Els uns i els altres

 Red Progresista.netxarxa de blocs sobiranistes Bloc col.lectiu. Qui són els uns? qui són els altres? d'on venim?
i el més important: cap a on anem?
Opinions sobre l'actualitat política de Catalunya,
una de les nacions més avançades d'Europa.... o no?.

El català, llengua opresora?

domingo | 31 Gener, 2006 17:30 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Manifestació contra la llengua catalana

Ara es Eduardo Zaplana. El portanveu del PP al Congrés dels Diputats ha anunciat l'inici de la seva particular creuada contra la llengua catalana, coincidint amb l'acte que han convocat els nacionalistes espanyols a Barcelona.

No es la primera vegada que aquesta gent ens vol treure l'únic que ens fa clarament diferents: la llengua –el català– les altres coses que ens fan diferents, ja les estan desmantellant. Utilitzen els mateixos arguments de sempre, i diuen que defensen els drets dels castellanoparlants i totes aquelles fal.lacies a les que ens tenen acostumats. La cosa no deuria de tenir més importància si no fos perque, com tots nosaltres sabem, la nostra llengua, esta patint una reculada notable: al Pais Valencià, només li queda vida durant una generació, a la Catalunya Nord ha desaparegut, a la Franja ja ha començat la substitució intensiva pel castellà, igual que a les Illes, on esta sent substituida molt ràpidament i a Catalunya, es manté de forma molt irregular, amb una tendència decreixent lenta pèro sostinguda.

Les organitzacions de defensa de la llengua no creixen com caldria, cada cop més gent de la cultura abandona el català, la nova immigració no pren de forma generalitzada el català com a llengua d'ús, la vella immigració i els seus fills, encara que l'entenen perfectament i en la seva majoria la podrien usar, no ho fan de forma generalitzada. Els catalanoparlants, canviem de llengua al castellà a la més mínima oportunitat. Les institucions –i els politics– històricament han fet poca cosa, no sigui que es trenqui la convivència... Son fabes comptades...

La responsabilitat es de tots, les institucions nacionals, les primeres, pero nosaltres, els ciutadans catalanoparlants tenim la quota més gran de responsabilitat. Podriem fer una llista enorme de petits actes quotidians que, si els fessim, revifariem considerablement la nostra llengua –el català– podem citar alguns actes que no ens costarien res de fer:

- Veure TV en català

- Llegir llibres, revistes i diaris en català.

- Desplaçar-se al cinema on projectin la versió catalana d'una pel.licula (si existeix)

- Demanar les coses en català als bars, cafeteries i restaurants, encara que el cambrer sigui Paquistani. (si ningu li parla en català, dificilment aprendrà) El mateix s'aplica a les botigues i a les caixeres dels súpers.

- Escriure els mails en català

- Demanar que les factures i cartes de les companyies de subministrament (llum, aigua, telèfon, gas) estiguin en català.

- No cal seguir la llista, son coses evidents. I es clar, cada cop que l'ús social del català, com ara, deixi de recular, els de sempre diran el que ara estan dient i parlaran de la 'atroz persecución del castellano en Cataluña'. Que diguin, quan més es queixin, millor ho estem fent.

 (Segueix)

Francisco Caja: A la llengua catalana, ni tocar-la.

domingo | 29 Gener, 2006 11:18 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Francisco Caja

Francisco Caja, (o Francesc Caixa, com vulgueu), president de la 'triple C´ Convivència Civica Catalana –que per als que no els coneguin, són un grup de provocadors feixistes que s'amaguen sota la disfressa d'intel.lectuals lluitadors per les llibertats dels castellanoparlants oprimits de Catalunya – Comença a calentar l'ambient, amb les habituals mentides i enganys sobre la dictadura de la llengua catalana i atacant a les institucions nacionals, que segons ells, tenen totalment arraconat al castellà i als pobres castellanoparlants.

Estan preparant l'acte que faran el proper dissabte, 4 de febrer a les 12 del migdia a l'Hotel Barceló-Sans, a sobre l'Estació Central de Barcelona-Sants. Un acte contra l'Estatut, contra la Nació Catalana i contra la convivència ciutadana. on a més hi participen els amics del Foro de Ermua coneguts per la seva capacitat de diàleg i tolerància, junt a tot un seguit de grups filo-ultradretans-espanyolistes. Una provocació, 'De fora vingueren que de casa et tragueren'. no seran molta gent, només als que puguin arrossegar en autocar des de tot l'Estat espanyol i que venen a Catalunya de 'costellada' convidats per uns grupets locals d'intel.lectuals castellans desubicats (segurament son gent molt cosmopolita i anti-provinciana, que només vol elevar el nostre baix nivell cultural i ajudar als que com ells, estan patin la nostra repressió lingüística)

Des d'aqui els desitgem que no tinguin cap exit en la seva tasca, i que s'en tornin cap a casa en acabar l'acte, no els volem, no necessitem cap provocador resentit, ja en tenim prous d'aquests a casa nostra, i d'aquests ja ens fem carrec nosaltres mateixos a les urnes.

 (Segueix)

Pepe Rubianes parla clar: 'Que se ahoguen en su propia mierda'.

domingo | 27 Gener, 2006 12:52 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Pepe Rubianes

Pepe Rubianes ha parlat clar, de Catalunya, l'Estatut, els Papers de Salamanca, la dreta del PP, Rodriguez Ibarra, etc... I s'ha despatxat a gust.

Potser la forma no ha estat la més 'refinada', Rubianes no és refinat. Pèro ha dit una sèrie de veritats com a campanars. El PP i la Brunete mediàtica ja estan carregant contra ell, igual que fa uns dies ho van fer contra Iu Forn i fa una mica més contra el Jutge Fanlo.

ACTUALITZACIÓ -- ULTIMA NOTICIA :
07.09.06 - A qui censura la dreta, a Pepe Rubianes o a Lorca?

.

.

.

.

.

Veieu el Video de l'entrevista a Pepe Rubianes que va publicar el portal E-Noticies.

 (Segueix)

Nou estatut. Per a ICV, el got és mig ple.

domingo | 25 Gener, 2006 14:33 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Joan Saura i Joan Herrera amb Zaparero

La participació d'ICV en el procés de redacció del nou Estatut potser ha estat la més discreta des d'un punt de vista mediàtic –No oblidem que Saura no va anar a Madrid amb la 'terna' a defensar el text sortit del Parlament–. Però si que podem dir que la feina feta en silenci ha estat clau, han aconseguit que aquest estatut realment fos per primer cop en la història un estatut fet amb la màxima participació de la societat civil catalana en el procés previ a la seva redacció.

Els d'ICV diuen que votaran Si a l'Estatut, encara que sigui millorable Es una posició intel.ligent, valoren el salt endavant que farem amb aquest nou Estatut encara que defineixen quines són les seves mancances.

Ara cal esperar a veure que faran els d'ERC –Aquesta tarda diran alguna cosa– però dubtem que hi hagin possibilitats reals de millorar substancialment l'Estatut, ni en el terreny simbòlic ni en les competències, ni drets, ni sobretot en el sistema de finançament. Tant de bo ho aconsegueixin.

Un cop aquesta fase s'acabi, deurem fer balanç, quines coses milloren substancialment i quines coses milloren només una mica. Ens agradaria realment que el got estigues mig ple.

 (Segueix)

Josep Piqué no dimiteix.

domingo | 24 Gener, 2006 20:35 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Josep Piqué no dimiteix

A les 21:20 h de nit han informat que Josép Piqué segueix formant part de la direcció del PP. No sabem encara com ha anat la reunió que s'ha celebrat aquesta tarda entre Piqué i Mariano Rajoy, però es dificil aventurar que hagin desaparegut els motius que han fet que Piqué es planteges molt seriosament la dimissió. S'ha compromés Rajoy a desactivar a Aleix Vidal Quadras o a Acebes? no ho creiem. Permetrà Rajoy que el 'PPC' reprengui el seu 'gir catalanista'? sincerament, ho dubtem. Què ha passat per a que una persona com Piqué hagi decidit mantenir-se en el nucli de poder d'un PP controlat pels 'ultres'? Ho sabrem els propers dies, pèro segur que Catalunya no en sortirà beneficiada. Seguirem sense tenir una dreta 'normal'

 (Segueix)

La Guàrdia Civil ens visita, benvinguts.

domingo | 24 Gener, 2006 08:57 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

visita dela Guàrdia Civil

A les 5:20 h de la matinada d'avui ens ha visitat la Guàrdia Civil, com podeu veure a la imatge de les estadistiques d'accés. El passat 3 de novembre ens va visitar l'OTAN, I pràcticament cada dia rebem visites de diferents organismes públics (Generalitat, Ministeris) i d'alguns mitjans de comunicació. Aquesta visita de la Guàrdia Civil es de les que ens fa il.lusió, com aquella de l'OTAN.

La persona que ha visitat aquest bloc ho ha fet , quan estava fent una cerca d'informació a Google sobre 'Repercusión del boicot a productos catalanes' i ha anat directament a llegir el nostre article sobre el boicot als productes catalans, . Es un orgull que des d'una institució tant respectable com la Guàrdia Civil, ens llegueixin, suposem que per a tenir una visió més amplia sobre aquest tema i contrastar diferents opinions, això indica l'alt grau de professionalitat d'aquests empleats públics, que no es conformen amb la informació que tenen més a prop, com 'Libertad Digital, COPE, La Razón, etc...'. El que no acabem d'entendre és que amb l'escasedat de recursos que te aquest cos que ens visita, com es que es dedica a informar-se sobre aquest tema i no sobre les persones que ens han amenaçat i insultat, no solament a nosaltres, sino a la majoria de persones que expresen les seves opinions (contraries al pensament únic) en molts blocs, per no parlar d'altres activitats il.licites que es produeixen a la xarxa.

 (Segueix)

Nou Estatut: Artur Mas i Zapatero arriben a un acord.

domingo | 22 Gener, 2006 19:29 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Era de preveure, Artur mas ha aconseguit el que anava buscant feia temps, 'la foto'. Ara ja la te. Tot apunta a que aquesta setmana la resta de partits, inclosa ERC, acabaran de tancar un acord global amb el Govern espanyol.

No podem valorar fins que hi hagi un acord definitiu amb la signatura de tots els partits, pero tot apunta a que ens endurem una sensació agredolça, podrem dir que hi han certs avenços, pèro tambè que hi han mancances... Esperem a fer valoracions.

 (Segueix)

Els Papers de Salamanca tornen a casa: Els feixistes volen fer un escàndol.

domingo | 18 Gener, 2006 18:50 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Mani a barcelona

Ja està decit, posada data, el dijous, 19 de gener, i tot està a punt d'executar la llei: Els Papers de Salamanca tornaràn a casa. Els feixistes i tota la colla de la Brunete mediàtica no ho poden impedir, al menys de moment, aquesta batalla l'han perduda, no tenen res a fer.

Aixi i tot, han preparat una estratègia de mal perdedor, L'Ajuntament (governat per ells –els altres–) no pot fer res més del que ja ha fet, no pot tornar a mobilitzar a cap milió de persones per a impedir el retorn, pèro vol aportar el seu granet de sorra a aquesta escudella de crispació que estan cuinant des de fa mesos i s'ha empescat una forma de tornar a sortir a les portades dels mèdia i seguir escalfant la maquinària ideològica que creuen que arrossegarà riuades de ciutadans a escollir les paperetes del PP en les properes eleccions a Corts Generals.

Una mica barroers si que són: L'Ajuntament de Salamanca ha denegat el preceptiu permís municipal als nois del Ministeri per a que les fragonetas s'enduguin les primeres 500 caixes de documents, es clar, sense permís, ningú s'endurà res, deuen de pensar (Encara que ho sembli, no són tontos). La Ministra ja ha dit que s'emportaràn els documents 'aunque sea del brazo', esperem que així ho faci i que a ningu se li passi pel cap dir que no poden cumplir la llei del retorn dels papers perque no tenen el permís de l'Ajuntament. (Tal com estàn les coses, tot podria ser) la cosa si no fos greu, seria per a fer més acudits que amb Lepe.

Suposem que la escenografia que volen montar es ben senzilla, pèro contundent i simbòlica:

la pobre Policia Local de Salamanca, sola i desvalguda, defensant amb ungles i dents el patrimoni dels espanyols devant d'un desplegament totalment desproporcionat de Policia Nacional enviada pel Govern de ZP, per a robar la esència de la nació espanyola i entregarla als 'canallas' del tripartit que com tothom sap, està coordinat per carod i ETA.

Compte! ja que segons quina sigui l'actuació dels nois del Ministeri i de la Policia Nacional ja podem preveure quin serà la propera imatge que difondran fins a l'aburriment els de la 'Brunete mediàtica'. Volen tenir unes imatges tan carregades de simbolisme com les que va fer circular la dreta israelina quan el seu propi exèrcit treia de casa a la força als colons que estaven en territori palestí.

Sigui com sigui, que ningu tingui cap mena de dubte, no és una questió de permisos, es una questió de dignitat. O es que aquells criminals que es van endur per la força els papers de Catalunya tenien el permís en regla?.

 (Segueix)

Els Papers de Salamanca. Per fi a casa.

domingo | 17 Gener, 2006 20:38 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Papers de Salamanca

Aquest dijous, els Papers de Salamanca tornen a casa despres de més de 60 anys de 'segrest' franquista. Encara es incert si aquest retorn estarà rodejat d'incidents a la mateixa seu de l'arxiu de Salamanca. Pero ara sembla que si, per fi tornen.

Aquesta és la primera expedició, encara no tornen totes les caixes de documents, deurem d'estar atents per a que el procés acabi bé i no s'eternitzi.

Un cop els papers siguin aqui, la Generalitat vol fer un acte de rebuda amb molta discrecció, sense grans festes ni molt soroll, per no espantar a la bèstia. Res a dir, potser sigui millor aixi. Pèro els demanem que preparin ràpidament la exposició per a que tots els ciutadans puguem veure d'una vegada els maleïts papers.

Quan estiguem devant dels Papers de Salamanca Recordarem que molts dels documents, llibres, ilustracions, fitxers, actes, etc... van ser utilitzats com a prova per a empresonar, torturar i assassinar a milers de catalans. Aquest retorn és un homenatge a tots ells. No són uns simples papers vells

Dijous, seguirem de prop la 'sortida' de les caixes que contenen una part de la nostra història, ben segur que els bèsties de sempre, ens tenen preparada la mascletà final

 (Segueix)

Manifestació a Barcelona el 18 de febrer. Cal que sigui unitària.

domingo | 16 Gener, 2006 22:59 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Mani a barcelona

La Plataforma pel dret a decidir formada per un centenar d'entitats catalanes ha convocat una manifestació pel proper dissabte 18 de febrer sota el lema 'Som una nació i tenim el dret a decidir'.

Ja hem dit en altres ocasions que calia una mobilització per tal de donar suport al nou estatut i aquesta es la manifestació, pel moment, per l'eslògan i pels objectius, com diu el manifest de convocatòria: Perquè som una nació i defensem la nostra identitat, com qualsevol poble hem de tenir el dret a poder decidir lliurement quin és el nostre futur.

Aquesta Plataforma encara no inclou a tothom, fins ara aquestes 100 entitats, encara que són significatives, no representen a la majoria dels ciutadans de Catalunya hi falta molta gent, moltes entitats de tota mena, com ara clubs esportius, sindicats i patronals, moviment veinal, intel.lectuals i món de la cultura, associacions i col.legis professionals, i partits, tots els partits nacionals. Ara per ara, els partits que hi donen suport només són: ERC, Els Verds-Esquerra ecologista, EUiA, EPM, No veiem per cap lloc ni a CiU, ni ICV ni sobretot, al PSC.

Es necessari realitzar aquesta mobilització al carrer, pèro cal que sigui unitària, i hem demostrat que sabem fer-ne de manis unitàries, tenim el precedent d'altres manifestacions com va ser la primera reivindicant Llibertat, amnistia i Estatut d'autonomia fins a la darrera No a la guerra. Queda un mes, cal que els organitzadors fagin tots els esforços possibles per sumar a tota la societat civil catalana. i també cal un esforç dels partits que encara no hi són.

O hi som tots, o definitivament, no tindrem un estatut, que per altra banda, potser no ens mereixem.

------------------------------------------

-------- Actualització d'aquesta noticia -------

Actualització d'aquesta noticia

------------------------------------------

 (Segueix)

Són els colpistes uns fills de puta?, la resposta es clara: SI.

domingo | 14 Gener, 2006 11:04

Jose Mena

Ja hi tornem a ser, Els de sempre tornen a amenaçar la llibertat d'expressió. Encara no fa dos mesos es van carregar al Jutge Carlos Fanlo, quan exercint de columnista del diari '20 minutos' va escriure un article en defensa de la democràcia i contra els atacs terroristes (*) de Federico Jimenez Losantos, el resultat va ser contundent: van fer plegar a Carlos Fanlo, mentre Fedrico Jimenez Losantos, ha seguit fent accions terroristes (*) contra la democràcia desde els seus ben finançats altaveus de la 'Brunete mediàtica'. Era el primer avís, hi ha gent que pot insultar i amenaçar a les institucions democràtiques i seguir impune mentre hi ha gent que pot perdre la feina simplement per dir el que pensa en defensa de la democràcia. Així van les coses.

Ara li ha tocat al periodista Iu Forn. El passat dia 12 de gener va publicar la seva habitual –i força seguida– columna al diari AVUI (i que reproduim més endavant). En aquesta columna, amb el to irònic i càustic que utilitza sempre el periodista, ridiculitzava de forma inteligent a tots aquells servidors públics que es vulguessin erigir en 'defensors de la pàtria' de forma il.legal –com ho és un cop d'estat– utilitzant les eines de treball que tots els ciutadans hem pagat i posat al seu abast.

Tot seguit a la publicació d'aquest article a l'AVUI, la Brunete mediàtica s'ha possat en marxa amb l'objectiu de suprimir qualsevol discrepància, com fan sempre. Fins aqui, hi estem acostumats. El que ha sorprés es la reacció del Ministeri de Defensa que ha demanat al Fiscal general de l'Estat que miri si pot 'empaquetar' al periodista Iu Forn i de retruc al diari AVUI. Aquesta NO es la mateixa reacció que ha tingut el mateix Ministeri amb el col.lectiu de militars (que si no anem errats, estan a nòmina de l'Estat amb els diners que ens cobren als ciutadans) que han donat suport al general José Mena Aguado en la seva actitut colpista. Tampoc ha denunciat el Ministeri a certs periodistes de la Cope, La Razon i Libertad Digital, quan estan 'justificant' aquestes actituts colpistes.

La preocupació lògica devant l'actitut de certs membres de l'exèrcit espanyol, està justificada per la coneguda trajectòria històrica d'un sector de militars durant el darrer segle. Persones com el general José Mena Aguado tenen a les seves mans milers de soldats i armament, que formen part de les seves 'eines de treball'. Aquestes eines de treball, que a més de ser molt cares, NO són propietat d'aquests funcionaris públics, servidors dels ciutadans, només poden ser utilitzades en el moment en que els ciutadans ho decidim i contra qui ho decidim. Si algunes persones, uniformades o no, funcionaris o no, militats o no, gossessin fer servir aquestes armes i utilitzar la força que nosaltres els hi hem donat amb fins contraris als establerts, deixarien automaticament de tenir la calificació de servidors dels ciutadans per a passar a tenir la calificació de colpistes i evidentment, la paraula fill de puta seria la primera, i la més suau que molts de nosaltres els hi diriem

Tots recordem el 23-F i no podem evitar de recrear certs paral.lelismes... En aquells moments el diari 'El Alcázar' jugava el paper que avui estan jugant alguns mitjans, en paper i a la xarxa, l'Estat no va fer res per evitar el que va passar. Algú ens denunciaria ara per dir fills de puta a Tejero, Milans del Bosch i Armada? segurament no, pèro en aquell moment, amb tota seguretat ens haguessin tancat aquest bloc.

Es una questió de poder i de força. Te realment la democràcia la força i el poder? o encara tenim que acontentar a la bèstia colpista? La resposta en els propers dies.

(*) La definició de 'Terroristes' que nosaltres entenem es:

"Terroristes: Aquells que volen aconseguir els seus objectius generant entre els ciutadans el terror i l'odi per qualsevol mitjà, p.ex: exemple: Federico Jimenez Losantos,"

-------------------------

Article Complet

Iu Forn - 12.11.2006

Manual del bon colpista

Patim una pandèmia de militars d'una molt alta graduació (possiblement absenta) als que no els agrada l'Estatut. O sigui que com que estan enfadadets es dediquen a amenaçar-nos de treure els tancs al carrer. Bé, doncs, o els treuen d'una vegada o callen (també d'una vegada). I si al final creuen que han de fer el que històricament han fet en aquests casos, permetin-me uns consells d'amic:

Si entren a BCN per la Diagonal, deixin els tancs i agafin el tramvia, que estem parlant d'una ciutat sostenible.

Un cop a la Diagonal veuran que a mà dreta hi ha la seu de La Caixa, ja saben, aquests de l'opa que vol matar de gana Ej-paña. És evident que mereix ser assaltada. Però molt de compte!!! Si en un despatx es troben una noia alta i rossa, deixin-la estar. Podria ser una filla del rei que treballa a l'empresa.

Si en ple saqueig de la ciutat decideixen tornar a endur-se papers, millor que esperin que retornin els que ara estan venint de Salamanca. Si se'ls emporten junts, aprofitaran el transport i estalviaran uns calerons, que sempre van bé.

Recordin que l'ordenança de civisme de BCN prohibeix la pràctica de la prostitució en segons quins supòsits. Per tant, millor que vinguin sense les seves mares.

Avís important: ¿saben el Financial Times, aquest diari que dimarts afirmava que l'article 8 de la Constitució té "imperfeccions", que demanar ser una nació és un anhel democràtic i que l'actitud del PP en el cas Mena "pot representar una amenaça més gran a la unitat d'Ej-paña que les ambicions autonomistes de Catalunya"? Doncs aquest diari no és català. Per bombardejar-lo haurien de trucar a informació de la Gran Bretanya i demanar-los l'adreça a ells.

Ah, i una cosa molt important que em deixava: sobretot facin cas del senyor Tribunal Suprem i només arribar apuntin-se a ballar sevillanes, no fos cas que acabessin aprenent català.

-------------------------

Article demanant disculpes

:

Parlava de colpistes

Iu Forn - 14.01.2006

Dijous vaig publicar un article que ha generat un daltabaix certament inesperat. Tot va començar ahir al matí al programa La mañana de la COPE. Pel que m'han explicat, van comentar l'article manipulant-lo i traient de context un dels fragments en què hi havia una expressió insultant. A mig matí alguns companys periodistes van avisar-me que la notícia més destacada del dia a la web libertaddigital.com era aquest humil servidor. Coi, si està bé el món mundial per convertir-me en important, vaig pensar jo sense donar-hi importància. Des d'aquell moment no he parat de rebre amenaces i insults via telèfon i via correu electrònic. Dos dels correus eren de militars que em facilitaven la seva adreça. Vaig contestar-los demanant que llegissin l'article sencer. Hem intercanviat diversos missatges i, home, amics no ens hem fet, però dels insults inicials hem passat a una correspondència relativament civilitzada.

La frase en qüestió és desafortunada? Reconec que sí. Les percepcions personals són pròpies de cadascú. I si tal com vaig dir personalment als dos militars ja citats, cal que demani disculpes pel que no he volgut dir, les demano. Però és un perdó amarg. Perquè només em referia als colpistes. Em sap molt de greu que militars no colpistes, gent que treballa en missions humanitàries i que, en alguns casos, està donant la seva vida, pugui pensar que em referia a ells. Tan malament estan les coses en aquest país?

Ah, i dues últimes cosetes: 1) és molt baix usar com a munició de lluites empresarials, polítiques i periodístiques que em sobrepassen algú tan insignificant com jo, i 2) que se m'insulti en webs de senyors una miqueta tensos és normal. Ara bé, això de les amenaces ja és una altra cosa. Tant de bo no haguem de responsabilitzar cap d'aquests manipuladors del que li pugui passar a un senyor que és enemic de la violència i que només sap fer una cosa (i tampoc gaire), que consisteix a ajuntar lletres.

 (Segueix)

Utilitzen a l'exèrcit. Que està preparant la dreta?

domingo | 11 Gener, 2006 16:14 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Jose Mena

Aquesta setmana esta circulant per la xarxa un video suposadament en 'homenatge a les Forces Armades Espanyoles' tot coincidint amb les conegudes declaracions i manifestos d'alguns alts caps militars. Casualitat??

Es un video que han creat els de 'Grupo Risa' http://www.gruporisa.com/ que com ja sabreu es un portal d'internet que forma part del conglomerat de la 'Brunete Mediàtica' del PP, que a més acaba de crear un altre portal, més insidios encara: 'TVEPlus' http://www.tveplus.com/ que es des d'on estan fent la difussió d'aquest video (i de molts altres)

No es tracta d'un video 'casolà', es un espot força ben fet i amb mitjans que no estan a l'abast de qualsevol persona, a més hi han imatges que no s'obtenen de qualsevol manera i que necessàriament la seva procedència te que ser des de l'interior del propi exèrcit. Te un especial interés la lletra de la banda sonora (valoreu-la vosaltres mateixos).

Potser algu esta interessat en formar una imatge de responsabilitat, sacrifici i utilitat d'un exèrcit que ha substituit els fusells per les farmacioles. Ara sembla que volen ser un 'Servei d'utilitat pública' com una mena de consciència col.lectiva. A més tal com es diu en alguns fragments d'aquest espot:

'...La ilusion me abandonó sin avisar...'

'...Justo en el momento en que empezaba a encontrar oscuridad hasta en el sol de mi ciudad...'

'.. Justo en el momento en que la resignacion consumia cada dia mi ilusión...'

'...Apareces tu (l'exèrcit) y me dices susurrando que escuche tu voz (la de José Mena)...'

'...No importa la meta, el destino es la promesa de seguir (Existint com a Nacio-Estat)...'

A L'espot es barreja amb imatges de misions 'humanitàries' a Bòsnia, Iraq, etc... Pèro podriem substituir aquestes imatges amb altres gravades a la Rambla de Barcelona, o a qualsevol altre indret de Catalunya. Al final del espot ja surten imatges reals de 'maniobres' on es mostra clarament la força i la rao que te aquest exèrcit.

Podeu seguir fent paral.lelismes i treient les vostres conclusions.

Video en format gran (20 Mb)

Video en format petit (2 Mb)

 (Segueix)

Cas José Mena Aguado: Fora feixistes de l'exèrcit.

domingo | 07 Gener, 2006 18:05 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Jose Mena

Que hi hagin feixistes a les Forces Armades, ja ho sabiem, de fet, l'exèrcit es un dels destins 'naturals' dels joves 'Rambos' de pa sucat amb oli que hi han als nostres barris i que no han pogut trobar sortida ni en el propi sistema educatiu ni en el món laboral, aquest es un dels motius pels que el Ministeri de Defensa va tenir que abaixar el ja més que planer nivell de les proves bàsiques de 'cultura general' que cal 'superar' per a ingresar com a soldat a l'exèrcit: no les aprovaba ningú.

El que no ha agradat a cap democrata, es que José Mena Aguado un General membre de la cupula militar amenaci a Catalunya amb armes i canons si ens extralimitem amb el nou Estatut. Es que també hi han xulos analfabets entre els caps militars del segle XXI ? Encara queden xusqueros ascendits a generals? Com es que estem pagant sous mil.lionaris a autèntics feixistes analfabets per a que ens amenacin?.

El Ministre Bono ja l'ha arrestat, tots esperem que el proper divendres, el Consell de Ministres imposi una sanció exemplar, que el destitueixin o que l'enviin a 'Galeres', sigui el que sigui, que quedi fora de la direcció de les Forces Armades.

Ara es quan volem més Estatut que mai i a més, ens han demostrat que es imprescindible obrir el debat sobre la reforma de la Constitució, molt especialment el Titol VIII, No volem més 'xulos' ni més feixistes espanyols amenaçant a Catalunya amb armes i canons... Aviat farà 3 segles...

 (Segueix)

Boicot als productes catalans: Molt soroll per tant poca cosa

domingo | 05 Gener, 2006 14:52 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

CAC

Carrefour ha pres bona nota de la reacció dels cibernautes catalans devant dels cartellets apareguts a Alcampo. Carrefour s'ha afanyat a explicar als 'mèdia' tot el que fan a Catalunya i la gran quantitat de productes que compren als proveidors catalans. Sembla que algunes empreses, si més no intenten visualitzar que no estan donant suport al 'boicot als productes catalans' que van engegar els ultres espanyols.

A més, avui La Vanguardia publica un article on afirma que el 'contraboicot' ha funcionat, i la baixada de vendes de productes catalans a l'Estat Espanyol s'ha vist compensada per l'increment de vendes al Principat. Per una altra banda a la manifestació d'ahir a Salamanca protestant pel 'retorn dels Papers a Catalunya', no va asistir gaire gent, eren molts menys que a les anteriors manifestacions.

Són unes petites notícies que potser no són significatives, pèro si indicatives i que ens confirmen en la nostra manera de fer, potser no sóm un país amb tots els ets i uts, pèro quan ens toquen els nassos, si que ens defensem. Cal que la cosa no es quedi aqui... qui hagi comprat productes catalans per un sentiment de defensa nacional cal que reflexioni una mica més i que comenci a tenir una actitut més 'activa' amb altres àmbits: la Llengua, el cinema, l'etiquetatge, els serveis públics, els esports i les seleccions catalanes, etc.... son moltes coses, que es resumeixen en una: Coherència. (Segueix)

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb