Els uns i els altres

 Red Progresista.netxarxa de blocs sobiranistes Bloc col.lectiu. Qui són els uns? qui són els altres? d'on venim?
i el més important: cap a on anem?
Opinions sobre l'actualitat política de Catalunya,
una de les nacions més avançades d'Europa.... o no?.

Acebes, ETA y Catalunya, Arcadi Espada i Corbacho.

domingo | 26 Novembre, 2005 21:06 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

collagefatxes

Acebes, segueix mentint, enganyant i intoxicant, a l'11-M va ser el conte de les 'dos vias de investigación' i ara diu que"ETA se convierte en el tutor de la reforma del Estatuto de Catalunya". A les espanyes encara hi ha qui s'el creu o al menys, hi ha gent que vol creure'l, aqui a Catalunya, pocs li fan cas i molts menys encara el tenen en consideració —Tret d'alguns neofatxes— com Arcadi Espada, i el mateix Aleix Vidal-Quadras tots dos socis del mateix projecte de reconquesta d'aquestes terres infidels. Tenen bons amics: Albert Boadella, Jaime Mayor Oreja, Federico Jiménez Losantos y tot un seguit de 'post-falangistes'

L'amic Arcadi Espada vol fer un partit, amb tota la colla d'intelectuals 'no-nacionalistes' no se com li diran al seu nou partit, potser es diran P.E.N.N. (Partit Espanyol No Nacionalista)?

tant se val, ells segueixen incendiant el pais i van a per totes pèro ens trobaran al devant, ja ho poden comptar, tot el mal que ens estan fent no els hi sortirà de franc, els pobles no obliden.

L'unic problema real el tindràn els que van iniciar tot aquest enrenou, els 'Genovesos' d'Acebes Zaplana i Rajoy i algun que altre nostalgic ex-trenca-terrossos del PSC-PSOE que han atiat la seva bandereta espanyola-andalusa-extremenya per a mantenir les seves clienteles locals a les ciutats de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, Celestino Corbacho i uns quants professionals de les poltrones municipals. Ells i els seus partits seran els primers a rebre quan el nou 'Partit Espanyol No Nacionalista' els 'prengui' un a un molts dels vots que avui els fan forts. Com diuen els castellans 'Quien siembra vientos, recoge tempestades'

Altres articles relacionats:

24.03.06 - Treva d'ETA: El PP dividit.

22.03.06 - Treva d'ETA: Per fi comença l'hora de la veritat.

22.03.06 - Per fi, treva d'ETA.

 (Segueix)

Boicot als productes catalans: Actuem amb seny.

domingo | 24 Novembre, 2005 09:55 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Matricules

Ja s'han començat a notar alguns 'efectes col.laterals' de la crida al boicot als productes catalans en algunes zones de l'Estat Espanyol. Freixenet ha fet públic que aquest any ha venut 3 milions menys d'ampolles a les espanyes i preveuen que aquesta campanya de Nadal seguirà la mateixa tendència. Segons Euroregalos empresa catalana que comercialitza entre altres productes els classics 'lots' de Nadal, ja ha notat un cert descens de vendes de productes d'origen català, especialment a Madrid i de forma acusada a algunes capitals castellanes com Salamanca i Valladolid. En canvi, on menys s'està notant aquesta crida al boicot és a Andalusia.

No tenim que caure en un 'contra-boicot' als productes espanyols, pel simple fet del seu origen, Tenim que seguir consumint pernil de Jabugo i tots aquells productes que ens agraden. El que si que caldria que fessim es parar-nos a pensar una mica i quan anem a comprar productes en general on nosaltres puguem escollir la marca valorant la qualitat i el preu, ens fixem també en el seu origen, a mateixa qualitat i similar preu, preferentment comprem productes fets a casa i si es possible, etiquetats en català, Així, a més d'ajudar a la nostra economia nacional, estarem fent un petit gest a favor del medi ambient, a menys distancia entre el lloc de fabricació i el lloc de consum, menys emisions de CO2 causades pel seu transport.

realitzar aquest gest a l'hora de comprar, es fàcil i només cal fixar-se en l'etiquetat de l'envàs de cada producte, en alguns casos es molt complicat averiguar on s'ha fabricat per en alguns altres casos, es pot saber immediatament, per exemple en els productes alimentaris que incloguin algun component d'origen animal entre els seus ingredients es obligatori identificar la procedència, (Llet i làctis, productes i preparats alimentaris que incloguin carns, salsitxes, olis i greixos animals, etc.... són molts els productes que inclouen aquesta identificació). Es ben senzill fixar-se, tots aquests productes porten una mena de 'matricula' formada per un òval que conté uns digits i unes lletres. la primera lletra correspón a l'estat, (E per a Espanya, D per a Alemania, F per a França, P per a Portugal, etc...) a continuació hi han uns numeros que son el codi que identifica a la empresa fabricant del producte (No a la distribuidora ni a la marcac Blanca ni cadena de supermercats) i a continuacio una lletra que identifica la 'provincia' on esta ubicada aquesta fabrica (B per a Barcelona, T per a Tarragona, L per a Lleida i GI o GE per a Girona) aquest codi acaba amb les sigles de la Comunitat Econòmica Europea 'CEE'.

Aquesta 'matricula' identifica clarament l'origen real del producte, a més permet 'discriminar' el que ens convingui, per exemple, si la lletra es V o CS o A correspon a empreses del pais Valencià o si es IB o PM son empreses de les Illes. Es segueix el mateix criteri que a les antigues matricules dels cotxes (les famoses 'xapas') Aqui mateix teniu uns exemples de 'matricules' de productes. Cal no confondre això amb l'adreça que indica a molts productes, especialment a les marques blanques, ja que a aquella adreça només indica on són les oficines centrals de la cadena, i per exemple, podrem veure alguns productes de la marca de supermercacts DIA que te seu a Madrid, i indica la seva adreça, pero que la 'matricula' pot ser alemana o catalana o de qualsevol altre lloc. i per exemple, Caprabo, que indica a tots els seus productes l'adreça del c. Ciències de L'Hospitalet de Llobregat, mentre que la matricula de la llet 'marca Caprabo' ens indica que esta feta a Granada o a Lleó (un dels llocs on te més incidència el boicot a Catalunya).

NO fem cap contra-boicot, pèro tampoc ens llancem pedres a la nostra teulada!!!.

 (Segueix)

Franco, avi dels espanyols

domingo | 22 Novembre, 2005 01:02 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Franco i HitlerA Alemania, quan es parla de 'l'Holocaust' molts ciutadans encara baixen els ulls, avergonyits pel que van fer els seus avis. Es evident que la immensa majoria d'alemans d'avui no veuen amb bons ulls alló que va passar en la etapa més negra de la seva història. Uns ni en volen parlar i altres ho tenen superat, en tots dos casos estan d'acord en que aquella epoca no es te que repetir mai més

A l'Estat espanyol, les coses no han anat ben be així, Aqui ningú va alliberar-nos del feixisme, ningú va ocupar ni esquarterar l'estat feixista fins dissoldre'l, ningú va jutjar a cap responsable dels crims franquistes, així ens van les coses.

A Alemania seria impossible l'existència de la Fundación Adolf Hitler, aqui tenim la 'Fundación Francisco Franco' que a sobre d'existir impunement i rebre fons públics, s'ha apropiat d'un extens arxiu històric. A Alemania la existència d'una web que exaltes la figura de Hitler seria il.legal. Aqui tenim una magnifica web ( generalisimofranco.com ) que no només exalta a Franco, sino que a més promou el colpisme i insulta al Govern democràtic actual.

A Alemania ningu es podria imaginar que als pobles i ciutats encara hi haguessin plaques i monuments commemoratius de les proeses del 'Führer', aqui cada cop que timidament s'enretira una, salta la polemica. Alguna cosa no funciona. O es que l'Avi Franco no es tan criminal com l'Avi Hitler? (Segueix)

Fan callar al Jutge Carlos Fanlo. En perill la llibertat d'expressió.

domingo | 16 Novembre, 2005 23:08 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Article Carlos FanloLa noticia ha passat sense pena ni gloria, només alguns mitjans s'han parat a explicar-la. La cosa es que dimarts passat, al diari gratuït '20 minutos' —que per cert, és el menys dolent dels gratuïts que es reparteixen cada mati a l'Àrea Metropolitana de Barcelona— el Jutge Carlos Fanlo, escrivia la seva habitual columna, on carregava contra F. J. Losantos. La columna, de tots coneguda, era fruit de la indignació que molts compartim contra aquest ridicul i patètic personatge, aprenent de Queipo De Llano.

L'han fet plegar, l'editor del diari l'ha cessat immediatament. Mentrestant, els bisbes no fan plegar al terrorista de la COPE Frederic Gimenes Els Sants. Cadascú que tregui les seves conclusions.

El diari gratuït '20 minutos' es propietat de grups de 'media' de capital noruec i suis entre d'altres i alguns dels seus caps a l'estat espanyol han estat en altres temps alts càrrecs als informatius de TVE i de El PAIS durant el mandat de Felipe González

A continuació transcrivim l'article sencer i l'acomiadament de Carlos Fanlo

.

Article complet

Carlos Fanlo - 15.11.2005 -

F. J. Los Santos

Eres, Federico, un mentiroso abyecto.Hasta lo del domingo te soporté con ira contenida. Pero que digas que Adolfo Suárez «era medio analfabeto» no te lo aguanto.

Tu lengua viperina y envenenada de odios acumulados se atreve a insultar a un pobre hombre enfermo que tanto hizo por España. Los de Terra Lluire te tirotearon. Fueron crueles al herirte en la pierna.

De haber apuntado al corazón, nada te hubiesen lesionado porque careces de él. Eres un mendaz ruin palafrenero de los poderosos que tuvo la indecencia de calificar como de «cocodrilo» las lágrimas contenidas de Pilar Manjón, a quien acababan de asesinar a un hijo. Eres la escoria de un periodismo provocador y cainita. Ahora, si tienes lo que hay que tener, queréllate conmigo.

Como en las presuntas injurias no se da la exceptio veritatis que se aplica a las calumnias, probablemente me condenarán. Si te hubiera llamado ladrón y lo fueras, nada me sucedería por ser cierto: lo que yo he dicho también lo es, pero a un «hijo de puta» si se lo espetas, te condenan, aunque su madre sea la peripatética más famosa del país. Cosas de una España plural a la que tú, en el fondo, rastreramente, desprecias.

.

Article del dia seguent

Carlos Fanlo - 16.11.2005 -

Al señor Federico Jiménez Losantos

Lamento muchísimo que se sintiera ofendido por mi artículo del pasado viernes en este rotativo.Nadie me ordenó ni sugirió escribir lo que dije y asumo toda la responsabilidad. Le pido disculpas. No era mi intención ofenderle. De todas formas, cuando me refería a su corazón, lo hacía de manera metafórica.

Yo no deseo ni su muerte ni la de nadie. Hoy mismo la dirección de 20 minutos me ha comunicado que deje de escribir en este periódico. Sólo quise defender a quien dije. Pero eso, a veces, tiene un coste. Lo asumo encantado. Adiós a todos.

 (Segueix)

Manifestació contra la LOE. Punta de llança contra la democràcia.

domingo | 13 Novembre, 2005 09:29 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Mani OPUS

Ja podem dir que la 'Espanya rancia' S'ha despertat definitivament i ha tornat a sortit al carrer. Fins ara les excuses han estat: Llei de matrimonis homosexuals, llei d'ensenyament, Papers de Salamanca, Nou Estatut, Procés de Pau a Euskadi, etc... Qualsevol iniciativa orientada a avançar serà atacada directament. La dreta espanyola rància, aliada amb la ultradreta cavernaria i posant en marxa la maquinaria ideològica de la FAES i l'Opus Dei junt a la maquinaria propagandistica i intoxicadora de la Brunete mediatica amb la COPE al devant de tot, estan desplegant tota la seva potencia destructiva, com a gran demostració de força.

La resta de ciutadans, estem indefensos, no tenim uns Governs forts que plantin cara als 'lobbys' dels poderosos, no tenim un aparell de propaganda ben engreixat, encara estem discutint si vulnerem la llibertat d'expressió al gossar defensar-nos de la COPE. Ni ens sentim orgullosos de tenir una ideologia clara, quasi ens dona vegonya defensar els nostres drets com a persones i com a nació, i ens fa por que ens diguin que defensar el medi ambient es anar contra el progrés.

Al cap i a la fi, serà com sempre, una lluita entre els uns i els altres, els interessos dels uns, molt poques vegades coincideixen amb els interesos dels altres. La batalla serà desigual, es necessari que ens defensem legitimament, ara cal que tinguem clar qui és l'enemic i deixem de tirar pedres sobre la nostra propia teulada. (Segueix)

Processó a Madrid, L'Esglesia vol aturar la sequera: Que plogui, que plogui !!!

domingo | 12 Novembre, 2005 10:52 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Vinyeta fer

Vinyeta de Fer apareguda avui mateix al diari 'AVUI'. Sobren els comentaris.

La Peninsula Iberica, especialment la ciutat de Madrid, necessita que plogui molt, durant aquesta tarda... cal recuperar el nivell dels acuifers. Fins i tot l'Esglesia, i l'OPUS, faran una Procesó per a demanar al Déu de la pluja que descarregui molts litres per metre quadrat. (Segueix)

Revolta a Paris. A Catalunya podem evitar-ho.

domingo | 08 Novembre, 2005 21:39 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

focaparis

Portem molts dies de revolta a Paris, que s'ha extés a tota França. Cal pendre nota ja que la cosa pot ocórrer a qualsevol altra capital europea, a Catalunya també, en qualsevol moment.

Com que és un problema complex, no es pot caure en valoracions simples, això ja ho fan els 'ultres'. ( Llegiu aqui que en pensa d'això un dirigent de la CEP (Confederación Española de Policía), i no és qualsevol 'ultra'). No es tracta de la 'Jihad' ni de 'terrorisme islàmic', ni res semblant. es senzillament l'acumulació de molts errors durant molts anys, i que tard o d'hora, tenia que esclatar. Al conjunt d'Europa, amb més o menys encert, s'han dut unes politiques d'immigració com a mínim questionables, i a sobre, unes politiques socials que en alguns casos fan vergonya.

Es parla d'integració, pero no de pobresa. Es parla de religió, pero no d'igualtat.

- Que faria qualsevol persona, que ha vist com els seus pares porten 30 anys treballant en les pitxors condicions per un sou de misèria (això quan ha tingut la sort de no estar aturat)?

- Que faria qualsevol persona Quan les institucions publiques no es preocupen pel seu barri, quan es tenen les pitxors escoles i els pitxors centres de salut del pais i amb recursos minims.

- Que faria qualsevol persona quan veu que cap dels seus arriba a sortir d'aquesta situació, cap d'ells pot arribar a ser politic, policia, dirigent, empresari, tret de comptades escepcions?

Qué es pot fer quan a sobre una part del pais et mira malament i parla malament de tu? quan cada dia hi han més simpatitzants de l'ultradreta. (Alli és Le Pen, aqui podrien ser Acebes i Rajoy).

Que faria qualsevol persona quan el ministre 'ultra' de l'interior diu que tu i la teva gent sou 'púrria' i 'escòria'?

Que faria qualsevol persona quan la policia actua sistemàticament segons el color de la pell de la persona que te devant? vegeu aquest video on apareix una patrulla de la Policia francesa amb agents de paisà disparant pel carrer contra ciutadans que no tenen res a veure amb cap mena de delicte.

Es molt facil parlar de lluny, pèro cal pendre nota per a corregir el que calgui a casa nostra. Es necessari evitar actituts racistes i xenòfobes, i barrejar als nouvinguts amb nosaltres, a les escoles incloses les privades i concertades, i donar oportunitats reals als joves, cal invertir molt més en la rehabilitació de barris degradats, i no es tracta només de ciment (El Govern ja ha començat, i que no s'aturi...) no es feina fàcil, pero es necessaria, Aqui tenim un milió de persones que ara mateix practicament no tenen drets, fan la feina bruta que nosaltres no volem fer, i per quatre cèntims... Pèro son persones, tard o d'hora seràn ciutadans, i els seus fills, d'aqui a molt poc temps no seràn immigrants, seràn catalans nascuts aqui, depén del que ara fem tots, aquests catalans s'estimaran el pais... o el cremaran.

 (Segueix)

Els ultres descolocats, esperen que l'OPUS es mogui.

domingo | 06 Novembre, 2005 20:04 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Blavers Aquest primer cap de setmana posterior al debat de l'estatut a Madrid ha estat relativament tranquil, tothom ha fet les seves primeres reflexions, s'ha descansat, i podem dir que s'ha passat la 'resaca'. Només la dreta ha fet una mica de soroll, pèro menys del que s'esperava:

1. El PP ve de cap de setmana a Barcelona per a desautoritzar a Piqué. El divendres Josep Piqué en una entrevista a TV3 va dir a Josep Cuní, que el PP aniria entrant a poc a poc en terrenys més dialogants, i que ell creia que el PP participaria finalment en el debat sobre l'estatut, a més –deia– "crec que Rajoy pensa igual". Durant la 'costellada pija de cap de setmana' que han fet els 'megamix peperos' a Barcelona, ja han deixat clar a tothom, especialment a Piqué que de diàleg, res de res, que això de l'estatut no 'mola'. Per cert, en el mateix acte de 'costellada' Piqué, que no se sap ben be a que esta jugant, ni amb qui juga, ha tingut un lapsus: ha acusat de 'feixista' al secretari d'organització del PSC, sense un motiu aparentment serios (aquest senyor del PSC, Zaragoza de nom, no acostuma a dir gaires coses interesants, i la veritat sorpren una mica la reacció de Piqué, potser, com que no li ha fet gaire gracia que el desautoritzesin els seus companys 'fatxes' a la costellada pija, s'ha confós i ha dit al Sr. Zaragoza el que volia dir als 'fatxes' de veritat que eren al seu costat.

2. El diari 'La Razon' (membre d'una coneguda editorial nacionalista catalana que acaba de celebrar el seu premi anual) Acaba de publicar una enquesta en 'exclusiva' i feta, com sempre, amb el màxim rigor, en la que ens ve a dir que, Zapatero ha begut oli amb l'estatut, acaba de perdre un milió de vots i que només es questió de temps, que Rajoy sigui President de la Espanya-una , això si –diuen– li caldràn suports d'altres forces politiques (no especifica quines)

3. Els 'ultres i blaveros' 'punxen' en les seves convocatories de manifestacions a Madrid i València, just ara que la immensa majoria de 'bons espanyols' estan mobilitzats per a aturar aquest 'cop d'estat' dels nacionalistes excloents i dels socialistes 'vendepatrias', just ara que la COPE ha ajudat a convocar als bons espanyols, resulta que a Madrid, només s'hi presenten uns quants milers de ciutadans lliures (basicament: pijos, senyores amb permanent i collars, intel.lectuals no nacionalistes, ex-etarres, la ex-primera dama, uns quants funcionaris de la 'Comunidad' i de l'Ajuntament de Madrid i algun que altre membre de l'OPUS) i aqui hem comptat també als guardaespatlles i als xofers oficials, periodistes i empleats de la brunete i alguns membres d'organitzacions 'patriotiques' Realment tota una naftalina-party o com algun mitjà ha dit molt encertadament, un aquelarre anti-estatut. Fan pena!. Deurem d'esperar a la propera setmana a veure si l'OPUS DEI fa la seva 'mani' com 'Déu mana' i hi assisteixen al menys un parell de milions de ciutadans lliures. Definitivament, patetic.

 (Segueix)

L'OTAN visita aquest bloc, benvinguts.

domingo | 03 Novembre, 2005 14:40 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

visita de l'OTANAvui ens ha visitat l'OTAN, i ho han fet als voltants de les 2 del migdia, com podeu veure a la imatge de les estadistiques d'accés. Ja fa uns dies, que hem anat veient com ens visitaven des de les seus del Ministeri de Foment, Interior, Generalitat i altres organismes. Evidentment suposem que alguns empleats d'aquests organismes ens visiten a títol individual, com qualsevol altre ciutadà. Pèro el d'avui, ens ha fet una il.lusió especial ja que es tracta de la 'NATO Consultation, Command and Control Agency' (NC3A) de la que podeu visitar la seva web a: NC3A Per a més aclaracions sobre aquesta agència de l'OTAN, es tracta dels tècnics d'alt nivell que donen suport a l'estructura central de l'OTAN sobre temes tecnològics, d'armament i inteligència militar tot allo del que nosaltres els mortals només coneixem paraules com 'echelon' i poca cosa més.

Es un orgull, realment que alguna persona d'aquest centre ens hagi visitat i hagi vist unes quantes pàgines. La llástima es que avui mateix hem llegit que als EUA, ja s'esta parlant molt seriosament de controlar encara més els blocs politics en periodes electorals... Ells ho proven... algun dia ho faran.

 (Segueix)

L'Estatut avança, que faràn ara els 'ultres' del PP?

domingo | 03 Novembre, 2005 00:42 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Acebes i rajoyGrup del PP Despres de dotze hores de debat al Congrés dels Diputats, l'estatut proposat pel Parlament de Catalunya ha estat admés a tràmit sense els vots del PP. La Jornada ha tingut molts episodis interesants, amb dues questions a remarcar:

1. Es visualitza un conglomerat diguem-ne progressista format pel PSOE, ICV-IU, ERC, CiU, PNB, EA, CHA, BNG i la resta del grup Mixt, i a l'altre extrem el PP.

2. La dreta espanyola abandona la via parlamentaria per a rebatre l'Estatut.

Ara cal esperar que les accions 'al carrer' de la dreta politica i les seves ramificacions a la societat (Opus Dei, esglesia, CEOE, FAES, COPE, i els petits grups de 'talibans' augmentin. No es quedaran aturats sense fer res, durant el mes d'octubre hem tingut bones mostres de com les gasten, aixi que no ens sorprenguem del que mouran a partir de demà mateix.

El que no podem deixar de reclamar al Govern central es que actui fent respectar la legalitat en casos de 'terrorisme informatiu' com el de la COPE denunciant les mentires, tal com han fet tots avui, i desautoritzant als 'ultres' que el PSOE te a les seves files com Rodriguez Ibarra i Bono, que per cert, no ha asistit al ple d'avui... No pensem que ja esta tot fet, ni molt menys, ara només ha començat la lluita més dura, i la resistència de la 'caverna' serà molt forta. La unitat d'acció de les forces politiques catalanes de tradició democràtica te que ser imprescindible. venen uns mesos molt interesants, amb moments d'euforia com els d'avui, i amb moments on estarem pensant en deixar-ho correr. Paciència i perseverancia i que no s'oblidin de mobilitzar a la ciutadania, sense participació de la societat civil, l'Estatut es mort. (Segueix)

L'Estatut a Madrid

domingo | 02 Novembre, 2005 13:03

L'Estatut a Madrid Ja s'ha produit la presentació, i tret d'un petit grupet d'ultres als voltants de l'edifici del Congrés dels Diputats, tot ha semblat perfectament democràtic. Els tres ponents, Mas, De Madre i Carod, han estat força be, amb tres intervencions 'potents' lluny de situar-se a la 'defensiva'.

Les cartes estan sobre la taula, i previsiblement, l'Estatut serà admés a tràmit. Pero el més important serà el que digui Zapatero, serà ell en nom del grup dels socialistes i del govern, qui marcara les pautes reals per on aniran les negociacions i debats posteriors. El debat d'avui es important degut a la seva càrrega simbolica, pero el procés que s'obre avui, determinarà la vida de tota una generació de catalans. estem atents.

 (Segueix)

Per fi, els Mossos d'esquadra a Barcelona

domingo | 01 Novembre, 2005 19:55 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Mès MossosUn pas més, i no un pas qualsevol. Per fi els Mossos arriben a Barcelona. Es notarà, a poc a poc, com ja ha passat a altres localitats, per exemple L'Hospitalet, que va ser la darrera gran ciutat on es va desplegar la Policia de Catalunya, s'han reduit els delictes i ha augmentat la 'sensació de seguretat'. Ha existit certa coordinació amb la Guàrdia Urbana, i cada cos ha pogut començar a dedicar-se al que li toca, millorant els resultats, que d'això es tracta.

Als que s'en van, senzillament dir-los adéu, es molt complicat valorar la seva feina sabent que tenien pocs mitjans, molts d'ells ni tant sols estaven arrelats al pais i que estaven més o menys dirigits des de molt lluny, no entrem a valorar res més, ara no toca.

Els Mossos d'esquadra, la nostra policia, necessiten que els donem suport, seràn questionats, seràn criticats, pèro són la millor policia que hem tingut mai, i esperem molt d'ells, i no només que ens protegeixin. El seu desplegament te que ser un dels pilars de la 'reconstrucció nacional de Catalunya' No permetem que els de la 'Brunete Mediatica, ni els nostalgics feixistes, desacreditin a una de les millors institucions del nostre pais. Per això, cal que siguem molt més exigents amb els Mossos que amb les antigues policies estatals que a molts ens porten encara tants vells i obscurs records. (Segueix)

L'Infanta Elionor, la constitució espanyola i els drets nacionals de Catalunya.

domingo | 01 Novembre, 2005 18:34 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Felip i LetiziaLa cosa no deixa de tenir gracia, ara els mateixos que no volien tocar ni una coma de la constitució per a encaixar el nou estatut català, veuen clarissim que cal fer una reforma, per a reparar una desigualtat clara que figura a la sacrosanta constitució i que permet que hi hagi una ciutadana que no tingui reconeguts tots els drets que li pertoquen, pel sol fet de ser dona.

Molts espanyols i fins i tot molts catalans pro-monarquia estan d'acord en que un/a ciutadà/na, pel sol fet de neixer a la familia Borbó, te més drets que els altres ciutadans, pèro molts d'aquests mateixos ciutadans pro-monarquia justament per a seguir justificant-se a ells mateixos que la monarquia es una institució 'actual i moderna' necessiten 'adaptar-la' als temps que vivim i corregir aquest 'error evident'. Reconeixen que encara que la sagrada constitució hagi fixat la linia succesòria de la monarquia tenint en compte només als homes de la familia Borbó, cal modificar, o millor dit reformar la carta magna

Molts altres ciutadans que no estan d'acord en estar subjectes a una monarquia, altrament dits republicans els importa un rave si el ciutadà que regni l'estat espanyol es nen o nena, pèro segurament estaran d'acord en que cal esmenar molts 'errors' o 'insuficiències' de la constitució. Aqui trobem un punt on les dues corrents podrien arribar a un acord, permetent així que uns mantinguin un sistema monarquic, pèro actualitzant la constitució per a donar resposta a les noves necessitats derivades de la plurinacionalitat de l'Estat Espanyol i tots (al menys la majoria) contents.

Tenim que pensar que per a qualsevol reforma de la constitució, seria obligatori a més de disoldre les corts espanyoles, celebrar un referèndum, i si els monàrquics, volen evitar obrir de nou un altre vell debat monarquia vs. republica o que s'extenguin campanyes anti-monarquiques, magnificades pel desencis de l'aprovació d'un estatut retalladissim que poc s'asembli al que va recolzar la majoria del Parlament de Catalunya i la societat catalana, que acabaria tenint un reflex en els resultats del referèndum. Per a que volem més conflictes!! La menys dolenta de les situacions podria ser que d'aqui a una generació Sa Magestat Elionor, fos la reina d'un Estat Confederal Espanyol, on hi convisquin voluntariament sense cap mena de prejudici diverses nacions sobiranes i realment solidaries. La frase 'Els catalans no tenim rei' hauria passat definitivament a la història. (Segueix)

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb