però que mantenen una funció social i en català.

And the winner is..... 'Socialistas en positivo', si senyors, el panorama es va clarificant... es tracta d'uns senyors que diuen que son 'socialistes de base' (de base espanyola, deduim) que sembla que tenen moltes coincidències programàtiques amb uns senyors 'intel.lectuals-no-nacionalistes' dels que ja hem parlat en aquest bloc i que es diuen 'Ciutadans de Catalunya'. Tots dos grupets, junts, s'han posat a recollir signatures per a portar una esmena a l'Estatut, ja que si s'aprova tal com està, sembla que es com si fos el certificat de defunció del castellà a Catalunya. Cosas veredes... ja ho deiem, alguns socialistes metropolitans sembla que no els cau be això que la Manuela sembli tant nacionalista, i que no es tingui en compte als pobres castellanoparlants, en això coincideixen amb Albert Boadella, Arcadi Espada i la seva colla, i com no podia ser d'una altra manera... amb els feixistes d'Acebes, Aznar, Zaplana, Rajoy i la resta. Si, senyors, les coses es van clarificant, només queda que aquests 'Socialistas en positivo' donin la cara i expliquin quines són les seves intencions reals... potser fins i tot el mateix Celestino Corbacho, tindria que dir alguna cosa a la seva 'clientela' o donar explicacions als que no ho som

Altres articles relacionats:

23.02.2006 - El nou partit 'Ciutadans de Catalunya' es presenta a les eleccions.

26.11.2005 -Acebes, ETA y Catalunya, Arcadi Espada i Corbacho.

06.10.2005 - Perquè molesta tant als 'altres' la paraula 'Nació' aplicada al pais dels 'uns'.

 (Segueix)

Els feixistes surten al carrer sota el nom de les 'Victimes del terrorisme'. Ja no s'els creu ningú.

domingo | 26 Febrer, 2006 09:49 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Manifestació

Li han agafat el gust al carrer. Ahir van sortir a manifestar-se al voltant de 100.000 persones a Madrid. (Ells diuen 1.500.000 i la policia parla de 110.000). No comentarem el ball de xifres.

La manifestació, aquesta vegada era contra el Procés de Pau a Euskadi, i de retruc, contra ZP i tot el que sembli d'esquerres... L'excusa eren les 'victimes del terorisme', o al menys algunes, ja que un bon grapat d'associacions de 'victimes' per fi, no van donar suport a aquesta colla de feixistes.

Ja fa pudor, ara estan utilitzant als familiars dels morts per a augmentar la crispació i el 'merder', sense cap mania. Eren els de sempre... Acebes, Zaplana, Aznar, Rajoy, Aguirre, per suposat, l'elit més rancia de l'Esglesia Catòlica, els de l'OPUS, tota mena de grupets 'ultres', moltes senyores enjoiades... i una multitut de membres dels serveis de seguretat, uns quants milers d'escortes de tant alt càrrec.

A gent com nosaltres, que no tenim ni idea de politica, ja ens van be aquestes manifestacions, ens ajuden a definir-nos politicament... portem una temporada on els senyors del PP–i els seus amics del 'fascio espanyol'– van vomitant publicament la seva opinió sobre els temes de politica general, i per tant, cal fer el contrari: Ara ja sabem que cal reformar l'ensenyament en direcció contraria al que diuen ells, sabem esta be que hi hagi una llei de que iguali el matrimoni homosexual, i per suposat, estarà mot be, que s'enceti un procés de diàleg i negociació amb ETA, per avançar cap a la resolució del conflicte basc, ja comença a fer-se visible una remota probabilitat de pau a Euskadi, peti a qui peti, serà la unica manera d'acabar amb tanta sang inutil.

Potser hi ha gent que te interesos econòmics i politics en que el 'conflicte basc' segueixi atiant-se durant molts anys mes, però no som nosaltres, ni la majoria de ciutadans, ni d'Euskadi no de l'Estat espanyol. Els feixistes i la seva representació parlamentaria –el PP– deuran d'anar explicant a la seva clientela, que tard o d'hora, el Govern central de torn, deura dialogar i negociar, no pot ser d'una altra manera.

Ja no s'els creu ningú... que deixin d'utilitzar el nom de les 'victimes'. Aturem al PP, aturem als feixistes.

 (Segueix)

El nou partit 'Ciutadans de Catalunya' es presenta a les eleccions.

domingo | 23 Febrer, 2006 21:58

Cartell Ciutadans

Ya ho veniem dient... Albert Boadella, Arcadi Espada i Francesc de Carreras, amb els seus seguidors, han decidit montar el seu propi partit politic (Veure un anterior article en aqeust mateix bloc)

El proper dissabte, 4 de març al migdia, Boadella i la seva companyia 'estrenen' la seva nova 'obra' al Teatre Tívoli de Barcelona. La campanya publicitària, surt barata, entre tots nosaltres, els hi estem fent publicitat gratuïta.

Des d'aqui els hi volem enviar la nostra felicitació. Per fi han donat el pas que el pais estava esperant, Per fi podrem comptar els seus suports reals a les urnes, si es que arriben a la jornada electoral sense ser 'absorbits'. Per fi es retrataran devant dels ciutadans com fan tots els altres partits.

A més, senyors Albert Boadella i Arcadi Espada, que carai! comptin amb els nostre modest espai en aquest petit bloc per a difondre el seu programa, tant com calgui, amb una mica de sort, li podran esgarrapar uns quants milers de vots als del PP, i per primera vegada en la història, la Llei d'Hont fara justícia. I pel que fa a la secció espanyolista del PSC-PSOE, que s'encomanin a Sant Celestino Corbacho, Patró de les majories absolutes castellanoparlants.

No hay mal que por bien no venga diuen els castellans. Entre els provocadors espanyolistes es repartiran el seu electorat, crearan mala maror, intentaran trencar la convivència, però pasi el que pasi, nosaltres seguirem, i per cert, cada dia amb més ganes.

Altres articles relacionats:

26.11.2005 -Acebes, ETA y Catalunya, Arcadi Espada i Corbacho.

06.10.2005 - Perquè molesta tant als 'altres' la paraula 'Nació' aplicada al pais dels 'uns'.

 (Segueix)

Aturem l'onada feixista, aturem al PP

domingo | 21 Febrer, 2006 15:03 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Feixistes

Els feixistes mai han desaparegut d'escena. Sempre han estat entre nosaltres, però desde que a Catalunya es va constituir el Govern catalanista d'esquerres i a Madrid, el PP fa ser foragitat del poder, els feixistes i la dreta més reaccionària, estan fent servir tota la seva artilleria per a evitar que Catalunya, i evidentment, l'Estat espanyol, avancin cap a la resolució dels conflictes nacionals i s'inicii realment una etapa de transformació en clau de progrés

Es curios, la dreta sempre esta unida, al menys aconsegueixen que totes les seves corrents sempre vagin a una, sobretot quan es tracta de defensar els seus interesos. Les forces de progrés, (i no ens referim simplement a partits politics) sempre tenen dificultats per a trobar espais comuns en la defensa d'interessos comuns

Ara el que cal es plantar cara a la dreta reaccionaria que pretén evitar els avenços socials i nacionals. Sense complexos, sense autoodi amb energia i orgull.

No pot ser que –per posar un simple exemple– Federico Jiménez Losantos un personatge ridícul d'opereta amb interesos econòmics directament relacionats amb la crispació i el mal rotllo estigui fent terrorisme diariament, amb el vist i plau de l'esglesia catòlica, sense que hi actui la llei, ni la terrenal ni la celestial.

No pot ser que –per posar un altre exemple– des d'una web com www.generalisimofranco.com s'exalti al dictador feixista, es falsifiqui la història i s'insulti a les victimes de 'l'Antic règim' i s'ataqui a l'actual democràcia cada dia (quan no governa la dreta, es clar), sense que ningú dintre de l'Estat se li pasi pel cap buscar la forma d'aturar-ho.

No pot ser que uns senyors responsables politics d'una dreta que suposadament deuria de ser civilitzada, estiguin atiant l'odi més primari i intentant recuperar el poder, ajudant-se de les bèsties més ràncies de la caverna mesetària i extenent la ideologia més feixista que s'ha vist des de que va morir el dictador

Cal que els aturem, sense contemplacions.... o quan tornin al poder, acabaran destruint la convivència, seguiran tancant mitjans de comunicació, aniquilant cultures, expoliant pobles, especulant amb el medi ambient... No deixem que ens destrueixin, Aturem al PP

 (Segueix)

Entrevista dels lectors de 'EL PAIS' a Santiago Carrillo

domingo | 21 Febrer, 2006 00:39 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Santiago carrillo

Aquest dilluns, a la web de 'EL PAIS' Els lectors han realitzat una entrevista en línia a Santiago Carrillo. Independentment de les simpaties de cada un, cada frase de les respostes d'aquest vell politic, destila història, memòria i consciència. val la pena llegir-lo.

Llegir la entrevista a Santigo Carrillo (Segueix)

Passada la manifestació del 18-F: Millorar el 'Nou Estatut' i parar al PP.

domingo | 20 Febrer, 2006 14:01 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Retall del Pais

La manifestació de dissabte –si més no– ha sorprés a uns quants. Els partits estan mirant d'adaptar-se a la nova situació per a no quedar fora de joc. Estem sentint declaracions de tots els colors, unes més afortunades que altres, pero tothom s'està movent, per 'agafar lloc', no sigui que encara hi hagin noves sesions de fotos a La Moncloa i canviin els protagonistes.

La situació ha canviat realment, per moltes raons, diguin el que diguin des de les més altes instàncies del Pais i des d'alguns mitjans de comunicació. Encara podem aprofitar el temps, de corregir alguns grans errors estratègics d'algun partit i mirar de que la cosa acabi el millor posible. Cal que tornem a recuperar com a model, l'esprit de l'Estatut aprovat al Parlament amb el 90% dels vots de ses senyories i arraconar per sempre l'estat de submissió incondicional a La Moncloa, per dignitat.

Cal que l'Estatut que s'aprovi aquest any sigui molt més semblant al del Parlament que no al que va sortir a la reunió de la foto de Mas-Zapatero. I si això no acaba d'encaixar amb alguna cosa, potser es hora de canviar aquesta cosa... diguem-ne 'Constitució', diguem-ne 'militars', diguem 'Ej-panya profunda'. I ara ja NO podem seguir renunciant als nostres drets vitals a canvi de 'caure simpàtics' als espanyols, entre altres coses, perque mai els hi caurem simpàtics. En el periode de 1976 al 1979 les forces politiques i socials de Catalunya, junt a les més avançades de l'Estat espanyol van fer avançar tot el conjunt cap a una 'democràcia vigilada' va ser un pas endavant, però cal que diguem ben alt i ben fort que aquell no era el darrer pas, ara cal avançar una mica més, i els eixos son prou clars: més identitat nacional, més drets, més competències, més finançament, més democràcia. Qualsevol altra cosa, seria donar un pas en fals, molt perillós per a tots.

I el PP? que passa amb el PP? Be, són ells qui tenen el problemai deuran de fer una altra mena d'oposició... i el PSOE te que fer els seus deures en aquest tema...

El panorama es una mica més clar... o tenim un estatut que s'asembli al del Parlament i li plantem cara al PP, o be, caldrà anar cap a unes eleccions anticipades..... ja veurem quins seran els resultats.

 (Segueix)

Som una nació sense mitjans de comunicació.

domingo | 18 Febrer, 2006 23:41 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Retall del Pais

S'ha tornat a repetir, una bona part dels ciutadans han sortit al carrer per exigir respecte als Drets Nacionals de Catalunya, malgrat el despreci rebut per la major part dels seus dirigents, politics, sindicals i econòmics, malgrat el silenci informatiu que ha patit ta convocatòria d'aquests manifestació, el carrer s'ha plenat de gom a gom, i fins i tot, alguns s'entesten en negar l'innegable.

Els propers dies tindrem que fer unes quantes reflexions col.lectives, però ara mateix, i amb caràcter d'urgència, tenim que constatar algunes coses. Si aquesta manifestació ha estat multitudinària amb la convocatòria 'només' d'unes entitats del teixit social i un sol partit parlamentari. que pasa? la resta de partits, institucions, sindicats, i la resta del 'establishment' no tenen cap poder de convocatòria? o senzillament, quanta gent hagués participat a la mani si hagues sigut unitària? probablement, molts més, s'hagués superat amb excreix el milió de persones, i ben segur el seu resó mediàtic local hagués estat superior.

segueix existint un divorci entre el carrer i el govern –els governs– i ara no governen 'els altres' aquells bèsties i mentiders del 11-M, no, ara els dirigents, són aquells que sempre hem pensat que eren objectivament menys desfavorables als interesos de la majoria. Alguna cosa no esta funcionan com cal

El paper dels grans mitjans de comunicació cada cop es més patètic i evidencia el seu servilisme vers els poderosos. El concepte de pensament únic pren dimensions perilloses i dramàtiques... D'aquells bèsties de la 'Brunete mediàtica' ja ho preveiem, sempre han fet la seva feina, i a Catalunya, hem constatat, disortadament, a servei de qui estan aquests mèdia locals La Vanguardia, El Periodico, i fins i tot l'Avui... El 11-M ho vam veure... 'Ha estat ETA' van dir. el 18-F estan fent el que poden per a no quedar definitivament com a manipuladors i mentiders. El cas de TV3, es com a minim, trist: Joan Majó, a més de fer d'empresari privat a l'administració, cal recordar-te que estas gestionant una tele pública, nacional i no regional tarjeta groga.

Ho tenim dificil, si, pèro cal que aquesta força i aquesta dignitat que s'ha expresat al carrer, arribi al Parlament, cal que algu mantingui la decència nacional i es posi al servei de la defensa dels drets nacionals amb pacte, si però sense traició. Ja som una nació sense drets reconeguts, sense competències, sense finançament, quasi sense llengua, i pel que hem vist avui, sense mitjans de comunicació.

 (Segueix)

700.000 persones han asistit a la Manifestació pel dret a decidir. 125.000 Segons la Guàrdia Urbana i 75.000 per la 'Brunete Mediàtica'

domingo | 18 Febrer, 2006 17:12 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Josep Piqué no dimiteix

21:50 h.

Sembla que les xifres es mouen... 700.000 segons els organitzadors, 125.000 segons la Guàrdia Urbana i 75.000 segons la 'Brunete mediàtica' . Ara comença el temps de les valoracions...

20:10 h.

Els mitjans de la 'Brunete mediàtica' –i alguns de 'catalans'– insisteixen en minimitzar la manifestació d'aquesta tarda... El Pais, El Mundo, La Razon, Libertad Digital, La Vanguardia... li treuen importància, fins extrems vergonyosos i de moment, només de moment, la TV3 (3/24) segueix parlant del milió de persones... no us recorda als dies de l'11-14M? avui veiem qui són realment uns i altres. Atents als propers dies... la situació politica catalana, definitivament, es complica. Sigui un milió o siguin menys, el que es clar es que Som una nació i tenim dret a decidir !

19:30 h.

La Guàrdia Urbana de Barcelona, xifra en 75.000 persones els asistents a la manifestació..... Be, La Brunete mediàtica de Madrid, hi coincideix, alguns mitjans madrilenys parlen de 'milers de persones' i els més agosarats de 75.000, i alguns califiquen la mani com a 'concentració'

Mani

19:25 h.

Vista general de la manifestació

19:22 h.

La Brunete mediàtica per fi dona senyals de vida... ja no poden 'amagar' més la informació a l'estat espanyol... però com no podia ser d'una altra manera, parlen de 75.000 persones

19:15 h.

Confirmem pels nostres propis mitjans que encara hi ha gent pels voltants de la Plaça Espanya iniciant la maniffestació.

19:00 h.

Segons informa la'Plataforma pel dret a decidir' a la manifestació d'aquesta tarda han asistit Un milió de persones i ara mateix, a les 19 h. encara hi havia gent marxant per la Gran Via, a mig trajecte. La guerra de xifres no tardarà en iniciar-se, i demà, les valoracions... Potser alguns que han sortit a certes fotos a Madrid, han quedat ben retratats

18:45 h.

Segons informa 'El Periodico' durant el transcurs de la manifestació, 'Alguns dels transeünts que circulen pels laterals de la via irrompen en aplaudiments al pas de la marxa'.

18:25 h.

Cliqueu aqui per a veure unes imatges del video de la manifestació emés pel 3/24

18:12 h.

La Manifestació pel dret a decidir ha estat un èxit. Els primers comentaris apunten a que la 'manifestació pel dret a decidir' ha estat un èxit. Encara no tenim les dades d'assistència, pèro totes les fonts parlen de 'milers de manifestants'. A la capçalera, cares conegudes, a més de politics, la 'colla' de 'Porca Misèria' amb Joel Joan

 (Segueix)

Josep Piqué ha perdut la darrera oportunitat, esta de part dels feixistes.

domingo | 18 Febrer, 2006 16:58 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Josep Piqué no dimiteix

Josep Piqué, ha tornat a jugar com a titular amb l'equip dels feixistes. portava un temps a la banqueta, i semblava que realment era un 'dels nostres' (Veure article anterior), peró no, la realitat torna a posar a tothom al seu lloc.

No hi ha cap diferéncia entre el que ha dit aquest migdia Josep Piqué i el que podria haver dit Acebes o qualsevol dels 'Genoveses'. D'una tacada ha carregat contra la manifestació pel dret a decidir i ja ha barrejat a Joan Laporta, el Barça i Franco.

Josep, realment esperavem molt de tu, ens pensàvem que podriem tenir un Partit de dretes normal gràcies a gent com tu, fins i tot esperavem que aportaries una mica de la teva indiscutible inteligència a la direcció d'aquella colla de reaccionaris ultradretans que tens al teu partit. No ha estat posible. Que t'hauran dit per a que abandonis definitivament el 'gir catalanista del PP'?. Tanta por et fan?. Pensa una cosa... ells t'esfonçaran (no oblidis a l'amic Alejo) i amb nosaltres, no hi comptis mai més, els catalans no oblidem. (Segueix)

Manifestació a Barcelona el 18 de febrer. Pel dret a decidir.

domingo | 18 Febrer, 2006 01:11 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Itinerari manifestació

Ja esta tot llest per a la mani. Aquesta tarda, a les 17 h. de la tarda a la Pl. d'Espanya. El recorregut seguira la Gran Via fins la Plaça Universitat i per Ronda Universitat fins a la Plaça de Catalunya.

Esperem que sigui una gran manifestació ciutadana, caldrà veure quin seguiment en fan els mitjans de comunicació. Els de la Brunete mediàtica ja ens ho imaginem, però estarem molt atents als de casa. Sigui com sigui, serà un gran acte per la dignitat nacional.

De l'èxit d'aquesta manifestació depenen algunes coses que ens afectaran al futur dels propers 25 anys, algunes, potser per a sempre.

 (Segueix)

Boicot a ONO. No permetem més atacs a Catalunya

domingo | 16 Febrer, 2006 22:13 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Logo ONO

Catalunya ha perdut. El que esta fent la companyia ONO es digne d'iniciar un boicot, i per varies raons.

La primera raó es que despatxen al voltant de 1.000 treballadors sense cap justificació, simplement per augmentar els beneficis. Evidentment, una bona part, son treballadors catalans, que venien de la companyia engollida Auna que anteriorment es va menjar a Retevision (Aquella empresa que es va montar amb els diners de tots, quan encara tenia a veure amb l'antiga TVE i que també es va quedar amb Menta aquell projecte de companyia catalana de cable que molts vam recolzar en el seu dia.

La segona raó, es que continuant amb la linia anterior seguida per Auna cada cop més estan descatalanitzant l'audiovisual i la tele digital que rebem a Catalunya, fins a l'extrem de que avui, dels prop de 90 canals que entren a casa pel cable d'ONO, només la TV3, el 33 i el 3/24 son en català. no es mala proporció: un 3%, a més cada cop ens donen menys informació on-line d'aquests canals, per exemple, del 33 ja ni es veu la info del canal. Ara, com a gran servei, ens subministren 'gratis' els canals de TDT, es clar, els canals espanyols, en castellà podem veure tota la tele-escombraria en castellà, pero ni rastre del nou canal 300 de la CCRTV, i els altres? (CityTV mai s'ha vist a Auna-ONO, ni cap altre...). La tecnologia que serveix per a poder veure la mateixa pel.licula en diferents idiomes, només funciona a ONO en dues modalitats: a) en castellà. b) castellà-anglés, per enlloc podreu veure cap pel.licula en català.

La tercera raó, compartida amb moltes altres grans empreses de serveis, es la comunicació amb els clients: S'ha acabat la comunicació en català, proveu a trucar a qualsevol telèfon d'atenció al client d'ONO i intenteu que algu us atengui en català... encara sortireu escaldats i maltractats. Intenteu trobar una sola paraula en català a la revista mensual d'ONO on informa de la programació... missió imposible. Només mantenen la factura en català, si es que truqueu i us queixeu, pero ells, de tant en tant, us la tornen a enviar en castellà, i si no torneu a protestar, ja es queda en castellà per sempre. Per suposat, no cal parlar de la magnifica web en només-castellà que ens informa de les bondats de la companyia.

Si us ve de gust, podeu enviar la vostra opinió a ONO, nosaltres ja ho hem fet. Cliqueu aqui, per a contactar amb ONO I si algun col.lectiu vol iniciar una campanya, ja pot comptar amb nosaltres.

 (Segueix)

Manifestació a Barcelona el 18 de febrer. Encara que no sigui unitària.

domingo | 14 Febrer, 2006 20:01 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Mani a barcelona

La Plataforma pel dret a decidir formada per 442 entitats catalanes ha convocat una manifestació pel proper dissabte 18 de febrer a les 17 h. a la Plaça d'Espanya de Barcelona sota el lema 'Som una nació i tenim el dret a decidir'.

Vist el que hem vist en aquestes darreres setmanes i constatant que no podra ser realment una manifestació unitària, no ens queda més remei, que recolzar la convocatòria i donar suport a aquesta manifestació, senzillament per dignitat.

Molt probablement no tingui efectes pràctics en la millora del redactat del Nou Estatut que ben segur millorarà l'actual, pèro com deia Lluis Llach a la cançó. 'No es això, companys, ...no es això pel que vàrem lluitar.....

Dissabte, tots a la mani!!

 (Segueix)

RENFE prohibeix als seus treballadors parlar en català a Lleida.

domingo | 13 Febrer, 2006 22:56 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

RENFE

Segons publica e-noticies , ERC demanarà explicacions a la Ministra espanyola de Foment, ja que L'ens gestor d'Infraestructures ferroviaries vinculat a RENFE i al Ministeri de Foment ADIF ha prohibit la utilització de 'una lengua que no sea el castellano' a un treballador de RENFE.

Cliqueu aqui per a descarregar el requeriment prohibint utilitzar el català a un treballador de RENFE

Aquesta és una mostra més de la persecució del castellà a Catalunya (per a que aquest article es trobi correctament als cercadors d'Internet des de Madrid: Persecución del castellano en Cataluña). Des d'aqui, us convidem a que envieu una carta o truqueu per telèfon per a indicar-li molt amablement al senyor Fernando, autor de l'escrit de prohibició, que no pot fer això que ha fet, i que aquestes actituts no estan be. Tot seguit us proposem un texte:

Sr. Fernando Otero Macías

Tècnic de Regulació

ADIF - ADMINISTRADOR D'INFRAESTRUCTURES FERROVIÀRIES

Estació de Lleida, Plaça Berenguer IV, s/n

Torreó esquerra, 1er pis

25005 Lleida

Tels. 973 22 92 14 - 973 22 92 11 - Fax 973 22 92 97

Ens hem asabentat pels mitjans de comunicació que vostè insta a no utilitzar el català en les comunicacions relatives a la circulació de trens, entre els treballadors de RENFE.

Vostè que pretén prohibir el català a RENFE no s'ha donat encara que FRANCO HA MUERTO? Si, encara que li sàpiga mal, el 'Caudillo' ens va abandonar fa uns quants anys. però no s'amoïni, va morir placidament al llit. I encara que a vostè no li agradi, en aquesta regió del Noreste de España altrament dita Catalunya, tenim una llengua pròpia, diferent al castellà, si s'hi fixa, veurà que les dues llengues tenen moltes coses en comú, ja que venen del llatí, i ja fa segles, que segueixen camins diferents. Amb una mica d'esforç per part seva la podrà entendre, no és dificil, Nosaltres hem hagut d'apendre el castellà, per voluntat pròpia es clar, ja que com tots saben i tal com va dir el seu Rei Joan Carles I (en castellano Juan Carlos I)El castellano nunca fue lengua de imposición.

Segurament voste no vol continuar veient la criica situació que te en l'actualitat el castellà a Catalunya, llengua que com tots els que vivim a la regió sabem, pateix una ferotge persecució causada per aquests nois radicals del Govern Tripartit, que només pretenen la desmembració d'Ej-panya.

Sap que? seria molt millor que gent com vostè, no anés provocant, des d'un lloc que potser no durarà gaire, No sabem quan temps tardaràn els del tripartit en 'quedar-se' les Rodalies de Renfe i fins i tot, podrien convertir-se d'aqui a no gaires anys en els seus caps, i aquests, són capaços d'obligar-lo a apendre el català. O potser pitxor, imagini's que un bon dia, a la mateixa estació de Lleida, apareixem uns quants ciutadans exigint que els seus companys de RENFE ens parlin en català. Ja ho sap, les provocacions mai són bones...

 (Segueix)

Els altres andalusos: Patriotes Catalans contra les traicions de CiU.

domingo | 11 Febrer, 2006 18:13 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Bloc d'Els altres andalusos

.

Val la pena visitar el Bloc dels 'altres andalusos', i fullejar els articles. Aquest exercici és especialment indicat per molts ciutadans que normalment voten a CiU, creient-se que votant-los defensen Catalunya, Aquest sector d'electors de CiU que creuen que Artur Mas o Duran Lleida són patriotes. (hi ha molta gent honesta al nostre pais que encara s'ho creu)

CiU durant 23 anys va engreixar a unes organitzacions (com la FECAC i altres) que s'han aprofitat dels sentiments de molts ciutadans de Catalunya provinents d'Andalusia, per a montar el seu 'xiringuito' amb les grans subvencions que el Govern de la Generalitat els anava concedint any rera any amb l'excusa de fomentar una integració i un arrelament amb uns resultats, com a minim discutibles

Ara resulta que Catalunya debat el Nou estatut i sobre la taula hi havien conceptes com nació, identitat, finançament, competències, drets... però s'ha acabat, ha estat CiU qui, com sempre, ha tallat en sec qualsevol possibilitat de que Catalunya avancés substancialment en la quatió identitària i qui ha aigualit les altres aspiracions. Els sectors independentistes i sobiranistes s'estan movent, com a minim per a protestar i deixar constància d'aquesta 'traició', que caldrà sumar a la llarga llista de traicions de CiU al poble de Catalunya. Com sempre, els poderosos es posen d'acord entre ells, encara que siguin de nacions diferents. Els que s'han cregut amos i senyors de Catalunya s'han entés amb els amos i senyors d'Espanya, com sempre (i no parlem de ZP). No fos que els desarrapats d'aqui, puguessin aconseguir més drets, i ja se sap, la dreta catalana, sempre que no ha estat al poder, no ha dubtat gens en pactar amb qui fos, a canvi del que fos, per a conservar els privilegis. Els mateixos que volien ajudar al PP d'Aznar a fer el Transvassament de l'Ebre, els mateixos que finançaven amb els diners de tots a les escoles d'èlit mentre als barris de les ciutats de Catalunya encara teniem centenars de barracons a les escoles publiques. Els mateixos que permetien que els ambulatoris de les àrees metropolitanes s'anessin saturant. Aquests mateixos, ara han aigualit el Nou Estatut.

Els altres andalusos donen suport a la manifestació del proper 18 de febrer. i només cal llegir els articles del seu Bloc per a fer valoracions, Com s'atreveixen els de CiU a parlar de 'Patriotisme'?. Com s'atreveixen a dir que cal treure el capitol de Drets i deures de l'Estatut?. Cal que hi veiem clar, l'enemic no són els 'espanyols', al menys no tots. L'enemic esta a casa i es el de sempre, utilitza la mateixa senyera que nosaltres i parla la mateixa llengua que nosaltres: CiU, el PP i els poderosos, no ens enganyem.

 (Segueix)

José Bono, Ministre de Defensa Ej-panyó, Dimissió !

domingo | 08 Febrer, 2006 22:06 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

El Ministre José Bono

El Ministre de Defensa Ej-panyó José Bono, te que dimitir. i No perque vingui d'una familia de falangistes, ni perque te com a afició anar regalant medalles carísimes amb els nostres diners, ni perque fa el ridicul diariament, ni per ser groller i freaki, ni perque sigui un dels màxims exponents de L'Ej-panya cañí, ni per l'historial ple d'amiguisme en el seu anterior càrrec com a President de Castilla-La Mancha, ni per la seva mala gestió al capdevant del seu Ministeri, no es per això.

Bono te que dimitir per confondre als militars amb els colpistes i per no guardar el minim de respecte que es mereix el President de Catalunya, sigui la persona que sigui, i del partit que sigui, ara és Maragall, abans era Pujol, demà... qui sap? Potser un 'xarnego'

Si un jutge minimament instruit ha dit que no hi ha motiu per a 'empaquetar' a Iu Forn pel seu Article a l'AVUI, i que el periodista en realitat no acusaba de 'fills de puta' als militars, sino als colpistes. Per qué ara aquest senyor que fa de ministre, te que tornar a fer el ridicul questionant una decissió judicial més que justa? i torna a alinear-se amb els que confonen als militars amb colpistes, potser es que realment ell creu que ser militar és ser colpista? Potser quan ell era nen, el seu pare falangista li va inculcar aquest concepte 'patriòtic' i ara de gran, li costa veure la realitat, i no sap diferenciar una cosa d'una altra.

Però sembla que la decissió judicial li ha dolgut, i s'ha despatxat a gust: Que si Catalunya no és una nació, que si Maragall es poc menys que un provocador de conflictes, que si els catalans preferim a Zapatero abans que a Maragall....... Realment, al PSOE ja li comença a sortir una mica car –electoralment parlant– mantenir a aquest senyor en el govern espanyol, potser ja són més els votants que perden per l'esquerra que els que ell guanya per la dreta. O es que estem totalment equivocats, i realment esta fent el seu paper molt ben fet? O serà que entre José Bono i Artur Mas, estan netejant la imatge radical de ZP devant dels electors psocialistes mesetaris més dretans?.

 (Segueix)

Escola Feliu i Vegués de Badalona. Un mal precendent.

domingo | 02 Febrer, 2006 22:13 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Escola Feliu Vegues

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha obligat a l'Escola Feliu Vegués de Badalona (a la foto) a impartir classes en castellà a un alumne, Aquest es un mal precedent, un primer tret que impacta de ple en la linia de flotació de la immersió lingüística del sistema educatiu català i de continuar per aquest cami, pot acabar molt malament.

El Defensor del Poble espanyol, Enrique Múgica ja es va apuntar al bombardeig que fa la 'Brunete Mediàtica' amb més provocacions, i fent-se ressó de 480 queixes de suposats ciutadans de Catalunya que van en la mateixa direcció que els pares del nen de Badalona, i demana a la Ministra espanyola d'Educació que 'garanteixi el dret d'opció lingüística' –a les families castellanoparlants– en les escoles catalanes.

Tenim un exemple de com funciona el sistema de 'lliure opció' al Pais Basc, conviuen 3 sistemes educatius diferents en un mateix territori: un d'espanyol, un de basc i un de bilingüe, i l'única que ha sortit perdent es la llengua eusquera, per no parlar de la 'separació étnica' i la progressiva reducció de l'ús social del eusquera. A Catalunya ho hem fet be, no separem als nens, mesclem-los.

S'apropen unes setmanes 'calentes' amb la llengua, tots els sectors 'no-nacionalistes espanyols' estan treballant a tota màquina contra la llengua catalana, la 'Brunete Mediàtica' ja ha engegat els canons.

Si la Justícia espanyola a Catalunya ha decidit obligar a una escola a garantir el 'dret' d'un ciutadà de Catalunya castellanoparlant a ser format en la seva llengua, potser ja es hora de que nosaltres, que també som ciutadans de Catalunya, obliguem a la Justícia a que garanteixi els nostres drets lingüistics quan ens veiem obligats a entrar en algun jutjat. Que la Justícia obligui a la Justícia a prestar els seus serveis també en català. O es que els catalanoparlants no tenim drets lingüístics?. (Segueix)

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb